• 9.378.163 stemmen

Gesproken taal: Engels, Russisch en Koreaans

Releasedatum: 5 augustus 2010

Plot Salt

"Who is Salt?"

Evelyn Salt is een CIA-agente, die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn die van plan is de president van Rusland te vermoorden. Wanneer ze op de vlucht slaat, komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente goed van pas. Ze moet er echter voor zorgen om haar naam te zuiveren, voordat de machtigste machten ter wereld haar te pakken zullen krijgen en elk spoor van haar bestaan zullen wissen...

Theodore Winter

Secretary of Defense

Russian President Matveyev

avatar van limelight73

limelight73

een vrouwtje met polsjes van 2 dm doorsnede slaat 30 man in mekaar!? jammer, van de verkeerde casting. het slaat echt werkelijk nergens op. het verhaal is best grappig. maar vond hem erg tegenvallen.

Corcicus

Dat het fictie is, is één ding. Maar men moet mij geen spionagefilm presenteren met fictie-elementen à la harry potter want dan slaat men de bal volledig mis. Had de rol van Angelina door Sylvester Stallone vertolkt geweest, was het verhaal nog steeds fictie en hadden we desondanks een spetterende actiefilm voorgeschoteld gekregen.

Dit was gewoon wansmakelijke girl power, anderhalf uur lang. Een anorexiapatiënte die 50 getrainde mannen tegelijk kapot slaat, die rakettenwerpers maakt van kartonnen dozen en die zich van 30 meter hoog op een rijdend vehicle laat vallen zonder als een kippenei uiteen te barsten. Sorry, maar dit soort brol lust ik niet.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

limelight73 schreef:

Haha en een meisje van 12 dat een heel peleton gangsters afslacht zoals in KickAss is wel realistisch?

Beffrey28 schreef:

Het verschil zit 'm in het feit dat Kick Ass zichzelf geen seconde serieus neemt en deze film wel. Bloedserieus.

avatar van eltorro

eltorro

limelight73 schreef:

een vrouwtje met polsjes van 2 dm doorsnede slaat 30 man in mekaar!?

Die polsen waren inderdaad veelste dik om er überhaupt mee te kunnen vechten.

avatar van Whunter

Whunter

Angelina in de hoofdrol was gelijk 5 sterren waard.

Inhoudelijk en onderhouden zat ik na een half uur nog steeds op 5 sterren. Ik bekeek de film intogen, maar kreeg geen respongeBoB.met het vervolgen van de rest of de film...Ineens kwam de film niet over to mij en tot overmaat van ramp werd ik net weer wakker wanneer se actie-scenes gingen beginnen. Flitsen overal. Zeer Flitsend opgenomen. Verder een toffe film. (niet veel meer van maken, met die flitsende camera-gedoe, Ik wordt er helemaal hyper van. Net zoals reclame...)

Corcicus schreef:

Oh, en het is wel realistisch als Stallone deze actiefilm had gedaan? Die man is gewoon al 64 jaar. Maargoed, ben blij dat Angelina de rol keurig heeft neergezet zoals ze altijd doet.

En zowel heel de film was fictie ook al was Angelina er niet.

Anorexia? Pff, je weet niet eens wat dat inhoud man

En ze slaat toch ook geen groepen mannen neer? Ze schiet ze alleen maar neer, door een goede tactiek.

avatar van GrimReaper

GrimReaper

Een lekker wijf die tactisch loopt te doen met een zelfgebouwde raketwerper?

TragieStar.* schreef:

[het is wel realistisch als Stallone deze actiefilm had gedaan? Die man is gewoon al 64 jaar. Maargoed, ben blij dat Angelina de rol keurig heeft neergezet zoals ze altijd doet.

En zowel heel de film was fictie ook al was Angelina er niet.

Anorexia? Pff, je weet niet eens wat dat inhoud man

realistisch niet, maar ook niet belachelijk.

avatar van FZX750

FZX750

Heerlijk over the top, en zo verschrikkelijk fout dat het weer goed is. Snapte het verhaal eerst niet helemaal, is ze nou een dubbelspion of niet, af en toe een beetje verwarrend. Het einde laat nogal wat suggestie open, misschien een deeltje 2?

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik een actiefan ben, geloofwaardig zijn maar weinig actiefilms, je kijkt voor de actie en niet om te geloven dat één en ander ook echt gebeurd is. En actie, daar zit er weer meer dan genoeg van in, precies wat ik er van verwacht had. Jolie als stoere chick die met de meest rake trappen en klappen de gebitselementen weer in het rond laat vliegen, heerlijk. En nog inventief ook, men neme de onderdelen van een bureaustoel, een paar flessen schoonmaakmiddel et voila: een raketwerper!

Nou zal het in het echt wel niet zo makkelijk gaan allemaal, maar ik vond het een heerlijke film, precies wat ik lekker vind! Jolie wordt wat oud, da's af en toe wel goed te zien, maar doet het nog verrassend goed voor haar leeftijd. En CGI zit er volgens mij niet eens in, dus dan kan er ook niks aan mis gaan! Kortom samengevat: 4 sterren, en met de groetjes van de FZX Pilot.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Een hele aardige rol van Angelina Jolie in een prima film met voldoende spanning & actie!

Ook een paar leuke onvoorstelbare scene's!

Heb me prima kunnen vermaken!

avatar van gorelover

gorelover

gewoon een lekkere actiefilm, met een dito actrice, hoewel ze wel wat aan mag komen.

leuke plottwist, hoop dat angelina nog meer van dit soort films gaat maken.

avatar van LinkVink

LinkVink

De trailer deed een hele andere film vermoeden Ik dacht eerst dat het een slap aftreksel is van The Bourne Reeks (Voornamelijk door de zin Who is Salt?, alsof ze geheugenverlies had geleden en achter haar identiteit aangaat)

Uiteindelijk blijk dit niet geheel het geval te zijn, maar het werd er voor mij niet beter op, vooral niet het einde :S

avatar van hedrick

hedrick

Amerika zal gedacht hebben... we hebben de grootste crisis sinds

de jaren 30, dus zullen we de koude oorlog maar ook tegelijk doen herleven. Zal deze film in Rusland uitkomen, vraag je je af....

Maar gewoon een heerlijke actiefilm met Jolie en Liev Schreiber en het zeker waard om te gaan zien. Met name een leuke plotwending in het laatste kwartier.

Klein minpuntje is misschien dat de film iets langer had mogen duren en wat

meer aandacht besteed had mogen worden aan haar achtergrond, wat nu helaas in korte flashbacks naar voren kwam

avatar van Mondragon

Mondragon

Corcicus schreef:

Helemaal mee eens. Wat een flut film zeg. Ga met elk woord wat je schrijft mee !

avatar van petrovski34

petrovski34

wat een slechte film!.. had er veel meer van verwacht. heb m met vrienden gekeken, en die hadden de zelfde mening. krijgt 1 ster van mij. film wist me totaal niet te boeien.

op zich leuk op weg te kijken...niet echt realistisch maar toch nog te doen..zat te twijfelen tussen 3 en 3,5 *

p.s. Angelina blijft lekker!

avatar van Vascago

Vascago

Redelijk voorspelbare, maar toch zeer vermakelijke actie/thriller. De vaart zit er goed in, Angelina en Leib acteren heel behoorlijk en het verhaal is makkelijk te volgen.

avatar van ayko7

ayko7

goede actie maar zo vergeten..

avatar van wwelover

wwelover

Matige film, met een verschrikkelijke Angelina Jolie. Ze is sowieso gewoon ontzettend miscast voor deze film. Het ziet er zo ongeloofwaardig uit, met haar scharminkele lichaam. Actie was ook nog eens erg lelijk gefilmd, en de Special Effects waren helemaal slecht, vooral de helikopterscene was echt dramatisch. Verhaal was ook zo ver gezocht en zat totaal niet in de buurt van een reëele wereld. Enige pluspunten waren Schreiber en Ejiofor.

TragieStar.*

Haha, wie had je dan liever in deze rol gezien?

Want Jolie was nog het grootste pluspunt van de film.

En ze is overduidelijk geen miscast want ze hadden haar speciaal gekozen.

avatar van essepluisje

essepluisje

Ik had juist gelezen dat ze eerst Tom Cruise in de rol van Salt wilden.

avatar van Spetie

Ja, want defensie zie dit nog wel 65-jarigen doen? Laat me niet lachen. Kies dan bijvoorbeeld voor een Statham, die is in alles beter en vlotter dan Stalone.

avatar van limelight73

limelight73

Spetie schreef:

daarom zeg ik ook "een rambo" als in de figuur!! niet stallone!! maar dan NOG had ik dat 100x liever gezien!!

wwelover schreef:

Exact

avatar van yeyo

yeyo

Ik had jullie wel 'ns willen horen als het hoofdpersonage ipv Jolie één of andere gespierd 'butch' type geweest was. Zou nogal eens een succes worden deze film.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Dan misschien niet nee, maar het is gewoon goed om eens een badass chick te zien in een rol als dit.

yeyo schreef:

Inderdaad. Van pakweg Arnold Schwarzenegger verwachten we zo een krachtpatserij. Die man doet ook aliens en demonen op de vlucht slaan. Hij weegt immers meer dan dertig kilo en dat maakt al veel. Deze film deed gewoon pijn aan mijn ogen. Dan ook nog dit: Ze zou al haar toverkunsten hebben geleerd voor haar zeven jaar, om daarna als bureaucraat en huismoeder door het leven te gaan. Je gaat me niet vertellen dat ze dertig jaar later al haar trucjes nog kent; hoe leer je trouwens een meisje van zeven een auto besturen met een stungun?!

avatar van yeyo

yeyo

Met een butch type bedoel ik dus wel degelijk een vrouw. begrijp me niet verkeerd, dit is hoogstwaarschijnlijk een kutfilm van jewelste, maar al dat gekanker op het onrealistische van Jolie als hoofdpersonage..

Corcicus schreef:

Ik snap jou probleem ook niet zo goed, waarom denk jij overal over na? Zoveel films zijn onrealistisch, net zoals deze film, en dan valt deze film nog reuze mee.
En als Arnold Schwarzenegger de rol had gekregen, was het dan opeens wel realistisch?