• 9.376.798 stemmen

Geregisseerd door: David Ondaatje

Met onder meer: Shane West, Hope Davis en Alfred Molina

Plot The Lodger

"Everyone is suspect."

Het verhaal van een rechercheur die op het spoor zit van een meedogenloze moordenaar, die schuldig zou moeten zijn aan een serie gruwelijke moorden. Het schijnt dat deze persoon dezelfde methoden gebruikt als Jack the Ripper, de moordenaar die nooit gepakt werd. Alles wordt nog erger, wanneer de rechercheur erachter komt dat een aantal gepleegde moorden misschien niet gepleegd is door degene die daarvoor veroordeeld is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van crack1

crack1

Het Jack The Ripper thema zegt me wel iets,voor de rest niets vernieuwend vrees ik!

avatar van Erwinner

Erwinner

T's een remake van Hitchcock.

avatar van eppy

eppy

geen wonder dat de naam me zo bekend voorkwam.

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Verassend leuke en spannende film.

Geen topfilm, dat niet.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Schitterende film, heel goed gedaan.

Ik had het einde eigenlijk al voorspeld maar toch word je van het één op het andere been gezet en weer teurg. Toch erg leuk en vooral zeer mooi camerawerk.

Hij krijgt 4 ipv 4,5 of 5 omdat het echt een film is om één keer te kijken.

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

Pffffffffff sorry hoor maar als ik een film uit zet moet er echt iets mis zijn...Het kon mij gewoon nieb oeien en toen ik het in de groep gooide 3 andere ook nie...slecht acteer werk..

Spannend wordt hier boven gezegd en schitterend..nou smakebn verschillen zeg ik dan maar..en dit terwijl ik dus echt niet zo zeikerd bent om films af te kraken..maar wat een BOUT Film..

The Lodger (2009)

hij krijgt hier ook maar een 5 op tien sterren

avatar van ralfsjam

ralfsjam

een film met alles erin. niet alles zoals alle soorten film's, maar slecht en goed. sommige stukken waren best leuk, maar daar tegenover stonden ook veel slechten stukken. de muziek was redelijk goed. maar de rest van de ingedienten van deze film waren erg tegenstrijdig. acteren ging soms goed, maar er zaten ook tenenkromende stukken in. het verhaal was wel leuk, maar ook voorspelbaar. sommige stukken waren erg classiek geschoten, maar aan de andere kant zaten er ook moderne stukken in die lekker wegkeken. kortom, 50/50! en bij zoiets gaat het slechte overheersen en maakt meer indruk, maar geef je weer de voordeel van de twijfel..... huh? dus blijft het 50/50.

2.5 uit 5 (niet goed, niet slecht)

avatar van Naduah

Naduah

Goeie thriller, met verrassend einde.....en daarna nog een verrassend einde....niks mis mee, keek lekker weg en bleef spannend.

avatar van rtt

rtt

Redelijke film. Geen hoogvlieger.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Op het einde was ik eerlijk gezegd het spoor even bijster.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Beetje saai filmpje, had echt wel wat spannender gekunt. Ook het einde vond ik niet echt bijzonder ofzo

avatar van kyky

kyky

Zeer goede film, leuke schrikmomenten. goede verhaallijn!

leuk dat jack the ripper word teruggehaalt in dit verhaal, is toch altijd een interresante zaak geweest. Verwarrend verhaal. leuk om zelf bij na te denken.

een echte 4.5 ster waard

avatar van ralfsjam

ralfsjam

de onderste helft van de poster hebben ze gewoon overgenomen van The Black Dahlia viel me op....

avatar van plompa

plompa

aardige film maar ook echt niet bijzonder. Einde vind ik ook niet zo sterk. Eerst wel en dan toch weer niet. Dat je de moorden en het resultaat daarvan niet ziet is ook jammer.

avatar van l-d

l-d

Film komt er traag op gang, maar naar het einde toe wordt hij wel 'iets' spannender.

avatar van dulcinea

dulcinea

Beter dan verwacht deze thriller! Het begint allemaal heel traag maar de spanning wordt goed opgebouwd. Het verhaal dat eerst overduidelijk lijkt zet je dan steeds op een ander spoor en houdt dat vol tot het einde. Ik was van begin tot einde geboeid, mooi in beeld gebracht ook, geen superfilm maar een degelijke boeiende thriller voor mij.

avatar van SolAnd

SolAnd

Geweldig goede film!!

Zeer verrassend.

Ik hou van dit genre, en vele met mij zo te lezen!!

avatar van Arabyus

Arabyus

Charlie Cheese schreef:

Inderdaad!

avatar van Quisto

Quisto

de film kwam niet op gang, afgezaagd, afgeraffeld, enige positieve punt is het gebruik van enkele hoogstaande klassieke muziek..

avatar van Peutje

Peutje

Aardige film, beetje raar einde.

Verhaallijn begon rommelig daarna toch wel enige spanning.

Snap het einde nu niet helemaal.

avatar van james_cameron

Redelijke thriller, een remake van één van de allereerste films van Hitchcock. Het camerawerk stelt niet al te veel voor, maar de cast is goed en het verhaal zit leuk in elkaar, met een aantal verrassende wendingen. Je kunt het in dit genre veel slechter treffen.

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Goede thriller, zeker de moeite waard om eens te bekijken...

avatar van Norma

Norma

Ik heb het origineel jammer genoeg nog niet gezien, maar het is ongetwijfeld niet te vergelijken met deze povere remake. Het verhaal is prima, maar het is de regisseur gelukt om alle spanning er uit te halen en de clou wordt al zo vroegtijdig weggegeven dat je je serieus afvraagt of dit wel de bedoeling is geweest. Toegegeven, de allerlaatste twist is dan nog wel weer aardig, maar wordt net als de rest van de film zo ongeinspireerd gebracht dat je er als kijker ook niet echt door van je stoel valt.

avatar van Hagele

Hagele

De muziek in deze film wist me wel mee te slepen naar de povere omgeving waarin de film zich afspeelt. Hollywood, maar dan de "louche" kant.

avatar van RapTile

RapTile

mvdb1982 schreef:

Goede thriller, zeker de moeite waard om eens te bekijken...

Helemaal mee eens.

Het acteer werk was wel matig moet ik zeggen maar verder vond ik het verhaal zelf erg goed in elkaar gezet.

Ik bleef maar gissen wie nu de dader was....

avatar van chanel34

chanel34

Hmm...er zijn er paar bij die het een flutfilm vinden, maar de meeste zijn erg positief. Meestal als een film of een deel van de film niet wordt begrepen, dus als men niet al te slim is, wordt een film slecht gevonden. Is dat met deze film ook zo?.......we zullen zien, Ik ga hem bekijken. Dus mijn stem komt nog.

avatar van chanel34

chanel34

Geen topper, maar een aangename tv-film.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Goeie film waar ik mij goed heb vermaakt.

Op den duur gaf de film mij een mindfuck aan alle kanten en dacht ik dat iedereen 'hem' kon zijn. En jack the ripper interesseert mij altijd

De enige acteur die uitsprong in het acteerwerk was Shane West volgens mij

avatar van boldhead

boldhead

zeer goeie film

tijdens de film dacht ik inderdaad telkens aan een andere hem

avatar van lau12345

lau12345