• 9.378.044 stemmen

Surrogates (2009)

Sciencefiction / Thriller | 89 minuten

Genre: Sciencefiction / Thriller

Geregisseerd door: Jonathan Mostow

Met onder meer: Bruce Willis, Radha Mitchell en Rosamund Pike

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 oktober 2009

Plot Surrogates

"How do you save humanity when the only thing that's real is you?"

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst waar mensen een geïsoleerd bestaan leiden. Interactie tussen mensen vindt plaats middels surrogaat-robotten, een mooiere versie van hun menselijke tegenhanger. FBI-agenten onderzoeken de moord op een student die connecties heeft met het brein dat ooit de high-tech robot ontwierp en realiseerde. Al spoedig stuit men op een heel complot. Dit mysterie levert de nodige hoofdbrekens op aangezien de robotten bijna helemaal identiek zijn aan hun bezitters.

Jennifer Peters

Bobby Saunders

Miles Strickland

avatar van Jeroen87

Jeroen87

Had meer verwacht van Bruce, eigenlijk maar slap verhaal, je kijkt de film uit zonder 1x verrast te worden, beetje 13 in een dozijn.

avatar van SaM-P

SaM-P

Verhaal vond ik slecht, al moet ik toegeven dat SF niet echt mijn ding is.

avatar van Insignificance

Insignificance

De opgedirkte plastic versie van Willis, nice.

Ok, de virtuele wereld van gephotoshopte schoonheid en weggestopte emoties haalt het niet bij het vleselijke leven, we get it. Surrogates duwt het door je strot, maar speelt tegelijkertijd nog wel aardig met het gegeven van een bewegende etalagepop en zijn/haar onzichtbare operator. In die zin dat de onzin op een of andere manier entertaint. Verhaaltechnisch is het helaas een graatmager beestje. Zodra de verhoudingen duidelijk worden, is het restant wel zo ongeveer uit te tekenen. Mostow heeft tussendoor nog wel een paar interessante actie scenes in petto, alhoewel de action-surrogates iets houterigs hebben. Het slot is ook niet om over naar huis te schrijven. Het verveelt niet echt, maar daarmee is ook alles wel gezegd.

avatar van CRu

CRu

Leuk en lekker weg te kijken.

Ook lekker om weer eens een film te zien die onder de 2 uur blijft.

avatar van MovieMadman

MovieMadman

Slappe film en Bruce moet echt stoppen met toupetjes dragen. De Die hard rollen van stoere macho liggen hem veel beter. Saai verhaal en voor mij geen hoge score. Ik ben wel een scifi liefhebber maar dan moet er wel ´meer´ inzitten dan dit verhaal.

avatar van Insignificance

Insignificance

MovieMadman schreef:

Bruce moet echt stoppen met toupetjes dragen

Dan denk ik dat de bedoeling van dat toupetje je een beetje ontgaan is..

avatar van Alter_Ego

Alter_Ego

zonde. Film had qua verhaal veel meer potentie. Script was aardig, uitwerking echt slecht. Als voorbeeld; als we inderdaad sorrogates zouden kunnen hebben, zouden we dan ook niet een ander type voertuig op de weg zien rijden? Details in de film storend. En Bruce? ach Bruce is zijn glamour and glory al tijden kwijt. Ook in deze film dus.

avatar van movie fan

movie fan

redelijke film , bruce willis is goed en zo is de rest ook , verhaal was standaard , actie was op sommige momenten goed , op andere weer niet , de film was ook veel te kort !

avatar van Triple G

Triple G

Tja, beetje makkelijk verhaal, voorspelbaar en het "terug naar de mens" idee is ook niet al te origineel. Neemt niet weg dat-ie desondanks best vermakelijk was. Niet meer dan een vriendelijk tussendoortje.

avatar van film_criticus

film_criticus

uiterst originele film in zijn genre, uitstekend goed geacteerd Bruce Willis, sterke dialogen afgewisseld met actie.

avatar van sandokan-veld

sandokan-veld

Alle mensen blijven thuis en bewegen zich door het leven als op afstand bestuurbare robots. Waarom in godsnaam?, denk je dan. Maar voor wie bereid is logica te laten voor wat het is, en met zichzelf afspreekt zich niet te storen aan clichés in de dramatische structuur, is dit een leuk filmpje met een ouderwets getormenteerde Willis die weer de show mag stelen in een paar prima actiescenes. Alles wordt in een lekker tempo afgewerkt en voordat we kunnen gaan klagen rolt de aftiteling alweer voorbij. We krijgen ze slechter tegenwoordig.

avatar van BraveSirRobin

BraveSirRobin

hmm, ik moet echt aan mijn filmselectie gaan werken, dit was al weer niks. "Dit concept kan wel potentie hebben" dacht ik, Bruce vind ik geweldig in Die Hard films, maar de uitwerking was over het algemeen prut. Jammer.

Mooi detail vind ik trouwens dat op het einde van de film, wanneer alle surrogates worden uitgeschakeld, en werkelijk waar wereldwijd plots de pleuris uitbreekt: totale chaos, ongelukken, en noem maar op, er op het nieuws wordt gemeld dat er geen EEN menselijk slachtoffer is gevallen.
Wel, als dat geen gevoel voor timing is van Bruce, dan weet ik het ook niet meer, petje af! Chapeau!

avatar van joko16

joko16

Oeeeeh deze was echt slecht!

Gelukkig duurde de film niet te lang!

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

met de hakken over de sloot! toch net nog 3 sterren...

avatar van otherfool

otherfool

Enigszins acceptabele B-film. Over de technische implicaties van de Surrogates moeten we maar niet te lang nadenken, en ook niet waarom Canter niet alleen de surrogates maar ook de mensheid uit wil roeien. Wat overblijft is een aardig toekomstbeeld van aangepaste werkelijkheid, een soort kruising tussen The Matrix, I Robot en Avatar, die gelukkig niet te lang duurt. Ome Bruce lijkt er alleen niet zoveel zin in te hebben en het theatrale einde is niet minder dan potsierlijk.

2*.

avatar van christian

christian

otherfool schreef:

2*.

80.000.000 dollar is nou niet bepaald een B-film

avatar van hedrick

hedrick

Een matige film met een enkele actie scene, maar de film is vrij simpel

uitgewerkt en had meer in het vat gezeten.

John McLane kwam ook om de hoek kijken met weer een meesterlijke

uitspraak naar de vrouwelijke juriste "You could be a fat dude sitting in a chair with your dick hanging out"

Al met al 3*

avatar van otherfool

otherfool

christian schreef:

80.000.000 dollar is nou niet bepaald een B-film

Zoveel ? Film zag er uit als direct-to-dvd. Ik lees net op IMDB dat-ie toch wel een beetje behoorlijk geflopt is, ik had er tot recent ook nog nooit van gehoord...

avatar van FLH

FLH

Ik vond het eigenlijk een best vermakelijke film. Nu vind ik SF films wel vaker gewoon interessant en ook dit verhaal vond ik ergens wel weer orgineel gevonden. Hoewel deze ook wel ergens weer iets weg heeft van Gamer. Maar desondanks gewoon een leuke film 3,5*

avatar van benq

benq

Met dit gegeven had er zoveel uitgehaald kunnen worden maar helaas. Met reuzestappen gaan we door het verhaal heen zonder ergens bij stil te staan, diepgang wordt sporadisch aangestipt en het is rennen geblazen naar het einde en dan zijn de 88 minuten alweer voorbij. En natuurlijk is het weer een complot. En alles wordt zo droog opgesomd dat het bijna oninteressant wordt.

Maar gelukkig is daar Willis die de boel ternauwernood overeind houdt en verder is er wat humor in verwerkt maar nogmaals, een gemiste kans gezien het gegeven en uiteindelijk een tussendoortje.

**1/2.

avatar van Zeriel

Zeriel

Verrassend goede Sf-film! Ik begrijp al die negatieve reacties niet zo. Maar ik heb hem dan ook gekeken zonder enige voorkennis.

Er is zeker wel wat aan te merken, maar als geheel is de film goed. Goed neergezette sfeer. Mooi gefilmd. Goede scenes. Mooi filmisch tempo (plot-tempo is te snel). Goed acteerwerk, een ingetogen Bruce Willis, die spaarzaam knalt wat de impact vergroot.

Het verhaal, een verfilming v.e. comic-book, had wat meer uitwerking verdiend, vooral een kwestie van te weinig tijd volgens mij.

Het speelt in een soort parallel heden, maar bijna iedereen (in de rijke landen neem ik aan) heeft een surrogate, 1 miljard exemplaren op de hele Aarde (1 op 6 dus), terwijl het supergeavanceerde technologie is, en dus peperduur. Dus hooguit een kleine elite zou zich überhaupt zo'n robot kunnen permiteren.

Het einde maakt een wat afgeraffelde indruk. Als bijna iedereen een surrogate heeft, en die allemaal tegelijk imploderen met een enorme chaos to gevolg, hoe kunnen dan al die media gewoon nieuws brengen? Iedereen zit toch in zijn stoel, ontwend aan de buitenwereld? Zouden de vliegtuigen niet moeten neerstorten bijvoorbeeld?

Ik heb me geen seconde verveeld. : )

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik verwachtte eigenlijk niet bijster veel van deze film, maar ik ben blij verrast van het resultaat.

Dit is een prima SF-film met een knap scenario.

Bruce Willis is als vanouds goed en zo ook de rest van de cast.

Een wat bizar verhaal, maar dat is wat je kan verwachtten in een Science Fiction film.

Ik heb van elke minuut van deze, wat korte, film genoten.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Jonathan Mostow keert 6 jaar na Terminator 3 terug met een stripverfilming Surrogates. Had hem eergisteren gezien en hij viel me toch niet tegen na veel negatieve reacties gelezen te hebben. Zo'n enorme hoogvlieger is het ook weer niet maar toch wel weer een uiterst vermakelijk SF-filmpje met nog een leuke dubbelrol van Bruce Willis( Zowel als Surrogate als een echt persoon), waaraan je wel kan zien dat ie oud en dik word en gas terug neemt. Radha Mitchell mocht er ook wezen. Het term ligt een beetje in het zelfte straatje als I, Robot enz en vind dat ook nog erg amuserend: dat de grootste gedeelte van de bevolking eigenlijk robotten zijn die alles doen terwijl de echte dubbelgangers ze via virtual reality dingen vanuit hun huis besturen. Kwa futurisme is de film wel weer schaars maar de futuristische dingen die aanwezig zijn zijn wel weer een lust voor het oog. Ook had de film wel actiescenes die je onderhielden, maar een echte actie knaller is het niet. Het einde vond ik ook goed gedaan. En de vele reclamespots zijn ook wel om aan te zien (vooral het begint was erg leuk met al die nieuwsberichten en reclame spots) Eigenlijk gewoon een mooi opgezet creatief filmpje.

Heb de stripboek ook thuisliggen waar ik nog in bezig ben. Maar de film was iig wel en zalig tussendoortje.

avatar van blondegod8

blondegod8

Een enorme meevaller! Niet heel bijzonder maar zeker een kijkbeurt waard!

avatar van Poppe

Poppe

Standaard sci-fi/actie-film van Willis. Hij is het genre zeker nog niet verleerd. Helaas oogt het allemaal toch wat langzaam allemaal.

Film die goed te doen is voor de liefhebber, maar die weinig nieuws brengt in het genre.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

In alle opzichten redelijk, maar absoluut niets meer. Het uitgangspunt zorgt ervoor dat werkelijk alle clichés, regeltjes en vaste thema's van het genre netjes achter elkaar worden gezet, er ontbreekt er geen één. Ook de personages zijn (ook zonder hun surrogate) erg gladjes en eendimensionaal, lang zullen ze je in ieder geval niet bijblijven. Gelukkig heeft de film zijn troef en maakt hier ook gretig gebruik van; Bruce Willis. Zelfs op de automatische piloot weet de charismatische acteur nog matige momenten naar een redelijk niveau te trekken. Tel daarbij een paar aardige actiemomenten en je hebt Surrogates. Overigens erg verrassend dat de film na 80 minuten het al voor gezien hield. Normaal worden films als dit toch gerekt toch een vermoeiende 120 minuten en langer. Toch wel een klein pluspuntje.

2,5 sterren.

avatar van nr10micha

nr10micha

Ik had eigenlijk nog heel weinig gelezen over de film toen ik ging kijken, alleen een aantal reacties hier en vooral het gemiddelde. De film viel me zeker niet tegen. In het begin dacht ik wat is dit allemaal, dan was hij weer surrogaat en dan weer normaal mens, maar daar kom je gelukkig snel achter. Een paar wendingen in de film zorgen ervoor dat je je eigen ook niet verveeld, al zie je ze soms al ver van te voren aankomen. Het einde vond ik toch ook wel weer leuk. De acteerprestaties zijn af en toe wel wat matig.

Dat de film niet lang is vind ik juist wel een pluspunt, ik weet niet of het verder uitdiepen van deze film wel zo leuk zou zijn. Al met al een leuke film voor een avondJE, maar geen topper.

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Geen film waar ik een waaaw gevoel bij had, maar ook niet zo slecht. Origineel uitgangspunt waar misschien wel iets meer inzat.

avatar van Mirob1

Mirob1

Een zeer vermakelijke film. Ik had er slechte dingen over gehoord maar ging hem desondanks toch kijken. Origineel verhaal, knap verzonnen en uitstekend geacteerd. Het is geen oscarwinnende film, maar zeker wel een prima avondvullende film. Bruce Willis acteert uitstekend, verhaallijn is sterk, idee is origineel en het wordt geen moment saai. Gewoon een lekkere film om even weg te kijken wat mij betreft. 3,5*

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Zeker niet geweldig...erg ingewikkeld gemaakt en toch weinig verassend.