Every Which Way but Loose (1978)
Actie / Komedie
110 minuten
geregisseerd door James Fargo
met Clint Eastwood, Sondra Locke en Geoffrey Lewis
Philo Beddoe is een trucker en een groot 'bare knuckle' vechter. Samen met twee vrienden, Orville, die prijsgevechten voor hem regelt, en Clyde, een orang-oetang die gewonnen heeft met een weddenschap, trekt hij door de San Fernanado vallei op zoek naar een koud biertje, wat country muziek en zo nu en dan een gevecht. Hij valt op een country en western zangeres die er vandoor gaat als ze beseft dat hij te serieus wordt. Phil, Clyde en Orville gaan op zoek naar haar, onderweg lastig gevallen wordend door een motorbende.
Trailer
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (6,4 / 23362)trailer (YouTube)iTunes: € 7,99 / huur € 2,99Google Play: € 7,99 / huur € 2,99Zonder de aap zou de film niets aan zijn. Dankzij hem is het een grappige film.
3.5 ster gegeven.
Daartegenover staan een hoop afgrijselijk slecht gespeelde slechterikken die de film een hoog slapstick gehalte geven en een onbenullige ontknoping die iets van de lol weg kunnen halen. Mits je niet teveel van de film verwacht zal dit echter niet snel gebeuren.

Ik kwam er pas achter dat Geoffrey Lewis de vader is van Juliette Lewis. Nooit geweten en toch zijn de gelijkenissen duidelijk.
Speelt hij dan die aap?
P.S. ook een leuke rol van Beverly D'Angelo die ik altijd wel leuk vindt (ook om haar uiterlijk).
niet voor de hoge kwaliteit maar er zijn minimumgrenzen... Advies: sla over!
Voor mannen die van trucks, bier & bare knuckle fights houden.
ik heb van deze film erg genoten,
veel en veel beter dan het vervolg hierop!
dat was bagger,
maar deze is echt heel leuk
met een charmante Clint Eastwood
en de orang oetang Clyde
blijft een leuk beest

Alleen zit ik met de achterliggende
gedachte dat het erg tegen de natuur
is was ze met die aap doen
bier drinken, mee naar een bar nemen
mee over straat lopen!
een beetje hetzelfde
wat ze vroeger ook met
dieren uit Bassie & Adriaan ook altijd deden!
maar goed het blijft een grappig
onderhoudende film.