Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Dolph Lundgren
Met onder meer: Dolph Lundgren, Lindsay Maxwell en Stefanie von Pfetten
Gesproken taal: Russisch en Engels
Plot Icarus
Icarus lijkt op een doodnormale gescheiden vader, die werkt bij een investeringsbedrijf. Maar hij heeft ook een hele duistere kant: hij leidt namelijk een dubbelleven als huurmoordenaar. Wanneer hij probeert aan te geven dat hij wil stoppen, slaat zijn opdrachtgever meedogenloos toe. Icarus moet vluchten om zichzelf en zijn gezin te beschermen.
Edward Genn / Icarus
Young Vadim
Sergei
Joey
Imperial Figure
Zag komische interviews, dolph lundgren is stukken aardiger dan van damme en seagal, van damme is maar een lompe egoïst, lundgren is een aardige dude volgens mij.
Deze Icarus film lijkt me wel wat, de trailer zag er in ieder geval aardig uit, wel low budget materiaal uiteraard maar dat maakt niet uit.
deGVR
Ondanks slechte reviews, grappen en vergelijkingen met Van Damme en Seagal probeert Lundgren het steeds weer. En steeds weer maakt hij films die ik op een of andere manier best te pruimen vind.
Natuurlijk acteert een blok beton beter, en natuurlijk is het one-man-army verhaal al 1000 jaar oud en natuurlijk wordt iedereen een dagje ouder (Zelfs Dolph Lundgren!?), maar toch: Hij probeert het en iedere keer komt er weer een film uit die niet hetzelfde is als de vorige (Zoals bij andere acteurs uit het genre): Command Performance is weer anders dan Missionary Man die weer anders is dan Icarus. (En ik geloof dat hij ze zelf regisseert en financiert)
En het betaalt zich uit: De beste man heeft een rol verworven in the Expendables en van het geld dat hij daarmee verdient kan hij nog best een tijdje films blijven maken!
Jean Claude van Damme is denk ik een heel eind klaar, Steven Seagal is helemaal terug na Machete en Dolph Lundgren heeft weer een financiële injectie gekregen na de Expendables: Het leven is goed!
SSeagal
Icarus is een ouderwetse actiefilm in de stijl van de jaren 80 actie klassiekers. Veel lijken en bloed, en weinig verhaal. Ideaal dus om lekker weg te kijken zonder te hoeven nadenken. Gewoon lekker op de bank hangen en genieten van alle brute actie. Dit is toch wel de beste van Dolph in jaren en is stukken beter dan Command Performance, die ik toch stukken saaier vond. ****
Imperial Figure
Actie scenes waren goed, de rest van matig tot slecht.
Maar Lundgren is inderdaad weer back from the dead, hij was qua actie gedeelte goed in vorm.
In The Expandables liet ie eigenlijk helemaal niks zien, dat was dan ook meer jason statham en stallone, jet li en stallone.
Aardig lundgren vermaak dat je uiteraard wel weer snel vergeet.
--Raspoetin--
Waardering 1.0 Wat is dit een ongelofelijke slechte film zeg. Dolf was al niet zo heel best als acteur, maar dit is toch wel een dieptepunt in zijn loopbaan. De beste acteerprestatie in deze film is volgensmij van het kleine meisje, (zijn dochter in de film). Het kostte veel moeite om deze film tot het einde uit te zitten.
Johnny Chops
gelukkig dat meningen verschillen, ik vond het een erg sterk eerste half uur, sommige scenes waren wat minder, maar al met al, zeker geen slechte film, veel actie,gerichte schoten, lekker veel kogels, aantal explosies, tempo mocht iets hoger.dolph is naar de klote en blijft dit ook, is niet ineens de volgende scene opgeknapt, wat je veel ziet in zulke films.gaat maar door, de man met het stalen gezicht en imponerend de uiterlijk, heeft me verrast.heb ze veel slechter van hem gezien, niveau stijgt weer iets.
Dolph is geknipt voor deze rol.wie zou deze rol anders kunnen doen.
misschien seagal, hoewel dat een stuk ongeloofwaardiger is natuurlijk.die ook zelf films produceert, waarvan, van 4 films hooguit, 1 te pruimen.
er was meer uit te halen, kon beter, maar de film is gewoon best goed te pruimen.
Lefgozer
Minder dan de laatste paar nieuwe Steven Seagal films. Toch nog wel een vermakelijke actiefilm, was precies zoals ik had verwacht: volop schieten, knallen en vechten.
De film staat overigens ook bekend als "The Killing Machine". Ik kon em eerst al niet vinden hier.
gijsvogel
Kon mij niet boeien, vrij vlot uitgezet..
Het stuk wat ik gezien heb kwam niet op me over als een hoogstaande productie, maar b-film wil ik het ook weer niet noemen
patrick17
Icarus
Verstand op nul en dan heb je gewoon een goede film in de zin van
een actiefilm! Weinig verhaal maar des te meer actie in beeld.
Prima te doen dus! Je moet bij zo'n film gewoon geen verwachtingen hebben.
Zo wel dan kom je inderdaad bedrogen uit. Dolph Lundgren doet het prima
in de film. De actiehelden moet je niet te veel laten praten!
Maar dat is al van een andere orde. Dat is algemeen bekend.
Voorspelbaarheid zit ook wel degelijk in de film gesloten.
Het is zoals ik hierboven al typ, verstand op nul en dan heb je een lekkere
weg kijk actiefilm!
2.5 *
Rickmans
Erg trage film met weinig spektakel. Dolph heeft de boot gemist. Redelijke B-acteur.
Dennissssss
Matig filmpje. Komt erg ongeloofwaardig over. Niet perce het verhaal maar het ziet er gewoon niet uit, raar camera werk, slecht acteerwerk... Geen aanrader.
Laatste keer dat ik een film kijk met Dolph Lundgren in de hoofdrol! Direct Contact was ook al 3x niks.
mug13
Leuk tijdverdrijf,maar het blijft een (B)film en daar speelt Dolph Lundgren veels te vaak in.(Dat vind ik erg zonde)Dat geldt overigens ook voor Steven Seagal.Vroeger speelde ze in goeie films waar hun acteerprestaties en hun bewegingen wel goed tot hun recht kwamen.Vb:
Dolph Lundgren.
1)Showdown in little tokyo(1991).
2)Universal soldier(1992).
Steven Seagal.
1)Nico(1988).
2)Under siege(1992).
Ik was daarom in het jaar 2010 erg verrast en blij dat deze twee heren allebei in een (A)film konden schitteren.En je kon/kan dus zien dat hun acteerprestaties en bewegingen wel weer goed tot hun recht kwamen/komen.
Dolph Lundgren.
3)The expendables(2010).
Steven Seagal.
3)Machete(2010).
Deze twee acteurs horen in (A)films thuis,niet in(B).
gijsvogel
Deze twee acteurs horen in (A)films thuis,niet in(B).
Ja, daar hebben ze het zelf natuurlijk een beetje naar gemaakt....ze tekenen zelf voor de films waar ze voor gevraagd worden natuurlijk.
en andersom, daardoor is een film waar de heren in spelen eigenlijk gelijk al vaak bestempeld tot... ohja, zal wel weer...zijn.
mug13
Daar zit wat in.Maar dat neemt niet weg dat ze beter kunnen en naar mijn mening ook verdienen.
Buske
Als je maar genoeg actiescenes achter elkaar plakt hoef je een niet al te sterk verhaal te gebruiken. Voor de actieliefhebber leuk. Ik met eerlijk zeggen dat ik mij stoorde aan het acterend onvermogen van Dolph Lundgrun.
Decec
Ik vond een goede actie/thriller film...
Bekende acteur en regisseur Dolph Lundgren speelt goed...
Prima acteerwerk...
Prima camerawerk...
Geen waardelozen film...
Zeker een goed verhaal...
smoozycat
Een goede actie film. Niet meer en ook niet minder.
Alleen jammer dat er zulke actie helden niet meer zijn van dit kaliber. De meeste zijn nu te oud geworden.
Kr!kke
Je weet op voorhand wat voor een film je tegemoet gaat: een simpel verhaaltje dat aaneenhangt van de clichés, gecombineerd met een groot aantal actiescènes. Ik ben best wel fan van films als deze, zodat ik Icarus best wist te appreciëren. De film heeft een hoge amusementswaarde, wat uiteindelijk toch het belangrijkste is in dit genre.
Weinig memorabel.
Zeer gemiddeld actiewerkje met Lundgren, zoals hij er legio heeft gemaakt. Nergens steekt de film boven het maaiveld der actie-vehikels uit en het verloop is, zoals gebruikelijk, uiterst voorspelbaar. De actie maakt nog een beetje goed, maar is verder ook weinig memorabel.
Doorsnee.
JustMe77
Whuhahaha...ik vind het tot nu toe erg grappig.Een of andere James Bond van 125 jaar...en zo grappig als die dan praat...alsof die tikkeltje Sean Connery nadoet...lol...ik zit nu op 26 minute...'t is dat ik niks beter te doen heb...maar anders...1 ster voor de aantrekkelijke vrouwen!
nightbreed
Allemachtig, wat was dit slecht. Ik ben na 7 of 8 minuten al afgehaakt.
Leno
Matige actiefilm. Na het aardige door Lundgren geregiseerde The Mechanic stelt deze film weer teleur. Het verhaal is erg matig, zeker de uitwerking met zijn vrouw bedroevend de manier waarop ze weer samen komen en de vele actiescenes kunnen dat niet redden.
tommiedarko
Heb prime van telenet en daarom is deze film mijn revue gepasseerd. Ja man, je moet toch maar durven om zo ne slechte film te maken. Bij momenten zoooo slecht waardoor het meer op een komedie begon te lijken.Daarom ook een dik verdiende 0.5
Lennert
Viel me uiteindelijk toch een klein beetje tegen. De actie is lekker bloederig en ondanks het haperige camerawerk lekker hard en effectief, maar het script en familieverhaaltje gaan na verloop van tijd toch een beetje tegenstaan. Dolph blijft wel een charismatisch hoofdrolspeler die laat zien dat hij met weinig budget best een effectieve film in elkaar kan draaien, maar tegelijkertijd mist het toch een interessantere cast (of vooral iets meer herkenbare gezichten) en een minder uitgekauwd plot. Alsnog zeker de moeite waard, al vond ik zowel Direct Contact als Command Performance toch leuker.
gauke
Harde compromisloze film (standaard resultaat-actie); het verhaal is niet nieuw, maar ook niet saai en het script is nonchelant opgebouwd. Helaas zie je bij snelle wendingen en achtervolgingen aan de (camera)opnames dat het filmbudget waarschijnlijk niet toereikend was. Het gebruik van voiceovers is hinderlijk en overbodig. Actie icoon Dolph Lundgren wordt met zijn 55 jaar te oud voor bedscènes.
RuudC
Voor zover mijn maandelijkse anderhalf uurtje Dolph Lundgren. Dat de beste man geen goede regisseur is, hoeft niet besproken te worden. Hij is het niet en zal het ook nooit worden, al kan hij best vermakelijke rommel uitbrengen. The Mechanik is best leuk bijvoorbeeld, omdat deze met een dikke knipoog gemaakt is en vrij humoristisch is. Ik zie het alleen niet echt terug in Icarus. Wat wel grappig is, is dat Dolph zijn vrouwelijke tegenspelers wel weer weet te kiezen. Of het nou grappig of juist bedenkelijk is dat hij seksscenes heeft met vrouwen die zijn dochter zou kunnen zijn, weet ik niet.
Icarus neemt zichzelf te serieus en daar maakt Dolph een lelijke fout. Icarus ziet er namelijk niet uit. Het is niet lastig om te zien dat het budget laag was en daarbij loopt het verhaal helemaal niet lekker. Hoe graag ik ook naar Dolph’s actie mag kijken, het wordt er niet beter op wanneer regelmatig vanuit het niets de schurken opduiken. Het plot is ook niet bepaald interessant. Dolph heeft wel eens vaker de rol van ex-(insert willekeurige speciale eenheid) gespeeld, en deed dat doorgaans vermakelijker dan hier. Het plot is gewoon dertien-in-een-dozijn.
Lennert
Als regisseur vind ik hem als het aankomt op schieten van actiescenes anders lang niet slecht, het is jammer dat deze film inderdaad veel te serieus is en dat het script gewoon vrij bagger is. Maar ja, of dat laatste aan Dolph ligt kun je jezelf ook afvragen.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen