• 9.375.049 stemmen

Beyond a Reasonable Doubt (2009)

Drama / Mystery | 105 minuten

Genre: Drama / Mystery

Geregisseerd door: Peter Hyams

Met onder meer: Jesse Metcalfe, Michael Douglas en Amber Tamblyn

Plot Beyond a Reasonable Doubt

"Why would a man frame himself... for murder?"

Om de relativiteit van het rechtsapparaat aan te tonen, beschuldigt een journalist zichzelf van een misdaad. Hij fabriceert daar toe allerhande bewijzen. Zijn collega is de enige die beschikt over de tegenbewijzen, maar als die omkomt in een verkeersongeval wordt hij ter dood veroordeeld.

C.J. Nicholas

Judge Sheppard

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Wauw Klinkt heel erg spannend! En leuk om Peter Hyams aan het werk te gaan zien...

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Klinkt spannend? Klinkt als Life of David Gale. En we herinneren ons natuurlijk allemaal nog wat voor plottechnisch meesterwerk dat was.

avatar van robkuh1984

robkuh1984

Sow, weer eens een lekker origineel verhaal.

Ben erg benieuwd.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Wow, origineel verhaal inderdaad. Ben benieuwd.

avatar van mister blonde

mister blonde

Klinkt meer als een komedie.

Gewoon een remake hoor.

avatar van ajaxfanno1

ajaxfanno1

Wel een goede film met een verrassend einde.

avatar van De Knip

De Knip

Van begin tot eind genoten:

****

avatar van override100

override100

Bijna Alle films zijn Remake

avatar van m1701

m1701

Goeie film!

Acteerwerk ook erg goed gedaan. Douglas was ook sterk.

Verhaal erg origineel en spannend. Dacht eerst wat een cliche einde maar toen ging het verder en dat was echt een subliem einde. Had ik niet zien aankomen!!!

Sterke film met een goed verhaal

avatar van Koerok

Koerok

Ik vond het verhaal best interessant en de film wist de aandacht goed vast te houden. Maar jongens, dat einde...!!!.
Nee, ik zag het ook niet aankomen (al had ik wel het gevoel dat er nog iets zou ging komen), maar dit einde vond ik echt belachelijk. Ik heb er gewoon een hekel aan dat de good guy, waar je een hele film sympathie voor hebt gehad, op zo'n goedkope manier een bad guy blijkt te zijn.

Jammer.
Ik had het een 3,5 willen geven, maar door het einde doe ik er een halfje af.

avatar van Demask1

Demask1

Eveneens bijzonder genoten van deze film geen fratsen goed verhaal en goed gespeeld.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Een zeer goeie remake, met een paar goeie wendingen.
`T einde was ook heerlijk om te zien, maar laat je een beetje met een rotgevoel acher.
Metcalfe doet `t prima als journalist.......Douglas is altijd goed.
Hyams is terug dus, en dat laat ie merken ook.
Best wel genietbaar , want ik zat aan de buis gekluisterd.
Ik zou zeggen....zien.

In principe een goed verhaal. Sowieso goed acteerwerk.

wat ik er op tegen heb; als je vaker dit soort films kijkt zul je echter ontdekken dat het vol met losse stukken zit. De overhoop gehaalde kamer van zijn vriend, de botsing van het auto-ongeluk.. de schade aan de achterkant? Geen getuigen van een achtervolging? en noem maar op.. I didn't even start yet...

Wat ik persoonlijk ook erg jammer vond, was het einde. Dat was niet meer nodig geweest en het voegde niks meer toe. Ik vond het een afknapper ipv een pluspunt.

Ondanks deze punten wel genoten van de film.. ik geef het 3 sterren.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Optimus Trance schreef:

Inderdaad! Het sloeg echt nergens op dat er ineens zo'n plotwending aan te pas kwam.

Heb me best vermaakt, maar de middelmaat ontstijgen deed de film nooit.

avatar van Swastika

Swastika

Zeer vermakelijke film waarbij de twist letterlijk op de eind van de film was.Zeer uitgekookt plan van een perfecte moord.Goed acteerwerk van de hoofdpersonen.Maar naar mijn gevoel had de film nog wat langer mogen duren.De twist van de film komt te plots waarbij het meteen het einde betekende van de film.

avatar van kuripot

kuripot

Een onderhoudende film die een beetje traag op gang komt. Het wordt pas spannend na ongeveer een uur. Het einde is inderdaad onverwacht en abrupt. Dat doet een beetje geforceerd aan alsof ze nog een twist nodig hadden. Deze film is in orde om te kijken, echter geen hoogvlieger.

avatar van faun

faun

De film is te luchtig gemaakt voor het onderwerp.

Acteerwerk is om te janken.

Ik dacht een toppertje te gaan kijken vanavond maar het werd een domper.

avatar van stinissen

Het orgineel uit '56 nog niet gezien maar ik moet zeggen zeer aardige thriller.
Tv ster Jesse Metcalfe vond ik miscast daarintegen deed de ander tv-ster Amber Tamblyn het weer prima.

De 2de plotwending op het einde vond ik zinloos en helpt de film niet echt verder.

avatar van scorepio

scorepio

Best wel spannende film , maar een teveel aan toevalligheden (bvb

Die politieman die ineens opduikt in die parking ) halen voor mij de geloofwaardigheid een stuk naar beneden.

Het plot vond ik goed maar veel te snel bloot gegeven.

Had meer in gezeten.

avatar van Billie10

Billie10

Matige film met te veel ongeloofwaardigheden en toevalligheden.

Had toch wel een beter film verwacht, zeker omdat Douglas meespeelt.

Helaas, niet echt een aanrader.

avatar van scumfrog

scumfrog

Zeer matige film, waarbij een goed uitgangspunt voor een, mogelijk, zeer goede film wordt verprutst. Zonder te veel te verraden; het 1e plot waar het verhaal eigenlijk om draait wordt goed opgebouwd, echter in de finale te snel en te gemakkelijk opgelost. Hierna volgt nog een kort en zeer ongeloofwaardig 2e plot(je)……Jammer, hier zat veel meer in. 2e plot verpestte het definitief voor mij.

avatar van Waku

Waku

spannende en degelijke thriller.

In eerste instantie lijkt het slot makkelijk gevonden maar dan is er toch nog een onverwachte verrassing.

Prima vermaak.

avatar van mrwhite

mrwhite

tja ik had een beetje de indruk dat ik naar een tv-film aan het kijken was.

deze film heeft niet echt aan de verwachtingen voldaan vindt ik.het is allemaal veel te simpel en niet echt spannend.

avatar van Angel24

Angel24

Redelijk sterke film, in het begin lijkt het een redelijke standaard film maar daar kwam tegen het midden/einde zeker verandering in.

Plot was zeer verassend

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Heel slecht uitgewerkt verhaal zonder enig diepgang met dramatisch slechte muziek. Een sfeerloze film.

Douglas sprokkelt in een B-film.

Plot was voor mij net zo verrassend als iemand die verrassend met 1 r schrijft en deze film verrassend vindt.

avatar van Pastaman

Pastaman

Aardige film beetje verprutst door de regisseur.

Goede acteurs goed verhaal

Had veel meer ingezeten.

avatar van Movielicious

Movielicious

Redelijke thriller met een origineel script. Helaas zitten er teveel haken en ogen aan het verhaal waardoor deze film de middelmaat niet ontstijgt. Er zijn veel toevalligheden en aspecten van het verhaal die niet worden uitgediept. Hierdoor verliest de film aanzienlijk aan geloofwaardigheid. Desondanks wordt de film op ongeveer de helft wel spannend en dit blijft zo tot en met het einde. Het plot had ik absoluut niet zien aankomen en vond ik erg verrassend in positieve zin. Dit in combinatie met het acteerwerk van de hoofdrolspelers, brengt mij tot 3*.

avatar van lelici

lelici

Op zich een leuk verhaal, dat veel beter uitgevoerd had kunnen worden. Erg voorspelbaar, weinig spannend en zwak geacteerd. Voor mij een veel te hoge waardering, hier. 2*

avatar van wimaroca

wimaroca

m1701 schreef:

Goeie film!

Acteerwerk ook erg goed gedaan. Douglas was ook sterk.

Sterke film met een goed verhaal

ik had het wel aan zien komen,hij liep in het begin al mank,had zijn ''enkel verzwikt''

ik vond het maar een matige film,vooral hoe het bewijsmatriaal niet aankwam,zeer slecht,dat leg je dan toch al gewoon in je auto of zo