• 9.376.883 stemmen

Geregisseerd door: Dolph Lundgren

Met onder meer: Dolph Lundgren, Lindsay Maxwell en Stefanie von Pfetten

Gesproken taal: Russisch en Engels

Plot Icarus

Icarus lijkt op een doodnormale gescheiden vader, die werkt bij een investeringsbedrijf. Maar hij heeft ook een hele duistere kant: hij leidt namelijk een dubbelleven als huurmoordenaar. Wanneer hij probeert aan te geven dat hij wil stoppen, slaat zijn opdrachtgever meedogenloos toe. Icarus moet vluchten om zichzelf en zijn gezin te beschermen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Die naam...zal wel geen toeval zijn?

DiDa

Hier de teaser trailer van Icarus:

Icarus - Video clips and interviews - MovieSet

avatar van kaholiic

kaholiic

Niemand wil Dolph meer, daarom gaat hij maar zelf zijn films regiseren...

Grappig trouwens dat zijn echte naam Hans is..

DiDa

De nieuwe officiele trailer. Ziet er goed uit!

YouTube - Dolph Lundgren -- "Icarus" -- Trailer 2

avatar van Lennert

Lennert

Yeah, dat ziet er vele malen beter uit dan Command Performance!

avatar van b00ts

b00ts

Nou, als ik al zie hoe dat glas wat kapot geschoten wordt eruit ziet, dan laat maar zitten.....

avatar van leandero

leandero

Kut acteur!!!

avatar van Bosniian

Bosniian

hij word wel oud zeg die dolph.. denk dat het wel waard is om te zien..

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Onzin-discussie verwijderd.

avatar van debart

debart

leandero schreef:

Kut acteur!!!

zegt(die andere die foei zei)die scarface op 1 heeft staan:P

Maar deel je mening.Vind hem ook weinig aan.

valt bij mij in het Segal rijtje.en die films sla ik altijd over.

bah brrr nee niks aan.

avatar van NakedHero

NakedHero

Een film voor leeghoofden; kon mij niet bekoren. Op de helft maar uitgezet. Zeer matige acteur.

Jammer dat dit mijn eerste post moet zijn.

avatar van RickZ

RickZ

Actievolle thriller met veel geschiet en bloed, een matig verhaal maar wel onderhoudend genoeg. De vorige films met Dolph Lundgren (Missionary Man en Diamond Dogs) waren niet best, met deze film gaat het tenminste weer de goede kant op: bemoedigend voor de volgende films en daarvoor nu een voldoende.

De actie wordt door de camera-bewegingen en short-cuts een stuk voller, want zo snel is Dolph niet meer. Een stuc die ze bij de films van Steven Seagal al eerder toepasten.

avatar van CarverS

CarverS

Matige actiefilm. Net iets minder slecht dan die pulp van Steven Seagal. Deze mannen worden gewoon te oud voor snelle (aktie) gevechten. Het vage camerawerk doet daar al helemaal geen goed aan.

DiDa

Ben benieuwd naar deze film. Feit is wel dat Dolph Lundgren er het fitste uitziet in vergelijking met Seagal en Van Damme. Hij toont bij iedere film zichtbaar inzet, iets wat Seagal en Van Damme de laatste tijd niet doen. Daar heb ik wel respect voor.

avatar van 606

Heerlijke actie film met een goed verhaal.

Acteren is goed zelfs van Dolph.

Ziet er allemaal ik keurig uit.

3,5 ster

avatar van b00ts

b00ts

Stukken beter dan veel ouder werk van Dolph. Het laatste wat ik van hem gezien had was "Direct contact". Dat was absolute bagger. Dit is beter, stukken beter. Zo goed zelfs dat ik mijn waardering van deze film verdubbel ten opzichte van de vorige die ik van hem gezien heb. Twee sterren dus. En, voor de liefhebbers, op naar deel 2. Zo slim is Dolph wel geweest.

avatar van dolle-pret

dolle-pret

Ik vond het wel een redelijke film, verhaal was wel interessant en de acteurs vond ik goed.
Het einde begreep ik niet helemaal, maar dat zal wel aan mij liggen.
Want: Wat doet die auto voor hun huis? Zijn het weer mensen die achter hem aan zitten? Want Joey zegt: Niet alweer. Waarop Eddie antwoord, niet deze keer, ga je koffers pakken.
Iemand die dit einde wel begreep?

DiDa

Dit is alweer de 6e film die Dolph Lundgren zelf regisseert. En dat is maar goed ook. Lundgren weet wat zijn fans en de fans van botte actiefilms willen: schietpartijen, knokpartijen, coole oneliners en explosies. Ga er maar voor zitten: Icarus heeft het allemaal.

Wederom had Lundgren de beschikking over een laag budget, maar ook wederom weet hij met een laag budget een goede actiefilm af te leveren. Het verhaal heeft niet zoveel om het lijf en is soms ietwat rommelig. De film moet het dan ook niet hebben van de frisse doorloop van het verhaal maar voornamelijk van op zich staande scenes. Scenes waarin Dolph zijn tegenstanders op een keiharde manier elimineert. En van zulke scenes zijn er genoeg. Lundgren heeft zich wederom niet ingehouden (gelukkig) als het gaat om bloed en straight in your face actie.

Met de cinematography zit het ook goed. De film bevat goed camerawerk en geeft je soms het gevoel alsof je toch naar een big budget film zit te kijken.

Verder alleen maar complimenten voor Dolph Lundgren, die er voor zijn leeftijd goed uitziet en nog steeds overtuigd als actiester. Iets wat andere actiesterren van de oude tijd niet altijd meer kunnen waarmaken. Dolph geeft ons wederom een keiharde, bloederige actiefilm die je terug doet verlangen naar de jaren 80. Zo hoort het Dolph. Keep the good work going.

Icarus haalt niet het niveau van The Mechanik maar is een goede actiefilm van het niveau Command Performance en zeker beter dan Direct Contact.

3.5 ster.

avatar van Lau1986

Lau1986

Aardige actie film, hoewel het familie verhaal wat mij betreft niet had gehoeven en de actie wel iets vlotter had gemogen. Verder was de actie wel lekker in beeld gebracht en heb ik mij daar zeer mee vermaakt.

avatar van Dutch Lion

Dutch Lion

Ik vond dit echt een slechte film.

Slecht acteerwerk, slecht camerawerk, rare slowmotions.

Enorm slechte dialogen en de actie was wel actie maar slecht en meestal te sloom uitgevoerd.

Het verhaal was opzich wel ok.

avatar van Pipoo!

Pipoo!

Ik had hiervoor Diamond Dogs gezien. Dat voelde zo slecht, dat ik met heel weinig verwachtingen deze film gestart was met deze film. Dat leidde er toe dat het eigenlijk heel erg mee viel. Veel beter dan zijn vorige zelfgeregiseerde films.

Als hij deze lijn doorzet, krijgt hij misschien grotere budgetten los en ben ik benieuwd wat hij er dan van maakt.

avatar van skipy05

skipy05

Redelijk standaard film. niet echt spannend. Verhaal zat iets in maar was niet echt uitgewerkt.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Verschrikkelijk om 90 minuten naar dit waardelose verhaal en naar die lelijke kop te moeten kijken van die Lundgren.

Wat een troep dit!

En dan die Duitse Voice Over.

Bluahhhh,

Doe jezelf een plezier en kijk iets anders!

avatar van Ronhart

Ronhart

Aardige actiefilm.

Low budget en dat is te merken, weinig verhaal en veel ouderwetse actie.

Verstand op nul, popcorn er bij dan heb je 90 min amusement.

Niet echt goed maar wel een ruime voldoende. Voor mij een ruime voldoende.

3,5***

avatar van dennislaport

dennislaport

verstand op nul film

avatar van Lennert

Lennert

Vanaf 28 september in de videotheek? Dat wordt zoeken naar een importversie, want dat duurt me toch echt te lang.

avatar van metterijks

metterijks

Domme ongeloofwaardige film van uber B acteur Lundgren. Goedkope oost Europese acteurs, een script dat rammelt aan alle kanten en ongeloofwaardige actie. Bah wat een rommel.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

metterijks schreef:

Als ik die film hier zie liggen dan heb ik ook gewoon zin om er op te spugen

Dit is echt verschrikkelijk ja.

Bluahh

DiDa

Vanaf 28 september in Nederland te huur....