Genre: Actie / Thriller
Bekijk via HBO Max
Bekijk via Viaplay
Plot Salt
"Who is Salt?"
Evelyn Salt is een CIA-agente, die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn die van plan is de president van Rusland te vermoorden. Wanneer ze op de vlucht slaat, komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente goed van pas. Ze moet er echter voor zorgen om haar naam te zuiveren, voordat de machtigste machten ter wereld haar te pakken zullen krijgen en elk spoor van haar bestaan zullen wissen...
Evelyn Salt
Secretary of Defense
Russian President Matveyev
Young Salt
vaneijck
Geweldige film, ontzettend spannend verhaal wat wel soms wat verwarrend door elkaar loopt. Prima om te bekijken, 4 sterren !!
TragieStar.*
Het zou belachelijk zijn als ze onderling met Russen met een accentje zou praten.
Oh, en waarom dan wel ?
Woutrr
Slaagt dik tegen!
- Actie is over de top, wat in deze film absoluut niet bijpassend is!
- Angelina Jolie is alles behalve geschikt voor deze rol
- ergerde mij ook dood aan die "close-ups" van haar "niet-al-te-best-uitziend-gezicht" met irritante gezichtsexpressies.
De poster zegt genoeg, dat gezicht trekt ze 100min. lang ... niet bepaald om vrolijk van te worden.
ballie69
Vond het een goede film met zeer onverwachte wendingen.
Veel actie,misschien soms te maar dat mag de pret niet drukken.
janwauters
vond dit maar niks, verward verhaal, tegenvallend einde, beetje overroepen film denk ik
Waku
Heerlijke actie/spionage knaller waarin de actie met name overheerst .Een film die in een sneltrein vaart voorbij dendert.
Jolie als fight chick.
Heel duidelijk een knipoog op het laatst naar een vervolg.
Wat mij betreft mag deze zo snel mogelijk komen.
Dikke 4*
- Actie is over de top, wat in deze film absoluut niet bijpassend is!
- Angelina Jolie is alles behalve geschikt voor deze rol
Grappi, zo ongeveer precies de ingredienten waardoor ik deze actiefilm nog wel aardig vond.
Het is lekker overdreven en neemt zichzelf absoluut niet serieus, alleen dat begin al met het kind van een topworstelaar en de 1ste vrouwelijke schaakgrootmeester .:D .
Verhaal is gewoon onzinnig, gelukkig.
Verder was juist Angelina uitstekend geschikt in deze rol. Haar kop, fysiek en met name attitude doen het prima als actieheldin zoals Salt.
Verder niet echt veel bijzonders, gewoon geinig popcornfilpmje.
Naomi Watts
Hoezo. Voor hun hoeft ze haar Russische verleden toch niet verborgen te houden? Was wel fijner gewezen.
brabusRUS
Oh, en waarom dan wel ?
Waarom zou een Rus in het Engels met een accent tegen een andere Rus praten? Je praat dan toch gewoon Russisch, of dus vloeiend Engels. In Eastern Promises stoorde ik mij enorm aan dat gepraat met accent. In Enemy at the Gates praten de Russen onderling wel gewoon vloeiend Engels. Je praat toch ook vloeiend Russisch met elkaar...
Maar blijkbaar is het hier dus anders.
atippie
Bijzondere film. Haast geen verhaal. Angelina verschrikkelijk dun. Geen aanrader wat ons betreft.
Jung1e
Had hogere verwachtingen op basis van wat ik er op voorhand van had gehoord en gezien. Toch keek de film wel lekker weg, mede vanwege het hoge tempo en de vele actiescenes.
Film neemt het niet al te nauw met de geloofwaardigheid maar dat hoort bij dit genre. Ook plezierig om weer eens te kijken naar veel ´echte´ actiescenes in plaats van CGI.
Toch te weinig bijzonder om boven het gemiddelde uit te stijgen: 3 sterren.
MARCUS CORVUS
wat een prut. is totaal ongeloofwaardig. het verhaal en de actie zijn totale fictie. Ik vind dat dergelijke films wettelijk het predicaat "Fantasie" film moeten krijgen.
gewoon een hele slechte moderne cowboy film. 0,5 extra vanwege Liev Schreiber
choller
leuke film,had er weinig van verwacht aangezien ik van tomb raider uitging ...maar hij was echt leuk en ook wel goed gespeeld ook door AJ
SaNDuTjE
Dus omdat het niet waargebeurd is vind je het prut?
Lijkt toch dat je van te voren wel wist wat voor een soort film dit zou zijn. Oke de actie is overdreven maar om nou af te geven omdat het fictie is...
Ahamay
Dit is weer een film om snel te vergeten;
Ongeloofwaardig, simpel verhaal en verder een afgeraffeld einde.
Maar ja, dat schijnt vandaag de dag standaard te zijn !!
Voor mij 1.5 ster
dragonmaster
hele aardige actie-film met een paar plotwendingen. Jolie weer terug in haar Lara Croft actie stijl. een genot om naar te kijken.
Corcicus
Bijzonder slechte, héél typische Hollywoodproductie. Heel mainstream, maar ook heel flauw. Met een pijnlijk oude tante Angelina.
daantje81
Goeie film met veel onverwachte wendingen.
Ook gebeuren er een beetje onmogelijke dingen maar dat hoort er eigenlijk wel bij.
Had het einde me echt niet zo voorgesteld en was blij verrast.
Mondragon
Wat een slechte film zeg. Standaard CIA/Mossad/KGB film waarin mensen bovennatuurlijke dingen kunnen. Jolie vind ik eng geworden, ziet er slecht uit ook.
neles24
Top actiefilm!!!
echt van genoten, Angelina Jolie speelt erg sterk en ziet er naar mijn mening gewoon weer heerlijk uit.
4****
Angrod_Pallanén
Angelina Jolie spetterd, alleen.
'Salt' had een baanbrekende actiethriller kunnen zijn die je continue op het puntje van je stoel houdt door spannende actiescènes en een plot dat je compleet in het duister laat wat er nou precies waar is en wat niet. Helaas doet de film geen enkele moeite om dat niveau te bereiken en is het vanaf het moment dat er een mysterie ontstaat het ook niet lang duurt voordat het antwoord duidelijk is. Hierdoor is de heisa er om heen voor niets en moet je het maar doen met een paar coole stunts. Die zijn er wel, maar lang niet genoeg om ooit maar het gevoel te geven dat de altijd flexibele Jolie in gevaar is. De ontknoping is matig en zwak genoeg om een herziening onaantrekkelijk te maken.
Gemiste kans.
2,5
RickZ
Actiethriller met vette actie maar totaal onlogisch einde (en dat kost een ster): de president had kunnen getuigen dat Jolie onschuldig was en dat SMSje in die heli is natuurlijk logisch als je bedenkt dat Jolie deel van die groep zou uitmaken dus het bewijst juist het tegenovergestelde
The One Ring
Wel, wat kan ik hier nu over zeggen? Het is een vrij standaard thriller die goed gemaakt is en vermaakt, maar op een bepaalde manier nooit bijzonder wordt. Dit is jammer aangezien de potentie veel groter is. Het is duidelijk de bedoeling dat we ons constant afvragen of Salt een heldin of een schurk is, maar de film wordt op een bepaalde manier nooit zo mysterieus als eigenlijk had gemoeten. Geen ramp, want de actiescènes, hoewel niet uitzonderlijk, zijn vrij goed. In ieder geval heb ik hier eindelijk weer eens een keertje niets gemerkt van die vlugge montage van kennelijk willekeurige gevechtsacties die tegenwoordig in Hollywood te vaak doorgaan voor actiescènes. Het helpt ook dat Jolie eigenlijk erg goed past in actierollen, misschien wel meer dan enige andere actrice die ik kan bedenken.
Dus het is degelijk werk, maar er zit niets in wat ik me over een jaar waarschijnlijk nog zal herinneren.
the new guy
Heerlijke film! Eindelijk weer eens lekker ouderwets USA vs. Russia! Lekker dat wantrouwen, wie is wie en slechte accenten.
Prima acteerwerk, goede casting en een plot wat van de hand van Ian Flemming zelf kon komen. Leuk, het vervolg zal wel minder zijn omdat de verrassing en het ideetje er natuurlijk vanaf is. Niemand zal meer geloven dat ze geen Russische spion is [\spoiler]. Iets trouwens waar ik zelf geen moment over getwijfeld heb.
Conantoon
leuke actiefilm waarin Angelina weer eens wat van haar goede kant laat zien. En idd als je Angelina in de film ziet, ziet ze er niet al te best uit.
Moet je na deze film Tombraider (2001) maar eens op zetten dan zie je het verschil overduidelijk.
eldorado
Niet veel meer als een standaard aktie film.Ik had gehoopt op wat meer diepgang
TragieStar.*
Dus omdat het niet waargebeurd is vind je het prut?
Hij vind alles prut, dat is wel te blijken.
En zijn Persoonlijke Informatie is ook best kinderachtig, dus dan weet je het wel.

Actiethriller 'Salt' met Angelina Jolie verdwijnt binnenkort uit het Netflix-aanbod

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008