Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Johnny Depp, Amber Heard en Aaron Eckhart
Gesproken taal: Spaans, Engels en Duits
Releasedatum: 22 december 2011
Plot The Rum Diary
"One part outrage. One part justice. Three parts rum. Mix well."
Freelance journalist Paul Kemp (Johnny Depp) weet dat hij keuzes moet maken voor zijn leven en carrière, maar schuift dat moment zo ver mogelijk voor zich uit. Hij besluit naar zonnig Puerto Rico te vertrekken, om daar bij 'The San Juan Star' te gaan werken. Paul’s nieuwe, ietwat vreemde collega’s maken hem wegwijs in de wondere wereld waarover de krant dagelijks de kolommen vult. Bij gebrek aan nieuws op het ongeorganiseerde eiland komt dat er vooral op neer dat ze hun dagen slijten op het terras van hun favoriete bar. Paul kan het al snel zo goed vinden met collega Bob Sala (Michael Rispoli) dat ze huisgenoten worden. Maar dan raken ze verwikkeld in een dubieus ontwikkelingsplan van de rijke Amerikaan Sanderson (Aaron Eckhart). Dat Sanderson een bloedmooie vriendin (Amber Heard) heeft maakt het voor Kemp niet makkelijker. Haar verschijning maakt een onuitwisbare indruk op Paul’s troebele geest en zet hem er zelfs toe aan eindelijk eens een richting te kiezen.
Paul Kemp
Donavon
Zimburger
Wolsley
The One Ring
IMDB zet de releasedatum intussen op 25 november 2010, wat me geloofwaardiger lijkt.
jipt
Ben heel erg benieuwd, klinkt een beetje als Fear and Loathing. En ik hoop dat dit Depp een oscar gaat opleveren
wyatt earp
Het zou wel leuk zijn ja
. Maar ik ben eigenlijk wel benieuwd wat voor soort rol het is. Ik heb het boek niet gelezen, dus. Is de releasedatum trouwens weer verschoven? Hij stond eerst op 25 november.
wyatt earp
Ze hebben volgens mij nogal moeite om een distributeur te vinden in Amerika. In Nederland echter staat de releasedatum op 16 december. Al vraag ik mij af of ze dit gaan halen, aangezien het nogal stil is rond deze film. In de zomer kwamen er er een paar officiele foto's uit van de film, maar verder heb ik er niks meer over gehoord.
Leland Palmer
Het laatste wat ik hoorde was dat ze mikken op een release in de herfst van volgend jaar. Het duurt mij veel te lang. Er zijn al een paar screenings geweest, waarvan de berichten positief waren. Nu opschieten met die distributie! En een trailer!
In Nederland echter staat de releasedatum op 16 december
Dat klopt niet.
TBA 2011 (E1 Entertainment)
wyatt earp
Volgens mij wel. HarmJan zei net dat er al testscreenings geweest zijn. Maar de film is een onafhankelijk geproduceerde film (zonder studio dus). In dat geval moet je dus een distribiteur zien te vinden die de film uitbrengt.
Leland Palmer
Volgens mij zijn ze al zo'n beetje helemaal klaar met de film, maar werken ze de laatste loodjes van de post-productie fase mooi langzaam af, tot er meer duidelijkheid is.
Dit schijnt in ieder geval het openingsshot te zijn.
wimnoot
Ik snap de buzz over deze film niet helemaal. Ik ken de regisseur ook niet, heb niet een van zijn films gezien.
@ HJS: Is het misschien omdat het verhaal een beetje Fear and Floating in Las Vegas op een tropisch eiland is?
Nakkie13
Is totaal niet zoals FALILV.
Ik heb het boek gelezen en het lijkt niet echt op het meesterwerk van HST.
Nakkie13
En dan maar hopen dat er snel een distributeur gevonden wordt.
Er zijn toch genoeg HST e Johnny Depp fans om dit te rechtvaardigen?
Leland Palmer
Ik snap de buzz over deze film niet helemaal.
Hunter S. Thompson, Johnny Depp (eerdere samenwerking; Fear and Loathing); nuff said!Maar als er al testscreenings geweest zijn, hoe kan het dat het dan nog zo lang duurt?
Nomak
What the fuck is een HST?
Zal wel aan mij liggen, maar ik vind het altijd vervelend om al die afkortingen te ontcijferen.
wimnoot
Hunter S Thompson. Maar ik ken de man ook niet.
Ik ga hem ff googlen!
Leland Palmer
Oef, Hunter S. Thompson niet kennen; jullie moeten maar eens even bijspijkeren.
Nakkie13
Hij heeft een van de beste boeken ooit ( fear and loathing in las vegas ) geschreven en was een van de meest flamboyante personen die ooit geleefd heeft.
Als je in een uur of twee meteen een boel wilt weten stel ik deze voor
Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson (2008)
De man is een held.
"When the going get weird, the weird turn pro"
wyatt earp
Je zei het zelf ook al eigenlijk; problemen met de distributie. GK films heeft de film onafhankelijk geproduceerd en heeft de film nog niet aan een distributeur weten te verkopen. Nederland heeft de film al wel aangekocht, maar het is wachten op de VS.
. Maar als ie al aan nederland verkocht is, waarom duurt het dan nog een jaar voordat ie hier in de bios is?
Nakkie13
Geen idee, laten we degene opsporen die hem heeft liggen en hem dwingen ons te laten zien.
Godverdomme, releasedatum staat nu gewoon op 18 augustus 2011

Benny & Joon
Komedie / Romantiek, 1993

Jin Ling Shi San Chai
Drama, 2011
alcoholjournalistgebaseerd op boekkrantpuerto ricovoodoocarnavalprotestdebatepuerto ricotv debatefire breathing vomitingcockfightrumbrochuretongue drunkennessjaren 60hunter s. thompson