• 9.373.012 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Jody Dwyer

Met onder meer: Nathan Phillips, Leigh Whannell en Mirrah Foulkes

Plot Dying Breed

"Some species are better off dead."

De film speelt zich af in de Tasmaanse jungle. Zoölogiedeskundige Nina is op zoek naar sporen van de uitgestorven gewaande Tasmaanse tijger. Er zijn vele getuigenissen van zijn aanwezigheid in dit nog ongerepte gebied. Na het vinden van enkele sporen van de tijger claimt zij dan ook het bestaan van deze katachtige. Vol goede moed zoeken zij en haar vrienden verder. Wat ze echter niet weten is dat zij ook in het territorium zijn aanbeland van de nazaten van "The Pieman", Alexander Pearce, die in 1824 wegens kannibalisme werd opgehangen. Zijn nakomelingen hebben een dorp genaamd 'Sarah' gesticht. Deze dorpsbewoners hebben nog steeds menselijk vlees nodig om te overleven. In dit geval dient hun bron van leven zich aan in de vorm van een groep wetenschappers.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Gummiebear

SSeagal

vet coole poster LOL

avatar van Halcyon

Halcyon

Ja, echt een coole poster inderdaad. Verhaaltje, hoewel niet origineel, spreekt wel aan.

avatar van 91alex

91alex

Niet erg orgineel, maar wel zeker de moeite waard voor liefhebbers van dit genre. Het einde was wel een beetje teleurstellend..

***

avatar van stinissen

Best wel aardige horror waar de mensen uit down under steeds beter in worden op het einde na dan dat was een beetje een domper.

avatar van Jaegelsch

Jaegelsch

91alex schreef:

***

Hier ben ik het helemaal mee eens. Niets aan toe te voegen.

avatar van ASman

ASman

Geen origineel verhaaltje, maar waarschijnlijk weer gewoon vette redneck-horror (het blijft toch een van mijn favoriete takken binnen het genre ). De poster doet een horrorkomedie vermoeden, maar dat blijkt het ,na de reviews gelezen te hebben, niet te zijn.

Na Wolf Creek en Storm Warning al de derde van dit soort horror van Australie. Ze kunnen bijna de concurrentie aangaan met Amerika.

avatar van imro

imro

ASman schreef:

Redneck horror?????

Wow zelf bedacht?

avatar van ASman

ASman

Tja, ken je een betere term om dit soort van films te omschrijven dan ? Wijsneus.

avatar van japie11

japie11

Wat een spanning wat een spanning. Om nog meer spanning te hebben zou ik deze savonds kijken.

pfff........

avatar van Timecop

Timecop

Wat een onfrisse poster!

avatar van filmfreak25

filmfreak25

de trailer was echt veelbelovend. Maar laat nou net ook de drie of vier enge scenes in de trailer ook de enige schrikmomenten in de film zijn... Wat een tegenvaller zeg!! Nergens ech spannend (naar mijn mening) en om dan nog maar niet te spreken over het einde. een 1 voor het redelijke acteerwerk. Persoonlijk vind ik de score hier veel te hoog voor deze film. Tip: iemand die een echt spannende film wil zien, ga Eden Lake kijken. Das pas een spannende horror/thriller...

avatar van Jaegelsch

Jaegelsch

filmfreak25 schreef:

Jij vindt deze film overgewaardeerd, ik vind Eden Lake enorm overgewaardeerd. Deze vond ik behoorlijk spannend en een stuk enger dan Eden Lake. In deze film nemen de hoofdrolspelers ten minste nog een beetje logische beslissingen. Maarja, zo heeft iedereen gelukkig z'n smaak..

avatar van Tonypulp

Tonypulp

De Australiërs hadden zich al deels bewezen met Wolf creek en ook deze is zo slecht nog niet, helaas is het ook niet zo bijzonder.

Het idee leent zich goed voor een kleine 90minuten fijne horror, helaas komt de film heel langzaam op gang, wanneer het dan eindelijk zo ver is waait het ook wel een beetje voorbij.

Een gemiste kans vind ik, kun je inderdaad beter Eden lake bekijken, die brengt wel iets vernieuwend en dat geeft het net dat beetje meer waardoor het wél goed is.

2.5* jammer

avatar van mixmaster

mixmaster

ik vond dit wel een goede horror , net zoals wolf creek en storm warning weten de australiers me weer te boeien.

ik vond dit 1 van de betere van de after dark serie van dit jaar.

avatar van Halcyon

Halcyon

Aussie horror die sterke momenten kent, maar helaas ook veel zwakke. Minpunten zijn: de vlakke hoofdpersonages, het snel afgeraffelde en ongeïnspireerde verhaaltje en de algemene stereotiepe uitwerking. Pluspunten zijn: enkele afzonderlijke scènes en een paar leuke freaks die dit werkje alsnog een klein beetje de moeite maken. De Australische jungle wordt redelijk goed uitgespeeld als locus delicti, maar er had toch meer ingezeten. Een hoop onlogische wendingen ook die resulteren in een onsamenhangende film, ook al mag het uitgangspunt dan duidelijk zijn. Voor de rest een vrij matte vertoning wanneer het aankomt op suspense of gore. Ook het einde geeft geen voldoening. Op een paar losse scènes na dus niet meer dan een standaard genrewerkje dat makkelijk wegkijkt maar nooit hoogstaand wordt.

Aardig, maar niet super.

Kende het plot niet, en dan is het toch best lang wachten tot de film z'n ware gezicht toont. Was alleen niet zo blij met het redneck gebeuren, vond het Tazmanian Devil spoor veel leuker eigenlijk.

Echt spannend was het niet, wel redelijk sfeer vol in beeld gebracht. Er wordt goed gebruik gemaakt van de locatie en er zit hier en daar wat vermakelijk gore in. Jammer genoeg wel weer een érg trage opbouw en weinig echte hoogtepunten.

Einde trouwens volledig in lijn met de rest van de After Dark die we al gezien hebben. Een goede afloop leek uit den boze voor batch 3.

Aardig tussendoortje, maar vond het net iets te braaf. 2.5*

avatar van 606

Dat er echt zulke mensen bestaan is toch te maf om over na te denken.

Goeie film en leuk gebracht

acteren had wat beter gekunnen

3,5 ster

avatar van Mutsaers78

Mutsaers78

Leuk film. Vermakelijk voor een loos avondje. Simpel verhaal wat hier en daar ongeloofwaardig is, voorspelbaar, af en toe wat sadistische momentjes, gewoon.....ehhh....leuk.

Niet één van de betere horrors, maar gewoon simpelweg vermakelijk. 3*

avatar van erik1677

erik1677

aardige horrorfilm ja, voor de zaterdagmorgen als je net een beetje katerig wakker wordt na een avondje goed doorhalen, dan kijkt hij best wel lekker weg zo lekker duf van uit je bed.

Maar zal nooit geen topper in het genre worden

avatar van Noodless

Noodless

Geen onaardige horrorfilm met een paar spannende momenten gefilmd in een bangelijke sfeervolle omgeving. De lokale bevolking kwam geloofwaardig over, behalve de creepy zelf. Deze vond ik niet zo geslaagd. Het slot is niet voorspelbaar en enigszins toch nog verrassend. Het hele verhaal natuurlijk niet zo, want we hebben het allemaal de laatste tijd al veel gezien. Toch behoorlijke film. 6,5/10

Trouwens een mooie hoes.

avatar van Vascago

Vascago

Aardig filmpje. De freaks zijn behoorlijk aardig, maar het acteerwerk van de wetenschappers is superslecht. Zeker die Jack: Wat een vreselijk irritant kut personage met zijn Niet leuke grapjes. Paar aardige momenten verder en een geslaagd einde.

avatar van Defective

Defective

Na het eerste uur had ik zoiets van, nou gebeurt er nog wat of zo!! Ik heb dan ook alleen van de mooie natuuropnames genoten. De sporadische horrormomenten waren wel ok, maar het einde was weer een vette onvoldoende. Ben je op zoek naar goede aussie horror, gaan dan voor Wolf Creek en Storm Warning!

avatar van RickZ

RickZ

Redelijk goede horrorthriller met vanaf de 2e helft wat gore scenes (voor de liefhebber uiteraard) en een 1e helft met voornamelijk wat thrillerachtige schrikmomenten. Al met al wel onderhoudend genoeg, en een leuk plotsje. Cijfer 7, dus 3.5 sterren

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Zoveelste variatie op The Texas Chain Saw Massacre en consorten. Op zich niet onaardig, al had niet de intensiteit van een Wolf Creek. Daarvoor is het gros van de film net niet spannend genoeg en is de twist gewoon te slap. Waarschijnlijk wisten de makers dat ook en hebben ze hem maar alvast op de poster gezet, kwestie van de kritiek voor te blijven.

Wel sterk: het degelijke acteerwerk (vooral dan van Melanie Vallejo), een paar leuke gore-momenten en de keur aan groezelige nevenpersonages. Wat Dying Breed gelukkig toch nog zo speciaal maakt, is de twist-na-de-twist die me echt met een vreselijk gevoel van onbehagen liet zitten. Fraai!

3 sterren.

avatar van Boeikens

Boeikens

Niet slecht.

Niets nieuws uiteraard. Volledig in de stijl van Wrong Turn.

Het duurt wel wat voor het allemaal wat loskomt maar was uiteindelijk best spannend met een creepy sfeertje. Niet echt gore maar met toch enkele mooie scènes.

De acteurs vielen best mee en ook het camerawerk is goed gedaan.

Enkel het einde is misschien wat abrupt.

avatar van vcrrr

vcrrr

Weinig tot geen schrikmomenten, matige acteerprestaties en de gebruikelijke horror clichés. ..

avatar van Ginaa

Ginaa

wat een rare film...

als je het leukt vind om alleen maar beesten doodgemaakt te zien worden moet je deze kijken...echt triest..!!!!!

kijk horrors om te zien hoe mensen afgeslacht worden niet om hoe kittens dood gemaakt worden omdat ze niet luisteren of dat zomaar een konijn een pijl door zn koppie heen krijgt..bah

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Bij tijd en wijle spannende horrorfilm met een zoals zo vaak vermeld een vaag en vergezocht slot. Kan helaas niet tippen aan TCM en Wrong Turn.

avatar van FillumGek

FillumGek

Niet zoveel over te zeggen dit keer. De film is zoals geheel na verwachting; gewoon vermakelijk.

Voor de 254983e keer stuit een groepje verdwaalde toeristen/jongeren/wetenschappers/watmaakthetuit op een gestoorde clan/familie/sekte/whocares? Het begint allemaal vrij traag en weinig boeiend, aangezien de hoofdpersonen, in tegenstelling tot TCM of Wrong Turn niet interessant zijn. Hier en daar wel een leuke scene zoals het hoofd tussen de berenklem, auw!

Verder geen spanning of schokkende dingen, wel wat gorigheid. Voldoende.