• 9.374.560 stemmen

Genre: Avontuur / Komedie

Geregisseerd door: Robert Altman

Met onder meer: Robin Williams, Shelley Duvall en Ray Walston

Plot Popeye

"The sailor man with the spinach can!"

Popeye arriveert in het vervallen aan zee gelegen dorp 'Sweet Haven'. Hij ontmoet daar Wimpy, een man bezeten van hamburgers, Olive Oyl, de toekomstige liefde van zijn leven, en Bluto, een grote, gemene piraat die er op uit is om 'Sweet Haven' zonder enige reden te laten boeten. Popeye vindt ook zijn lang verloren gewaande Pappy te midden van dit alles.

Allemaal kijken he!!

avatar van highlander

highlander

Sorry Linda, Ik kan RW best waarderen maar hier ben ik voortijdig mee gestopt. Al moet ik eerlijk zeggen dat het als verfilming van de tekenfilms leuk gedaan is maar helaas niet mijn film.

Sorry ik heb het geprobeerd.

avatar van Jos2

Jos2

Allemaal kijken he!!

Over deze film heb ik echt nog nooit iets goeds gehoord. Zelfs niet van Altman...

avatar van Macmanus

Macmanus

tijdje geleden gezien, is zo droog dat hij leuk word, maar toch vind ik hem niet meer waard dan 2.5 sterren.

lindastuurman

Sorry ik heb het geprobeerd.

Je hebt het tenminste geprobeerd, vind ik al heel wat

Is idd niet één van de beste films en je moet er maar van houden. Ik moet zeggen dat ik de film ook niet leuk gevonden zou hebben als RW er niet in had gespeeld.

Iets anders wat ik er wel nog leuk aan vind is de locatie waar het opgenomen is. In malta: daar staat dat hele dorp nog en ben er ooit eens geweest...erg leuk.

Maar goed, het maakt de film er niet beter op

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik had hem weleens (half) gezien; en geheel terecht verdrongen.

avatar van Jos2

Jos2

Is idd niet één van de beste films

Maar goed, het maakt de film er niet beter op

Is 4,5 ster dan niet wat overdreven?

lindastuurman

Is 4,5 ster dan niet wat overdreven?

je hebt gelijk, inmiddels heb ik de regel dat 4,5* een 5 is, dus ik zal er nog een halve afhalen (was ik vergeten vorige week)

*edit* na wat herzieningen toch weer 4,5**

Moviestar

Een minpuntje in de carriere van Williams.

avatar van Wouter

Binnenkort op dvd, Linda....

lindastuurman

Vandaag in de bus.....weer een prachtige DVD aan m´n SUPER-collectie kunnen toevoegen!

lindastuurman

Omdat er zoveel liefhebbers zijn van deze film , de DVD versie is anders dan de versie die steeds op tv wordt uitgezonden. Ik denk dat de film die op de DVD staat minstens 15 minuten langer duurt.
Op de DVD staan ook alle nummers die op de soundtrack staan (LP), wat bij de TV versie niet het geval is.
Ook wordt op de DVD gezegd dat de commodore de vader van popeye is terwijl dat in de TV versie achterwege gelaten wordt.

Anyway, DVD is dus zeker aan te raden

avatar van Derkje

Derkje

Good grief! Geen wonder dat Altman zich nog steeds schaamt voor deze film, wat een gedrocht! Williams schmiert er lustig op los, en Duvall heeft nog nooit kunnen acteren, behalve het uitbraken van piep en jank geluiden. (zie ook The Shining) Bedenk goed wat u met uw centen doet! Een dikke nul, maar ja we kunnen niet lager dan een 0,5. Nou vooruit dan, voor de arme mensen die in dit product hun geld hebben geinvesteerd!

Popeye

Ongelofelijk dat dit Robin Williams zijn eerste film is. Gebaseerd op dit heeft hij mazzel gehad dat er nog regisseurs waren die het met hem aandurfden. Eerlijk gezegd is zijn vertolking van Popeye best aardig maar het had beter geweest voor vele als Robin deze film had overgeslagen en gelijk zijn debuut had gemaakt met The World According To Garp. Gelukkig staat deze film dan ook te boek als valse start voor Robin. Nu jaren later ben ik er persoonlijk blij om dat men hem die kans naderhand nog heeft gegeven want zie maar wat er anders voor talent verspild had geweest . Maar terug naar de film. Het verhaal van de film is belachelijk en springt af en toe van de hak op de tak, en de liedjes in de film zijn hilarisch maar dan op een negatieve manier. Het verhaal boeit niet en had beter uit gewerkt kunnen worden. Het acteerwerk is middelmatig en dan alleen om Williams. Shelly Duvall zet een hele overdreven en foute Olive neer. Ik heb niet veel positiefs aan deze film kunnen ontdekken behalve dan de vertolking van Popeye van Robin Williams en af en toe een leuk liedje. Ik heb de film 1 keer helemaal gezien en heb het naderhand nog eens geprobeerd toen Linda hem op DVD had maar we hebben hem na een uur uitgezet. De film duurt trouwens ook veel te lang er had in deze film flink wat geknipt en geplakt kunnen worden. 2,5 *

avatar van Redlop

Redlop

Moviestar schreef:

...Shelly Long...

Duvall bedoel je. Zenuwlijerig ding in The Shining. Die lijkt wel akelig veel op Olijfje.

Redlop schreef:

Ja dank je Shelly DUVALL, foutje.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Deze film is een regelrechte ramp.. Waar slaan die 5 sterren op, RWL? Trouwens, welke film met RW geef jij geen 5 sterren?

neo

Ik heb deze film trouwens vanmmiddag voor iets van de helft gezien en wat kan ik zeggen! De songs en score van Harry Nilsen kende ik al enorm goed en daar lag ik al van op de grond aan het lachen. Nu de film, dit is allemaal zo slecht maar zo onzettend grappig. Flauwe situaties, die heerlijke geluidseffecten, neppe knokpartijen, die geweldige stem van Popeye... Ga em nog wel helemaal zien, maar ik zit echt al op 4 sterren

neo

En 4 sterren zijn het geworden ook! Wat ook opvalt is dat voor een musical de decors zo ontzettend klein zijn. Bij het liedje What I Yam, bijvoorbeeld waarbij Popeye met wat meer ruimte makkelijk even die dubbele salto achterwaarts zou kunnen doen, maar nu kan hij zijn linkerbeen nog geen eens uitsteken. Scheen ook dat Altman ieder vastzette op de set van het vissersdorpje tijdens de opnames.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Echt een van de allerslechtste films die ik ooit heb gezien. Is al weer erg lang geleden, dat geef ik toe, maar ik weet wel dat ik 'm toen al met moeite uit heb kunnen zitten. Staat al een tijdje op 0,5*.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Ik ben verbaasd dat deze niet in de flop honderd staat !

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Kaffeefiltjer schreef:

Ik ben verbaasd dat deze niet in de flop honderd staat !

om in een flop te kunnen staan moeten er minstens 100 mensen gestemd hebben.

avatar van as

as

kArIzMa_TuRk schreef:

om in een flop te kunnen staan moeten er minstens 100 mensen gestemd hebben.

Dat duurt dus niet lang meer

neo

Heb werkelijk nog nooit zo gelachen om een slechte film als deze. Kan tal van voorbeelden noemen die slecht waren, waar ik wel om kon lachen omdat ik het belachelijke ervan kon inzien, maar nooit zo continu tot aan het eind. Wat is er nu mis met Popeye?

avatar van RWL

RWL

Ik ken gek genoeg genoeg fans van deze film.

avatar van TimD

TimD

Ik ook, ik hoor er zelf ook bij

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Ja, deze heb ik gezien! Inderdaad zo slecht als de becijfering.

avatar van pompoen

pompoen

Is wel leuke jeugdfilm uit de jaren 80, nostalgie.

avatar van gondwana

gondwana

doet me een beetje denken aan the shining...

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Vergeet-film eerste klas en niet onterecht. Onduidelijk gewauwel en onduidelijke scenes. Totaal niet boeiend.