Genre: Actie / Drama
Speelduur: 140 minuten / 156 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Cate Blanchett en Mark Strong
Gesproken taal: Engels, Frans en Oekraïens
Releasedatum: 13 mei 2010
Bekijk via SkyShowtime
Plot Robin Hood
"Rise and rise again, until lambs become lions."
Het legendarische verhaal over de ervaren boogschutter Robin Hood, die in dienst treedt bij het leger van koning Richard om tegen de Fransen te vechten. Na de dood van de koning vertrekt Robin naar Nottingham, een stad die lijdt onder de corruptie van een tirannieke schout en torenhoge belastingen. Daar valt hij voor de weduwe Lady Marian, die de identiteit en de motieven van deze kruisridder niet volledig vertrouwt. In de hoop de hand van Lady Marian te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin een bende bij elkaar die uitblinkt in dodelijke vechttrucs en levenslust. Samen vallen ze de rijke bovenklasse aan om het onrecht te herstellen...
Robin Longstride
Eleanor of Aquitaine
Friar Tuck
Sheriff of Nottingham
robinb
Flinke zit, en op zich ook wel een aardig gemaakte film, maar helaas niet de robin hood die ik graag gezien had willen hebben al ben ik me er uiteraard van bewust dat het een prequel is.
Punt lag hem meer in het feit dat ze er een rauwe film van hebben willen maken in mijn ogen, iets wat ook wel gelukt is, maar iets wat ik zelf liever iets minder had willen zien.
De karakters vallen niet echt op, iedereen ziet er grauw uit en daardoor voelde het voor mij echt aan als een lange zit. Persoonlijk had ik liever gezien dat de karakters wat meer uitgelicht werden en er wat meer humor en romantiek in had gezeten.
In mijn beleving was broeder tuk namelijk een erg grappige gast, maar hier kreeg hij weinig toegevoegde waarde in de film. Ook big john viel mij tegen. Hij was wel goed gecast hoor, maar zijn rol was wat ingetogen en ik had geenzins het gevoel dat het om een grote gast ging die heel sterk was om het zo maar even te zeggen.
Ook Marian deed het prima, maar voor mijn gevoel miste ze teveel vrouwelijke eigenschappen zoals sensualiteit, mooiheid etc waardoor je nooit ergens het gevoel heb dat er een vonk overslaat en dat vond ik erg jammer. Ook de haat-liefde relatie in het begin kwam niet echt tot zijn recht.
Het verhaal zat verder op zich prima in elkaar alleen deed het me gewoon weinig. Het was niet echt interessant genoeg om zo'n lange tijd te boeien.
Zoals gezegd niet echt een robin hood film zoals we gewend zijn. iets wat ook de bedoeling was, maar ik denk dat veel mensen het liefst het oude vertrouwde verhaaltje hadden willen zien... het blijft tenslotte robin hood.
Ik vind het een beetje te vergelijken met de nieuwe James Bond films. Ik hou juist van James Bond door die leuke clichés zoals de mooie dames, de gadgets, moneypenny en my name is bond, James bond teksten. Bij die nieuwe halen ze dat er ineens uit en daarmee valt dus direct ook de film tegen, daar kijk ik juist voor... hier dus hetzelfde, een robin hood film maar dan zonder robin hood...
Samenvattend best een aardige film, maar wel een film die op geen enkel vlak indruk weet te maken. Alles was ok, maar niet super.
erreper
Zeer matige film mede door een beroerde casting, soms lachwekkende actiescènes en een niet origineel/ pakkend verhaal. Wat mij betref een volstrekt onnodige film.
etherman
Wat is het toch met dit soort films bij mij.Na 120 minuten was mijn aandacht er volledig af.Net zoals kindom of heaven was mijn aandacht snel verdwenen.Alleen gladiator is voor mij de NR1.
Robin hood is voor mij een echte tegenvaller.2.5 sterren
Obiwan
Nu eens een keer geen "echte" Robin Hood film, maar een "wat gebeurde daarvoor" verhaal.
Ik vond hem erg goed !!
Allan
Prima film, zonder al te heroïsche scènes neer te zetten een mooie verfilming van een fantastische middeleeuwse legende.
Ronhart
De beschrijving van de film zoals hierboven gegeven klopt niet erg en een prequel op het beroemde verhaal is het ook niet. Koning Richard sterft immers in deze film en in het bekende verhaal keert Richard aan het einde nu juist terug van de kruistochten.
Beroemde en illustere figuren als Brother Tuck, Little John en de sheriff van Nottingham zijn hier magere schaduwen van zichzelf die geen rol van belang spelen.
De film heeft eigenlijk weinig met de legende van Robin Hood te maken.
Dit gezegd zijnde is er een fantastische cast die goed speelt en zijn de natuur-opnamen schitterend.
Het verhaal is betrekkelijk mager en hier en daar zijn de actiescènes mooi en goed neergezet.
Toch is de film in het geheel genomen rommelig en het verhaal onhelder. Hier en daar raakte ik de draad kwijt wie nu vocht tegen wie en waarom. Het werd ook allemaal heel doodserieus gebracht en wat humor had een waardevolle aanvulling geweest. Het had ook best korter gemogen.
Al met al aardige entertainment maar absoluut geen topfilm. Ik geef er een kleine 3,5*** voor.
Jan met de pet
Ik vind de film gewoon goed, anders dan de " vorige Robin Hood films " maar er komt volgens mij een vervolg op: 4,0
Movie_and_Music
Goede effecten,prachtige beelden (bossen,landschap,kostuums etc)
Maar o my god..
wat was dit een saai,langdradig verhaal zeg!!
Pistons
Werkelijk zeer fraaie cinematografie en goed scenario, anderzijds ook veelste langdradig.
marcjeb
Robin hood is voor mij een echte tegenvaller.2.5 sterren
Heb jij daar 2 uur voor nodig
.. dan had je nog maar een kleine 20 minuten te gaan.
Vond kingdom of heaven wel een goede film beter als robin hood
Nastaroth
Vond de film zeer vermakelijk, alleen het einde vond ik een beetje kaasig had toch meer verwacht van het gevecht.
Een dikke 4
Cinemaniak
Fijne film was dit, jongens. Blij dat ze toch niet een erg standaard Robin Hood verhaal hebben gemaakt. Vier sterren voor de entertainment!
amenmalek
Lange zit, maar de moeite waard. Hoe wordt Robin Hood Robin Hood. Dat is waar de film over gaat. Genoten van dit verhaal. Mooi uitgewerkt en weer een echte Ridley Scott met een goede Russel Crowe en Cate Blanchett.
Denzz
wat een prachtfilm!!
ridley brengt de middeleeuwen echt prachtig in beeld
het verhaal bevat humor, actie, spanning, romantiek, ...
echt top
een prachtige robin hood versie
machtig
Sincity
Mee eens, veel beter dan de recencies van de meeste hier..een erg, grauw, realistisch en "historisch correct" film..met prachtige decors en omgevingen!
Hopelijk komt er snel een sequel!
deft0nes
"historisch correct"!
Dat valt tegen hoor. Maar dat maakt de film niet minder
moviemeterfan
vier sterren, en wat heb ik spijt dat ik hier niet voor naar de boscoop ben geweest! Prachtige film, lekkere aktie, mooie plaatjes, goed verhaal, goed gedosseerde humor. en niet onbelangrijk, zeer goed geacteerd.
Als er een vervolg komt, zit ik in de biosccoop!
Toontje35
Tsja zo dacht ik er ook over; zonde dat ik deze niet in de bios heb gezien. Heb me prima vermaakt met deze dik 2,5 uur durende film. Humor, goed verhaal, prima geacteerd. Mooie beelden
mnrk
wat een prachtfilm!!
ridley brengt de middeleeuwen echt prachtig in beeld
het verhaal bevat humor, actie, spanning, romantiek, ...
Sluit ik me bij aan...
Natuurlijk is ook het acteerwerk zeer sterk van de gehele cast !
Laat het 2e deel maar komen, maar wel graag met dezelfde acteurs.
gauke
'n Beetje gemengde gevoelens: aan de ene kant een imposant middeleeuws spektakel met grootse decors en weergaloze massascènes. Aan de andere kant de continue beeldwissels wat het geheel onrustig en onordelijk maakt (zeker niet middeleeuws).
Maar het blijft leuk om naar te kijken.
Zobor
Want in de middeleeuwen ging alles rustig en ordelijk
gauke
Want in de middeleeuwen ging alles rustig en ordelijk
Ja, als je het zo stelt, klinkt het inderdaad een beetje dom. Wat ik er mee wil zeggen is dat ik deze wijze van snel wisselende beelden meer vind passen bij bijvoorbeeld de drie Bourne films en Green Zone.
Roser
Lekkere film. Was me niet helemaal bewust dat dit een prequel zou zijn maar toch goed naar het ontstaan van de legende toegewerkt.
RonMathijs
Amenmalek begrijpt de film, want ik denk dat zeer veel mensen hier een fout maken door te zeggen dat het niet een "robin hood" film is. Het is ind niet de Robin hood film die jullie gewend zijn, maar dit is het begin van het hele verhaal. Ik hoop dan ook dat hier nog een vervolg op wordt gemaakt.. in dit vervolg zal de Robin Hood naar voren komen, die jullie ook kennen: leven in de bossen en stelen van de rijken voor de arme.
Verder over de film: Ik vond het over het algemeen een redelijke film, maar het was te chaotisch. Ze wilden in een te korte tijd te veel informatie overbrengen wat soms verwarrend was en dit was niet plezierig om te kijken. Verder waren er een aantal verhalenlijnen naar voren die nodig waren (overbodig) en een aantal verhaallijnen die niet ver genoeg uitgediept waren. Verder heb ik wel genoten van de beelden en de acteerkunsten van de cast want die was van goed niveau.
Ik heb evengoed een vermakelijke film gezien.
3 sterren.
erik neuteboom
Volg al enige weken de meningen over deze film, zeer vermakelijk, de rating is die ook, bijna alles tussen 1 en 5 sterren! Verwacht binnenkort Robin Hood te kunnen zien op DVD, ben zeer benieuwd, zeker als fan van Russell Crowe en dit soort Middeleeuwse spektakels, zie er naar uit om er hier een mini-recensie over te schrijven. Na alles gelezen te hebben verwacht ik zelf dat het een film is met veel spectaculaire momenten die echter niet altijd even goed kan boeien ...
pietermi
Een mooie vernieuwde film over Robin Hood.
Dit gaat voor de periode voor alle andere films en boeken. Zo is de legende ontstaan.
filmfan(tast)
Dit is de beste Hood die er is. Eentje die past in de traditie van Gladiator. Ik heb genoten van de prachtige fotografie. Werkelijk SCHITTEREND. Max van Sydow speelt de strerren van de hemel.
Cate Blanchett ook. Weet iemand of er een vervolg komt?
aspro
Heb ook de versie van Kevin Costner,op blu-ray maar haalt het lange niet bij die met Russell Crowe.
Ben het met filmfan(tast) eens,de beste hood die er is op dit moment klasse!!!

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix