• 9.372.591 stemmen

Geregisseerd door: Dolph Lundgren

Met onder meer: Dolph Lundgren, Lindsay Maxwell en Stefanie von Pfetten

Gesproken taal: Russisch en Engels

Plot Icarus

Icarus lijkt op een doodnormale gescheiden vader, die werkt bij een investeringsbedrijf. Maar hij heeft ook een hele duistere kant: hij leidt namelijk een dubbelleven als huurmoordenaar. Wanneer hij probeert aan te geven dat hij wil stoppen, slaat zijn opdrachtgever meedogenloos toe. Icarus moet vluchten om zichzelf en zijn gezin te beschermen.

avatar van RuudC

RuudC

Maar aan goed geschoten actie heb je weinig als het voor de rest behoorlijk crap is. Overigens herkende ik Bo Svenson pas tegen het einde. Die vent is me toch een partij afgezakt.

avatar van Lennert

Lennert

Was hij ooit niet afgezakt? Ik ken de beste man alleen van toppertjes als Delta Force, Movie In Action en Wizards Of The Lost Kingdom

Maar ik bedoelde meer dat het niet per se aan de regisseur is om een goeie film te maken, hij is degene die de shots bepaald en acteurs vertelt wat ze moeten doen. Als het script, de soundtrack en de productiewaarden laag zijn, kan hij daar niet per se altijd wat aan doen.

avatar van Iceman69

Iceman69

eindelijk weer een Film met Dolf zonder dat ie er uit ziet en gedraagt als een Alcoholverslaafde junk

Heb me er wel mee vermaakt, was geen topper maar ook niet super slecht dan heb ik slechtere van hem gezien.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Een van de beste Lundgren films. Goede sfeer, verhaal en actie. Acteerstijl van Lundgren vind ik ook heel cool. Ik vond alleen de scenes met zijn ex vrouw niet zo best.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Gemiddelde actiefilm volgens standaard recept. Verhaal is niet bijzonder, actie is goed, en Lundgren doet het redelijk. Als totaalplaatje redelijk, maar meer ook niet.

avatar van Dk2008

Dk2008

Verrassend goed gemaakte, door Lundgren zelf geregisseerde film. Die wel losjes uit de hand is gemaakt, als je de camerabewegingen iedere keer ziet, lijkt wel een homevideo. En het grootste deel van het budget zal wel op zijn gegaan aan maakloon en speciale effecten, want er wordt wat afgeschoten in deze film. Lundgren ook al op leeftijd, moet het natuurlijk ook wat rustiger aan doen, maar ondanks dat zijn de schietpartijen en gevechten best goed.

Icarus heeft in het verleden een verkeerde keuze gemaakt en dat komt hem duur te staan, wist hij veel. En zie maar eruit te komen uit dat wereldje. Wat dat betreft is het psychologisch gezien ook een sterke film naast allerlei gevechten, met een weliswaar wat al te gemakkelijk geschiet maar het vliegensvlugge reactievermogen van Lundgren als Icarus wordt goed getoond. De vrouwelijke bijrollen zijn trouwens ook goed.

De film start erg vaag maar de ontknoping is goed. Prima, goed opgebouwde film. 4.0

avatar van Metalfist

Metalfist

That's the funny thing about fate... if you don't follow, it will drag you where it wants to go

Een tijdje geleden heb ik een boxset van Dolph Lundgren op de kop getikt. Ze gaven hem bijna weg bij Mediamarkt (ik geloof voor 5 euro voor 6 films) en hoewel ik Direct Contact reeds op DVD had liggen - en bovendien niet zo'n geweldige film vond - heb ik hem toch meegepakt. Vooral omdat deze Icarus erbij zat, een film geregisseerd door Lundgren zelf. Het resultaat is echter de zoveelste in zwakkere films van de Zweedse superster die me eigenlijk vooral in zijn jaren '80 & jaren '90 werk weet te bekoren.

Al blijf ik natuurlijk een Lundgren fan en is het misschien wel interessant om aan te geven dat de versie die momenteel is uitgebracht niet zijn director's cut is. Lundgren wou sowieso een compleet ander script verfilmen (meer iets in de richting van een huurmoordenaar die wordt achtervolgd door een flik) maar daar was de studio niet zo voor te vinden waarna Raul Inglis met dit script op de proppen kwam. Dat heeft Lundgren dan verfilmd maar blijkbaar heeft de studio achter zijn rug nog de film compleet opnieuw gemonteerd. Dat zou in ieder geval het verschil in toon wel wat kunnen verklaren met de flashbacks onder andere die veel gruizeliger tonen dan de rest van de film. Verder is dit qua plot echter gewoon een typische actiefilm waarbij een huurmoordenaar zelf een doelwit wordt en op zoek gaat naar wie er een prijs op zijn hoofd heeft gezet. Vlotjes vermaak in ieder geval maar wel iets dat we al tientallen keren eerder hebben gezien.

En dan is het altijd fijn wanneer je toch nog op een degelijke hoofdrol kunt rekenen. De vorige recente film die ik van de Zweedse Eik zag was Battle of the Damned en daar leek hij wel erg hard verouderd. Hij kon zelfs amper lopen precies.. Icarus is 3 jaar eerder uitgekomen dan Battle of the Damned maar hier knokt Lundgren er in ieder geval nog vlotjes op los. Paar harde scènes ook en dat doet het ook altijd wel goed in dit soort films. Tegelijkertijd als regisseur en als hoofdacteur komen opdraven heeft blijkbaar ook nog wel het voordeel dat je wat mooi vrouwvolk kunt laten opdraven voor de bijrollen. Stefanie von Pfetten is als Joey echter compleet inwisselbaar en ook de rest van de bijrollen stellen niet zo veel voor.

Goh, tof om eens gezien te hebben maar ik zou er in ieder geval niet teveel geld voor neerleggen. Vooral een film voor de liefhebbers van Lundgren lijkt me, ik vermoed dat er algemeen nog wel betere recentere actiefilms de laatste jaren zijn uitgekomen. Hopelijk komt ooit de director's cut eens uit, ik zou wel eens willen zien waar het verschil nu effectief zit.

avatar van Phantasm

Phantasm

Film met een prima verhaal en genoeg actie.