Genre: Horror / Mystery
Australië
Geregisseerd door: Joel Anderson
Met onder meer: Talia Zucker, David Pledger en Rosie Traynor
Plot Lake Mungo
"In 2008, Alice Palmer died… Her nightmare didn't."
De zestienjarige Alice Palmer verdrinkt op een dag tijdens het zwemmen. Haar lichaam wordt gevonden en niet veel later begraven door haar familie. Niet lang na haar begrafenis gebeuren er echter vreemde dingen bij de familie Palmer. Ze besluiten uiteindelijk naar een paranomaal medium te gaan, dat denkt dat Alice' geheime verleden en het mysterieuze Lake Mungo in verband kunnen worden gebracht met deze vreemde gebeurtenissen.
June Palmer
Jason Whittle
Kim Whittle
Sargent Drouin
iggybiggie
Heerlijke film. Uitstekend geacteerd, geduldig uitgevoerd. Voor mij dé verrassing van het AFFF dit jaar.
Overigens las ik net dat de Amerikanen er weer schaamteloos een remake doorheen gaan trappen. Kunnen natuurlijk geen Australisch verstaan.
orbit
- 12092 berichten
Knap gemaakt docu-drama, petje af voor de acteurs en ook het script wat verrassend in elkaar zit, helaas gaat het op den duur soms wat vervelen deze aanpak.
JoelReal
Kan ik vragen waar jullie deze film gezien hebben. Ik ben namelijk erg benieuwd naar deze film maar kon hem zowel in de winkels als op internet (/illegaal) niet vinden.
iggybiggie
Gezien op het Amsterdams Festival van de Fantastische Film, wat nu het Imagine Festival heet.
Hij is tamelijk obscuur, dus of hij nog uitkomt op dvd is de vraag... Maar blijf zoeken want hij is best de moeite waard!
Tonypulp
Verassend!
Erg originele variant op de documantaire-achtige vorm films die we de laatste tijd steeds vaker zien.
Acteerwerk is erg goed, het verhaal word geduldig verteld en steekt goed in elkaar, interessant en verassend genoeg om te blijven kijken.
Het meest van tijd zul je kijken naar de familie of vrienden die aan het woord zijn over hun verloren dochter/vriendin, dit word erg goed gespeeld en werd dus naar mijn mening niet saai.
De sfeervolle beelden gecombineerd met wat onduidelijke maar erg creepy zelf opgenomen videos, later ook mobiele videos, maken het een redelijk spannende film die vooral voor de mensen die geïnteresseerd zijn in geesten goed zal bevallen.
rcksn
Eindelijk gezien, verassend goed, en realistisch.
Draait nergens door wat de kracht van deze film is.
denniee
tegenvaller, hoge verwachtingen. komt wat mij betreft helaas nergens echt goed uit de verf. begin is nog ok, gaat daarna de mist in. de videobeelden en het docu model gaan irriteren. vroeg me achteraf af, wat er zo bijzonder was. naar mijn idee niet veel. 2* voor de af en toe creepy sfeer. meer zit er niet in
mvdb1982
Erg goed. Sluit me helemaal aan bij jeroentjuhhhhh.
Zeker de moeite waard.
FillumGek
Beetje in hetzelfde rijtje als Noroi en Paranormal Activity, maar met iets minder overtuiging. Toch ben ik altijd wel te porren voor die nep-docu's.
Die weten me immers het beste te overtuigen.
Het grootste verschil met bovengenoemde is dat je hier veel nabestaanden aan het woord hoort. Je ziet wel wat archiefbeelden, maar je hoort veelal de ouders aan het woord en de beelden moet je er dan zelf maar een beetje bij bedenken. Er wordt ook gebruik gemaakt van amateur camerabeelden waarop dan iets of niets te zien is en wat gephotoshopte foto's, wat op een gegeven moment - na het zien van 15 bewerkte foto's - een beetje ongeloofwaardig werd.
Het hoe en waarom van de dood van Alice is best luguber en een duidelijke verklaring is er niet. Tegen het einde aan vond ik het een beetje afgeraffeld, en die acties van die broer snapte ik ook niet echt. Waarom hij de beelden van Alice had gemanipuleerd.
Goed vermaak verder, maar ik heb ondertussen beter gezien.
Bottleneck
Knap gemaakte nepdocu met interviewtjes, homevideobeelden en foto's. Hoewel het er erg netjes uitziet, gaat het vrij snel erg vervelen en is het helaas niet eng of freaky, behalve één moment: de telefoonbeelden. Het mooiste vind ik dan nog de (soms versnelde) landschapsbeelden tussendoor die het mysterieus maken, mede door de score.
Pas na een uur heeft het plot een paar verrassende ontwikkelingen en krijg je de indruk dat er meer aan de hand is dan alleen de foto/videoverschijningen die je al zo vaak ziet op tv/internet en totaal niet bijzonder zijn. Zoals de rol van de buren (hebben zij haar vermoord?), de psychic (heeft hij een andere reden om haar sessies geheim te houden?), haar klasgenoten op kamp, haar vader wellicht, of heeft toch het broertje iets met haar dood te maken?, iemand lijkt iets te verbergen en m'n aandacht is er weer bij.
Ook door de gelijkenis met Twin Peaks (althans de naam Palmer en dat ze uit het water is gevist) verwachtte ik nog iets extra's. De ontknoping stelt echter teleur. Blijkbaar voorzag Alice haar eigen dood en zien zij en haar moeder elkaar in hun visioenen, en verschijnt ze toch wél echt op foto's, hmm., slapjes. Zo blijft het wel een mysterie, maar er had meer gedaan kunnen worden met de personen om haar heen.
Kingsizerizla
Zekers een zeer verassende film goed geacteerd en lijkt echt een reality film!
WessRocks
Hij begint goed, eng.
Opeens was de schrik eruit en werd het drama.
Sterk drama met een meeslepend verhaal.
Jammer dat ze dan weer er een draai aan geven om het weer mysterieus weer te geven.
Acteer werd is subliem en het verhaal is goed en de film is gedaan voor je het weet (neen hij duurt niet te kort, je verveeld je gewoon niet)
Weinig boeiend.
Eigenlijk best een tegenvaller.
Ben sowieso niet zo van de nep-docu's, maar bij deze lag het er allemaal wel heel dik bovenop.
Weinig tot geen spanning, een enkel schrikmomentje en een uiterst onwaarschijnlijk verhaaltje. Met als dieptepuntje het foto-shoppende broertje en een volstrekt ongeloofwaardige medium.
De 87 minuten duurden mij te lang.
Doorsnee reut.
mixmaster
goeie film/docu die in de stijl van paranormal activity is gemaakt.
sterk verhaal met veel plotwendingen en je aandacht goed vast weet te houden.
creepy sfeertje en goed geacteerd , ik hou wel van dit soort films hoor.
Kiefta
Op basis van deze positieve reacties heb ik de docu niet uitgezet.
En terecht, want ik vond het gruwelijk vet. Eindelijk weer eens een horror waar ik de rillingen van krijg.
En zo leer je nog eens hoe vrouwen kunnen denken
mcdaktari
Ik had hier toch meer van verwacht toen ik het verhaal las. Maar het is idd goed geacteerd, het is ook net alsof het een docu is en dat die mensen echt geintervieuwd worden. Wat dat betreft is het heel goed gedaan, maar ik had toch gehoopt dat er wat meer van gemaakt was. Zat te twijfelen tussen 2,5 en 3 sterren maar gezien er heel goed geacteerd word is 3 sterren wel verdiend.
jassie89
Erg mooie film, mooi gemaakt, ondanks het voorspellende toch schrikmomenten
stef89
Prachtige film, gefilmd in docustijl. Ik schrik bijna nooit van enge films, maar hier toch wel weer een paar keer. Komt natuurlijk ook door de docustijl, net zoals bij films als bijvoorbeeld REC en Paranormal Activity. Wel vind ik het jammer dat de film zo snel naar het einde toewerkte. Ik had het toch anders gezien, bijvoorbeeld: waarom zag Alice haar evenbeeld in geestvorm bij Lake Mungo? Wat zit er dus nog meer achter? Mede hierdoor dus een iets lagere score, maar het blijft een topfilm, met goed acteerwerk, goede schrikmomenten en vele plotwendingen. Geweldig ook dat er nog meer horror docufilms in de maak zijn, zoals bijvoorbeeld REC 2 . Kan ik ook lekker bang worden van een horrorfilm, want dat heb ik nooit zo gauw
Aardig maar haaly het niet bij Paranormal Activity.
Sterk geacteerd maar mis de echte spanning.
Soms beetje ongeloofwaardig dat met het broertje.
deft0nes
Erg bijzondere film. Het lijkt natuurlijk al op eerdere nep-documentaire horror films, maar dat is deze, in mijn ogen, niet. In de meeste van die horrorfilms gaat het over iets kwaadaardigs, waar het bij deze daar eigenlijk totaal niet over gaat. De suspense wordt de hele film hoog gehouden omdat je ergens verwacht dat er ineens een omslag komt en de documentaire-stijl losgelaten wordt om echt eng te worden, maar die komt niet. Dit bleef ik me de hele film afvragen, wat dus bijdroeg aan de spanning.
Van cinematografie viel niet echt te spreken, omdat het echt docu-stijl is en er amateur-beelden gebruikt worden. Waar en hoe die amateur-beelden zijn opgenomen is echter wel goed bedacht en zorgt af en toe voor onverklaarbare, creepy beelden. De soundtrack is ook lekker dreigend op de juiste momenten, wat bijdraagt aan de spanning. Ook het acteerwerk is goed, komt bij mij overtuigend binnen en zorgt dat je af en toe vergeet (uiteraard blijft dat altijd in je achterhoofd hangen) dat het een nepdocu is.
Beetje bij beetje wordt het hele verhaal rond Alice vrijgegeven, wat ik erg goed gedaan vond. Aan de ene kant is de conclusie misschien wat tegenvallend, maar aan de andere kant vind ik het juist goed dat deze film niet de platgelopen paden betreed en zijn eigen weg kiest. Wat er nu werkelijk allemaal gebeurt is met Alice, of wat er gaande was in het huis wordt nergens helemaal verklaart. Maar dat hoeft ook niet. De film houdt gewoon haar gehele duur de spanning vast en geeft een boeiende kijkervaring, wat natuurlijk ook de bedoeling is.
Film /documentaire ademt een creepy sfeer en blijft tot het einde boeien.
erik1677
Een geweldige creepy docu film.
Vind ook dat de acteurs het heel goed doen.
je hebt soms het idee dat je naar een echte docu zit te kijken.
echt weer een topper op dit gebied
Waarom gewoon niet even de tijd geven en kijk met interesse zonder afleiding ik beloof je dat je er geen spijt van krijgt.
ja dat denk ik ook!!!!!
De film is met 10 min nog amper op gang eigenlijk.
nancy1980 je zult nog verrast zijn
Nancy1980
nou heren mischien geef ik hem nog een kans, maar ow wee als ik me tijd ermee verspil hahahahah
Laat jullie wel weten wat ik ervan vond.
erik1677
ok ik ben zeer benieuwdt
zitten echt een paar mooie twists in.
en echt creepy bij wijlen.
hahahaha ik hoor het wel
EliasZ
naah, meer drama dan horror
kan lang niet tippen aan Paranormal Activity (2007) als het gaat om engheid
stef89
[quote="deft0nesJammer dat Hollywood (aka de makers van The Ring) zich er meteen mee wilt bemoeien en een remake gaat maken, voor een release in 2011. Aan de andere kant vind ik The Ring erg gaaf, dus misschien wordt het nog wel wat. [/quote]
Ja, als ze niet het script klakkeloos overnemen en nog een beetje orgineel proberen te zijn, al wordt dat moeilijk voor Hollywood.

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Zombi 2
Horror, 1979

Doctor Sleep
Horror, 2019
drowninghypnoseaustraliëbovennatuurlijkparanormal phenomenamockumentarydoodgeestgevonden beeldenséancecreepysombervictoria australian horrordocufictionsearch and rescuespirit photographystrange events