Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter
Releasedatum: 10 maart 2010
Bekijk via Disney+
Plot Alice in Wonderland
"You're invited to a very important date."
Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?
Alice Kingsleigh
Tarrant Hightopp / Mad Hatter
Mirana / White Queen
Iracebeth / Red Queen
Ilosovic Stayne / Knave of Hearts
Tweedledee / Tweedledum
Absolem / Caterpillar (stemrol)
Cheshire Cat (stemrol)
Nivens McTwisp / White Rabbit (stemrol)
Bayard Hamar / Bloodhound (stemrol)
hankdigger
Misschien dat ik teveel verwachtte, maar het viel me een beetje tegen. Kende het verhaal niet, en had daar veel van verwacht, maar het is vlinterdun. De figuren op zich vond ik erg schattig, maar er zit geen spanning in. Je weet aan het begin al hoe het gaat aflopen en de karakters nemen je niet mee in het verhaal. Het ging eigenlijk allemaal een beetje langs me heen, beetje saai dus.
javek
Tegenvaller deze film: rommelig en vrij onsamenhangend verhaal; personages weinig diepgang; geen opbouw qua spanning; is nergens echt grappig; matige 3-D effecten.
dulcinea
Niet de superfilm die ik eerst verwachtte maar gewoon een heel goeie film in dit genre.
Ik moet eerlijk zijn, na Avatar zal elke 3D ervaring een beetje in het niets vallen voor mij. Het is leuk en mooi maar niet overdonderend.
Ik vrees dat dit deels komt door de kwaliteit, we zagen de film in Kinepolis en het viel me echt op dat maar 2/3 van het scherm werd gebruikt en ik heb nog nooit zo'n kleine ondertiteling gezien in de cinema! Was bij momenten echt bijna onleesbaar. Hierop kan ik de filmmakers natuurlijk niet afrekenen.
Het verhaal vond ik ok, al verwachtte ik het originele bekende verhaal van Alice in Wonderland dus dat vond ik ergens een beetje jammer. Visueel is alles héél sterk, de Red Queen is enorm knap gedaan en ook heel sterk gespeeld door Helena Bonham Carter, ook Johnny Depp vond ik toch weer schitterend, gek en tegelijkertijd héél likeable
Z'n dansje op het einde is hilarisch
Echt spannend wordt het nooit maar in dit genre ken ik eigenlijk geen enkele film die dat wel is, er zit wel vaart in het verhaal waardoor het nooit saai werd en voor mij boeiend bleef tot het einde.
Teveel invloeden van Disney? Bwa als Tim Burton z'n gang kon gaan had alles er waarschijnlijk nog iets donkerder en creepier uitgezien maar ik heb me daar totaal niet aan gestoord, het geheel mocht er zijn.
Ik mis weeral de optie 3,75* dus we gaan voorlopig voor 4*
blitzwingz
mjah, beetje matige film. Niet slecht, maar ook zeker niet goed. Het was iig niet de ophef waard die er om deze film te doen was.
AmazingPP
Gisteren gezien in 3D in Cinecity in Vlissingen en eerlijk gezegd viel hij me een beetje tegen. Er zitten zeker leuke momenten in, maar het wordt allemaal een beetje afgeraffeld, naar mijn gevoel. Burton heeft zeker een pilletje of twee teveel geslikt bij het maken van deze film. Ik hoop dat ze bij Disney goed beseffen dat 3D niet de film maakt, want ook hierin loopt de film achter. De 3D effecten in "Avatar" zijn van een veel hoger niveau als in deze film. Wat ik bedoel te zeggen is dat het bij film toch nog steeds draait om het verhaal en niet om de effecten, hoe mooi ze ook mogen zijn. Het wachten is dus op de eerste 3D live action film die dat waarmaakt. Ik schrijf expres live action, want "Up" was een topper in 3D en het verhaal was super! Deze wat afgeraffelde film: 3,5 *
cordiacovens
gister in imax 3-d gezien in pathe..de effecten in 3d zijn zeer mooi soms zelfs wat meer dan bij avatar maar het valt wel in het niet tegenover dat hele plaatje..maar we moeten niet gaan vergelijken want dan ligt de lat toch veel te hoog..het verhaal hier is wat we ervan verwachten alleen had het toch wat beter uitgewerkt kunnen worden en ik vond de alice echt zeer irritant maar dat terzijde..het was een vermakelijke film met een goede johnny depp en de red queen vond k ook goed spelen en de 3-d was ook een leuke toevoeging..al met al een goede voldoende maar niet super 3,5*
planet_of_death
Zometeen waan ik me in de wereld van Wonderland... ben beniewd!
Montorsi
Beetje een light versie van het originele verhaal..
Het is een vervolg met een ander verhaaltje, maar het lijkt wel of de Disney-saus de scherpe randjes heeft doen verdwijnen. Veel minder tergend, veel minder laagdrempelige filosofie enz. Burton heeft het er zowat integraal uitgehaald en er een typische familiefilm van gemaakt. Een absoluut minpunt..
Vond hem wel iets leuker dan verwacht. Oke, Depp is behoorlijk irritant, ik snap best dat je hem op alle posters wil zetten, maar om hem nou geforceerd in elke scene neer te gooien om maar Johnny Depp in beeld te kunnen brengen, begon redelijk te vervelen. Sowieso wel een beetje 'makkelijk' geacteerd door de man, en dan dat stomme geforceerde dansje op het einde..
Gelukkig blijven de geweldige personages uit het origineel verder wel overeind, en gaan ze soms nog een stapje verder. Helena Bonham Carter is geweldig als The Red Queen (Off with their heads!!
), net als de voice-acting van Stephen Fry als Cheshire Cat waar ik geen betere invulling had kunnen bedenken. Jammer genoeg viel Anne Hathaway er nogal buiten, erg slap en kleurloos geacteerd.
Verder visueel zeer mooi bij vlagen, de CGI vloekt als de pest soms, maar dat was iets waar ik me even overheen moest zetten, vaak was de versmelting juist opvallend mooi gedaan, en als geheel was het stiekem best stijlvol. Vooral een erg kleurrijk wereldje, al is dat gezien het verleden van het verhaal ook wel het minste wat je mag verwachten. De muziek vond ik vaak wel vreselijk, typische bombastische avonturensoundtrack, had toch wel wat meer van Elfman verwacht.
Al met al niet onaardig, soms best grappig, maar een paar flinke minpunten voor een hoog cijfer.
Horrorfreak12
Toen ik de film begon te zie had ik nog geen informatie gelezen over de film.
In het eerste half uur dacht ik ' omg ze zijn de film Alice in wonderland zwaar aan het verkrachten' ...
achteraf wat later toen ik dan eindelijk doorhad dat ze eigenlijk terugkeerde naar wonderland en de vroegere disney film er over ging dat ze daar gewoon al eens geweest was als kind vond ik de film vanzelfsprekend en een zeer goed vervolg
PoepMonkey
niet mijn eerste keus qua films dus ik zag er tegen op om hem te zien, maar hij viel reuze mee. Het 3d vond ik op momenten net zo goed uitgewerkt als avatar
chanel34
En toch een drie geven?
Jammer van het voorspelbare verhaal, jammer van Depp die weer hetzelfde doet en jammer van de weinige toevoeging die de 3d aan het verhaal geeft.
planet_of_death
Burtons nieuwste trip is een visueel pareltje, maar is enkel op dit punt echt overdonderend.
De film begint in iedergeval goed. We maken kennis met de onzekere 19-jarige Alice (prettig gespeelt door Mia Wasikowska). Op het eerste gezicht is er ook niet veel aan te merken op de personages. Dit komt pas als we Wonderland betreden. Maar eerst word je dan overdonderd door het visuele aspect van deze film.
De kleurige flora en fauna van dit fantasierijk ziet er schitterend uit. Je
krijgt echt het gevoel op een andere, krankzinnige plek te zijn. Petje af!
De personages waarmee Alice kennis maakt zijn of gestoord of ze zijn grappig. Er zijn amper creaturen die er echt uitspringen. Wat mij betreft is de kat het beste personage. Niet alleen is de stem van Stephen Fry fantastisch, ook had ik het gevoel dat hij bepaalde mensen diep hate. Voeg daarbij de gladde manier van spreken toe en je hebt een heerlijk katje.
Het verhaal is zo dun als een A4-tje en nogal vaag. Het kan gezien worden als een geforceerd excuus om Alice te laten terugkeren naar Wonderland. Jammer, had meer verwacht van een genie als Burton na Big Fish en Edward Scissorhands.
Op bepaalde momenten was de film erg clichématig en sentimenteel. Met als dieptepunt het einde waar Alice laat zien wat ze 'geleerd' heeft van het avontuur. Ik neem aan dat dit onder de strenge eisen van Disney valt.
Ondanks dit alles heb ik me zeker vermaakt. Depp doet het zoals altijd geweldig en ook Helena Bonham Carter maakt indruk. Daarnaast zijn de visuals gewoon perfect. Dikke voldoende.
Jessen0wnt
Na 5 keer 10 minuten in de wachtlijn te hebben gestaan, op de telefoon, deed ik het nog een keer vandaag: Hehe, Utopolis Almere nam de telefoon op! Rij 4 was alleen nog over, oke doe maar. Na het ophangen, gelijk afgezegd. Mijn moeder en zus beweerden dat je niks kan zien op rij 4, en dat zeker met 3D het het geld niet waar is. Erg teleurgesteld, had er toch wel naar uit gekeken. Laat maar, ik zie hem wel een andere keer...
DonLeone
er scheelt echt wel iets met deze film, in de slechte zin, maar het is zo moeilijk te zeggen wat... ik denk dat het geheel gewoon wat te onnozel is, te moeilijk voor kleine kindjes die de tekenfilmversie niet gezien hebben, maar te belachelijk voor hen die oud genoeg zijn het wel gezien te hebben.
en Johnny Depp in zijn meest belachelijke rol. wat was hij aan het denken? Pirates of the Caribbean is makkelijk te zien terwijl je de attractie vergeet waarop het gebasseerd is, maar in deze Alice in Wonderland kun je haast niet anders dan tijdens het kijken een gemis te voelen van de aantrekkelijke tekenfilmversie.
en het meest schokkende van alles vond ik het feit dat dit een film is van Tim Burton, de man die ons Batman, Edward Scissorhands en Beetlejuice bracht... had hij eventjes geen inspiratie meer of zo?
planet_of_death
Hij had voldoende inspiratie, dat zien we terug in de geweldige creaties die deze film kent.
wyatt earp
planet_of_death
2D, voor 3D moest ik te ver reizen. Heb niet echt het gevoel gehad dat ik iets miste.
Musicer
Best een goede film. De sfeer is er, Wasikowska doet het goed voor haar eerste grote rol en Bonham Carter steelt de show. Depp was wat matig in deze en deed me soms qua gedrag wat denken aan Jack Sparrow. Maar dat heb je wel vaker, ook bij andere acteurs.
Mooie CGI en ook al merk je wel dat de 3D meer een gimmick is, het helpt toch wat met in de wereld van Alice en co te komen. Alan Rickman en Stephen Fry weten met enkel hun stem je volledig in te pakken en dat is maar weer eens het bewijs van goede casting, samen met Carter en Glover.
Enige minpuntje was het laatste kwartiertje, vooral het eindgevecht. Wilde te groots zijn, het Futterwacken was belachelijk (al was het niet zo erg als ik had gedacht na al dat gedoe erover op internetfora) en de sprekende draak vond ik er ook wat over. Om al niet te zwijgen over de o zo realistische weergave van de 19de/20ste eeuw en de positie van de vrouw in de maatschappij in de laatste scènes.
Maar het blijft puur vermaak, een film waarbij je niet te veel moet nadenken. Zonder het einde zou het een 4 geweest zijn, nu een 3,5.
Maar ben het wel eens met de mensen die zeggen dat de Burton touch veel minder aanwezig was dan gewoonlijk.
En nog een kleine opmerking, al heeft het niets met de kwaliteit van de film te maken: ik ben naar de 3D versie geweest in Kinepolis (België) en de ondertitels waren toch wel belachelijk klein. Ik zat dan wel op de 9de rij (v/d 12), maar dit was toch wat overdreven. Dat er vaak een witte achtergrond was (beginscènes in de tuin, de White Queen en het eindgevecht) hielp ook niet bepaald.
Woodfreak
Ik vond het echt een leuke film, ben er net geweest. 3D effecten waren erg mooi. Jammer van de ondertiteling door het 3D effect was het wat moeilijk om te lezen.
Het verhaal word gewoon rustig en duidelijk verteld.
Heb erg gelachen, die 2 dikke jongetjes waren echt grappig. Ik vond het ook bijzonder mooi gemaakt.
een 4.
bennyboy
een leuke film met goed acteer werk van de gehele cast. een goede sweer. hier en daar beetje voorspelbaar. maar erg leuk.
planet_of_death
Trouwens, Montorsi, ik geloof dat de muziek niet van Danny Elfman is.
ardbeg41
Zojuist de film gezien in 3D.
Hele mooie effecten, kostuums en decors.
En dan de film zelf. Ik vond dat teveel van het plot aansloot bij films als Hook. Daardoor was het weinig verrassend wat er ging gebeuren.
Boodschap: vergeet nooit je fantasie, vergeet nooit kind te zijn.
Beetje jammer misschien.
toch 3*, zoals gezegd was het optisch best mooi en goede acteurs.
Film Fan
Ik vond de film tegenvallen. Heb 'm in Imax 3D gezien, wat de beste manier is om deze film te zien. Het acteren van Depp was zoals je mag verwachten prima in orde. Ook Helena Bonham Carter (Red Queen) zette een goede prestatie neer. Dit kwam o.a. omdat haar rol de enige was die goed was uitgewerkt. Bij de rest was dit ver te zoeken. Het hele verhaal komt eigenlijk niet in de buurt van deel 1.
ME669
Vanavond gezien in 3D.
Tjsa, ik weet niet goed wat ik er mee moet. Geweldige special effects, maar daar zijn wij inmiddels wel aan gewend. 3D was klasse. Naar mijn idee is de film blijven hangen tussen het maken voor volwassenen of kinderen. De film kijkt leuk weg, maar je mist iets. Nu ben ik een fan pretentieloos amusement en ik let eigenlijk nooit op kleine details, maar in deze film? Jurk groeit mee, jurk krimpt mee, jurk blijft groot, jurk groeit niet mee. Nu wacht ik er niet op om Alice naakt te zien, maar dit is wel wat ik bedoel met "blijven hangen" tussen volwassenen en kinderen.
Film Fan
Trouwens, Montorsi, ik geloof dat de muziek niet van Danny Elfman is.
Volgens mij wel: Alice in Wonderland
planet_of_death
Huh? Blijkbaar ben ik in de war geraakt met iets anders. Excuses. Ik wil wel even zeggen dat dit Elfmans luiste en slechtste soundtrack tot nu toe is. Vooral als je hem vergelijkt met bijvoorbeeld Edward Scissorhands.
wimnoot
Tim Burton's Alice in Wonderland
Eigenlijk ben ik (op de twee Batmanfilms en Big Fish na) niet zo'n fan van Burton. Met zijn drang naar alles wat duister en "weird" is maakt hij in mijn ogen films waarin ik me nauwelijks kan inleven. Zo ook weer met Alice in Wonderland.
Waarom de film dan toch een 3.5 krijgt komt vooral door het 3D gebeuren. Ik vind het echt een stap vooruit en het lijkt me de beste manier om de strijd aan te gaan met het downloaden van films. Ik geniet met volle teugen van al het prachtigs dat ons voorgeschoteld word.
De film zelf heeft niet zo veel om het hand, en is erg van de hak op de tak. Nooit wordt echt duidelijk wat de missie van Alice nu is. Ze rent van hot naar her richting het kasteel van de rode koningin of naar het kasteel van de witte koningin. Maar de karakters die ze onderweg tegenkomt zijn wel de moeite waard. Of het nu de Cheshire kat (Stephen Fry), Mad Hatter (Johnny Depp) of Tweedledee en Tweedledum (Matt Lucas van Little Britain) is, allemaal laten ze een bijzondere indruk achter. Ook leuk om Crispin Glover weer eens te zien. Hij raakte een beetje uit de gratie na Back to the Future toen hij onder invloed van LSD een interview deed bij Letterman. Die beelden blijf ik hilarisch vinden.
Alice in Wonderland is een fijne film om een avondje te vullen. Verwacht geen wereldschokkend vernieuwend verhaal maar de sfeer,kleuren in combinatie van 3D beelden maken de film best de moeite waard.
3.5

The Perks of Being a Wallflower
Drama / Romantiek, 2012

Edward Scissorhands
Drama / Fantasy, 1990
gebaseerd op boekkoninginalice in wonderlandgebaseerd op een kinderboekpsychoticfantasy worldtauntingmad hatter 3dlewis carroll live action remakegebaseerd op een jongvolwassen romanmischievousadaptationabsurdincredulousamusedeuphoricwonderlandmarch harequeen of hearts