• 9.373.864 stemmen

Met onder meer: Cuba Gooding Jr., Horatio Sanz en Roger Moore

Gesproken taal: Engels, Spaans en Zweeds

Releasedatum: 3 april 2003

Plot Boat Trip

"... once you're on, you'll want to get off..."

Twee heteroseksuele mannen boeken een reis op een cruiseschip in de hoop daar vrouwen te ontmoeten. Helaas voor hen komen ze tot de ontdekking dat ze zich op een volledig homoseksuele cruise bevinden.

Ik had echt het slechtste van het slechtste verwacht, maar gelukkig viel het redelijk mee. Het was ook allemaal niet zo homofoob als dat ik na het zien van de trailer verwacht had. Paar leuke grappen, maar over het algemeen toch veel te plat en flauw om echt grappig te worden.

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een aardige comedy met een grappige Roger Moore, verder zitten er wel wat aardige grappen tussen zoals de scène waarin Cuba zich als een travestiet heeft verkleed en gaat playbacken of die ene scène waarin Gabriella aan Cuba uitlegt hoe zij iemand zou pijpen.

Ik geef 'm vooralsnog 2, 5 sterren.

avatar van The Oceanic Six

De film begint leuk met de luchtballon en ook als ze de gayboot opgaan en hun ''fout'' opmerken. Ik vond hen grappiger in de stukken toen ze er nog moeite mee hadden.

Het slot van de film is natuurlijk weer uiterst moralistisch en klef.
De homo's zijn uiteraard prima gasten (joh) en ze helpen allemaal om die gozer zijn liefje terug te winnen.

Roger Moore (niet verwacht in zon soort film) zet trouwens een leuke bijrol neer haha.

Kortom, best een aardige film maar het kon zoveel leuker.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

How gay can a breakfast buffet be?

Ik had een superslechte film verwacht, maar dat viel reuze mee. Het is natuurlijk allemaal zo slecht, ongeloofwaardig en voorspelbaar, maar ik heb toch erg kunnen lachen om deze film. Cuba Gooding Jr. is redelijk op dreef en zijn collega Horatio Sanz is ondanks zijn slechte acteerwerk bij vlagen hilarisch.

De locatie is leuk op het schip en dat levert een aantal leuke plaatjes op. De sfeer is goed, maar alles is gewoon te veel opgeblazen wat het ''gay'' gedoe betreft. Erg overdreven natuurlijk, maar het zorgt wel voor een paar grappige momenten. Het moment dat Horatio Sanz aangeeft geen seks meer gehad te hebben sinds zijn 17e is geweldig. Een aantal van deze (erg) leuke momenten zorgen nog voor een redelijke score, ondanks de vele slecht aspecten.

avatar van maxo922

maxo922

Beetje laag gemiddelde,

Ik vond het toch wel een geslaagde film. Misschien hier en daar een beetje voorspelbaar maar verder nergens vervelend. Het concept is simpel, maar wel vermakelijk. Er zitten genoeg geinige scenes in deze film verwerkt. Een beetje romantiek kan er ook nog wel bij. De acteurs doen het erg leuk. Het einde is wel heel cliché maar de rest van de film was toch erg geslaagd.

* 3,0

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanavond bekeken.

Leuk bedachte en redelijk goed uitgevoerde comedy, waarbij alle hoofdrollen nogal smierend worden ingevuld.

Behoorlijk veel inkoppertjes over homo's, die je al van verre aan ziet komen,

maar des al niet te min op een aantal momenten toch hilarisch. Ik heb in ieder geval een paar keer erg gelachen. Vooral Sanz had een aantal sterke momenten.

De bijrol van Moore (de reden dat ik eigenlijk keek) was ook geestig, hoewel hij er feitelijk nauwelijks in voor komt.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van glimlicht

glimlicht

Pfff wat een slappe hap zeg...

Heb geen enkele keer kunnen lachen, Cuba Gooding Jr was terecht genomineerd voor een Razzie voor deze afschuwelijke rol. Die dikke was ook niet leuk, alleen maar irritant. Toen kwam Roger Moore even langs en ontspande ik mijn lachspieren alvast. Leuk. Toen ging Roger Moore weer weg en stond mijn gezicht weer bedroefd. Was blij toen de film was afgelopen...

*1,0 ster voor Roger Moore

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Toen ik het verhaal las dacht ik dat dit een hylarische film moest gaan worden maar wat een slappe hap. Ik heb nergens echt om kunnen lachen. Hoewel ik Cuba Gooding jr altijd wel een goede acteur vind en iemand die zijn rollen heel overtuigend neerzet vond ik dat hij hier de plank volledig missloeg. Ik vond zijn rol gewoon veel te overdreven op een manier dat het niet grappig meer was.

avatar van Spetie

Matige film die op sommige momenten echt enorm fout is, maar die me ondanks dat gegeven toch nog meeviel.

Goed de homo’s in deze film worden enorm stereotiep neergezet, inclusief alle overdreven gebaren die daarbij horen. Gooding Jr. en Sanz zijn veelal flauw als volwassen mannen, die zich regelmatig als een stelletje opgehitste tieners gedragen, maar beiden hebben gelukkig nog hun grappige momenten. Dat geldt ook voor Roger Moore die een grappige bijrol neerzet. Dat en de aanwezigheid van de goddelijk schone Victoria Silvstedt, zorgt ervoor dat de film ondank het stereotiepe, de moraaltjes, de flauwigheid en het voorspelbare verhaaltje, nog redelijk door te komen is.

Ondanks dit is de boot aan het einde van de reis toch gezonken, want daarvoor is er simpelweg toch teveel niet goed aan de film.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Een film die leuk begint. Dan bedoel ik bijv. de momenten in de luchtballon, de scene met Will Ferrell en de beginfragmenten op de boot. Maar zo leuk als de film begint, zo flauw gaat hij verder. De film bevatte natuurlijk al flauwe humor (die ik opzicht best wel vaak kan waarderen) maar dan wordt het zo over-the-top dat ik alleen maar kon lachen om hoe slecht en overdreven alles was. Cuba Gooding Jr. vond ik wel leuk in Rat Race, maar hier vond ik hem niet erg leuk. Hetzelfde geldt voor Horatio Sanz. Maar ik moest wel lachen om de rol van Roger Moore. Door zijn bekende imago als James Bond, was zijn rol hier erg grappig . Maar dat was dan ook zowat het enige. Want verder verloopt de film erg cliché (je ziet het einde al halverwege de film aankomen).. Opzicht een beetje een tegenvaller, als vond ik het begin wel leuk en er zaten in het midden ook nog wel enkele leuke momenten.

avatar van Mike 1984

Mike 1984

Deze zag ik op mijn 18e in de bioscoop, en herinner me nog dat de hele zaal zat te gieren van het lachen. Onlangs teruggezien en eerlijk gezegd vond ik het twaalf jaalf later niet meer zo hilarisch. Wel leuke momenten en het blijft een grappige film, maar allesbehalve hoogstaande humor.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Wat een slechte film! Een belachelijk slecht verhaal met slecht acteerwerk. Als de humor leuk zou zijn had ik daar nog mee kunnen leven maar het is gewoon niet grappig, het is allemaal veel te flauw. De grappen zijn goedkoop, net als de hele uitstraling van de film. Snel vergeten deze bagger!

avatar van Noodless

Noodless

Het gegeven dat twee vrienden de bloemetjes willen buiten zetten en per toeval op een gaycruise belanden is op zich al een hilarisch concept. Daarna volgen er allerlei lachwekkende situaties. Playmate Victoria Silvstedt is een leuk toemaatje. 7/10

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Gaat nog net.

Gemakkelijk uitgangspunt, waar men ook de gemakkelijke weg kiest door homo's veelal verwijfd neer te zetten. Dat zegt gelijk ook alles over het niveau van deze film: het is gemakkelijk en vlot. Zeer flauw ook, maar al bij al nog best goed te behappen. De speelduur is niet al te lang en een verrassend bijrolletje van iemand als Roger Moore kan er dan ook nog wel bij.

2,5