Genre: Actie / Drama
Speelduur: 140 minuten / 156 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Cate Blanchett en Mark Strong
Gesproken taal: Engels, Frans en Oekraïens
Releasedatum: 13 mei 2010
Bekijk via SkyShowtime
Plot Robin Hood
"Rise and rise again, until lambs become lions."
Het legendarische verhaal over de ervaren boogschutter Robin Hood, die in dienst treedt bij het leger van koning Richard om tegen de Fransen te vechten. Na de dood van de koning vertrekt Robin naar Nottingham, een stad die lijdt onder de corruptie van een tirannieke schout en torenhoge belastingen. Daar valt hij voor de weduwe Lady Marian, die de identiteit en de motieven van deze kruisridder niet volledig vertrouwt. In de hoop de hand van Lady Marian te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin een bende bij elkaar die uitblinkt in dodelijke vechttrucs en levenslust. Samen vallen ze de rijke bovenklasse aan om het onrecht te herstellen...
Robin Longstride
Eleanor of Aquitaine
Friar Tuck
Sheriff of Nottingham
mock turtle
Weinig toe te voegen aan bovenstaande commentaren. Goede film!
ASroma
ietwat te onderhoudend had meer ingezeten, vooral het middenstuk was moeilijk doorkomen en soms ronduit saai.
Zeker geen perfecte film, maar wel zeer onderhoudend en een lust voor het oog. Crowe is wellicht wat te oud voor deze rol- zeker wanneer je bedenkt dat dit pas de beginjaren zijn van de legende- maar hij is nog steeds charismatisch genoeg. Hier en daar ook wat flauwe scenes, maar qua intriges en plotwendingen vond ik het script al met al wel de moeite waard. Niet heel veel aktie, maar een groot gemis is dit niet. De Saving Private Ryan-achtige climax maakt veel goed. Ik ben benieuwd wat de director's cut nog zal toevoegen aan het geheel. Meestal zijn de langere versies van de films van Scott een flinke verbetering ten opzicht van de bioscoopversies.
firestarter3
Prachtige film, mooie landschappen, erg van genoten. Het lijkt me zeer waarschijnlijk dat hier een vervolg op komt. dikke 4
Leland Palmer
Ridley Scott heeft z'n beste tijd wel gehad, denk ik. Toch hoop ik dat-ie nog eens met een pareltje à la 'Thelma & Louise' op de proppen komt. Het blijft opzich wel goed (en vakmanschap), maar is niet meer zo bijzonder als het was. Zo ook bij Robin Hood.
De laatste herziening van 'Gladiator' viel me behoorlijk tegen, dus ik begon best een beetje te vrezen voor deze film, maar het viel me niet tegen. Gezien op 1080p en het ziet er dan ook schitterend uit allemaal. Toch duidelijk te zien dat we weer wat verder in de tijd zijn, want waar een 'Gladiator' niet werke op blu-ray, doet deze film dat wel.
Voor de rest niks aan te merken op Crowe - doet het uitstekend. Strong is weer eens geweldig bezig, alleen vond ik Blanchett nogal misplaatst. De film zelf is best vermakelijk en kent een paar érg mooie scénes; zoals die op het strand op het einde. Geweldig gemaakt, vakwerk. Dat gedoe tussen Robin en Marian (met de dood van Robert) - dat hij ''zomaar'' even de plaats inneemt vond ik wel wat vaag. Een verhaal over de ''echte'' Robin Hood is het eigenlijk (nog) niet, daarvoor zullen we moeten wachten op deel 2.
Wel leuk om te zien dat de bekende avonturen (in o.a. de bossen) nu eigenlijk pas beginnen. Zou me niets verbazen dat deel 2 dan ook leuker wordt. De film is vermakelijk, maar echt interessant, meeslepend of emotioneel bindend wil het helaas niet worden. De film moet het dan ook vooral van haar audiovisuele pracht hebben.
De film kent overigens nog best een aantal luchtig vertelde stukken. Meer dan verwacht en het werkt prima. Nu op naar een beter scenario voor je volgende film, Ridley.
Nararo
Had veel verwachtingen van deze film, dacht ga er eens lekker voor zitten maar dacht dus verkeerd. Heb me vanaf minuut 1 geergerd, de film is de naam Robin Hood niet eens waard in mijn ogen. 1.5*
Ryxen
De film is eindelijk op het ware verhaal gebaseert en niet op het sprookje wat de meeste ervan kennen.
Nararo
Net als ieder ander hier bijna verdient deze film een vervolg.
Ow? Is dat zo? Ik ken dus alleen alleen de versie die de meesten kennen, heb jij eventueel de naam van de orginele film/boek ?
Bvd
total_confusion
zeer goede film die ik met plezier gekeken heb. Een vervolg zou in mijn ogen best een goede optie kunnen zijn.
Thorongil
Een Engelse volksheld waarvan filmstudio's het 'ware' verhaal van verfilmen, het is een recent fenomeen dat in 2004 nog leidde tot een matige, teleurstellende King Arthur.
Deze keer zijn het echter regisseur Ridley Scott en Russell Crowe, het succesvolle duo van Gladiator, die de legende van Robin Hood na bijna 20 jaar terug als big-budgetfilm nieuw leven inblazen.
We krijgen al van bij het begin een opwindend beleg van een Frans kasteel, met Danny Huston als een voortreffelijke Richard Leeuwenhart.
Eenmaal Robin Longstride de identiteit van een overleden ridder heeft overgenomen en de kroon veilig tot Londen weet te brengen, komen we in Nottingham terecht. Na het eerste halfuur valt de film, wat betreft actie wat stil, maar we krijgen leuke dialogen tussen Marion en Robin, die soms verrassend grappig zijn. Hun relatie wordt uitgediept en langzaam zie je hoe ze naar elkaar toegroeien. Er is echt wel sprake van chemie tussen Cate Blanchett (die wel een beetje te vrijgevochten overkomt als vrouw in die tijd) en Russell Crowe.
De grote vijand in de film is de verrader Godfrey, die in naam van Koning Jan belastingen collecteerd en op die manier burgeroorlog hoopt te stichten in Engeland. Het Franse complot word echter tijdig ontrafeld en nadat Koning Jan belooft de Magna Charta te tekenen, is er weer een eendrachtig Engels leger.
Als hoogtepunt krijgen we een gevecht tegen de Fransen die juist geland zijn aan de Engelse kust, een gevecht dat iets te voorspoedig verloopt om mij als kijker volledig tevreden te kunnen stellen.
Ook gooide Marion's plotse aankomst op het strand een beetje roet in het eten, een vrij zinloze toevoeging. De Director's cut, een goede tien minuten langer, zorgt dat vooral het subplot van de plunderende kinderen iets beter uitgewerkt wordt en ook Godfrey's complot wordt wat verduidelijkt.
Op het einde pas wordt Robin Hood de outlaw die we kennen uit de talloze, eerdere films en series.
Deze historisch gegronde Robin Hood overtuigde al vast veel meer dan de laatste met Kevin Costner, vol heksen en Moren, die eigenlijk niet in het verhaal thuishoorden. Al bij al een geslaagde prequel, die juist iets te kort schiet om in het rijtje van Braveheart en Gladiator te passen.
Ik kijk vol verwachting uit naar de sequel.
smeetsm
Ik vond de film goed, wel jammer van de french kissing, dat deden ze helemaal niet in die tijd. Toch had er meer in gezeten. Alsnog 4 sterren. Film in de line Braveheart
hoe weet jij dat???
Overigens een zeer boeiende film...
Melvin Udall
Na het zien van de trailer weet je bijna van te voren wat je kan verwachten met Scott aan het roer en dus met Gladiator en Kingdom of Heaven in je achterhoofd. Mn verwachtingen werden dan ook voor het grootste deel waar gemaakt maar eigenlijk wil je meer. Want het komt vooral filmisch helaas erg over als meer van hetzelfde. Hier en daar een poging tot humor slaat een beetje de plank mis maar al met al verder weer een gelikt product van Scott. Oja en hoorde ik daar nou "Words" van The Christians.... huh?!?
LosseFlodder
Heel erg jammer,
Te langdradig, te onoverzichtelijk en de momenten dat de film mij kippenvel had kunnen geven zijn slecht benut. Misschien een kwestie van smaak, maar het had van mij iets sensationeler gemogen. EN Marion is minder lekker dan ik gehoopt had
Tommy De Vito
Ik vond de film ook langdradig en had van mij appart
meer actie in moeten zitten. Ik had ook een ander beeld
als ik aan Robin Hood dacht, maar misschien ligt dat ook aan mij.
Deel 2 zal ook niet lang op zich laten wachten denk ik!
van duijn
En Robin Hood is minder lekker dan ik gehoopt had
Zozo Losseflodder
Skrean
Mwoaaaahhhh, niet slecht, maar weet bij lange na niet het niveau van gladiator te halen. Ik miste het epische een beetje. Het hele verhaal leek meer op een streekroman. Geef mij maar Centurion als het aankomt op nieuwe 'ridder' films.
Flavio
Ondanks dat de film wat aardige momenten had (de Middeleeuwse D-Day, de belegering van het Franse kasteel) als geheel wat saai en langdradig. Russell en Blanchet spelen zoals altijd vlak, met maar een enkele gezichtsuitdrukking in het arsenaal, wat mensen toch in hun zien is me een raadsel.
Verder is het allemaal al eerder gedaan, en beter, en hoewel het uitgangspunt origineel is door niet weer het afgezaagde verhaal te brengen maar een soort prequel daarop, zat het weer vol cliches. Wie moet er nou nog lachen om de strapatsen van Little John en de andere 'Merry Men'? Hoopte dat het een echt vernieuwende versie van Robin Hood zou worden, maar helaas. Tijd voor iets nieuws voor Ridley Scott want zijn films worden er niet beter op, sinds Blade Runner eigenlijk al een neerwaartse spiraal.
henkula
Net als ieder ander hier bijna verdient deze film een vervolg.
Was dat niet een ander sprookje? Willem Tell bijvoorbeeld..
AC1
sinds Blade Runner eigenlijk al een neerwaartse spiraal.
Truer words were never spoken.
Pete_033
Russel Crowe met een gezichtsuitdrukking?
Heb je dan Virtuosity en A Good Year wel eens een keer gezien?
Vond deze film een "standaard" van Ridley. Biedt niks nieuws maar desalniettemin kijkt 'ie' goed weg.
DaMovieJudge
leuke goeie film,,aanrader als je van de ridder tijd en of robin hood houdt,,,,
'' AND SO THE LEGEND BEGINS ''
ik verwacht en hoop dat er snel een film volgt die de avonturen van de voortvluchtige robin hood vertelt,,!
''steal from the rich and give to the poor!''
Flavio
Russel Crowe met een gezichtsuitdrukking?
Heb je dan Virtuosity en A Good Year wel eens een keer gezien?
Nee, en eerlijk gezegd spreken die me ook niet erg aan.
Maar bedoel je dat hij in die films meer doet dan stuurs kijken?
Pete_033
Nee, en eerlijk gezegd spreken die me ook niet erg aan.
Maar bedoel je dat hij in die films meer doet dan stuurs kijken?
Zekers! Al vond ik zelf Virtuosity niet echt super maar om hem slechts een stuurs kijkende acteur te noemen vind ik wel ver gaan.
Dan heb je The Insider, A Beautiful Mind ook niet gezien:D
Flavio
The Insider wel maar vind ik ook een overschatte film.
Maar goed, ik zal niet te veel van Robin Hood afdwalen, vond hem deze film weer matig. Ligt niet alleen aan hem, met Cate Blanchett als tegenspeler is het ook moeilijk sprankelen natuurlijk. En Robin Hood is niet echt een rol waarin je kunt schitteren, blijft toch een beetje een eendimensionaal karakter.
tommiew
Het begin was sterk, het eind was sterk. Maar gedurende de film wordt het soms wel traag. De beelden zijn prachtig.
Al met al wel een vermakelijke film,
martien76
Robin Hood???
Nou zeer slap het lijkt meer op een pilot van een vervolg,
maar ik vond hem dus zeer slap zeker kwa actie en ook het verhaal vondt ik niet al te sterk
John Lee Hooker
Robin Hood???
Nou zeer slap het lijkt meer op een pilot van een vervolg,
Mag wel lager dan 2,5 hoor
Al DeNiro
Uitstekende film over ontstaan van Robin Hood.
Goed verhaal over verleden van Robin Hood, de troonopvolging van Richard Leeuwenhart door Jan Zonder Land en de Engels-Franse oorlog.
Ook mooie gevechten, locaties en muziek.
Russel Crowe en Cate Blanchett zijn hier een prima stel en eerstgenoemde laat zien dat hij dit soort rollen het best kan.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Gladiator