menu

Adventureland (2009)

mijn stem
3,18 (1248)
1248 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
107 minuten

geregisseerd door Greg Mottola
met Jesse Eisenberg, Kristen Stewart en Ryan Reynolds

Adventureland gaat over de net afgestudeerde tiener James Brennan (Jesse Eisenberg) in de zomer van 1987. Omdat zijn vader dankzij z'n baan met een financiële terugslag te maken krijgt, moet James zelf werken voor zijn schoolgeld. Omdat James erg weinig ervaring heeft, wordt hij bij verschillende bedrijven niet aangenomen en lijkt het erop dat hij geen andere keus heeft dan een nietszeggend baantje te nemen bij het pretpark Adventureland. Hij wordt hier al snel verliefd op Emily Lewin (Kristen Stewart), wat een serie gebeurtenissen in gang zet die James belangrijke dingen over het leven, de liefde en vertrouwen leert...

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=8LPjXeGie4E

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Aapje81
5,0
Waarom dan maar 3.0?

mug13
Aapje81 schreef:
Waarom dan maar 3.0?


Een waardering kan ook groot zijn als je een film een 3 geeft.(Jou vraag):waarom dan maar een 3.Als je een beetje simpel nadenkt dan kom je er vanzelf achter dat ik deze film geen 4 waard vind en ook geen 5.

avatar van soom
3,5
Al een paar keer gezien inmiddels, en moet zeggen, mijn waardering betreffende Kristen Stewart stijgt per film. Ze ís dan ook een geweldige actrice, die alles wat ze doet, zeer goed onder de knie heeft, en dat bewijst ze ook in Adventureland. De hele Saga ten spijt (hoe geweldig ik die ook verder vind), Kristen kan echt net iets meer dan dat. En ik vond haar met Jesse echt een lief koppeltje. Pure aantrekkingskracht, leuke aankleding, mooi gemaakt. Een erg lief, klein filmpje.

avatar van JacoBaco
3,0
Voor de wat jongere onder ons die de eindeloze romantische komedies uit de jaren 80 en 90 gemist hebben, kunnen deze film kijken en dan voelt het waarschijnlijk allemaal vrij nieuw aan. Maar de meeste kennen de verhaallijn van een romantische komedie inmiddels wel op hun duimpje. Natuurlijk is het de manier waarop en Adventureland doet het best leuk.

Het neigt inderdaad meer de drama kant op te gaan dan de komedie kant en heel romantisch (lees klef) wordt het (gelukkig) ook nergens. De acteurs zijn toch wel van belang en gelukkig kun je met acteurs als Jesse Eisenberg en Ryan Reynolds wat mij betreft prima uit de voeten. Alleen die Kristen Stewart joh... Ik weet echt niet wat ik met dat kind aanmoet. Aan de ene kant een leuke actrice, maar aan de andere kant vind ik haar maar nietszeggend.

Adventureland is een vrij typische komedie/drama met geslaagde grappen. Eigenlijk durf ik zelfs de beweren dat het best realistisch is en veel dingen toch wel uit het leven gegrepen zijn. Er zitten voor mij wel wat hele herkenbare momenten in in ieder geval. Dat is bij veel andere komedies toch wel anders. Verder is de film wel wat braafjes en af en toe had ik wel wat behoefte aan iets meer pit. Het kabbelt zich allemaal een beetje voort.

Maar ook deze film wil ik omschrijven als: een hele bescheiden aanrader. Oja, en ik vind de muziek in de film ook echt goed!

3,0*

Hier een aantal songs uit de film:

Satellite of Love - Lou Reed
Modern Love - David Bowie
I'm in Love with a Girl - Big Star
Breaking the Law - Judas Priest
Just Like Heaven - The Cure
Rock Me Amadeus - Falco
Don't Change - INXS
Your Love - The Outfield
Don't Dream It's Over - Crowded House
Looking for a Kiss - New York Dolls
Don't Want to Know if You Are Lonely - Hüsker Dü
Unsatisfied - The Replacements
Pale Blue Eyes - Lou Reed

avatar van Elineloves
3,0
Tsja, Eisenberg en Stewart. Ik heb met beide niets. Is dat een reden om de film links te laten liggen? Nee, voor mij niet. Gelukkig heb ik me minder aan ze gestoord dan verwacht, met name Stewart viel mee. Voor de rol van James had ik persoonlijk liever Michael Cera gezien, maar ik heb het niet voor het zeggen. Ryan Reynolds deed het aardig, maar het meest enthousiast was ik over Margarita Levieva, best een stoot zeg. Het acteerwerk voelt 'echt' aan, nergens geforceerd of ongeloofwaardig. Fijn.

Pluspunt van de film vind ik dat het echt aanvoelde als 1987. Vaak moet het de jaren '80 voorstellen maar zie je zoveel fouten of missers waardoor het al niet meer geloofwaardig is. Bij Adventureland is dit niet het geval. Ook de soundtrack is prima in orde.

Voor een romantische komedie vond ik zelf de balans tussen romantiek en humor een beetje uit het zicht verloren, het leunt voor mij dan ook voornamelijk op het romantische aspect, maar dat is niet storend.

Best aardig, ik ben niet teleurgesteld geworden.

avatar van Nicolage Rico
3,5
Knus niets-aan-de-hand-filmpje.

Vind Eisenberg goed op zijn plaats. Kan me goed inbeelden dat hij voor velen irritant overkomt, maar ik vind hem altijd iets grappigs en onbekommerds hebben. James is ook weer fijn gezelschap - zeker met een zakje wiet bij de hand.

Lekker sfeertje omtrent het pretpark, met foute en doorsnee types door elkaar gehusseld door achtbanen en draaimolens. Bill Hader vind ik erg komisch als pretparkbaas. Ryan Reynolds' rol voelt minimaal, maar irriteert gelukkig nergens.

Lekker jaren '80 sfeertje, aangekleed met prima outfits en een heerlijke soundtrack (als ik Don't Dream It's Over hoor, stap ik automatisch in een teletijdmachine en zie blikken van m'n jeugd). Het hele gebeuren rondom James doet me denken aan m'n eigen onschuldige fase in den beginne van het stappen en feesten.

3,5*

MoFeDu
Eisenberg, best leuke acteur is het toch. Bij uitstek geschikt voor dit soort rolletjes. Beetje onhandig type, niet erg succesvol bij de dames en vooral op de juiste manier grappig. De komische inbreng van hem kon ik dan ook prima waarderen. Vooral de scéne dat hij probeert te verbergen dat hij nog maagd is brengt hij op een leuke manier. Adventureland heeft echter geen gigantische dosis humor en biedt wat meer ruimte aan de romantiek.

Kijkt gewoon prima weg. Vrij weinigs bijzonders aan natuurlijk. Standaard verhaaltje, fijne soundtrack, grappig op de juiste momenten en niet overdreven sentimenteel. Echt bijzonder wordt het helaas nergens wat deze film waarschijnlijk nogal snel in de vergetelheid zal doen raken. Redelijke inbreng van Stewart, al mag ze natuurlijk wel wat minder moeilijk kijken en met iets meer tempo praten. Niet dat ik dat verwacht had, want volgens mij kan ze dat gewoon niet. Vervelend was het dan ook weer niet.

3* voor dit vermakelijke filmpje

avatar van Herisson
4,0
Goede acteurs, leuke types en de onverwachte schaterlachmomenten tussendoor maken deze film een voorbeeld voor het genre rom-kom. 4****

avatar van Zeriel
2,0
Adventureland. Ik kan er kort over zijn;

Geen avontuur.
mislukte komedie
mislukt drama
mislukte romance

Extreem stuntelende nerds, die al stuntelend toch aan de vrouw geraken. Waar hebben we dat eerder gezien? Zo'n beetje het meest afgekloven Hollywood concept wat er bestaat. Er had wel een dramatische romance in gezeten, maar volgens de hollywood wetten, moeten romances met jonge mensen altijd comedy heten, en moeten er helaas erg flauwe grappen gemaakt worden.

Toch heeft de film bij vlagen wel iets, zodat ik nog net op 2 sterren uitkom.

4,5
Ik vond echt alles aan deze film geweldig. De sfeer, verhaal, de jaren '80. Jesse Eisenberg en Kristen Stewart vond ik fantastisch. Heb hem nu 2x gezien, blijft top!
Idd, meer drama dan komedie.

avatar van Judith44
4,0
Sympathieke film met leuke muziek. Misschien zelfs wel 4 sterren waard, er zijn zat films die minder goed uit de verf komen. Meeste acteurs en actrices zijn goed gecast.

avatar van Betamax
1,5
Muziek was niets opaan te merken maar der rest wel.
Langzaam en traag was het verhaal.
Komedie??? Waar? Lachen waarom?
Inderdaad een knus niets aan de hand filmpje (waarom zou je er dan naar kijken?)
Nee duidelijk, ik vind er niet veel aan.
Gooi hem nu gelijk weg!

3,5
Vind het een gemiddelde film, maar vanwege een paar geweldige scenes toch een 3.5 score.
Wat denk van die broeierige scene in de auto na de date met Lisa P
Kristen Stewart kan mij ook niet helemaal overtuigen.

3,5
Voorspelbaar, maar wel erg charmant.

avatar van Rodger
3,5
Als je opgeroeid bent in de jaren 80, dan vind je zeker deze film prachtig.. leuke muziek, leuke situatie's, foute disco's..
tuurlijk is het verhaal zeer voorspelbaar.. maar de film blijft leuk..
3.5**

avatar van Pelagatti
4,5
In principe een standaardverhaal en een tikkeltje voorspelbaar. Toch wist deze film mij te grijpen. De setting en sfeer beviel mij wel. Echt zo'n eind jaren 80 sfeer met een ouderwets pretpark (meer een soort veredelde kermis). Ook de sfeer van vakantiewerk in de zomer is erg herkenbaar, goede chemie tussen de acteurs en passende personages. Adventureland is geen film waarbij je continue in een deuk ligt, maar de romantiek overheerst. Niet zoetsappig, maar realistisch met toch een gewenst einde. Aanrader (voor de liefhebber)!

avatar van scorsese
4,0
Heerlijke film waarin een jongen noodgedwongen een zomerbaantje neemt in een pretpark en een leuk meisje ontmoet. Op zich een vrij standaard verhaaltje maar de film is bevolkt door leuke personages en de twee hoofdpersonages en hun liefde komen oprecht over. Verder een aangename soundtrack. Jesse Eisenberg en Kristen Stewart zijn zowel goed als leuk samen. En aangezien ik een zwak voor hedendaagse films heb die zich in de jaren '80 afspelen, kom ik toch uit op 4.0 sterren.

heb er niet langer na gekeken dan 15 min vond hem saai mischien dat die later beter werd maar maakte me niet echt nieuwschierig.

avatar van Nephilim
4,0
voor de zoveelste keer gekeken vandaag. Hij blijft erg goed. fijne coming of age film et een heerlijke 80's settimg/

avatar van wibro
2,0
Ik heb een zwak voor Kristen Stewart én jaren eighties muziek hoewel niet alle muziek (o.a. Satellite of Love van Lou Reed) uit de eighties komt. Het is voor mij om die reden dat ik dit niemandalletje - want dat is deze film natuurlijk - afgekeken heb. Het verhaaltje stelt helemaal niks voor, is er een van dertien in een dozijn en ik denk ook dat deze film echt gemaakt is voor het jonge publiek, gezien het zeer voorspelbare en bovendien preutse einde. Dat einde weerhoudt mij er in ieder geval van deze film een voldoende te geven.
Maar nogmaals; de muziek is mooi. Mooie nummers van o.a. Lou Reed, The Cure, Falco, Mary Jane Girls etc. Voor de rest een filmpje om snel te vergeten.

2,0*

3,0
Door Adventureland in de jaren '80 te situeren zijn we in een klap verlost van de irritaties van de moderne romantische komedie: geen afspraakjes via Facebook, heen en weer sms'en over die-en-die, telefoonmontages van verliefde tieners of verraderlijke e-mails. Er was iets fijn eenvoudigs aan deze tijd, wat overstraalt op het plot. Bovendien geeft het regisseur Mottola de gelegenheid muziek te gebruiken van Judas Priest en David Bowie, wat nog altijd mijn voorkeur heeft boven Lady Gaga en Rihanna. Jeweetwel, hippe moderne muziek die een maand na de premiere al pijnlijk gedateerd zijn.

Wat Adventureland dan weer mist zijn echt leuke dialogen of memorabele personages. Het kabbelt allemaal een beetje van de ene (mild) amusante gebeurtenis naar de ander, totdat het (zoals het genre dicteert) plichtmatig vervalt in vervelend voorspelbare situaties. Pas dan valt het op dat Mottola het nergens echt voor elkaar krijgt om zijn jaren '80 setting in te zetten voor een ultiem fijne sfeer. Het is er simpelweg. Dat de vrouwelijke hoofdrollen nergens van het scherm spatten en Eisenberg ook al een wat saaiig personage neerzet, helpt ook niet.

Had toch minstens gehoopt op een sfeertje dat bleef hangen na afloop, maar Adventureland is een klein uurtje later alweer verdwenen. Prima zaterdagavond vermaak, maar d'r had meer in gezeten.

avatar van Thomas83
3,0
Best amusant filmpje. Helaas niet zo goed en leuk als Superbad, maar wel weer wat beter dan Paul. Wat ik wel grappig vond is dat de opening een beetje aan die van The Social Network deed denken. Zal Eisenbergs verschijning ook mee te maken hebben natuurlijk. Hij speelt nu eigenlijk dezelfde rol maar met net wat minder diepgang, en het drama blijft altijd wel vrij licht, ook al snijdt de film best serieuze onderwerpen aan. De balans tussen humor en drama vond ik ook wel prettig. Er zitten een paar erg leuke grappen in de film, soms ook lekker subtiele bovendien.

Minder dan weer is de grote voorspelbaarheid. Eisenberg doet er ook net wat teveel een schepje bovenop bij zijn rol vind ik, waardoor je je al wat minder met hem kunt identificeren. Kristen Stewart vind ik nogal een matig actrice, maar hier is ze nog best charmant ondanks haar slechte spel.

De dialogen in de film zijn echt heel herkenbaar van eerder werk uit deze stal. Ook zie je wat bekende gezichten voorbijkomen. Bill Hader steelt echt een beetje de show. Wat heeft die man komisch talent. In Superbad vond ik hem ook hilarisch. Dat het zo'n zelfde soort rol is vind ik geen punt, hij beheerst het duidelijk erg goed. Kristen Wiig is ook weer goed en helemaal op haar plaats met dit soort rollen, en ook Martin Starr levert echt vakwerk af.

Daarmee heb ik toch een beetje mijn favoriete personages genoemd. Die zijn gelijk ook erg leuk. Sommige anderen zijn dan weer stukken minder en zelfs wat irritant en té voorspelbaar, zoals die vreselijke Frigo en Conell. Lisa P. vond ik dan weer zeer geslaagd. Hilarisch met die dansjes en Levieva speelt dit soort rol ook erg goed.

De liefdesperikelen vind ik overigens duidelijk het zwakke punt aan de film, en het is toch allemaal wat te flauw en voorspelbaar. De film wordt zelfs nog een tikkeltje moralistisch. Ok, dat kun je in dit soort films verwachten, maar de manier waarop vind ik toch niet helemaal. Beetje geforceerd voelde het allemaal. Net als die 80's setting. Vond ik weinig toevoegen en hoewel de soundtrack best geinig is had ik liever alleen de originele nummers gehoord. Het slot van de film is vrij abrupt. 3.0*.

avatar van ILDIB
3,0
Hmm, niet echt super. Hier en daar wat leuke scenes maar toch teveel stereotiep gedoe. Maar helaas niet over the top zoals in superbad. Stewart blijft maar met haar en lippen spelen, dat ging me na een uur vervelen.. Bobby was eigenlijk het hoogtepunt..

avatar van Moemsie
3,5
Inderdaad, als je in de jaren 80 films als Pretty in pink, breakfast Club enz. leuk vond, dan vind je deze ook leuk, ik tenminste wel! En inderdaad, het is allemaal voorspelbaar, alle ingredienten voor n romantische comedy zitten erin, maar door (alle) personages vond ik ook deze romcom weer leuk...

avatar van ILDIB
3,0
Moemsie schreef:
Inderdaad, als je in de jaren 80 films als Pretty in pink, breakfast Club enz. leuk vond, dan vind je deze ook leuk, ik tenminste wel! En inderdaad, het is allemaal voorspelbaar, alle ingredienten voor n romantische comedy zitten erin, maar door (alle) personages vond ik ook deze romcom weer leuk...


Die zijn toch echt beter dan deze..

avatar van Jules15
3,5
Film met veel sfeer dat zeker! En de af en toe subtiele humor zoals de gezichten die de vrouw van de eigenaar van het park trekt, geweldig! Het verhaal zelf stelt niet veel voor, maar de humor met knipoog maakt deze film tot een film die ik nog paar keer terug zal kijken.

avatar van Mrs.Congeniality
2,5
Best een redelijke film met een leuk erhaal erin. Maar qua acteerwerk kan ik maar niet wennen aan Kristen Stewart. Of ze nou vrolijk moet kijken of niet, ze komt altijd ongeinteresseert over. Ik ergerde me daar wel enorm aan gedurende de film.

avatar van Minotaures
3,5
''Hey, do you maybe want to go see a shitty movie or something sometime?''

3de film van Mottola. Een aardig regisseur van komedie's.

Een film waar een saaie vakantiebaan een leuk ervaring kan zijn en zo nieuwe vrienden maken.

Het verhaal volgt James, een slimme jongen die graag in New York journalistiek wilt studeren. Alleen zit het hem niet mee qua geld, want van zijn ouders krijgt die niets en het zit er niets anders op dan werken voor je geld. Na enkele teleurstellende sollicitatiegesprekken, is James gedwongen om bij Adventureland te werken, een pretpark/kermis. Daar ontmoet die enkele collega's en vrienden en begint zelfs een apart relatie met iemand. Uiteraard staat er een lastige keuze op James te wachten tijdens de zomer van '87...

De personages die hierin voorkomen zijn leuk en apart. Zo heb je een technicus, Connell (Reynolds), die een geheime relatie heeft. Frigo, een oude vriend van James die erg irritant is. Een stel die de pretpark beheren, enkele collega's zoals Joel, goed vergelijkbaar met een nerd. Munch, goed vergelijkbaar met een rock-artiest, Em, meisje waar James verliefd op wordt en een hele mooie Levieva (Lisa P in de film). Overige personages bestaan uit de ouders van James, Em en anderen en uiteraard boze klanten.

De soundtrack van de film is inderdaad geweldig. Het voelt ook lekker 80's omdat ze allemaal hits uit de 80's draaien. Daarnaast geeft het wat extra sfeer en lijkt het net of je middenin zo'n pretpark loopt in de jaren '80. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende artiesten en bands, zoals Bowie, Reed en Judas Priest. Een verfrissend goed soundtrack.

Er zitten wat leuke dingen bij waar ik van moest lachen. Zoals elk scène waar Frigo in voorkomt, wanneer de tieners stoned of dronken zijn en toch gaan werken, James' 1ste dag en een 'speciale' rondleiding van Joel, het zoeken van een baan, het ontmoeten van sommige collega's, omgang met klanten en meer. De film bevat prima humor.

Er zit uiteraard wat romantiek in, want zodra er een beetje liefde in voorkomt, spreek je al over romance. James staat voor een lastig keuze, want die wordt gewild door 2 mooie meiden. Aan de ene kant heb je Em, een rustige meid en aan de andere kant Lisa, goed vergelijkbaar met 'de meid van je dromen'. Mijn keuze is al snel gemaakt als ik tussen die 2 zou moeten kiezen... Een pluspuntje is dat James toch wat met beide heeft kunnen doen, alleen ging die uiteindelijk voor Em, waar z'n hart toch van ging kloppen. Nogal logisch, maar qua uiterlijk komt ze met geen mogelijkheid dichtbij Lisa. Toch heeft James een paar leuke dates met beide meiden (apart, natuurlijk) gehouden. Voorspelbaar, maar toch leuk gedaan.

De drama (wat er natuurlijk in voorkomt) is ook prima verwerkt en komt bij vele personages aan bod. Want uiteindelijk moet iedereen een keuze maken, terwijl ze elkaar het één en ander op moeten biechten. Affaires zitten altijd ingewikkeld in elkaar.

Wat betreft pretpark Adventureland is het prima op beeld. Je ziet ongeveer wat ze de klanten aanbieden, je hebt verschillende attractie's, eettenten en gamehoekjes.

De tempo zit er redelijk in en de speelduur was net voldoende. De film werd nergens erg traag en langdradig en qua speelduur ging dat best snel.

Een prima film van een prima komedie-regisseur die komedie met andere genres goed kan combineren (Paul; sci-fi).

avatar van m1701
3,0
Vond de film soms wat traag had niet echt een goed idee
waar de film naartoe ging..
Acteerwerk was goed, maar verhaal wat saai.
3* en dan vooral voor het acteren

avatar van Friac
2,0
Deze film kreeg in diverse Belgische week- en dagbladen een vrij hoge rating (3 sterren), dus ik heb hem maar een kans gegeven. Helaas heb ik het gevoel dat ik bedrogen ben uitgekomen.

Adventureland is nl. een suffe film. De film lijkt heel de tijd ter plaatse te blijven trappelen: het monotone leventje van een personeelslid in een armtierig pretpark wordt op die manier misschien mooi overgebracht, maar een goed en onderhoudend verhaal levert het in elk geval niet op.
Weinig chemie tussen de personages, weinig interessante ontwikkelingen, een totaal gebrek aan comedy, geen opzienbarende regie,... Enkel de muziek was fijn, voor de rest was het eigenlijk afwachten tot de eindgeneriek in beeld kwam. Een makke 2* lijkt me voldoende.


2*

Gast
geplaatst: vandaag om 04:41 uur

geplaatst: vandaag om 04:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.