• 9.373.642 stemmen

ZMD: Zombies of Mass Destruction (2009)

Komedie / Horror | 92 minuten

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Kevin Hamedani

Met onder meer: Janette Armand, Andrew Hyde en Erik Lagace

Plot ZMD: Zombies of Mass Destruction

"They're just like you ... only dead"

Frida, een jonge Iraans-Amerikaanse drop-out keert terug om haar vader te helpen bij het runnen van het familierestaurant. Tom Hunt, een makelaar, keert ook terug naar zijn geboortedorp, samen met zijn vriend, Lance, om eindelijk uit de kast te komen tegen zijn moeder. Als Frida, Tom en Lance dan eindelijk bezig zijn hun levens te veranderen, worden ze echter geconfronteerd met een grotere uitdaging; er breekt een virus uit, waardoor iedereen een zombie wordt.

Zou dit leuk zijn?

avatar van La vache

La vache

Geen idee, ik wacht (waarschijnlijk net als jou) op enkele reacties...

maar kheb er niet zo veel vertrouwen in...

Prudh

Kort na mijn bericht wel gelijk van nul naar drie stemmen

Prudh schreef:
Zou dit leuk zijn?

Een beetje. ZMD kijkt weg als een klassieke zombiehorror met een snufje maatschappijkritiek. Klinkt als? Inderdaad. Grootste verschil is de luchtige ondertoon van deze film, maar erg grappig wordt helaas het niet vaak. De humor is doorgaans te plat om leuk te zijn en dat is jammer voor een komedie. Anderzijds wordt de kritiek in het werk van Romero vaak zoutloos gepresenteerd, zodat de insteek van ZMD een kleine verademing is. Dit hoeven we in ider geval niet té serieus te nemen.

Regisseur Kevin Hamedani probeert temidden van een zombieplaag commentaar te leveren op de bekrompenheid van de Amerikaanse geest. Homo's en arabieren werden na 9/11 klaarblijkelijk enorm verguisd binnen de VS (van die eerste groepering snap ik dat niet helemaal). Hamedani's onderliggende boodschap is vast leuk voor de Democraten, maar als nuchtere Europeaan gaat het wat aan mij voorbij. De spiegel die de filmmaker zijn landgenoten wil voorhouden is niet naar ons gericht; dat veel (christelijke) Amerikanen bekrompen zijn, dat weten we zo onderhand wel.

In de film probeert een homo binnen zijn eilandgemeenschap uit de kast komen en een Iraans meisje gaat gebukt onder de vooroordelen over haar afkomst. Zodra de zombies iedereen naar de keel grijpen raakt de poep natuurlijk de ventilaor. Iedereen voor zichzelf. Het allerleukste aan deze prent is dat het, zodra puntje bij paaltje komt, gewoon een ouderwetse zombiefilm is. Uitmuntende make-upeffecten en lekker veel gore. Er wordt zelfs een gezicht van iemands hoofd getrokken. De humor van ZMD zit hem daarom niet in de absurde, maar stiekem gewoon erg flauwe situaties, nee, de smerige en pijnlijke stukken zijn het allergrappigst. Ik zag dit nog wel als kandidaat voor de Night of Terror, maar die is al gevuld met andere leuke films.

Jammer genoeg laten de regie en het acteerwerk te wensen over. De amateuristische cast krijgt onvoldoende steun van Hamedani, waardoor het af en toe een soepzooitje wordt. Zo kijken twee personages die tegelijkertijd in beeld komen allebei een andere kant op, terwijl ze tegen dezelfde persoon praten die tegenover hun staat. En zo meer van soortgelijke foutjes. Erg storend is het overigens niet echt; die onvolmaaktheden voeden de cultstatus die de regisseur duidelijk voor ogen had. Dat predikaat zal de film waarschijnlijk nooit krijgen, maar vermakelijk is hij wel.

avatar van 606

Aardige zombie film alleen niet vernieuwend meer.

Verhaal is er eigenlijk niet en acteerwerk was matig.

avatar van henkula

henkula

Een horror moet goed zijn of beroerd, deze was geen van twee, geen goede reklame.

avatar van eppy

eppy

leuke ode aan het werk van romero en o'bannon, de politieke critiek die er in zit is duidelijk romero en het virus ellement o'bannon.

gewoon een goed gelukte zombieflick die zich redelijk aan de regels houd die ik wel kan warderen in een zombieflick.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Deze heb ik gezien op het BIFFF Filmfestival. ( http://www.bifff.org )

Aaaargh !! Ik heb me weer eens laten vangen aan een Z-Movie die er best aanlokkelijk uit ziet als je afgaat op de korte inhoud en de Trailer.

Niets is minder waar ! Reeds vanaf de eerste beelden merk je dat dit filmpulp is van de beroerdste soort. De acteurs spelen écht slecht. De beelden zien er véél te donker en onscherp uit, niet veel beter dan wat je in de Trailer te zien krijgt ! De muziek is ook ondermaats met soms een opstoot van een soort jaren '80 Synthgeluiden.

Er passeren best enkele goeie oneliners de revue (Jezus was the über-zombie... ) en regelmatig komt er een ranzige 'gore' scène in voor (een nagel die door een voet wordt geklopt, openspattende hoofden, met een gazon-trimmer zombies de keel of buik openhalen...), maar als je het totaalplaatje bekijkt is deze Zombiekomedie zwaar gebuisd !

Hij valt nog best te genieten als je hem samen met wat vrienden bekijkt of op een Horrrorfestival zoals ik heb gedaan, in een volle zaal met uitgelaten fans die constant luidruchtig opmerkingen roepen en bij de minste aanleiding in een deuk liggen van het lachen.

4/10.
Buiten enkele grappige oneliners, gevatte opmerkingen en 'gore' splatterscènes valt hier niets te rapen.
De Zombiefans zullen deze desondanks willen bekijken, hierbij wens ik ze veel kijkplezier, de anderen doen er goed aan deze te ontwijken

Filmsite : ZMD: Zombies of MassDestruction - A Political Zomedy - zmdthemovie.com

avatar van yeyo

yeyo

Zombie komedies lijken big business tegenwoordig.

avatar van bladonis

bladonis

Feh...

Voor een 'political zomedy' heb ik weinig gelachen, en ook niet echt politiek activisme gezien.

Vrij standaard zombie outbreak film zonder echte uitschieters of hilarische momenten. Als dit "The best of its type since Shaun of the Dead" is, dán is de Menschheid dus écht reddeloos verloren!

Het is slecht geschoten, het acteerwerk is -zoals te verwachten- amateuristisch, en de muziek redelijk uneventvol.

De grapmomenten lagen er te dik bovenop. De 'grappen' waren geforceerd, en werden ruw door je strot geramd. Maar ja, mijn reflex is dan dat ik ga kokhalzen, dus d'r bleef weinig hangen. Sommige oneliners zijn wel leuk gevonden, maar er zijn er te weinig van om het tot het eind toe leuk te houden. Bij een goede horror-komedie ben je het ene moment aan het wegkruipen achter de bank, om twee seconden later in een lachstuip te zitten waarvan je bij goden niet weet waar die vandaan komt! Hier had ik wel stuipen, maar dat waren plaatsvervangende pijnscheuten.

De meeste hoofdrolspelers kwamen op mij ook niet sympathiek over, waardoor het mij geen hol interesseerde wát er met ze gebeurde, en ik aan het eind zelfs zat te hopen dat ze besprongen werden door een horde hongergeile zombies!!

Dan toch een paar pluspuntjes. De splatter effecten vond ik goed uitgevoerd. Sommige 'shotgun blast zombie-head removal scenes' zagen er indrukwekkend uit. Helaas werd dat dan weer omgeven door amateur-hour van de 'acteurs en actrices', waardoor de lekkere gore weer teniet werd gedaan! Toch positief over de werking van de splatter, de gore en het bloed.

Én het homo-paartje is lief en zowaar enigszins grappig te noemen! Die vond ik wél leuk, en zou ik het zomaar gunnen om géén zombie-chow te worden! Verder, mwah...

Al met al kan ik niet meer dan een 1,5* geven. Nou, vooruit dan, één bruin sterretje d'rbij voor ons gay koppel!

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Een geslaagde zomkom van After Dark Films die dus toch nog leuke dingen kunnen maken. In deze film valt een Amerikaans dorpje ten prooi aan bloeddorstige zombies. Wie zou er achter zitten: terroristen, homo’s? Allerhande Amerikaanse (politieke) onderwerpen worden op leuke wijze op de hak genomen. Ook de hommages naar andere klassiekers binnen het genre mogen niet ontbreken. Ik kon er enorm om lachen. Topvermaak!

avatar van Vascago

Vascago

Heerlijk zombiewerkje waarbij je je absoluut niet moet laten afleiding door de metersdik opgelegde maatschappijkritiek, maar er gewoon om moet lachen. Na een minuut of 30 veelal komisch gedoe begint dan ook het zombiewerk. En dat levert geweldige situaties op, ook weer met veel humor. En met lekker wat gore.

29 days later....4 dikke sterren !!!

avatar van barcam

barcam

Beetje laten leiden door de uitleg op de BIFFF website maar was een zware teleurstelling. Film geraakt nog niet aan de enkels van "Bad Taste".

De politieke boodschap ligt er veel te dik op, had geen voeling met geen enkele van de hoofdrolspelers (al zag Janette Armand er wel lekker uit), het tempo ligt net als de aanstormende zombies ontzettend laag.

Ben een fan van B-stuff maar dit is enkel aan te raden als

je straalbezopen of high bent.

avatar van dominion

dominion

Geweldige titel

avatar van NLjoeri_30

NLjoeri_30

Is een geweldige film! Alles wat een Zombiefilm in zich hoort te hebben heeft de film rijkelijk in zich! Humor, Gore, Aparte Karakters, Mooie actrices en verschrikkelijk overtuigende zombies.

Sfeer is goed, de actie geweldig, stel dat de rating van deze film laag ligt omwille van het verhaal kan ik me daar in berusten, maar als niet de allergrootste liefhebber in het genre kon deze me van het begin tot het eind ontzettend vermaken, heb gegruweld een beetje ( kan alles hebben na de vele gewelddadige films achter me doh ) maar vooral kostelijk vermaakt, kan behalve het verhaal geen aanleiding vinden na het zien om uit te komen op een laag of gemiddeld cijfer, een welverdiende volle 4 en 'n halve ster .

EUH oh! Dus een zombiefilm moet blijkbaar een politieke boodschap uitdragen, krijg het uiteraard wel mee bijvoorbeeld vanuit de ontzettend goede Engelse Zombiefilm 28 Days maar wist niet dat dat een uitgangspunt behoorde te zijn in het genre, vind dit ergens ook ronduit zonde ten opzichte van deze film, moet je inderdaad beter onbevooroordeeld en met een korreltje zout nemen dan zijn het een geweldige 92 minuten kijkplezier, blij dat ik gelukkig heel gewoon ben gebleven en niet vind dat overal een diepere betekenis vanuit moet gaan, 't is me gezegend, die 4,5 ster blijft staan óok na het teruglezen van de ( respect ) recensies van de kenners in de zombiefilms hier te moviemeter !

avatar van NLjoeri_30

NLjoeri_30

Kenners zijn blijkbaar verkeerd ingelicht van te voren....

? Al gezegd he, respect.

avatar van Mythikal

Mythikal

Blijkbaar heb ik een andere film zitten kijken. Ik vond het alles behalve goed.

Ik heb best wel veel zombie films gezien en ook veel komedie films, maar de grappen en de bloed wisten mij niet te boeien. Ik ben zelfs een paar keer in slaap gevallen.

1,5 *

avatar van Ninto

Ninto

Mythikal schreef:

Blijkbaar heb ik een andere film zitten kijken. Ik vond het alles behalve goed.

1,5 *

+1. Uitgezet na 40 minuten. Trok het niet meer.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

uh slechtste film van alle 8 films to die for serie's.

haha maar zaten wel grappige stukjes tussen.

ik ben benieuwd wat after dark ons dit jaar gaat brengen.

de trailers zien er veel belovend uit,ik ben klaar voor de nieuwe 8

avatar van Keane1983

Keane1983

Aardige horror, die wel steeds terug valt op het verschil van rassen (amerikaans, Iranees). Dit vond ik wel op ten duur genoeg.

Verder wel leuk onderhouden, soms iets te amateuristisch maar wel volop gore.

Humor was wel aardig maar vond ik niet heel erg bijzonder.

Van mij een 2,5*

avatar van Boeikens

Boeikens

De komedie moet het vooral hebben van wat er verteld wordt en dat is een nonstop politiek statement. Soms wel goed maar wel wat teveel van het goede en ik had liever wat meer komische handelingen gehad.

Na een klein half uur komt er eindelijk wat meer schot in de film. (Werd wel tijd...)

Er zaten best wel wat goede gore momenten in al was de FX niet altijd denderend.

Er zijn er zoveel betere in het genre maar als tussendoortje best goed.

avatar van Theunissen

Tenenkrommend slecht deze zombie komedie (te lachen valt er trouwens bitter weinig). De eerste 30 minuten zijn echt slaapverwekkend saai en slecht en dan komen opeens de zombies maar echt beter wordt het daardoor niet. De cast is echt van een bedroevend slecht niveau waardoor er alleen om hen te lachen valt omdat ze zo slecht acteren. Het verhaal stelt weinig voor en hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de zombies. Er zitten wel wat goor effecten in maar omdat de film zo slecht is heeft het weinig impact. De film duurt amper 90 minuten (83 minuten om precies te zijn) maar het is een hel om deze ellende in één keer uit te kijken.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke zombiefilm met genoeg gore.