• 9.378.069 stemmen

Alice in Wonderland (2010)

Avontuur / Fantasy | 108 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 10 maart 2010

Plot Alice in Wonderland

"You're invited to a very important date."

Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?

Alice Kingsleigh

Tarrant Hightopp / Mad Hatter

Mirana / White Queen

Iracebeth / Red Queen

Ilosovic Stayne / Knave of Hearts

Tweedledee / Tweedledum

Absolem / Caterpillar (stemrol)

Cheshire Cat (stemrol)

Nivens McTwisp / White Rabbit (stemrol)

Bayard Hamar / Bloodhound (stemrol)

avatar van Awake78

Awake78

Nergens echt grappig, avontuurlijk, actievol of dramatiserend. Je had echt het idee van: nou komt het enigszins op gang.....en toen was ie afgelopen. Een beetje alles van niks.

Natuurlijk ziet het er fantastisch stijlvol uit, maar voor mij was het meer een veredeld toneelstuk dan een volwaardige film. Een leuk expiriment, maar volgende keer wat meer vlees in de kuip aub.

avatar van The Oceanic Six

Ik keek er naar uit, maar het resultaat stelde een beetje teleur...

Alice in Wonderland is een film die ik al een hele tijd op mijn lijstje heb staan. Tim Burton als regisseur, Johnny Depp als hoofdpersoon en het vrolijke Alice verhaal wordt eindelijk eens duister verteld (Al had je een kleine 10 jaar terug wel de duistere horrorgame American McGee's Alice die al eerder dit verhaal veranderde).

Helaas is de uitwerking niet altijd even best.

Laat ik positief beginnen; visueel is de film erg aantrekkelijk. De achtergronden zijn regelmatig kleurrijk en fraai, de personages/wezens ogen erg gedetailleerd en goed. Zeker de kat vond ik er fantastisch uit zien. Idem met het konijn met de klok. Geinig beestje! Wel jammer dat de omgevingen niet altijd kleurrijk waren. Soms was het wat grauw (past ook in het verhaal uiteraard) waardoor de pracht wat verdween.

Sowieso kent de film een stel aparte wezens. De tweeling, de kat, het konijn, de kikker bedienden, de kaarten-bewakers, de slechte koningin...allemaal goed weergegeven. Alleen is de karakteruitwerking wel erg kort. Totaal geen diepgang en daardoor waren ze allemaal inwisselbaar. Dat vond ik zelfs van Alice. Leuke meid die ook best goed acteert, maar ook haar rol was erg vlak. Johnny Depp deed het wel erg goed. Hij speelt vaker de excentriekeling, dus dit kon je wel overlaten aan hem.

Hiermee kom ik bij mijn grootste probleem; het plot.

Ik kende het verhaal ook wel via de Disney film, maar ik had er toch meer van verwacht. Het duurde best een tijdje voordat voordat het Wonderland verhaal echt gestart werd en het was ook weer redelijk snel daarna voorbij. Het plot was wel redelijk simpel. Alles werd nogal snel uitgevoerd. Het leek een beetje qua plot een haastklus en dat vooral de tijd is geinvesteerd in de effecten. De film had beter wat korter gekund bij de introductie of men had de film 20 minuten langer moeten laten zijn. Verder had ik het verhaal nog wel wat grauwer en duisterder willen zien. Had best wat harder gemogen nog. Al was de koningin met haar ''Off with their heads!'' nog wel hard. Dat was leuk.

Maar op zich heb ik me wel vermaakt met de film hoor. Ik heb de 3D versie gezien en de beelden zien er dan best strak uit. Alleen blijf ik die brilletjes maar klote vinden. Door de vlekken die er standaard opzitten keek het niet altijd even prettig. Zon bril zit ook niet altijd even fijn.

Ik twijfel tussen 3* en 3,5* maar ik hou het toch op dat 1e. Wie weet volgt er nog eens ooit een herziening.

avatar van sgirl

sgirl

verrasend goede verfilming, alleen het einde vond ik niet zo leuk. die rode koningin was wel leuk!

avatar van s0062423

s0062423

Moeilijk te beoordelen; enerzijds vind ik het echt knap van Burton om zo'n wereld, zo'n visuele stijl een gehele film vol te houden, anderzijds vond ik het echt allemaal spuuglelijk.

Hoe dan ook; film heeft een vlot tempo, paar zeer fijne scènes en personages (de bolle tweeling!!!). In zijn geheel zeker een amusante en knappe herfilming, met een leuke knipoog naar Wacko Jacko.

avatar van El ralpho

El ralpho

Verschrikkelijk. Op de visuele aankleding van de film en sommige personages die er nog wel leuk uitzagen na dan. Verhaal; zo plat als een dubbeltje, kinderachtig met als hoogtepunt die pratende hond! tevens had ik de film een stuk duisterder verwacht ala pan's labyrinth maar kwam van een koude kermis thuis. Er zaten nog wel enkele scene's in die vrij grof waren Zoals de oversteek naar de hide-out van de red queen, op de drijvende hoofden in het water, en de onthoofding van het draakachtig wezen aan het einde
maar voor de rest vond ik de film erg kinderachtig. Heb de film in 3d gezien wat ook erg tegenviel tov de film avatar bv. 1,5 voor de visuele aankleding, en dat is misschien nog aan de hoge kant. Overgewaardeerd misbaksel.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Een film waar ik eigenlijk erg sceptisch over was maar mijn vriendin heeft me naar de bios gesleept van het weekend en daar heb ik geen spijt van.

Prachtig vormgegeven wereldje, misschien wel qua vormgeving de mooiste Burton. Heerlijk sfeertje. Burton laat zien dat je iets leuks kan doen met een bestaand concept, ook erg tof dat dit eigenlijk een soort sequel was op de Disney tekenfilm. Een feest van herkenning, de character creation is echt fenomenaal. Vooral Cheshire was heel erg tof.

Cast was ook dik in orde. Leuk om Crispin Glover weer te zien, herkenbare voices van o.a. Rickman en Spall maar de show wordt gestolen door Carter. Ik ben totaal geen fan van die dame, maar o wat is ze op dreef hier. Heerlijke delivery ook als ze even een tirade loslaat . Casting van Johnny Depp is wel jammer, enorm overschatte acteur en weer komt ie weer op de proppen met weer dat zelfde typetje en diezelfde maniertjes. Het wordt een beetje vervelend.

Maar wel weer eens een geslaagde Burton en zonder twijfel één van zijn beste, alleen Big Fish vind ik mooier.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Originele, maar matige, uitvoering van het fantasievolle verhaal.

Tim Burton die 'Alice in Wonderland' verfilmd is zoiets als Morgan Freeman die Nelson Mandela speelt; ze zijn er voor gemaakt. Helaas weet Burton de hype niet na te leven en hoewel zijn insteek origineel en bewonderingswaardig te noemen is, voelt het nergens aan als iets speciaals of zelfs, wonderlijks.

Aan de cast ligt het niet. Mia Wasikowska is prima als een nieuwsgierige, eigenwijze Alice die zich niet op haar plaats voelt en de wereld nét iets anders ziet dan de mensen om haar heen. Depp maakt de rol van Hatter vele malen interessanter en Hathaway en vooral Carter zijn puik als de koninginnen. Eenmaal in het voorbestemde Wonderland zakt de film echter af. Ten eerste is er weinig interessants aan de bewerking van de magische wereld van Carroll. De CGI wezens zien er nog het beste er uit, maar de omgeving en de achtergronden lijken meer op een onafgewerkt videospel. Voorspelbaarheid mag geen factor te zijn in een verhaal dat ontelbare keren is verfilmd, maar Burton's bewerking probeert het wel en slaagt er net niet in om het goed te brengen. Gevolg; een bewerking van een verhaal waar niets mis mee was om te beginnen.

Daarnaast zijn er ontelbaar veel personages waar je gewoonweg niet genoeg om geeft en die niet genoeg aandacht krijgen om het verhaal echt goed te dienen. En uiteindelijk krijgt slechts een gedeelte een bevredigend einde.

Echt vermaakt heb ik me niet, overdonderd was ik niet, op elk aspect deed deze langverwachte film tekort en daarmee is aan mij voor het eerst bewezen dat een perfecte combinatie van cast, crew en effects absoluut niet garanderen voor een betere versie van een verhaal waar je al weg van was.

2,0

avatar van Q Jones

Q Jones

Ik had toch meer verwacht van deze film. Ik vond hem leuk om hem een keer te zien maar daar is dan ook alles mee gezegd. De wereld van Alice is leuk in beeld gebracht maar Burton had deze film beter niet kunnen maken.

Depp speelt tegenwoordig een beetje dezelfde rollen en je kan deze verglijken met Charlie and the Chocolate Factory.

Wasikowska vind ik ook niet bijzonder en heeft echt een irritante stem. Ik denk dat Hathaway haar rol beter had kunnen spelen in plaats van de witte koningin .

Voor de film had ik trouwens helemaal een andere cast gekozen maar ja dat is mijn mening.

Conclusie leuk om een keer te zien maar niet super

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanmiddag in Cinerama te Rotterdam gaan zien (en gelukkig in 2D).

Burton weet zoals gewoonlijk een prachtige, betoverende wereld te schapen, maar de inhoud is stukken minder.

Film komt wat langzaam op gang, maar door de prachtige art direction en computeranimatie valt er veel te genieten.

Toch met een iets sterker opbouw van verhaal had het nog boeiender kunnen worden.

Het is nu vooral een rariteitencabinet geworden, zonder dat er werkelijk veel gebeurt.

De verschillende creaturen zijn van leuk tot zeer geslaagd, waarbij vooral de intrigerende kat de show steelt.

Eindconfrontatie met draakachtig schepsel is behoorlijk spectaculair en spannend.

De acteurs hebben er duidelijk allen plezier in, zeker Bonham Carter.

Hoofdrolspeelster weet zich goed te weren tussen alle bekende koppen.

Opmerkelijk genoeg valt Depp als de Mad Hatter wat tegen. Hij is wel eens beter op dreef geweest. Weird wil niet altijd zeggen zeer goed.

Feitelijk is zijn karakter in het oorspronkelijke verhaal ook maar een bijfiguur, waar nu -omwille van Depps aanwezigheid- een belangrijke rol van is gemaakt.

Conclusie: Prachtig qua beelden en special effects, maar flinterdun verhaaltje en hier en daar niet boeiend genoeg.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Flinke tegenvaller is dit. Visueel is de film erg sterk. En Tim Burton weet weer een erg mooi sfeertje te creeéren. Verder zijn de acteerprestaties ook prima. Johnny Depp is hier het leukst als de Mad Hatter. Alleen inhoudelijk is de film niets. Zwak verhaaltje wat me eigenlijk niets boeide. Het einde is ook erg cliché en zwak.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Schamele 3,5 ster voor deze film. Het verhaal van Alice in Wonderland vind ik maf en leuk. Wel heel vreemd, want het heeft nauwelijks structuur, maar als filmmaker kun je je visueel gelukkig flink uitleven. Toch was ik weinig onder de indruk. De filmkijker is denk ik nogal verzadigd door de batterij CGI die telkens weer opengerukt moet worden. Het ziet er perfect uit, maar raken doet het me niet meer.

Maar goed aardig filmpje desalniettemin, want het verveelt gelukkig nooit. Mia Wasikowska doet als Alice best oke. Dissonant van het stuk is Helena Bonham Carter die natuurlijk weer eens mag opdraven van Tim Burton. Die maakt haar Red Queen-rol wel bijzonder irritant en karikaturaal .

avatar van james_cameron

Geknipt voor Burton natuurlijk, dit verhaal. Hij stelt gelukkig niet teleur, al wordt het geheel wel wat voorspelbaar en veilig uitgewerkt. Visueel echt een lust voor het oog; wat een overweldigende kleurenpracht. Fraaie production design en veel leuke personages. Mooie muziek ook weer van Danny Elfman. Iets teveel gebruik van CGI naar mijn smaak, maar daar schijn je tegenwoordig als regisseur niet meer omheen te kunnen. Het wordt nu wel tijd dat Burton weer eens een origineel project gaat doen: na remakes/ herbewerkingen van Planet Of The Apes, Charlie And The Chocolate Factory, Sweeney Todd en nu Alice In Wonderland is het tijd voor iets eigens.

avatar van Theunissen

Visueel was het allemaal erg prachtig (waarschijnlijk het beste wat ik tot nu toe gezien heb) en de vrijwel onherkenbare Johnny Depp en Helena Bonham Carter speelden best goed, vooral de laatste. Maar het verhaal als geheel vond ik eigenlijk niet boeiend en het ging eigenlijk ook nergens over. Het einde was erg open dus met grote waarschijnlijkheid komt er een vervolg. Kinderen zullen ongetwijfeld gesmuld hebben bij deze film maar voor volwassenen vind ik het allemaal net niet.

avatar van Elineloves

Elineloves

Eerste wat ik dacht was: wat een saaie, opgedroogde muts, die Alice. Absoluut geen leuk meisje om naar te kijken. Laat staan 108 minuten.

Het ziet er allemaal mooie en sfeervol uit.. visueel is het natuurlijk een plaatje, maar qua verhaal is het niet veel soeps. Misschien komt het omdat ik nooit echt een fan ben geweest van Alice in Wonderland.

De stemacteurs waren inderdaad leuk. '' Hoorde ik daar nou professor Snape? '' maar daar hield het qua verrassingen ook op.

Zelfs Johnny Depp wist me niet te bekoren. Met de ogen dicht wel, zodat ik zijn schattige stem kon horen.. maar ik vond het niet om aan te zien. Veel te overdreven allemaal, nog my cup of tea.

Kun je natuurlijk op voorhand al verwachten, maar ik wou toch wel eens weten wat al die heisa rondom deze film nou was.

Conclusie: Als ik hem niet gekeken had, had ik niks gemist.

Zoals Theunissen zegt: een prachtig spektakel voor kinderen, maar voor grote mensen iets minder.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Mooi om te zien deze herwerking van Burton. Als regisseur heeft hij me nog maar weinig ontgoocheld. You know what you get. Kleurrijke en dromerige fantasy. Zijn visuele weergave is weer oogverblindend en een mooie update van Carroll's tijdloze sprookje. Hij koos voor veilig en liet zich inspireren door de vorige cinematografische versies. Ik had soms de indruk dat ik het allemaal al eens had gezien op identiek dezelfde manier. Het verhaal is door velen gekend en komt niet vernieuwend over, maar de manier waarop alles gebracht is (design, karakters, effecten) verdient zeker wel respect.

avatar van Spetie

Erg leuke film toch wel dit Alice in Wonderland. Ik had vooraf niet zulke hele hoge verwachtingen, omdat ik niet zoveel met dit sprookje heb, maar Burton heeft er op zijn eigen bekende wijze iets moois van gemaakt.

Visueel ziet het erg erg mooi en verzorgd uit, met gave opvallende kleuren. het verhaaltje zelf is niet zo bijzonder, maar gelukkig zijn de invulling en de personages dat wel. Carter speelt uistekend als rode koningin en daarnaast zet Johnny Depp gewoon een erg grappige rol neer. Ook de dikke tweeling weet af en toe bijzonder grappig uit de hoek te komen. Verder is het ook altijd fijn om Alan Rickman te horen.

Ja vlot filmpje, die gelukkig ook niet te lang duurt en doet wat het moet doen en dat is gewoon vermaken. Fijn om te constateren dat Burton na een tweetal mindere films de weg naar boven weer heeft ingeslagen.

avatar van Vascago

Vascago

Prachtig visueel spektakel zoals we van Burton kunnen verwachten. Het sneeuwt wel het verhaal een beetje onder, maar dat is leuk genoeg om te blijven boeien. Burton tracteert ons weer op allerlei leuke creaties, waarbij Helena Bonham Carter de show steelt. Geweldige rol. Minpuntje van de film vond ik toch de rol van Depp. Normaal hou ik wel van die weirde personages die hij neerzet, maar hier gaat het net wat TE over de top. Dat was bij vlagen irritant. De sfeer en de soundtrack zijn wel weer geweldig.

Niet Burton's beste, maar zeker een hele fijne film.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Mja, Alice In Wonderland bevat natuurlijk enkele grappige stukjes, maar als geheel wist het me maar weinig te boeien. Dit soort fantasieverhalen liggen me dan ook niet helemaal, maar 'k had er toch iets meer van verwacht.

Visueel bijvoorbeeld is Underland zeker een wonderlijk universum, maar om nu te zeggen dat ik echt betoverd werd... Nou, nee.

Maar goed, da's mijn persoonlijke smaak en daar wringt het schoentje ook niet zozeer. Het verhaal daarentegen deed me echt compléét niets. En dan moet je 't hebben van de komische passages.

Die zijn er best, met een aantal leuke personages. Helena Bonham Carter is heerlijk als Red Queen, net als die 2 kale baasjes, en zo zijn er nog wel een paar... Vind dan ook dat er goed geacteerd wordt, eveneens door Mia Wasikowska als Alice: toch wel een beetje ontdekking voor den dezen.

Jammer genoeg vond ik het niet altijd even interessant, en dat gevecht aan het einde . Origineel is deze Burton zeker, maar echt genieten zat er voor mij niet in. 2* dan maar.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Weer een geweldige Tim Burton!

Heb hier weer zo van genoten, ik moest er wel even in komen in het begin want de eerste tien minuten had ik zoiets van nee dit is het niet voor mij. Maar dat komt ook omdat ik het origineel niks aan vind, echt de enigste Disney die ik niet kan waarderen. Maar gelukkig was dit een stuk beter. Als Alice eenmaal in die wereld zit word het echt Burton. De sfeer, kleurgebruik, verschillende creaties, de muziek het was gewoon echt om van te genieten. Het had alleen van mij iets meer volwassener mogen zijn, nu is het verhaal best oppervlakkig gehouden en er was ook weinig spanning aanwezig. Het was best kinderlijk, nou had ik dat ook al wel verwacht, dus dat was niet iets wat me tegenviel, maar het was leuk geweest als Burton iets heel duisters had gemaakt van het verhaal.

Depp vond ik trouwens een beetje tegenvallen, Het personage wat hij neerzette als The Mad Hatter was gewoon precies hetzelfde als Sparrow, en dat irriteerde me soms een beetje, maar Helena was daarentegen echt ge-wel-dig! De expressie van haar gezicht, en de humor, echt leuk. Ze kan heel goed verschillende personages neerzetten, en dat kan ik bij haar wel waarderen, ze is zeker een van mijn favoriete actrices aan het worden. Ik vond Mia als Alice geen verkeerde keuze, goed dat ze niet iemand genomen hebben die al zo'n bekende kop heeft, al was het acteerwerk van haar niet uiterst bijzonder. En ja ik heb niks met Anne Hathaway, maar als White Queen viel ze wel mee. De rest van de characters eromheen vond ik matig, behalve de Cheshire Cat die vond ik er echt bovenuit springen, geweldige gemaakt, goeie stem ook.

Al met al heb ik er weer erg van genoten, Burton is en blijft mijn favoriete regisseur en ik kan niet wachten op zijn nieuwe project

avatar van deft0nes

deft0nes

Allereerst moet ik zeggen dat ik het originele verhaal nog nooit gezien heb.

De omgevingen zijn uiteraard prachtig en erg detaillistisch. Dat had ik ook niet anders verwacht van Burton. Maar dan het verhaal. Het verhaal slaat echt totaal nergens op. Het kan aan mij liggen, of misschien omdat ik het originele verhaal nooit gezien heb, maar in mijn ogen ontbrak het verhaal aan elke logica. Het was slechts een aaneenrijging van gebeurtenissen, zonder enige bespeurbare verbanden tussen de ene gebeurtenis en de andere. Komt vast omdat kinderen zich niet zoveel aantrekken van oorzaak-gevolg relaties, maar toch. Disney heeft meer dan eens bewezen wél een fatsoenlijk verhaal neer te zetten wat ook erg leuk is voor kinderen. Erg jammer.

Overigens zijn de acteerprestaties niet slecht ofzo, maar ook niet opzienbarend, ook die van Depp niet.

avatar van DVD-T

DVD-T

Na Sweeney Todd had ik toch wel hoop dat deze Burton weer iets beter was. Helaas is dit niet het geval en is het uitgelopen op een lichte teleurstelling. Eigenlijk is het precies zo als ik van de film verwacht had. Mijn vriendin wilde hem graag zien en ik ben de beroerdste niet om dan mee te kijken. Zij heeft er uiteindelijk meer van kunnen genieten dan ik.

Visueel is de wereld schitterend om aan te zien. Alles ziet er lekker Burtonesque uit, en hij heeft dan ook duidelijk zijn stempel op de film gedrukt. Mooie designs van de wondere wereld van Underland. Tot in de details ziet het er fraai vormgegeven uit. Alleen een beetje jammer dat veel karakters mij iets te cartoonesk waren. Of het de bedoeling is geweest of niet, ik vind het er lelijk uit zien. Helena Bonham Carter met dat grote hoofd ziet er helemaal niet uit, en dat zelfde geld ook voor de broers, wat overigens wel leuke personages zijn. Burtons stijl is helemaal in de film terug te vinden dus.

Het begin is best leuk. Vanaf het moment dat het konijn in beeld komt, en naar zijn klokje wijst begint het echt. Dan volgen er een aantal erg leuke scènes. De bestaande dingen waren erg leuk, en ook de nieuw toegevoegde creaturen zijn fijn. De film gaat een beetje de verkeerde kant op als Alice terecht komt bij de Mad Hatter. Verhaal wordt vanaf dan met de minuut oninteressanter. Erg jammer. De film kon me helemaal niet meer boeien en werd het steeds saaier. Het voelde allemaal een beetje leeg aan. Dat geld ook voor de karakters, die allen wat vlak blijven. Johnny Depp speelt weer een vreemd personage die toch weinig diepgang meekrijgt. Hij is wel de enige die er nog wat van maakt, net als de stem acteurs. De rest is erg middelmatig bezig.

Naar het einde toe en de climax waren ook niet echt bijzonder, en werd veel te snel afgekapt. Daardoor werkte het einde ook niet echt.

Af en toe best vermakelijk, en vooral de wereld ziet er mooi uit. Aan het einde bleef ik een beetje met een leeg gevoel achter, en heb ik toch niet heel veel bijzonders en vernieuwend gezien. Een beetje Burton op de automatische piloot.

avatar van misterwhite

misterwhite

Zeer aangenaam.

Dit is zoals ik het graag zie als ik een vermakelijke fantasy film wil zien. Tim Burton heeft zeer zeker weer zijn best gedaan en deze keer in een zeer bijzondere film. Het verhaal van deze film is een vervolg op de orginele maar geen schrik het lijkt nog steeds hard op de oude. Maar toch mist het soms wat orginaliteit maar dat wordt dan weer goed gemaakt door de beelden en muziek. Zo prachtig gemaakt, de overgang van een houterige 1800 stijl naar echte prachtige fantasiewereld waar een erg mooi kleurgebruik wordt gebruikt.

Heb mij ook goed vermaakt met de humor die gebruikt wordt. Vind vooral de tweeling en de doldwaze met etensmijtende konijn erg goed. Vaak moeten lachen om hun. Johnny Depp doet het ook zeer zeker niet slecht, brengt een zeer vermakelijke rol.

Ben zeer tevreden met het resultaat. En is zeker een 4* waard.

avatar van 69movie

69movie

zeer goede film, alleen toen ik hem in 3d in de cinema heb gezien was hij van slechte 3d kwaliteit maar zkere een heel goed verhaal

avatar van Black Math

Black Math

Ook maar eens gezien. Eén van de weinige films die ik graag in de bioscoop had willen zien, vanwege de 3D, maar het is er niet van gekomen, dus nu maar de blu-ray versie gezien.

Visueel werkelijk overweldigend, maar wat een irritante muziek! De hele tijd dat semi-dramatische gejengel op de achtergrond, ik word er echt helemaal schijtziek van. Erg jammer, want het verpest een hoop en is wat mij betreft het grootste pijnpunt van de film.

Mij interesseert het overigens weinig dat het niet het oorspronkelijke verhaal is. Wat ik wel jammer vind is dat de gekte uit de eerdere tekenfilm verloren is gegaan. Al vrij vroeg in de film wordt er een geweldige spoiler gegeven, vervolgens komen we alle bekende personages tegen die ineens allemaal zorgen blijken te hebben en niet langer zorgeloos geschift kunnen zijn. Ook hier werkt de muziek tegen, een luchtige sfeer wordt nooit bereikt.

Het leuke van het verhaal van Carroll zijn de absurde raadsels die schijnbaar onlogisch zijn. Carroll was dan ook een wiskundige. Een leuke anekdote die waarschijnlijk niet waar is, is dat koningin Victoria zo van zijn boek genoten had, dat ze hem verzocht haar zijn eerstvolgende werk op te sturen, waarop stuurde Caroll haar een artikel over lineaire algebra toestuurde.

Maar van de absurde logica blijft op een raadseltje van Depp en een dubbelzinnige opmerking van de rups over of Alice de juiste Alice is, weinig over in deze film, die dus in mijn ogen niet in de geest van Caroll is. Het actiefilm einde helpt ook niet echt.

De kleurrijke beelden redden uiteindelijk de film. 3*.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

De film mag in het fantasiegenre genoemd worden maar doet haar originele verhaal of eerste film geen eer aan. Alleen al omdat het tempo van het verhaal veel te hoog ligt en er onscreen weinig tijd wordt gemaakt voor het creeeren van sfeer. Is het in de originele Alice in Wonderland nog heel veel verdwaald zijn en zoeken; is deze versie al te gefocussed en direct gericht op avontuur. Deze keus is duidelijk en daar ga je uiteindelijk in mee maar het geeft het wonderland geen extra waarde en neigt zelfs naar formulewerk. Gelukkig weet Burton het geheel nog behoorlijk fris te houden. Depp's rol was een beetje een misstap (dat accent...) en god mag weten waarom de verme correcte stem van Alan RIckman een constant blowende worm moet inspreken... Alice in Wonderland is prima entertainment maar mist duidelijk de charme van haar origineel.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Mooi.

Wel een beetje een afgeraffeld verhaal met een matig/standaard einde, maar ik heb genoten van de pracht en praal van Wonderland en de bewoners. Vooral de rode Koningin en haar dienaren zijn geinig. Schitterende setting en kleuren ook. Ben niet meer zo heel bekend met het originele verhaal dus vergelijkingen gaan voor mij niet op.

Leuk vermaak dus.

avatar van Zeriel

Zeriel

Schitterend vormgegeven, en gemaakt, maar het kon me niet echt boeien.

Ik was zelfs opgelucht dat het voorbij was. De film is helemaal volgestopt, met beelden en de continu aanwezige stroperige muziek; violen, hobo's ,engelenzang...........dat ging me enorm de keel uithangen. Alles is helemaal dichtgesaust, er is geen ruimte voor je eigen fantasie en gedachten. De muziek stuurt je voortdurend hoe je je moet voelen.

Er zit bijna geen lucht in de film, ja in het begin, voor Alice trip begint. De humor lucht er allemaal zooooooo dik bovenop geplakt. Maar gelachen heb ik niet, slechts een glimlach bij de kikkers. De film voelt zeer benauwend, bijna net zo benauwend als de compleet groene ruimtes waar alles in is opgenomen, net of dat door de film heen sijpelt. Misschien dat de groene kikkers daarom een lichtpuntje waren, die voelen zich wel thuis in die kleur.

Ik vraag me af hoe kinderen deze film zullen ervaren. Vanaf 9 jaar staat erop, voor te jonge kinderen zijn nachtmerries denk ik gegarandeerd.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Waar ik al een beetje bang voor was.

Burton triggert meestal wel mijn interesse, want hoewel zijn films in zijn geheel bijna nooit indruk op me maken en binnen de lijntjes der acceptatie blijven hangen, merk je hier en daar wel een element op dat de bijzondere fantasie van deze regisseur verraadt. Des te meer jammer dat Burtons films nooit echt de fantastische werkjes worden die je zou mogen verwachten.

Het originele verhaal van Alice in Wonderland is natuurlijk een uitgangspunt dat weleens zou kunnen zorgen voor een bijzonder fantasievolle film in Burtons handen. Hoewel ik mij weinig van de originele Alice in Wonderland herinner, weet ik nog wel dat ik het verhaal vroeger best raar en eng vond en ik hield de hoop dat met dit originele materiaal Burton eindelijk eens zou vlammen. Dit werd alweer niet waar gemaakt.

Wat er vooral mis is met Alice in Wonderland is het chronische gebrek aan magie. Op zich vond ik het design van Wonderland best knap en dat is al heel wat voor iemand die walgt van complete CGI werelden, maar mede door het veel te vlotte script wist deze wereld mij eigenlijk geen moment te pakken. Dood en doodzonde, want had Alice in Wonderland een langere speelduur gehad en een script dat de tijd aan de personages geeft om zich te hechten aan het publiek, dan had dit nog best eens een erg goede film kunnen worden. Ik weet niet wat het is met het Hollywood van nu, maar dat gehaast in hun films heeft de sfeer nog nooit goed gedaan. Neem Labyrinth eens als voorbeeld, een wereld van verschil wat character development betreft.

Verder vond ik ook de invulling van de rollen tegenvallen. De kritiek op Wasikowska begrijp ik niet helemaal. Alice leek mij altijd een verdwaald en vrij oninteressant personage temidden van een hoop kleurrijke figuren. Voor mijn gevoel hoort Alice niet de show te stelen, maar is ze er vooral als excuus voor het tonen van alles en iedereen om haar heen en ook hier gaat Burton in de fout. Vooral Glover is totaal miscast en is zijn rol wat mij een metafoor voor de beleving van deze film. Glover is een totaal gestoorde persoon en heeft al heel wat memorabele rollen op zijn naam als weirdo, maar hier leek hij enorm beperkt in zijn doen en laten. En zo vond ik eigenlijk geen enkele personage noemenswaardig. Depp herhaalt zichzelf weer, Carter had heel wat dreigender gemogen, de tweeling vond ik maar twee nare mannetjes, het konijn te digitaal en levenloos en van de rest weet ik niet zoveel meer. Hoogvliegers zijn nog de kikkers, en dat voor beesten die maar een scène hebben, de grappigste van de film, wat mij betreft.

Burton weet weer niet te overtuigen. Alice in Wonderland kijkt prima weg en is zo voorbij voor je het weet, maar met dit materiaal in handen had veel en veel meer gedaan mogen worden.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Tim Burton, Johnny Depp, Alice in Wonderland. Kan het nog misgaan?

Mooie decors hoor, prachtig kleurrijk, ook redelijk fantasievol (al kon dat nog vele malen beter). De meeste personages zijn ronduit lelijk (zien er echt te gemaakt uit), het verhaal is kinderlijk, met kinderachtige grapjes (ik kon enkel een paar maal glimlachen) en Mia Wasikowska speelt nou ook niet bepaald de kaarten uit het Koninkijk.

Sommige scenes zijn best goed, de kikkers zijn grappig, maar mochten wmb meer aanwezig zijn. Het hele verhaal kon me gewoon niet boeien, was te rommelig ook. Nee, de magie wilde maar niet komen, die bleef lekker in Wonderland hangen.

De mooie combinatie TB, JD en AiW kan dus toch misgaan, helaas. Tijd dat Burton weer films gaat maken van het niveau Edward Scissorhands en Big Fish.

avatar van huVILEub

huVILEub

Beetje tegengevallen maar alsnog erg vermakelijk. Het verhaal was niet erg bijzonder, maar visueel was het erg mooi. Ook leuke karakters en goede humor af en toe. Toch vond ik het een film voor Burton & Depp combinatie erg tegenvallen. Maar het is wel een aardige film.