• 9.371.774 stemmen

Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

Animatie / Familie | 90 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Het Regent Gehaktballen

Geregisseerd door: Phil Lord en Christopher Miller

Met onder meer: Bill Hader, Anna Faris en James Caan

Releasedatum: 17 februari 2010

Plot Cloudy with a Chance of Meatballs

"Prepare to get served."

Flint Lockwood (Bill Hader) is een mislukte uitvinder, die met creaties als een apengedachtenvertaler helaas weinig succes oogst. Tot hij op een dag een machine uitvindt die ervoor zorgt dat het donuts, ijsjes en gehaktballen regent. De enige vriend en collega van Flint is Steve, een aapje dat alleen maar aan eten denkt. Sam (Anna Farris) is een enthousiaste stagiaire die voor een weerstation werkt. Ze droomt er van om een professionele weervrouw te worden en die droom zou wel eens werkelijkheid kunnen worden wanneer ze als enige bericht over een bui van cheeseburgers.

Flint Lockwood (stemrol)

Manny (stemrol)

Steve (stemrol)

Patrick Patrickson (stemrol)

avatar van james_cameron

De kleurrijke, inventieve animatie is de voornaamste reden om deze wat middelmatige film te gaan kijken. Het verhaaltje is, hoewel origineel, aan de flauwe kant, net als de personages en de humor. Het tempo ligt hoog, ik heb me niet verveeld, maar op een aantal leuk gevonden details na is het allemaal niet memorabel.

avatar van ferryhens

ferryhens

Genoten van deze film, veel fantasie, veel kleur veel spanning. Soms wat voorspelbaar Vier sterren volgens onze kinderen, daaar kan ik mij wel in vinden. Blijft wel een kinderfilm.....

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Erg leuke animatie.

'Cloudy With A Chance Of Meatballs' onderscheidt zich van andere niet-Pixars door een verrassend leuk verhaal voor te schotelen dat grappig en gewoonweg vermakelijk is. De droge humor van HOW I MET YOUR MOTHER schrijvers Lord en Miller maakt de film extra grappig en op sommige momenten zelfs hilarisch. De personages zijn uitzonderlijk en herinnering waardig, niet op de laatste plaats vanwege de leuke sterrencast.

Zeker niet je standaard kinderfilmpje en vermakelijk en leuk tot het einde.

3,5

avatar van Lau1986

Lau1986

Leuke film met een erg leuk verhaal. Ik heb op sommige momenten toch erg moeten lachen.

avatar van Zinema

De 2D-versie.

Heb de BluRay bekeken en de beeldkwaliteit is prachtig. De film maakt schitterend gebruik van kleur, en met name het credits-filmpje is wonderschoon.

De film is bij vlagen grappig, maar het verhaaltje is nogal kinderachtig. Wel het beste qua animatie tot op heden van Sony. Maar een beetje bedoeld voor de kleintjes en 3D-liefhebbers.

Mr.T, Campbell en Caan maken het nog een beetje bijzonder, maar echt speciaal wordt het helaas nergens. De concurrentie voor Pixar wordt echter wel veel scherper.

Redelijk.

avatar van FillumGek

FillumGek

Tijdens het zien van deze film kreeg ik me toch een honger, maar gelukkig was het bijna etenstijd.

Wie heeft er niet al eens over gedroomd? Duizenden hamburgers en ander eten dat uit de lucht komt vallen. Oneindig veel, all you can eat en wanneer je wil. Dit overkomt het stadje 'Swallow Town', wanneer Flint een uitvinding heeft gebouwd. De animatie was in eerste instantie niet helemaal mijn ding, maar langzamerhand begon ik het steeds meer te waarderen. Wanneer er bakken met eten uit de lucht vallen spatten de felle kleuren van je scherm. De film is dan ook van begin tot eind erg kleurrijk.

Het verhaaltje is gericht op kinderen, dus de clichés laat ik wel voor wat ze zijn. Ik ken het boek niet dus ik weet niet hoever de film er vanaf wijkt, maar dat vader-zoon verhaaltje vond ik irritant en helemaal niet nodig in een film als dit. Ook de romantische gedeeltes tussen Flint en Sam kan je verwachten, maar hier werd het voldoende gemixt met humor. Flint is namelijk wel een leuk character, evenals. Helaas ontbreekt het de film aan wat andere geslaagde characters. Zo zijn sidekicks als Flint's vader en zijn aapje Steve veel te saai. Gelukkig zitten er door de film heen wel wat leuke grappen om de boel boeiend te houden.

Het einde vond ik over de top, maar dat gevoel heb ik vaker met actiescènes in animatiefilms. Geef mij maar leuke characters en grappige dialogen. Al met al een leuke film voor jong en oud.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Je hebt Pixar en je hebt ''de rest''. Cloudy with a chance of Meatballs heeft duidelijk niet de finesse van de meesterwerken van Pixar. Maar toch doet het iets wat ook wat waard is: hij is gewoon hartstikke leuk. Het weinig originele verhaaltje brengt ons een stortvloed aan geslaagde grappen rond natuurrampen met etenswaren. Naar het einde toe lijken de ideeën wat op en komen er wel erg geforceerde dingen als gemuteerde kippenpoten.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Gezien in het vliegtuig. Niet bepaald interessant. De Pixar mannen en vrouwen brachten intussen al veel beter idd. De personages zijn niet leuk, het verhaal is maar flauwtjes en soms is de film een beetje te zenuwachtig waardoor het vervelend wordt om naar te kijken. Nee, ik vond er niet veel aan.

avatar van Fietsband

Fietsband

Echt een hele leuke film. Vooral het domme aapje Steve die van snorren en gummybears houdt. Je ziet ook dat de burgermeester steeds dikker en dikker word van al het eten. Voor mijzelf echt een geniale film met heel veel humor en je blijft gewoon de gehele film met een glimlach op je gezicht kijken.

avatar van rep_robert

CWACOM is een leuk tussendoortje, het ziet er werkelijkwaar prachtig uit en van het onderwerp zou je ook honger kunnen krijgen! Ook zitten er lekker veel grapjes in, waardoor het aangenaam blijft om te kijken.

Echter verzuipt de film op het laatst in de gebruikelijke sentimentjes voor de kids en wordt het ondanks de speelduur toch niet helemaal fijn om uit te kijken.

Ja, dit vond ik ook behoorlijk grappig. Ik was er waarschijnlijk voor in de stemming of zo.

Het verhaaltje is niet bijster geweldig, maar het zijn vooral allerlei kleine geintjes en kwinkslagen die het lollig maken. Behoorlijk wat gelachen.
Ook van die geintjes als de vernietigende storm die de wereld over gaat en dat wordt dan zoals in alle rampenfilms getoond met de Eiffeltoren, Piramides, Chinese Muur etc. om te laten zien dat het in de hele wereld zo is.
En dan zie je die nieuwslezer: 'de storm heeft een nogal vreemde koers die eerst alle grote historische plekken bezoekt en daarna de rest van de wereld'.
Ahahaha, lol .

Ook die vader is priceless. Zoals gezegd: je moet er waarschijnlijk wel voor in de stemming zijn.

Zeer matig.

Zoals in de meeste van deze films is er één enorm pijnpunt. De immer aanwezige ongrappige humor. De humor is zo aanwezig, wordt continue door je strot geramd (zowel in voorgrond als achtergrond) en weet, met uitzondering van 2 a 3 momenten, echt nooit grappig te worden. Irritant onleuk allemaal.

Het concept is gelukkig wel wat geslaagder. Aardig out there wat het redelijk onvoorspelbaar en fris houdt. Enige leuke personage is de vader, die is wel heerlijk droog. Vooral dat emailen, of komt dat gewoon erg bekend voor?

Animatie is povertjes, vooral het character design weet echt niet te overtuigen. Sommige sets zijn nog wel aardig (jello!), verder heeft dit visueel niks te bieden behalve plastieke poppetjes en eten waar je je haar in kan kammen.

Hoewel het filmpje kort genoeg is wordt het aardig saai naar het einde toe. Hadden zo nog 20 minuten uitgekund, verder moet men dringend eens werken aan de humor in dit soort animatiefilms. Zou leuk zijn moest je meer dan 3 keer kunnen lachen. Zeker in een film waar er minstens 10 pogingen tot grappen per minuut voorbij komen.

1.5*, had erg tof kunnen zijn, was het helaas niet. Meh.

avatar van jordandejong

jordandejong

Leuke Animatiefilm. Het idee is erg leuk en vernieuwend. Het eerste halfuur val wat tegen. De humor wordt te vaak aangedikt. Na het halfuur begint het allemaal wat beter te worden. Die vader is inderdaad een erg leuk personage. Flint vond ik dan weer wat minder. Waar Shrek leuk blijft voor alle leeftijden. Is dit toch echt wel tot de wat kleinere gericht.

Al met al is het toch wel een 3,5ster waard.

avatar van huVILEub

huVILEub

Erg leuke, fantasievolle film. Soms echt hilarisch. Veel dingen die je niet meteen opvallen. Ik had hem in een melige bui met vrienden eens opnieuw gespeeld naar de goede grappen en zagen zo nog meer... Een tof verhaal, de grote lijnen zijn natuurlijk niet erg origineel, evenals de karakters. Maar de gebeurtenissen toch wel. Erg genoten.

avatar van booyo

booyo

goongumpa schreef:

Ook leuk voor de ouderen vind ik.

Mwah.. Ik denk wel dat het de kleintjes meer kan bekoren. Vaak bevatten animatie films humor die net zo leuk is voor de ouderen, dit vond ik bij deze ontbreken. Het is een leuk verhaaltje, maar echt grappig wordt het nergens.

avatar van Film Pegasus

Terwijl Disney en Pixar met momenten in gewoontes beginnen te vervallen, kom je bij andere maatschappijen wel eens 'verborgen' parels tegen. De humor hier doet me sterk denken aan Monsters vs Aliens. Ik heb hier echt van genoten. Kleine dingen die het maken en ook werken. Humor is sowieso al moeilijk en veel animatiefilms vervallen in een grote drukte of spenderen meer aandacht aan het visuele dan aan de inhoud. Dit is in elk geval een aanrader en ik hoop meer van dit te zien.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Erg humoristische animatiefilm met een luchtig en vernieuwend verhaal (een voedselregen, wie verzint het). Fantasiegehalte ligt dus hoog.

Goed ingesproken personages, de chemie tussen de 2 tortelduifjes wordt goed overgebracht en de animatie ziet er verzorgd uit.

avatar van scorsese

Uiterst originele animatie-rampenfilm waarin een jonge uitvinder een machine maakt waarbij het voedsel begint te regenen. Een hoop onzin dus, maar wel leuk en zeer kleurrijk gebracht. Vele grappige momenten en ook bomvol actie waarbij de film meerdere malen doet denken aan een Roland Emmerich-film. Helaas draaft het naar het einde toe allemaal wel wat erg ver door.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Lichte tegenvaller.

Werd een beetje gek van die hoofdpersoon. Al dat geschreeuw en die non-stop voedselregen deden me vermoeien en had het na drie kwartier al wel gezien.

Tel daarbij op zo'n vreselijke liefdesverklaring die nu zelfs in animatiefilms naar voren moet komen en er blijft een matig tot redelijke animatiefilm staan..

Af en toe is het wel leuk, de burgermeester zorgde hier en daar ook voor een glimlach en de niet al te lange speelduur zorgde ervoor dat het best uit te kijken valt.

Maar er zijn betere! Kleine onvoldoende.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

It's okay, it's just pain.

Standaard filmpje dat enorm lekker weg kijkt en toch verrast op bepaalde voedsel-momenten. Gewoon leuk gevonden, moet je nageven. Cloudy with a Chance of Meatballs is een animatie film die eigenlijk alles heeft en daarom zijn voordeel eruit haalt. Vlot spontaan verhaal, rollende humor en goedbedoelde sentimentaliteit. Het bedenken van een personage die begint als sul en eindigt als (nerd-)held is natuurlijk altijd makkelijk scoren, maar wat ik juist zo goed vind is dat ze meerdere personages hebben die ook een karakter-verandering krijgen. Voor mij misschien wat te ver uitgelicht, maar ik denk dat voor kinderen het in zoverre ook kansen biedt om de pestkop te leren begrijpen, of een vader die zich ongelukkig formuleert. Spreekt niet altijd voorzich in familiefilms.

Toch wat jammer dat de film het laatste half uur eindigt in een groot spektakel, waar we al bij voorbaat weten hoe het gaat aflopen. Opzich niet vervelend en onverwacht, maar moet toch gezegd worden. Al met al een lekkere wegkijker. Ik ben tevreden voor vandaag.

3,5 ster

avatar van Decec

Decec

Een leuke animatiefilm...
Leuk gemaakt...
Wel grappig dat kippetje loopt...
Prima verhaal...
Mooi HD kwaliteit...
Ook perfect achtergrond muziek (Dolby Digital)...
Leuk voor de hele familiefilm...

Geen 3D gezien

avatar van The Oceanic Six

Opvallend dat ik Cloudy nog nooit had gezien, want ik ken de film al jaren en wilde hem al veel langer eens proberen. Nu wel gekeken en gelukkig maar, want ik heb me uitstekend vermaakt. De verwijzingen naar rampenfilms zijn leuk, zeker omdat het vrij origineel over voedsel gaat als probleem. Daarnaast ziet alles er heerlijk kleurrijk en fris uit, waardoor het bij elkaar prima weet te overtuigen als film. Ik miste misschien wel wat meer volwassen grappen, maar echt erg was het niet.

PS: De vader van Flint was grappig!

avatar van K. V.

K. V.

Dit was nog een aangename verrassing. 'k had eigenlijk lage verwachtingen bij deze film, maar hij heeft me aangenaam verrast.

De figuurtjes zagen er wel minder realistisch uit, maar verder zag hij er wel erg goed uit. Vooral het puddingkasteel was erg geslaagd en verder was het een kleurrijke film.

De stemmen zaten ook goed en het verhaal was ook boeiend genoeg. Nog een pluspunt was de humor, die was rijkelijk aanwezig.

Leuke animatiefilm.

avatar van Parisa

Parisa

Gisteren werd hij uitgezonden en aangezien dit een wat grotere naam is op animatiegebied, heb ik me er ook maar eens aan gewaagd.

Dat had ik beter niet kunnen doen. Het verhaal is voor volwassenen echt te dun. Door deze hele film heen is te merken dat hij specifiek voor kinderen is geschreven. Er zijn geen grapjes tussendoor die je stiekem alleen als volwassene begrijpt, maar waar kinderen zich niet aan storen. Verschillende wendingen kwamen me wel heel bekend voor uit speelfilms. Het middenstuk is behoorlijk saai.

Ook de animaties ligt het er net wat te dik bovenop. Het is wel kleurrijk, maar het is niet zo mooi of schattig, of wat dan ook getekend dat je het idee hebt dat je naar een bovengemiddelde animatie aan het kijken bent.

De personages zijn allemaal net wat te clichématig en hebben dus te weinig unieks om me op die wijze bij de film te kunnen betrekken. Datzelfde geld voor de gekozen stemmen. De meeste pluspunten liggen nog op het gebied van het hulpje van de weervrouw en de vader. Bijrollen zoals die van de agent en de burgemeester zorgen meer voor ergernis dan wat anders.

Deze animatiefilm is voor mij niet meer waard dan

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Hele aardige animatiefilm voor de kiddies...begint allemaal redelijk zoetsappig.
Echt leuk wordt het pas echt wanneer de zaken flink mis gaan lopen en we getroffen worden door een tornado van spaghetti bolognese om vervolgens compleet in de Star Wars-mood te gaan met killer-pizza en een Death Star-gehaktbal.

avatar van Spetie

Het concept is erg leuk verzonnen. Water laten veranderen in eten zou een hoop problemen kunnen oplossen en ook weer nieuwe problemen doen veroorzaken, dat ook.

Ik vond Cloudy with a Chance of Meatballs daardoor ook erg fris ogen. Erg kleurrijk met een grote variatie aan eten dat uit de lucht valt. Van hamburgers tot aan gekleurde gummibeertjes. Ook zitten er diverse leuke verwijzingen in naar rampenfilms en Star Wars en de animatie ziet er ook best verzorgd uit. De personages zijn wel wat wisselend. Zo is de side-kick van Flint, het aapje, nauwelijks grappig. Flint zelf is wisselend en de vrouwelijke reporter Sam is wel redelijk leuk. Gelukkig is er nog wel de vader van Flint, die duidelijk voor de leukste momenten zorgt. Alleen al die gefronste blik van hem, doet je iedere keer weer glimlachen.

De humor is vaak op kinderen gericht, maar die verwijzingen maken het ook voor volwassener wat aangenamer, al had het op sommige momenten nog wel wat scherper gemogen. Maar ik heb me verder niet verveeld en me op zich prima vermaakt. En als ik het vergelijk met wat een grote studio als Dreamworks de laatste jaren aflevert, is dit toch een stuk beter.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Vermakelijke film die af en toe wat lijkt te missen op humor-vlak maar in het slot veel meer uit de kast trekt. En Anna Faris =

Kleine 4*

avatar van Ste*

Ste*

• 2070 berichten

Overwegend veel te ADHD om nog lekker kijkbaar te zijn. Weet niet of het aan mij ligt, maar het is allemaal zo onaangenaam snel gemonteerd en geanimeerd dat je je best moet doen om bij te houden wat er allemaal te zien is en gebeurd. Ook de humor moet het vooral hebben van malle ADHD-fratsen. Tegenwoordig hebben een hoop Amerikaanse mainstream-animatiefilms dat wel, maar verschil is dat dat in deze film niet tot nauwelijks goedgemaakt wordt met wat leukere grappen. Dat doet vermoeden dat de doelgroep voor deze film alleen (kleinere) kinderen is. Maakt het lastig beoordelen, want is het dan een niet-geslaagde film, of gewoon niet zo leuk voor mijn leeftijd?

In ieder geval begon ik al wat verveeld te raken met heel het concept na 25 minuten. Echt veel zin in nog een uur dit verhaal en deze personages had ik niet.

Gelukkig wordt de tweede helft van de film gered door alle ijs-landschappen, enorme puddingen, spaghetti-tornado’s en al het andere voedsel dat uit de lucht komt zetten. Leuk om te zien, en voor de voedselliefhebber toch wel om honger van te krijgen

Jammer dat het zich humor- en verhaaltechnisch toch niet kan meten met de betere films uit het genre. Het blijft allemaal wat kinderlijk, druk, en voor de best leuke vondsten wordt door de snelheid zo weinig tijd genomen dat je een keer met je ogen knippert en het gemist hebt. Had dus wat meer ingezeten, maar werd uiteindelijk iets leuker dan het zich liet aanzien in het begin.

3* - 3,5*

avatar van NYSe

NYSe

Toen de film in 2009 uitkwam, is het geheel een beetje aan me voorbij gegaan. De titel, poster en synopsis die ik af en toe tegenkwam spraken me niet enorm aan en ik verwachtte er dan ook een vrij standaard kinderfilmpje van. Pas toen ik erachter kwam dat dezelfde schrijvers en regisseurs verantwoordelijk waren voor het fantastische The Lego Movie begon ik nieuwsgierig te worden. En over een aangename verassing gesproken!

Heerlijk onzinnig, dit verhaaltje, maar gelukkig zijn de makers zich hier goed van bewust en besteden ze des te meer aandacht aan kleine details en etaleren ze in sneltreinvaart de ene na de andere geslaagde grap, al dan niet lekker subtiel op de achtergrond, wat de herkijkwaarde aanzienlijk vergroot. De vlotte humor (óók, misschien wel vóóral, voor de wat oudere kijker), innemende personages en prima animatie zorgen dat Cloudy with a Chance of Meatballs meer dan genoeg krediet opbouwt om de ietwat moraliserende boodschap aan het eind te vergeven.

Lord en Miller smaken naar meer!

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Het begint niet al te best met dat hoogdravende gezwam dat de protagonist zijn dromen moet najagen. Maar na al die prietpraat ontstaat er toch nog een alleraardigste animatiefilm waar van alles uit de lucht komt vallen. Toch redelijk leuk gedaan allemaal.