Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Scott Sanders
Met onder meer: Michael Jai White, Tommy Davidson en Salli Richardson-Whitfield
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Plot Black Dynamite
"He's super bad. He's outta sight. He's..."
Het verhaal van de Afro-Amerikaanse actielegende en CIA agent Black Dynamite (Michael Jai White) in de jaren '70. Wanneer de Italiaanse maffia zijn broer koud maakt en heroïne in de plaatselijke weeshuizen pompt, is Black Dynamite uit op wraak. Hij neemt het op tegen de maffia en hun leider, enkel bekend als ''de man'' en ontdekt daarnaast corruptie binnen de Amerikaanse regering.
Black Dynamite
Tasty Freeze
Cream Corn
O'Leary
Dino
Black Hand Jack
Gunsmoke
Henchman
Mo Bitches (as Miguel Nunez)
Mahogany Black
vallend glas
Wat heb ik veel gelachen bij deze film. Mooi om te zien dat het zowel een parodie als een ode is aan de blaxplotation genre
Minotaures
Aardig komedie gemixt met actie ingestopt in een jaren '70 jasje.
Zitten genoeg stukjes waarin er wat gelachen in kan worden. Het hele uitleg in dat café, schietpartijen waarin de schurken de rem van de auto vergeten en genoeg expres amateurische kung-fu scènes zijn een aantal stukjes waarin het flauw, maar grappig in wordt neergezet.
MJW is geknipt voor zo'n rol. Een jaren '70 Shaft met behoorlijk wat attitude en quotes. Met nog leuke muziek onder tijdens het vechten, gewoonweg leuk.
Een film die me zeker in overweging brengt om het aan te schaffen.
Aanrader voor komediefans.
david bohm
Filmpje met een aantal komische elementen zoals de teksten die als raps op de kijker worden afgevuurd. Ook een paar dingen van het plot vind ik geinig, zoals dat Anaconda spul waarvan het geslachtsdeel van de zwarte man krimpt en de kleuters verslaafd aan smack. Het beste vind ik toch wel de al genoemde teksten. Voor de rest is het weinig memorabel of grappig naar mijn mening. Krappe voldoende
3 sterretjes
Prrrauline
Niet voor mij, te flauw.
Enige echt grappige scène vond ik het ultieme doorassociëren na de uitspraak 'melt in your mouth' om tot de clou te komen. : )
LoTroPan
Volgens mij moet je negroïde zijn om deze film leuk te vinden ^^
judgepaddy
Volgens mij moet je negroïde zijn om deze film leuk te vinden ^^
Nee, de laatste keer dat ik in de spiegel keek was ik nog behoorlijk "caucasian".
Wellicht is enig voorkennis omtrent het blaxploitation genre meegenomen om deze film te kunnen waarderen.
Geinig filmpje.
Black Dynamite brengt je naar de jaren 70, met alle foute zaken die daarbij passen. Het is een parodie of ode aan de ''Shaft'' achtige films. Nou is dat nooit echt mijn genre geweest die ik keek, dus ik weet daar te weinig vanaf. Al had ik in deze film de meeste verwijzingen toch wel door. Maar gelukkig is de film buiten die kennis ook goed te kijken. Lekker overdreven gespeeld vol met rare karakters. Het karakter Black Dynamite is hilarisch, net als een hoop situaties waar hij in beland.
Verder kan ik niet zo heel veel kwijt over deze film. Amusant, voor zolang het duurt. De speelduur is niet zo heel lang, wat denk ik precies goed is voor een film als deze.
rokkenjager
Het is een parodie of ode aan de ''Shaft'' achtige films.
Blaxploitation is de term.
Nephilim
Leuk maar toch prefereer ik echte 70's blaxploitation zonder een knipoog. Maar dat heb ik bij al die moderne wannabe grindhouse dingen. Dat selfaware gedoe verpest de lekkere sleazy grindhouse sfeer.
Srananbloke
Alle blaxploitation parodieën/homages verbleken bij deze wat eigenlijk gewoon 2 in 1 is. De voorliefde van de makers en cast voor dit genre spat van het scherm af (incl. de bewust gemaakte foutjes en zo).
Gewoonweg hilarische film en wat mij betreft de ultieme blaxploitation film van deze eeuw! De trailer had perfect tussen al die fake trailers in Grindhouse gepast
3,5 voor de film, 0,5 voor het toepassen van Cinemaphonic Quadrovision
pompompom
Welke blaxploitation films lijken hierop qua humor?
Slaughter's Big Rip-off, wederom met Jim Brown natuurlijk.
Maar eigenlijk krijg ik bij vrijwel alle blaxploitationfilms een grijns van oor tot oor.
Shaky
Wat een heerlijke film. Heb er flink om moeten lachen. Fantastisch fout. 4 sterren.
JigSaw_Doll
Hilarisch slecht/goed deze film, heerlijke blackploitation tribute.
RuudC
Min en min is plus. Beter valt Black Dynamite in mijn optiek niet te omschrijven. De film is zo vreselijk fout door alle vlakke personages, slechte dialogen en afgrijselijke camerawerk dat het tegen het briljante aan zit. Zoveel belachelijke scenes die te hilarisch voor woorden zijn. Alleen de audio bevat goede timing. De liedjes zijn soms wel heel sterk gekozen en het Dynamite! Dynamite! klinkt wel heel tof. Het is lang geleden dat ik zo'n sterke actiekomedie gezien heb. De naam van Michael Jai White is voortaan in mijn geheugen gegrift. Zulke bad ass rollen als hier mag hij gerust vaker neerzetten. Behalve dat is het ook tenminste iemand die weet hoe hij moet knokken. ik heb genoten van het jaren '70 sfeertje. Wat een belachelijk gave film!
Lennert
In dat geval moet je Undisputed 2 en Blood And Bone zeker ook aanschaffen! Lang niet zo grappig als deze film natuurlijk, maar een hoop meer briljant knokwerk.
Number23
Heerlijke onzin die zich totaal niet serieus wil nemen. Lekkere actie, lekkere wijven, lekkere one-liners en fantastische dialogen. Geschikt voor avondje hersenloos genieten.
groente12
YoG
hell yeah mothafucka !
YoG
Awesome
De volledige pilot staat nu online! en hij's tof. Maar waarom ze 'm in tweeen hebben gedeeld...?
oemoemenoe
onsamenhangend gedoe van maffe figuren die opvallen door rare kapsels en gedrag.
best grappig en soms zie je een stel mooie hangtietuh , maar meeste tijd is het vervelend en simpel om naar te kijken.
niet mijn smaak van komedie/actie.
Gon1234
Een film waarbij de humor erg grappig moet wezen,maar het totaal niet is. Met droge humor heb ik op zich geen probleem, maar de humor in deze film is zo slecht dat je gewoon je best moet doen om er iets van te maken.
Mocht jij je rot lachen wanneer er een geluidshengel in beeld komt, of wanneer iemand op een 'grappige' manier boos kijkt, dan zou je dit vast een geweldige film vinden! Mits je natuurlijk ook nog eens van eentonige beelden houdt, want de hele film is namelijk geel gekleurd en de kaders die je te zien krijgt zijn erg saai en eentonig en bevatten totaal geen creativiteit.
Pluspunt van deze film is dat de sfeer die ze willen creëren erg goed gelukt is, en dat ik 3 keer heb kunnen lachen. 2*
Elineloves
Vriendje wilde hem graag nog eens zien, ik had bij de trailer al besloten dat dit niet mijn ding ging worden. Toch meegekeken, en het was minder kommer en kwel dan verwacht, maar nog steeds niet mijn ding.
Ik heb geen enkele keer gelachen, dit lag er te dik bovenop en was op een niet grappige manier te gemaakt. De personages spraken me niet aan, het verhaal ging werkelijk nergens over. En ja, tuurlijk snap ik het principe wel, en ik kan ook begrijpen dat mensen lovend over deze film kunnen zijn, maar ik voel het niet zo. Slecht + slecht + slecht blijft voor mij slecht, en niet leuk. Helaasch.
Jellevh
veel actie
hilarische 70s setting met geweldige filmmuziek
bijpassend hilarisch acteerwerk
nauwelijks tot geen verhaallijn
geen echte lachmomenten, maar toch komisch
De lage waardering van veel mensen zegt hier helemaal niks over de kwaliteit van de film, enkel over hun persoonlijke smaak. Door gebrek aan verhaal blijf ik zelf toch bij 2,5 sterren.
Gon1234
@Jellevh: Alle reviews die op deze site staan zijn berust op persoonlijke smaak. Want bij elke film heb je er wel mensen tussen zitten die de film helemaal geweldig vinden, en mensen die het echt helemaal niks vinden.
Kwaliteit is trouwens ook een onderdeel van persoonlijke smaak. Sommige mensen kijken graag naar foute films, terwijl anderen van diepgaande films houden. Een film valt gewoon niet objectief te beoordelen. Zo is jouw opmerking "gebrek aan verhaal" ook jouw persoonlijke smaak
Ik ben zelf overigens blij dat deze site vol staat met persoonlijke smaken, want zo kan je goede en slechte films beter onderscheiden, met nadruk op 'beter' want het aantal sterren die bij een film staat hoeft natuurlijk niet representatief te staan voor wat je er zelf van vind. Maar vaak komt het wel aardig overeen
Uitstekende film waarin Black Dynamite achter de moordenaar van zijn broer aan gaat. Zowel een parodie als een hommage aan de plaxploitation films. En in die hoedanigheid ook geslaagd. Alles klopt: het camerawerk, acteerwerk, de soundtrack, het verhaal en de goedkope look inclusief de foutjes. En dit alles een tikkeltje overdreven waardoor het geheel uitermate grappig wordt.

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Lektionen in Finsternis
Documentaire, 1992

Serbuan Maut 2: Berandal
Actie / Thriller, 2014

Tampopo
Komedie, 1985

Me and You and Everyone We Know
Drama / Komedie, 2005

Climax