• 9.371.694 stemmen

Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

Animatie / Familie | 90 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Het Regent Gehaktballen

Geregisseerd door: Phil Lord en Christopher Miller

Met onder meer: Bill Hader, Anna Faris en James Caan

Releasedatum: 17 februari 2010

Plot Cloudy with a Chance of Meatballs

"Prepare to get served."

Flint Lockwood (Bill Hader) is een mislukte uitvinder, die met creaties als een apengedachtenvertaler helaas weinig succes oogst. Tot hij op een dag een machine uitvindt die ervoor zorgt dat het donuts, ijsjes en gehaktballen regent. De enige vriend en collega van Flint is Steve, een aapje dat alleen maar aan eten denkt. Sam (Anna Farris) is een enthousiaste stagiaire die voor een weerstation werkt. Ze droomt er van om een professionele weervrouw te worden en die droom zou wel eens werkelijkheid kunnen worden wanneer ze als enige bericht over een bui van cheeseburgers.

Flint Lockwood (stemrol)

Steve (stemrol)

Patrick Patrickson (stemrol)

avatar van Zola-22

Zola-22

1 van de beste tekenfilms die ik op het witte scherm heb gezien.

avatar van _Casper_

_Casper_

is dit echt een kinderfilm of ook leuk voor de ouderen onder ons??

avatar van goongumpa

goongumpa

Ook leuk voor de ouderen vind ik.

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik vond het een hele leuke film, zeker ook leuk voor de ouderen (ben zelf 22) onder ons. kijkt erg lekker weg en heb me er ontzettend mee vermaakt... kon ik hem nog eens in 3D zien!

avatar van benthe

benthe

Erg leuk! Mooie animaties, leuk verhaaltje. Helaas wat minder volwassengrapjes, maar het is ook echt een kinderfilm (ook leuk voor volwassenen!)

avatar van Kosjenot

Kosjenot

Erg leuke animatie film met veel grappige scenes. Het verhaal is ook leuk bedacht, ja ga toch voor de 4 puntjes.

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

bij de Hema bij ons 9,98

avatar van jorriroosen

jorriroosen

Aardig filmpje, met hier en daar een leuke grap. Ik heb me prima vermaakt maar niet meer dan dat.

Het is ook zeker een leuk filmpje voor ouders en kind, met de nadruk op kinderen.

avatar van swankel

swankel

Inmiddels een kleine klassieker in mijn vriendenkring. En hij blijt leuk om te kijken, zelfs na zeker 10 keer gezien te hebben.

"Weathernews happens... OR NOT!"

avatar van Vermeer

Vermeer

Prima film!

Gezien met medestudenten, midden op de dag, in het Vlaams.. Tja, ik weet niet of dat de standaard Nederlandse verse is, maar dat maakte het eigenlijk nét nog even wat grappiger.

"Alé zeg, het regent gehakballen!" is wat we de rest van de dag naar elkaar liepen te schreeuwen.

Prima film dus, maar eigenlijk ook niet meer dan dat.

avatar van huVILEub

huVILEub

Erg leuke, fantasievolle film. Soms echt hilarisch. Veel dingen die je niet meteen opvallen. Ik had hem in een melige bui met vrienden eens opnieuw gespeeld naar de goede grappen en zagen zo nog meer... Een tof verhaal, de grote lijnen zijn natuurlijk niet erg origineel, evenals de karakters. Maar de gebeurtenissen toch wel. Erg genoten.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Heb hem nu op blu-ray, samen met het al even geweldige Monsters vs Aliens. Voor mij de verrassingen van afgelopen jaar (2009/2010).

Alleen jammer dat wanneer je de functie om voedsel naar het scherm te gooien aanzet, je continu de film door een vizier aan het kijken bent. Niet zoals ik mij vooral had ingesteld dat dit zou zijn. Maar de film zelf is top!

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Opzicht wel een geniaal verhaaltje.. heb ff kleine stukjes gezien .

avatar van nognooit

nognooit

Geen verkeerde animatie film.

Vanmiddag de Vlaamse/Nederlandse versie gezien en ik vond de stemmen leuk gedaan. Toch erg charmant, het accent van onze Vlaamse buren.

Het verhaal vervalt tegen het einde iets te veel in de cliché's maar afgezien daarvan is dit een film die jong en oud zou kunnen boeien.

Onwijs mooie aftiteling overigens.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Ikea Pakket in de uitverkoop,

Bij voorbaat vertrouw ik ze eigenlijk al niet, de ikea paketten in de koopjeshoek,

ze zijn vaak oerlelijk en dusdanig beschadigd dat niemand ze wil hebben. En terrecht.

Maar dan toch verleid door de lage prijs, en ik heb het geweten: Uitgepakt en wel,

er ontbraken hier en daar wat onderdelen, maar schroeven vol sentiment waren er aan overvloed,

de diepgang ligt waarschijnlijk nog in Zweden want die heb ik na anderhalf uur zoeken niet kunnen vinden.

In elkaar gezet met de onderdelen die ik tot mijn beschikking had, en ik moet eerlijk zeggen, het ziet er niet uit. Ik heb er verder ook het gedult niet voor om hier meer van te maken, dus maar in de berging gezet. Jaar in jaar uit hetzelfde liedje, originaliteit kost moeite, maar dit pakket is gewoon op een doodgewone zondagmiddag volgens instructies in elkaar geflanst.

avatar van booyo

booyo

goongumpa schreef:

Ook leuk voor de ouderen vind ik.

Mwah.. Ik denk wel dat het de kleintjes meer kan bekoren. Vaak bevatten animatie films humor die net zo leuk is voor de ouderen, dit vond ik bij deze ontbreken. Het is een leuk verhaaltje, maar echt grappig wordt het nergens.

avatar van kova

kova

plagiaat, het is echt een ripoff van armegeddon

avatar van Film Pegasus

kova schreef:

plagiaat, het is echt een ripoff van armegeddon

Armageddon is eerder een ripoff dan van het boek 'Cloudy with a chance of meatballs' uit 1978. Al zijn films met meteoren al ouder dan dat natuurlijk.

avatar van Film Pegasus

Terwijl Disney en Pixar met momenten in gewoontes beginnen te vervallen, kom je bij andere maatschappijen wel eens 'verborgen' parels tegen. De humor hier doet me sterk denken aan Monsters vs Aliens. Ik heb hier echt van genoten. Kleine dingen die het maken en ook werken. Humor is sowieso al moeilijk en veel animatiefilms vervallen in een grote drukte of spenderen meer aandacht aan het visuele dan aan de inhoud. Dit is in elk geval een aanrader en ik hoop meer van dit te zien.

avatar van Simoensk

Simoensk

Ik kijk helemaal niet graag naar animatiefilms, maar deze is best ok.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Erg humoristische animatiefilm met een luchtig en vernieuwend verhaal (een voedselregen, wie verzint het). Fantasiegehalte ligt dus hoog.

Goed ingesproken personages, de chemie tussen de 2 tortelduifjes wordt goed overgebracht en de animatie ziet er verzorgd uit.

avatar van scorsese

Uiterst originele animatie-rampenfilm waarin een jonge uitvinder een machine maakt waarbij het voedsel begint te regenen. Een hoop onzin dus, maar wel leuk en zeer kleurrijk gebracht. Vele grappige momenten en ook bomvol actie waarbij de film meerdere malen doet denken aan een Roland Emmerich-film. Helaas draaft het naar het einde toe allemaal wel wat erg ver door.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

Mevrouwtje04. schreef:

Leuke film, orgineel! Leuk om met je kleine zusje/broertje/neefje/nichtje te kijken!

ook leuk met oma en opa

avatar van Cygor

Cygor

Heb hem thuis op mijn 3D scherm gezien en moet zeggen dat het een leuke film is.

Helaas vindt ik het 3D effect niet tot zijn recht komen

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Vrij standaard animatie, niet saai ofzo maar weinig nieuws en ook niet ontzettend grappig.

Heb ze slechter mee gemaakt. Was anderhalf uur lang gewoon goed vol te houden.

Drie sterretjes lijken me wel op z'n plaats!

avatar van ORIGIN

ORIGIN

• 2003 stemmen

SnakeDoc schreef:

Heb ze slechter mee gemaakt. Was anderhalf uur lang gewoon goed vol te houden.

Drie sterretjes lijken me wel op z'n plaats!

Mee eens!

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Ik ook !!!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Lichte tegenvaller.

Werd een beetje gek van die hoofdpersoon. Al dat geschreeuw en die non-stop voedselregen deden me vermoeien en had het na drie kwartier al wel gezien.

Tel daarbij op zo'n vreselijke liefdesverklaring die nu zelfs in animatiefilms naar voren moet komen en er blijft een matig tot redelijke animatiefilm staan..

Af en toe is het wel leuk, de burgermeester zorgde hier en daar ook voor een glimlach en de niet al te lange speelduur zorgde ervoor dat het best uit te kijken valt.

Maar er zijn betere! Kleine onvoldoende.

avatar van soom

soom

Best grappig ja. Mooie achtergronden. Sam Sparks is iets minder interessant, Flint het interessantst. Tof uitgangspunt, ik kreeg spontaan trek in allerlei lekkernijen, maar die ga je niet om half 10 klaarmaken natuurlijk.

Mooi ingesproken allemaal, met hier en daar een leuke grap. 't Is gewoon amusant, zonder echt heel diep op de emotie in te spelen, dus uitermate geschikt voor kinderen. Die zullen er dan ook best van genieten vermoed ik.

Bijrol-acteurs waren net iets minder, vond Baby Brent en Steve helemaal niets toevoegen, Earl en Cal ook niet echt, dan had je beter één of twee bijrollen moeten schrijven en die dan iets beter uitwerken.

4*, echt wel.

avatar van Aardbeitje

Aardbeitje

Echt een superleuke kinderfilm! Als ik wat jonger was (10 ofzoiets) was ik verliefd geworden op Flint, wat een schatje is dat! Die vader is ook heel grappig, maar ja, het helpt denk ik dat ik om alles moet lachen.