Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Greg Mottola
Met onder meer: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart en Ryan Reynolds
Gesproken taal: Engels en Slowaaks
Plot Adventureland
"Nothing brings people together like a crappy summer job."
Adventureland gaat over de net afgestudeerde tiener James Brennan (Jesse Eisenberg) in de zomer van 1987. Omdat zijn vader dankzij z'n baan met een financiële terugslag te maken krijgt, moet James zelf werken voor zijn schoolgeld. Omdat James erg weinig ervaring heeft, wordt hij bij verschillende bedrijven niet aangenomen en lijkt het erop dat hij geen andere keus heeft dan een nietszeggend baantje te nemen bij het pretpark Adventureland. Hij wordt hier al snel verliefd op Emily Lewin (Kristen Stewart), wat een serie gebeurtenissen in gang zet die James belangrijke dingen over het leven, de liefde en vertrouwen leert...
- Trailer (YouTube)
Mr. Brennan
Mr. Lewin
Mrs. Brennan
Vincent90
Zo, jij moet meer reviews schrijven zeg
Dat sowieso. Maar een mens moet toch ergens beginnen!
Bij deze, hele aardige film, lijkt te beginnen als een standaard american high school film maar blijkt uiteindelijk toch wat meer inhoud te hebben dan de meeste films in dit genre. Een echte komedie vond ik het niet echt, daarvoor toch wat te weinig grappen maar wel een film waarbij, ik in ieder geval, werd meegenomen in het verhaal.
Hoppa Robert ook tevreden hoop ik
Merk
verrassend goede film, waar ik toch iets meer waardering heb gekregen voor Kristen Stewart, die veel credit is verloren met Twilight.
Voor de rest zou ik me maar aansluiten bij de goede recensie van die Vincent90.
Sunday
Tja, niet helemaal de films waar ik normaal naar kijk. Maar verrassend leuk filmpje. Goeie humor
En een heerlijk 80's sfeertje met dito muziek!
Dennis Storm zit trouwens in deze film. Iemand opgevallen?
Bob Gray
- 2048 stemmen
Dennis Storm zit trouwens in deze film. Iemand opgevallen?
Nee niet opgevallen, waar dan ergens?
Erg leuk filmpje trouwens. Iemand enig idee waar hij met NL ondertiteling te koop is?
Sunday
Nee niet opgevallen, waar dan ergens?
Let maar eens op Pete (Dan Bittner)
Roonn
Sorry, met een -t.
Oké, genant dit.
Maar, buiten dat. Ik vind d'r erg sterk.
loekiedepo
ik heb al mn respect weer terug voor Kristen Stewart..
Goeidendag, die speelt hier goed :0 !!
Aapje81
Vooraf waren mjin verwachtingen laag maar tot mijn stomme verbazing geef ik nu voor het eerst sinds lange tijd weer eens de maximale score.
Soms heb je van die films die alles goed doen. Vanaf minuut 1 werd hier de juiste toon gezet en eigenlijk werd het daarna alleen maar beter. De geweldigde eighties-sfeer, de gave muziek, de schitterende personages en vooral het uitstekende acteerwerk deden het heel erg goed bij mij.
Het is natuurlijk een beetje een cliche maar Kristen Stewart is hier inderdaad prachtig. Normaal gesproken doet zij mij vrij weinig maar hier zou ik zo verliefd op haar kunnen worden.
Maar zoals gezegd deze film is voor mij op elk front een aaneenschakeling van hoogtepunten. Ben zeer onder de indruk.
Grote klasse
notorious_kim
Eigenlijk vond ik dit geen slecht filmpje, hij was zeer genietbaar. Ik had er geen hoge verwachtingen van, misschien daarmee dat hij zo goed meegevallen is.
Het verhaal gaat eigenlijk wel van de ene cliché naar de andere, maar dat stoorde me totaal niet, omdat het goed geacteerd was en eindelijk eens een komedie die me kan doen lachen!
Zeker eentje dat ik nog eens meepik als ze hem op tv spelen.
Rufio
Viel wel mee. Het pretpark als setting was wel leuk, maar had het gevoel dat ik het "verhaaltje" al 1000 * had gezien, niet bijster origineel dus.
MovieHolic
Ik sluit me aan bij Rufio. Ik heb me los van dat ook veel zitten ergeren aan de manier waarop ze Eisenbergs personage hebben neergezet.
Te veel romantiek en te weinig humor.
Standaard (13 in een dozijn) romantische/komedie die in het begin nog wel te pruimen valt maar na een uurtje begint te vervelen. Echt grappig is de film eigenlijk nergens. Het enige leuke in deze film was de jaren 80 muziek en Mr. Brennan waar nog om te lachen viel.
Movsin
Romantische tienerkomedie. Gelukkig niet van het gebruikelijke dwaze type.
De tribulaties van een wat naïve, op vlak van liefde onwetende, jobstudent.
Niet denderend, maar toch genietbaar. Jesse Eisenberg zat wel goed in zijn rol.
De 80s, een pretpark; een lekker overzichtelijke setting. Een aantal tieners die hun weg naar volwassenheid vinden.
Geweldige hoofdrol van Jesse Eisenberg
Hij mag van mij nog jaren dit soort rollen blijven spelen.
Leuke personages. Bijvoorbeeld de pretparkmanager en zijn vrouw. Hilarisch als hij als Theo Koomen commentaar gaat leven bij dat kermisspel.
En dan nog de soundtrack van Yo La Tengo. Fijn bandje.
Heel anders dan Superbad trouwens. Veel volwassener.
gi30171
Ik ben normaal niet voor romantische films maar omdat Stewart meespeelt en mijn dochters gek zijn van Twilight heb ik toch maar gekeken. Wel, ik was zeer positief verrast.
Wat heeft Kristen Stewart wat ik niet zie ? Geef mij maar Margarita Levieva (Lisa P) want die Kristen Stewart vind ik echt niets.
erpunited
Leuke romantische film. Wel weer een standaard romantische komedie maar deze kijkt lekker weg
NERD
Heel soms kom je een film tegen waarvan je niet logischerwijs kan begrijpen waarom je hem zo geweldig vindt. Dit is zo een film. Adventureland heeft geen uniek creatief verhaal, zelfs de mensen die dit 13 in een dozijn noemen kan ik niets kwalijk nemen.
Het verschil is echter dat subtiliteit en sympathie soms een heel eind komen. En dat is nou juist zo sterk aan deze film. Het is een simpel verhaaltje, maar dan wel erg herkenbaar óf juist indenkbaar. De film neemt je mee in gebeurtenissen waarvan voor iedereen waarschijnlijk wel 1 of meer herkenbare momenten zitten. Momenten uit je jeugd die je zelf overkomen zijn, of waarvan je had gehoopt dat je het net anders had gedaan. Adventureland laat deze momenten in 1,5 uur op zo een subtiele en sympathieke manier langskomen die ik nog niet in veel andere films ben tegen gekomen.
Zoals ik al zei, ik kan niet rationeel onderbouwen waarom deze film hiet bij mij zo goed deed, maar het is een toppertje.
Niet echt een comedy trouwens, verwacht een verhaal zoals de meeste van onze jeugd, soms grappig, soms dramatisch en soms moeilijk.
Toch echt gewoon 4,5 sterren.
daoneandonly
Wat een lekker stout en buitengewoon filmpje..
Geen overdreven gedoe, het is allemaal zo lekker gewoontjes.
Pfoe die Kirsten is hierin lekker bezig!
Fran
- 1953 berichten
Leuke film om naar te kijken. Het verhaal blijft gewoon lekker luchtig. Misschien is het mede hierdoor dat je ook een soort van vakantiegevoel krijgt als je naar deze film kijkt. Voor jongeren is het een leuk, romantisch verhaal en voor de wat ouderen (30+) is het leuk om weer herinneringen uit de jaren 80 op te halen. Vooral de muziek helpt hier aan mee.
Er heerst een fijne vrijheid blijheid gevoel. Dit vond ik met name heel goed uitgebeeld in de scene met de botsauto's als ze allemaal lekker stoned zijn geworden van de wietkoekkies. Kristen Stewart is een leuke actrice. Ze heeft iets waardoor het heel prettig is om naar te kijken. En dan bedoel ik niet alleen haar uiterlijk. Ze is heel erg mooi maar ook zo gewoontjes en benaderbaar. Gewoon een leuke meid !
Hoewel het verhaal nogal oppervlakkig blijft, is het een film waar je een lekker gevoel aan over houdt.
Jack Sparrow
Mooie film, fijne balans van komedie en romantiek. Goed acteerwerk en her en der leuke droge momenten. Dat het verhaal standaard is klopt. Maar het is hier erg goed uitwerkt, je leeft ontzettend mee met de personages. Het verhaal wordt heerlijk rustig verteld en verveelt geen moment. Lekkere jaren 80 soundtrack ook!
Er lijkt wel een hoopvolle generatie tienerfilms aan te breken. Na tal van hyperkinetische films werd ik aangenaam verrast door Bandslam en ook deze Adventureland kom me wel wat plezieren. Vooral als je een soundtrack met Lou Reed en Velvet Underground boven haalt, ben je toch goed bezig. Verder werkt alles wel met de nodige humor en romantiek. En alles op een aangename rustige manier vertelt. Hier mogen ze meer films van maken.
Quinne
Beter kan ik het niet expliceren!
Prima film, met zaken waar je je in het echte leven ook te maken mee krijgt.. dan die 80's sfeer en de goeje muziekkeuze...
ben normaal geen tienerfilm-liefhebber maar dit is een topper!

What's Eating Gilbert Grape

(500) Days of Summer
Komedie / Romantiek, 2009

The Social Network
Biografie / Drama, 2010
ontrouwcheating on partner attractieparksummer jobcarny marijuana jointreconciliationticket boothjob seekingleaving home duringcreditsstingeryoung adultjaren 80sympathetic