Surrogates (2009)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Geregisseerd door: Jonathan Mostow
Met onder meer: Bruce Willis, Radha Mitchell en Rosamund Pike
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 15 oktober 2009
Plot Surrogates
"How do you save humanity when the only thing that's real is you?"
Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst waar mensen een geïsoleerd bestaan leiden. Interactie tussen mensen vindt plaats middels surrogaat-robotten, een mooiere versie van hun menselijke tegenhanger. FBI-agenten onderzoeken de moord op een student die connecties heeft met het brein dat ooit de high-tech robot ontwierp en realiseerde. Al spoedig stuit men op een heel complot. Dit mysterie levert de nodige hoofdbrekens op aangezien de robotten bijna helemaal identiek zijn aan hun bezitters.
Tom Greer
Andre
Bobby Saunders
Miles Strickland
mmmaarten
De film was eigenlijk niet zo slecht, maar het verhaal kon mij echt niet boeien, terwijl ik toch echt wel een sf-fan ben.
erwku
Surrogates kan ik niet los zien van Terminator 3. De naar mijn smaak totaal verkeerd begrepen tweede vervolg in de serie, was een actiepopcorn thrill ride en enorm veel humor. Netjes binnen het kader van 1,5 uur was de actie gelijkmatig verdeeld, een mini beetje emotie maar vooral een vakkundig gemaakte fijne actiefilm zonder enige diepgang en een heerlijk stijl van actiefilmen.
Surrgates lijkt dan ook exact het zelfde na te streven. Geen groteske pompeuze filosofie of een epische ontknoping, maar anderhalf uur pure sf-actie fun met hier en daar een diepere betekenis, maar vooral een spannende actiefilm.
Dit is dan ook veruit het beste gedeelte van de film. Mostow is een buitengewoon bekwame actieregisseur die bijna ouderwets goede actiescenes in mekaar zet. Geen onnodige montages bizarre cameraposities of gelikte plaatjes met slow motions van kogels en vuisten tegen wangen, nee gewoon recht toe rechtaan actie.
Willis blijft ondanks zijn leeftijd een prima acteur die een actiefilm kan dragen, hem liever dan al die ander moderne prutsers (the rock?, Diesel? Wie zijn dat?) en trek daarbij de mooie special effect en een interessant toekomst beeld bij op en je hebt een meer dan vermakelijke sf-actie film. Nog even wil ik er aantoevoegen dat ik een ontzettende zwak heb voor grote verpauperde gebouwen ( pruit ingloe, central station detroit) en ook hier is er een mooi verpauperd gebouw in een dystopisch decor veranderd., heerlijk.
Maar dit laatste, het voorgestelde toekomst beeld, is naar mijn idee zo een sterk gegeven en idee, dat dit juist het zwakke van de film is. De wereld waarin mensen vanuit hun luie stoel via een Avatar de wereld betreden, is naar mijn mening een perfect ingrediënt voor goede sf film en dat maakt de gekozen simpele detective verhaaltje met onuitgewerkte karakters zo jammer.
En dus hoort deze niet in het rijtje van de betere sf actie films,. Maar tussen het rijtje van vermakelijk actiefilms met onafgewerkte SF ideeën, zoals Runing Man, Demolition Man, en I Robot en equllibrium.,
Wat overblijft is een zeer vermakelijke goed gemaakte en knap gefilmde actiefilm met boordevol interessante doch teleurstellend uitgewerkte sciencefiction ideeën.
Cinemaniak
Leuke film, maar ook weer geen hoogstandje. En ik dacht dat Bruce Willis zou stoppen met actiefilms.
Na deze film had ik het iig wel gehoopt.
Kom op Bruce! Met jou imago als Actie-held ben je geknipt voor hilarische rollen in komedies*
*Denkt aan:, "Hudson Hawk", "Blind Date", "Lucky Number Slevin"! etc.
ps, Desondanks was dit redelijk vermakelijk. 2,5*
OSC4R
Terminator meets iRobot meets Eagle Eye. In ieder geval een bekende voorspelling waarin robots het menselijk leven overnemen, wederom op een manier die verkeerd uitpakt.
Geen daverend acteerwerk, al is Bruce Willis gewoon...Bruce Willis.
Vermakelijke film, maar heb ze beter gezien.
alvo
deze film komt veel later uit in de videotheek ! volgens mij pas begin maart
scholtie
Ik vond dat acteer prestaties van Bruce Willis nog wel redelijk, maar van zijn mede spelers was het niet al te best. De film had wel een beetje weg van IRobot
schram101
Redelijk boeiend filmpje die het vooral van Bruce en de originaliteit moet hebben. Vond de het hele verhaal rond de klonen mooi weergegeven en ook de CGI zitten goed in elkaar. Visueel is dit een erg mooi filmpje. Willis laat zich weer zien zoals we van hem gewend zijn, uitstekend dus. De rest van de cast was redelijk. Het einde komt vrij vlot en had naar mijn mening wel iets beter uitgewerkt kunnen worden, hoewel het dan mischien wel weer ten koste ging van het vlotte verloop wat het nu heeft, het kijkt namelijk lekker weg. Overigens had ik de rol van The Prophet wel iets groter verwacht. Viel me behoorlijk tegen. Ook zijn precieze rol is wat vaag in het hele geheel.
De vergelijking met I-Robot begrijp ik wel. De film is eingelijk net zo. Visueel is alles erg mooi, evenals origineel. Maar gaan we iets beter naar de film kijken ziet er iets minder rooskleurig uit.
DarkShadow
Bruce Willis vind ik een goeie acteur en daarom heb ik naar deze film gekeken. Ik vond het wel een vermakelijke film maar ik vond dat er niet veel actie's in zat wat ik gewend ben van zijn films.
Norma
Ik sluit me aan bij de inmiddels veel gehoorde klacht dat het gegeven wat te cliché is uitgewerkt in Surrogates. Qua aankleding soms nog wel grappig, beetje kitch maar wel kleurig, maar als verhaal net even een flinke portie te simpel. We hebben varianten op dit thema immers inmidels al wel vaker voorbij zien komen en dan volstaat een recht toe recht aan vertelling met weinig tot geen diepgang niet meer.
Thorak
Klinkt heel erg als een verhaal van Isaac Asimov of Philip K. Dick.
Ben erg benieuwd, de verhalen van Asimov en Dick kunnen me altijd wel boeien!
Vinco
Beetje simpele film, verhaal is erg standaard uitgewerkt wat jammer is voor deze film.
neforce
Vermakelijke film! geen minuut verveeld, leuk einde ook! kijken dus!
dwid
vermakelijk, absoluut geen topper ! Wel één van de weinige films waar je na het einde, niet met vragen blijft zitten
Not to be continued....
Lisenergy
Viel tegen.
Ik liep de bioscoop uit met het gevoel van; was dit het nou?
Zie toch lievere andere films met Bruce Willis erin.
meertn81
2 * soms leuk, maar ook vaak slaapverwekkend...jammer, had hier meer van verwacht!
goldberg68
Deze film viel mij een beetje tegen omdat je denkt bruce speelt mee in een sf dan moet hij wel goed zijn maar ik vond de film erg matig.
2,5
Ronhart
Het script was hier en daar hakkelig en het verhaal pakte ons niet. Ook kwamen de personen voor ons niet tot leven.
Vreemde houtige, bijna amateuristisch aandoende film. Ik keek er samen met een vriend naar. We hebben hem wel uitgekeken maar daar is alles mee gezegd.
Niet heel slecht, maar ik kan er geen voldoende van maken. Dus 2***
woeler82
Ik weet niet wat ik eigenlijk denken moet van deze film, hij doet me denken aan I robot maar alleen erg slaapverwekkend.
behalve de eerste 15 min vond ik hem best wel leuk, maar voor de rest ging het snel bergafwaarts.
Einde was ook verwarrend ,dacht eigenlijk dat het om een paar surrogates ging,
1x kijken , is nog oke, voor de rest , afblijven
woeler82
ik heb hem vandaag nog eens bekeken, het lijkt inderdaad op I robot
alleen qua aktie was het niet slaapverwekkend, ik was zeker te moe
en heb teveel gemist
Nou ik hem voor de 2x heb gezien, snap ik ook de inhoud van de film een beetje.
Bruce Willis vond ik goed spelen, ben sowieso een fan van hem
Mijn eerste bericht is niet juist
Kijken dus deze film
M21
Wel apart dat je na de opmerking:
Zelf vond ik hem eigenlijk beter dan ik naar aanleiding van de recensies had verwacht. Het kon mij best boeien eigenlijk.
De vergelijking dat hij op I, Robot lijkt vind ik trouwens, qua verhaal in ieder geval, niet helemaal terecht.
Voor mij toch wel 3*.
Koektrommel
Matige film, maar door Willis' acteerwerk toch een mooie voldoende gescoord. 3*
mnrk
Een film die vooral door Bruce Willis zeker de moeite waard is om te kijken. De man speelt zulke rollen gewoon uitstekend.
De film zelf is redelijk, je weet al zeer snel hoe het zal aflopen, wel een klein minpuntje. Wel was de hele aankleding en de sfeer in de film in orde.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Blackadder Back & Forth