Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Scott Sanders
Met onder meer: Michael Jai White, Tommy Davidson en Salli Richardson-Whitfield
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Plot Black Dynamite
"He's super bad. He's outta sight. He's..."
Het verhaal van de Afro-Amerikaanse actielegende en CIA agent Black Dynamite (Michael Jai White) in de jaren '70. Wanneer de Italiaanse maffia zijn broer koud maakt en heroïne in de plaatselijke weeshuizen pompt, is Black Dynamite uit op wraak. Hij neemt het op tegen de maffia en hun leider, enkel bekend als ''de man'' en ontdekt daarnaast corruptie binnen de Amerikaanse regering.
Black Dynamite
Tasty Freeze
Cream Corn
O'Leary
Dino
Black Hand Jack
Gunsmoke
Henchman
Mo Bitches (as Miguel Nunez)
Mahogany Black
Film heeft wel een beetje het probleem dat ik al vreesde, namelijk dat het wel tamelijk lastig is een volledige lengte te vullen met de gimmick van een blaxsploitaton-spoof.
Maar eerlijk is eerlijk.. er zitten echt geweldig grappige en melige scenes in. Wat een lol moeten die gasten gehad hebben bij het maken hiervan.
erpunited
Goede film. Beetje overdreven. Op een gegeven moment werd hij erg langdradig, maar vermakelijk om te kijken,
MrEd
Niet helemaal mijn ding. Vreemd is dat als je een jaren 70 B film pakt deze zeer laag scoren. Nu neem je een "parodie" van zo'n film, ik vond het trouwens eerder een copie van zo'n B film en plotseling vindt iedereen het geniaal. Nee, een enkele keer kon de film een glimlach op mijn gezicht toveren maar verder deed deze film mij erg weinig.
Jaren 70 sfeertje was wel weer sterk gedaan.
the new guy
Hilarische film. Zwakt wel wat af naar het einde, maar de hele 70's parodie is goed geslaagd.
Sutherland
Nee, niet mijn soort film. Ik vond de 'humor' ook niet echt grappig. Verhaal kon me ook niet boeien.
FillumGek
O'Leary: We heard about your brother's death and we don't want you running around turning the streets into rivers of blood.
Black Dynamite: Then tell me who did it and I'll just leave a puddle.
Na het goede Blood and Bone was ik nieuwsgierig naar meer werk van Michael Jai White, ik kende hem namelijk nog niet. In Blood and Bone speelt hij de stoere bink, en dat is hier hetzelfde maar dan op een volstrekt belachelijke manier. In positieve zin.
De jaren '70 sfeer is perfect nagebootst. Als je niet beter zou weten zou je denken dat je ook daadwerkelijk een Blaxploitation uit de jaren zeventig aan het kijken bent. Het verhaal is te belachelijk voor woorden wat natuurlijk allemaal bij de parodie hoort. Er wordt expres overdreven slecht geacteerd, clichés worden belachelijk gemaakt en de film zit vol met woordgrapjes en geniale oneliners. Door de film heen is voortdurend jaren '70 muziek te horen en de naam 'Dynamite' wordt zo vaak geroepen dat je er melig van wordt. En zoals eerder gezegd; credits to White, die van Dynamite een leuk personage maakt en daarmee een lollig filmpje aflevert.
Noodless
De jaren '70 zijn inderdaad goed weergegeven, je zou haast denken dat deze film uit deze tijd dan ook komt. De naam Dynamite die telkens geroepen wordt , vond ik wel leuk. Het is natuurlijk overdreven geacteerd en een verhaal
tja echt belachelijk. Ook de actie is flauw.
De woordgrapjes en oneliners zitten er degelijk in, maar je moet er wel van houden. Helaas is de film niet echt mijn ding
3/10
De GeuS
De film heeft leuke momenten en de parodie is zeker geslaagd bij vlagen, maar het is gewoon te lang en eentonig om hier een speelfilm over te maken; 2,5*
Uier
- 2006 berichten
You can bet you ass and half a tittie...
Gortdroge comedy met een geniaal jaren 70 sfeertje, welke telkens terugkomt in de muziek, de uitspraken en de bewust zeer slechte doch vermakelijke scenes.
Het verhaal is te belachelijk voor woorden en de karakters komen gaan alsof het eendagsvliegen zijn. Het is geen flauwe onderbroekenhumor ala Scary Movie, maar Black Dynamite bestaat uit subtiele woordgrappen, hilarische shots en heel veel bewuste foute scenes. (Rode carbio die van de weg wordt geduwd, waarna je een groene sedan in de afgrond ziet flikkeren)
Het zal ook vast geen comedy zijn die iedereen zal bekoren, maar bij mij heeft Black Dynamite minimaal om de 3 minuten een keiharde lach uit mijn gezicht getoverd met de gepolijste toverstaf uit de jaren 70.
Dy-na-Mite, Dy-Na-Mite!
ex_uva
Ik heb ontzettend genoten van deze film. Wat een verademing om te zien dat er nog gelukkig voldoende creatieve filmproducties zijn!
Het liedje op het eind is ook erg komisch gedaan: "Dyn-o-mite!"
usr14112
Deze is echt leuk. Fantastische "B" film. Prima jaren 70 sfeer en heerlijk overdreven one liners. Jai White speelt de rol perfect. Helemaal goed.
olafski72
Leuk, nep-b film, goed nagedaan, leuke humor, maar ik kom toch echt niet verder dan 2,5 ster hoor. Een 7,6 op IMDB! Dat is wel erg overgewaardeerd hoor.
Helaas niet mijn soort humor. Ik heb hem dan ook na ruim 30 minuten afgezet. Het hoogtepunt van wat ik tot nu toe gezien heb was die blote donkere mevrouw met haar grote boezems.
Betamax
Vond dit dus helemaal niks.
Het 70er jaren sfeertje kwam me na een tijdje m'n neus uit.
Humor was echt te flauw.
Dan zie ik liever de echte 70er films.
Ricky Roma
Vond dit dus helemaal niks.
Het 70er jaren sfeertje kwam me na een tijdje m'n neus uit.
Humor was echt te flauw.
Dan zie ik liever de echte 70er films.
Kijk in het vervolg eens naar een trailer voor je een film gaat zien, dan was deze tenminste gespaard gebleven van een 1,0*
paul83
Prachtige film en jai White heb humor.
De scene waar hij een telefoon op de haak probeerde te leggen was hilarisch.
Uiteraard een volstrekt belachelijk verhaal en idiote personages, maar dat maakt het er alleen maar beter op. Het is en blijft natuurlijk wel een spoof...
Toppertje
Insignificance
Donuts don't wear alligator shoes. Spoof c.q. hommage aan black cinema inclusief kung fu. Shaft en Sho-nuff schoten te binnen.. Fout, fouter, foutst met een hoge grapdichtheid. Toch wordt 't op een gegeven moment echt iets te melig. Net aan, vooruit. ♫ Dy-na-mite..
Uier
- 2006 berichten
"Haha, I trew that before I entered the room!"
Eindbaas negert, die Dy-na-mite!
tomkreunen
Meest geweldige van deze film was wel die scene met de ''ontdekking'' van waar Anaconda Malt Liquour dan wel niet voor moest staan. Gewoon echt geniaal! Haha
Verder zeer vermakelijk en typisch.
Je moet er van houden!
Fryce
Ik heb er wel van kunnen genieten deze ietwat hysterische film. Mijn partner vond het jammer genoeg niks, wat het plezier bij mij een beetje drukte .... maar ach je kan niet alles hebben.
vhoffman
Gewoon een geweldig over-the-top 70s sfeertje. Komt ook goed terug in de muziek etc. Gewoon leuk om deze film een keer gezien te hebben. Kijk hem niet als niet niet van flauwe humor houdt
. Vooral de scene in het restaurant waarbij ineens de hele groep een ingeving krijgt over de naam "Anaconda Malt Liquor" is erg flauw
MrEd
Beetje vreemd antwoord want dan zou je tegen iedereen die dus laag stemt zeggen dat ze die film beter niet hadden kunnen zien. Daarnaast, wat zegt een trailer van 2 minuten nou. Ik heb de trailer ook van te voren gezien en het leek mij wel een aardige film (niet om in de bioscoop te zien, maar een gepindakaasde thuis) en hier waren de eerste reacties positief. Toch bleek een kleine anderhalf uur flauwe grappen uiteindelijk voor mij erg tegen te vallen. Moet ik nou niet stemmen om dat dit uiteindelijk niet mijn type film bleek te zijn?
Ik dacht het niet.
Iron Maiden
hij bedoelt alleen maar dat je dan weet wat je kan verwachten.
M Wallace
Deze film wordt hier echt te laag gewaardeerd.
Normaal houd ik niet zo van komedie, maar van dit soort films kan ik er wel meer zien...
Hele droge foute humor... In een fantastische setting, met een fantastische Michael Jai White
"Can you dig it?"
Darker than L
Ach ik hoef hier niet zo veel over te vertellen. Ik heb bij vlagen dubbel gelegen en mij dus uitermate vermaakt.
4,5 cus its Dyn-o-mite!!!
The One Ring
Erg grappige film, die extra goed terecht komt op zo'n filmfestival als Imagine, als de sfeer er goed in zit. Het is best een knappe parodie eigenlijk. Compleet stompzinnig natuurlijk, maar de jaren '70-look is perfect gekopieërd. Nog meer dan bijvoorbeeld Death Proof had ik hier het gevoel naar een film uit die tijd te kijken. Je kunt nergens iets moderns herkennen. Ondanks dat het een vrij eentonige film is en er soms nogal wat flauwe stukken in zaten (die Chinezen hoefde van mij niet) blijven de leuke grappen komen. Erg gelachen bijvoorbeeld om die auto die van een afgrond afreed en dan zonder rede ontplofte, of die microfoon in beeld, enz. Er zitten ook een hoop gedenkwaardige quotes in. Zeker een aanrader als je een simpele lach zoekt. Of een fan bent van blacksploitation, al ben ik daar zelf nauwelijks bekend mee.
barcam
Can you dig it?
Geniale parodie of ode aan de jaren 70 Blaxploitation B-films.
Opzettelijke stijlfouten zoals microfoontjes in beeld, montagefouten,
plots ingewisselde figuren,... verhogen het kijkplezier.
Ook zeer grappige tekenfilmpjes hier en daar tussen geweven verhogen de fun.
Topper.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Lektionen in Finsternis
Documentaire, 1992

Serbuan Maut 2: Berandal
Actie / Thriller, 2014

Tampopo
Komedie, 1985

Me and You and Everyone We Know
Drama / Komedie, 2005

Climax