Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
stephan73
Kick-Ass is zeker een leuke film, maar de briljante film die de meeste dit vinden zie ik er niet in.
Visueel ziet het er gewoon goed uit en ook de acteurs zijn leuk gekozen, maar het middenstuk haalde het tempo enorm uit de film.
Hit Girl is gewoon het tofste personage en wordt fantastisch neergezet door Chloe Moretz. Ook Nic Cage, die ik de laatste tijd eigenlijk verschrikkelijk vind, doet het aardig als Big Daddy.
SilverGun
Had hier meer van verwacht. Je zit vooral naar cliché's te kijken en wordt sporadisch getrakteerd op een sterke actiescène met goed gebruik van andermans muziek. Verder veel ongeïnspireerde dialogen en situaties. Krijg ook een wat vreemd gevoel bij het in elkaar slaan van een meisje van 11 door een volwassen kerel.
thunderball
Deze vanmiddag in Metropolis te Antwerpen (altijd weer een belevenis!) gaan zien.
Eigenlijk had ik nog nooit van deze film gehoord, totdat ik jullie voornamelijk possitieve berichten hier las en ik er toen maar eens wat meer over ben gaan lezen. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt!
Regisseur Vaughn geeft ons een complete nieuwe en originele draai aan het superhelden genre, door gewone mensen, zonder super krachten of geniale andere gaven, zich te laten verkleden als hun gedroomde alterego om de misdaad te bestrijden.
Hoofdrolspeler en nerd Johnson, die alles behalve atletisch of getraind is wordt dan ook op zijn eerste ronde flink tot moes geslagen en daar zat nog een flink shockeffect bij.
De film is niet perfect, maar heeft veel possitieve kwaliteiten:
hij is vaak grappig en spannend te gelijk.
Eigenlijk zit je de hele film naar een stelletje idioten te kijken, die toch op hun manier heldhaftig en cool zijn.
De actie scene's zitten goed in elkaar en zijn ook aardig in beeld gebracht (hoewel ze niet de coolheid en briljantheid van bv de eerste Matrix en Kill Bill uitstralen).
Sommige dingen zijn niet erg onverwacht:
je ziet van mijlenver aankomen dat Hit-Girl, waarschijnlijk nog zal leven en op het juiste moment zal in grijpen en ook in de finale zit je te wachten op de komst van Kick-Ass, wat de spanning er iets wat uit haalt.
Qua acteren is eigenlijk iedereen wel aardig goed:
Johnson is zowel aandoenelijk als grappig tegelijk in zijn nieuwe pas verworven rol als "superheld", Cage is eindelijk ook weer eens behoorlijk op dreef (ipv op de automatische piloot), maar het is uiteraard Chloe Moretz als (de elf jarige!) supersonische Hit-Girl die de show steelt.
Kortom: geen briljante film, maar wel een hele originele & leuke en zeker eentje die je, wanneer je van het genre houdt, toch wel echt moet gaan zien!
Een acht, ofwel vier sterren.
bladonis
HIT GIRL!!!!!!!
Ik ben verliefd op een 11-jarig, paarsharig, vuilbekkend, pruillippend, ginsu-messen zwaaiend, gunpompend kung fu samoerai meisje from hell!!!!!! Is dat erg? Nou neuh, in dit geval heb ik volgens sommige 'welingelichte' bronnen de geestelijke volwassenheid van een 16-jarige, en dan is 't weer hélemaal koosjer! Niks aan t handje!
Kick-ass is een leuke tienerfilm over een onzekere comicbooknerd die het in z'n bolle hersens haalt om zónder bijzondere superkrachten of financiële steun als een gemaskerde 'super'held de misdaad te gaan bestrijden! Verder heeft hij ook nog z'n gewone normale tienernerd-sores.
De film is zéker goed, máár... Ze hebben een paar elementen uit de comic geschrapt of verdraaid, waardoor het verhaal misschien wat gesmeerder liep, maar er óók een aantal belangrijke motieven wegvielen. Dat is niet supererg, maar ik -als closet comicbooknerd- miste die elementen wél.
Kick-ass is een grappig mannetje, en wordt erg goed gespeeld door Aaron Johnson. Toch is het juist het feit dat hij om de haverklap genadeloos op z'n flikker krijgt ook de reden dat hij -óndanks zijn onstuitbare enthousiasme en feilloze naïviteit- een beetje te kort schiet als hoofdrol.
Nee, dán Hit Girl! WAT een rauw talent is dát zeg! Chloe Moretz steelt in elke scene de show. Ik kan niet wachten tot ze een spin-off gaan maken - a la Elektra van Daredevil, maar DAN een keer GOED grrrotvrrrrrdrrrromme!!!! One hit, one kill, that's MY GIRL!
Speciale notering voor McLovin' als Red Mist! Deel Twee kán alleen maar kicken worden met Red Mist als BIG BAD!
Al met al een leuke, vermakelijke film die lekker loopt. Sommige muziek vind ik hilárisch, andere keren hebben ze iets verhergebruikt van een héle recente film -28 Days Later anyone?? Het is hit and miss, maar zeker een goede soundtrack. Film kijkt lekker weg, en smaakt alleen maar beter met een jumbobak popcorn voor je en een fles bier in elke knuist.
Drie sterren voor de film, en daarbovenop één héél speciaal pimpelpaars sterretje voor Hit Girl!
clockwork72
Echt DE knaller van het jaar dit. Had er tot 2 weken terug nog nooit van gehoord maar de film was zoals de titel al vermeld KICK-ASS!
In het begin leek het nog op een standaard superheldenfilmpje. Een nerd die een superheld wil worden in een groen pak die op straat gasten in elkaar mept. Ik vond het gewoon pure awsomness!
De film is daarom ook bikkelhard. Vooral die Hit-Girl wat een wreed wijf en die introductie van haar was ook echt wreed. De film wist ook de hele speelduur te boeien en verveelde geen moment. Een 5* en een plek in m'n top 10!
Tonypulp
Heerlijk
Geweldige film, vaughn pakt het naar mijn mening perfect aan.
Heerlijke mix tussen humor, droog maar subtiel en schitterende actie.
De cast is schitterend, zelfs Cage vond ik geniaal. Terwijl hij normaal een behoorlijk vlak en droog persoon is was dat hier een perfecte keuze. Samen met hit-girl een leuk duo en dat levert schitterende momenten op. Eigenlijk zelden minder dan geniaal.
Briljante soundtrack, echt meesterlijke keuzes ertussen. Zwaar kunnen genieten van het audio-visuele aspect hier. Er valt weinig te verzinnen waarmee ik me niet heb kunnen vermaken. Sowieso met Avatar samen het mooiste wat ik dit jaar verwachtte in de bios, en het stelde alles behalve teleur.
Lexcoaster
Over-de-top actie scènes, kurkdorge humor en keihard geweld. Deze film heeft enorm veel lak aan conventies en alleen daarom al is het lachen geblazen.
Sterk geacteerd door zowel alle acteurs, zeer goede visual en special effects, en het tempo waarin het verhaal wordt verteld ligt erg hoog. De soundtracks om bepaalde scènes te ondersteunen zijn vaak ook briljant gekozen.
De humor is vaak erg droog, maar bovenal origineel. Dat gegeven in combinatie met de overdreven en keiharde actie maakt van Kick-Ass een echt actie spektakel. Ik had alleen Kick-Ass zelf wat meer Ass laten Kicken.
4,5*.
Energieke, inventieve superheldenfilm met leuke personages, veel humor en sublieme aktiescenes. De balans tussen komedie en aktie is goed getroffen, waardoor de film nergens uit de bocht vliegt, ondanks de grote reeks extreem gewelddadige en bloederige gevechtscenes. Regisseur Vaughn leunt net als bij zijn vorige film, Stardust, wel heel erg op een allesoverheersende soundtrack, maar gelukkig is deze ditmaal wel passend en sfeerverhogend toegepast. Hier en daar wel wat knullige momentjes, maar het geheel is strak geregisseerd en vakkundig in beeld gebracht. Prima film.
Fijn vermaak.
Misschien wat overhyped, maar lachen is het wel. Volledig over de top en soms er een beetje over, doch een prettige superhelden-zit. Met name vanwege de humor.
Het eerste uur is waarschijnlijk het leukst omdat het verhaaltje dan nog vorm moet krijgen. Veel cliché-dingen, express of per ongeluk. Het doet er niet zo veel toe. Gelukkig neemt de film zichzelf nergens te serieus. Zoals The King al zingt ' Holy Glory'. Nu maar hopen dat dit niet echt een 'American Trilogy' gaat worden, al doet het einde anders vermoeden.
Zeer goed.
AGE-411
We zaten met ons tweeën alleen in de bioscoopzaal! Was best zalig
Een vermakelijke film waairn je direct wordt opgezogen. Het begin van de film is dan ook direct boven verwachtingen in en doet je constant glimlachen.
Ik had verwacht dat deze film op een speciale manier superheldachtig zou zijn. Dat viel eerlijk gezegd wat tegen; na dat accident wordt de film nogal kinderlijk. Ik zou zelf puberaal durven zeggen, natuurlijk met alle cliché's die er bijhoren.
Waarom moeten ze daar nu weer een liefdesverhaal in steken (oooh, hoe romantisch
Ik moet hier zelf geen spoilers plaatsen als ik zeg dat hij dat meisje binnen gedraaid heeft. Dat ziet zelf het kleinste kind met een mentale stoornis aankomen
Het kleine hitgirl-meisje vind ik ook irritant. Dat een kleine wat grote mensen dood schiet kan ik in komen. Dat ze handig met messen kan om gaan ook. Dat technische snufjes haar ietwat helpen ook. Maar dat een meisje van 10 de kracht heeft om een volwassen man weg te schoppen is ook hier een echte '
'
Vooral het einde was dan over the top. Jetpack en Bazooka
Overgens vond ik al dat moorden wel bizar. Had niet verwacht dat hier meer doden in zouden vallen dan in pakweg The Dark Knight
Het grootste deel hier zijn dan nog bandieten die in koele bloede worden afgeschoten door de superhelden
In dat opzicht dan wel geen kinderfilm dus.
Nog een dik pluspunt was de muziek tijdens de actiescéne's.
Nog een kleine opmerking. Niet echt een ergernis op deze moment, maar ik denk dat deze film snel verouderd zal zijn. Ik vond zelf nu de uitspraak 'ik heb maar 23 vrienden op myspace' al verouderd (om het met de woorden van de komiek Xander de Rycke te zeggen: "Myspace is soooo 2008" )
Reken hier bij dat kereltjes met GSM's uit deze tijd filmpjes van de daden van Kick-Ass op youtube zetten. Binnen pakweg 10 jaar is dat al zo verouderd.
Nog een uitspraak die me nu te binnen schiet is dat hij niet dood wil gaan want dat hij anders nooit weet hoe Lost af loopt. Binnen 5 jaar is Lost echt een '
'.
Als de film continu was zoals het eerste half uur was, was dit met gemak een 4,5*. De cliché's en ergernissen zorgen dat we wat lager uitkomen, want sommige dingen zijn toch niet gelopen zoals ik het dacht (ik dacht dat die zoon zich tegen zijn vader ging keren. Totaal dus niet hé. En ik zag het ook niet aankomen dat Big Daddy dood ging.
chevy93
Wat een ongelofelijke baggerfilm. Dat een film als deze zo'n hoog gemiddelde haalt...
Een film waarin je wordt doodgegooid met clichés, niks orgineels is, alles over the top is en niks nieuws wordt verteld.
Personages zijn zeer irritant en nergens hoogstaand. Mindy vond ik hoogstens irritant en dat gehups i.c.m. het 'stoere' kind had alleen maar een negatief effect op mij. Kick-Ass was een dom karakter. Een karakter die al 100x eerder, en beter, uitgwerkt is. Denk alleen al aan Rick uit Superhero Movie. Karakterontwikkeling sloeg nergens op en meer cliché zie je ze niet vaak.
Voor de rest waren de dialogen saai en nietsinhoudend.
De actie was ook niet om aan te zien. Aan het begin was het niet te volgen, bv. bij de vechtpartij op straat. Voor de rest sloeg het nergens op. Het was een soort Kill Bill, maar dan in het kwadraat. Mindy vermoord die hele groep mannen, maar zodra ze bij de baas komt, gaat ze opeens hem met haar vuisten te lijf?. Ik bedoel, kom op...
De muziek was de helft van de tijd storend en irritant. Denk aan de scène waarbij Mindy die mannen, bij die slachtpartij in het begin, vermoord. Ook tijdens de aftiteling, wat een muziek was dat? En ik was totaal geshockeerd toen ze de schitterende muziek van Morricone (For A Few Dollars More) wisten te verkrachten. Wat een aanfluiting was dat!
Weet je wat nou het leuke is aan over the top? Je ziet nooit of het bewust of onbewust slecht is. Ik hou het vooral op het laatste.
1,0* voor de schaarse glimlachen en de enige keer dat ik gelachen heb (het moment waarop die bodyguard een bazooka pakt).
Filmde duurde overigens minimaal 20 minuten te lang...
c0sm0
Gisteravond gezien en ik vond hem erg leuk. Alleen nu vraag ik me af waarom. Er zaten niet echt momenten in die me heel erg zijn bijgebleven. Het keek gewoon lekker weg denk ik.
nognooit
Afgelopen week heb ik Kick-ass gezien en hij beviel me goed.
De comic heb ik nog niet gelezen, dus ik ging redelijk neutraal de zaal in.
De film beviel dus goed, maar er waren wel aardig wat haken en ogen.
Er zijn bijvoorbeeld wel een paar lelijke plotgaten (zoals dat Big Daddy zijn ware identiteit ontdekt door het achterhalen van zijn ip-adres via Kick-ass's website en dat vervolgens die website niet word weg gehaald), er zit weinig (karakter)diepgang in, de romance vond ik niet bepaald overtuigend en het einde té over-the-top gezien de rest van de film. Uiteindelijk doet de film wat 'ie, in mijn ogen, probeert te doen: lekker cool zijn.
Dus zijn drie en een halve ster gerechtvaardigd.
De actie zit er goed in, het tempo ook. Ik had zelf alleen iets harder verwacht door de controversie uit de states. Ik heb kunnen lachen om de knulligheid van het superheld zijn en eigenlijk is het verrassend dat de meeste films dergelijke situaties wél cool hebben kunnen weergeven, zoals een held die in een strak pak over de straten loopt.
Justinw
Vaughn's Kick-Ass
Ja ik ben toch wel wat teleurgesteld. Gister overrompeld door 'Layer Cake' Vaughn's debuut. En verwachte hierdoor heel veel van Kick-Ass. En het is ook een erg leuke film. Maar mistte het vernieuwende visuele meesterwerk waar ik op hoopte. Het is allemaal te braafjes kwa camerawerk, en trucjes die we in LC wel zagen. De actiescenes zien er daarintegen erg goed uit. Vooral die met Big Daddy in het pakhuis. Maar ik vond het allemaal wat te catchy. Dat pakhuis wat in brand stond zag er overigens anno 2010 niet uit. Vaughn heeft met deze blockbuster op safe gespeeld naar mijn mening. Dit gaat ten kostte van de film. Het kijkt allemaal lekker weg, is vermakelijk. Maar het meesterwerk bleef uit.
Desalniettemin is dit een heerlijk filmpje, ondersteunt door de lekkere soundtrack. De ode aan For a Few dollars more was ook nog een welkome verassing. Toch zijn we wel wat linkjes naar Layer Cake. Namelijk de Gele Range Rover waarin Dexter Fletcher word geplet. En we zien Tamer Hassan nog even voorbijkomen als handlanger van D'Amico.
Het acteerwerk was allemaal in orde, Johnson was oke. Cage was aardig maar niet onvervangbaar. Maar die Hitgirl waar iedereen zo lyrisch over is
Chloe Moretz doet het leuk maar komt soms ook wat te geforceerd over. Mark Strong die de rol van D'Amico opzich neemt doet het ook aangenaam. Alleen hij word zowat in elke block-buster gecast als de Badguy, eerst in Sherlock Holmes nu Kick-Ass en binnenkort Robin Hood
Vermakelijk maar toch blijft er een grote leegte achter. Ik hoop dat Vaughn weer een lekkere Britse Misdaad maakt zoals Layer Cake. En laat Hollywood nog maar even wachten.
Leuk, maar geweldig is het allemaal niet!
Kick-Ass, een comic waar ik eigenlijk nog nooit van gehoord had. Ik ging dan ook onbevangen de film in, zonder enige voorkennis. Het is best wel een frisse film qua uiterlijk en soundtrack, maar aan de andere kant is de film ook behoorlijk voorspelbaar en zag ik menig grap vaak al aankomen. De actie is vaak lekker overdreven en leuk en daardoor kijkt het zeker lekker weg, maar verder is de film niet echt meer bijzonder, dan bijvoorbeeld een Crank.
Chloe Moritz is van de acteurs toch wel de beste in deze film. Haar jongheid in combinatie met haar enthousiasme en de vele actiescènes waarin zij schittert zijn absoluut leuk om te zien. Nicolas Cage doet het wel aardig, maar is verder niet echt bijzonder. Aaron Johnson doet het als Kick-Ass redelijk, maar is niet zo grappig als hij zou moeten zijn. Aan de ene kant is deze film best verfrissend, maar aan de andere kant schuwt het de clichés ook niet. Als je echt vernieuwend wil zijn, stop er dan bijvoorbeeld niet zo’n liefdesverhaaltje van de beauty en de nerd in, dat al zo uitgekauwd is in andere films. De Sfx waren wel oke, soms goed en soms slecht zoals al eerder genoemd het pakhuis dat afbrandde wat wel erg nep oogde.
Best een leuke film, maar niet eentje die me lang zal bijlbijven, daarvoor is het allemaal te weinig bijzonder.
JacoBaco
Toen het begon op te vallen dat het gros van de mensen heel erg lovend zijn over deze film, kon ik me dat toch maar moeilijk voorstellen. Nu ik hem inmiddels gezien heb, kan ik het mij maar moeilijk voorstellen waarom mensen hem niet onwijs gaaf vinden.
Ik bedoel, het beste gedeelte van de film is vanaf de 1e minuut tot aan de laatste minuut.
De film is wel wat serieuzer dan ik dacht en in de eerste instantie had ik geen zin in Nicolas Cage, maar ik vind hem helemaal niet vervelend en hij zit prima in zn rol. Geldt ook voor de rest. Iedereen heeft er duidelijk plezier in. Het verhaal loopt toch anders dan je verwacht en dat vond ik eigenlijk ook wel treffend en logisch. Ik geef aan dat de film een serieus randje heeft, maar de apekool is uiteraard ook volop present.
Ook was ik zowaar onder de indruk van de soundtrack. The Prodidy, altijd goed en natuurlijk heel toepasselijk The Hit Girls, maar vooral ook gewoon de muziek zelf. Zo leek ik de Theme song van 28 weeks later te horen. Het leek er in ieder geval sterk op. Ook heeft de film een heel aangenaam kleurenfiltertje. Zo is er dus erg weinig mis met Kick-Ass. Het enige wat ik een beetje raar vind is de scène waarin Cage in brand staat. Dat ziet er uit alsof het vuur erop getekend is. Echt over de top nep. Terwijl de andere momenten met vuur niet opvallend slecht zijn.
Goed, ik kan dus beter vertellen wat ik slecht aan Kick-Ass vind, want dan ben ik sneller klaar. Misschien is de film wat aan de lange kant, maar dat kan de film best hebben, want zoals ik al zei heb ik van iedere minuut genoten, dus daar mag ik eigenlijk niet over vallen.. Gevechten zijn goed, muziek is uitstekend, het is grappig, met het acteren is niets mis, de film heeft ook een beetje drama, het kleurenfiltertje is aangenaam en het wordt ook allemaal zo lekker gebracht. Nou, dan heb ik nu het meeste wel gehad denk ik. Ja, de film is bloederiger dan je verwacht en dat is helaas toch een pluspunt. Kan niet wachten op de blue-ray
Uier
- 2006 berichten
Alles is er ondertussen al meerdere malen over gezegd.
Kick-Ass = KICK-ASS!
Visueel, de personages, de heerlijke rauwe humor, maar vooral die soundtrack!
En inderdaad is de 28 Days Later compositie van John Murphy voorbij gekomen (2x zelfs), maar toch nèt een beetje anders. Geweldige track blijft dat en ook in Kick-Ass is 'ie mede verantwoordelijk voor een dijk van een scene. Iets waar de film trouwens bol van staat.
De beginscene met Big Daddy en zijn dochter, geweldig, de toon is gezet. De FPS scene is erg tof. De sterfscene van Big Daddy is klassiek, net zoals de scene waarin Big Daddy even komt huishouden in de loods, evenals de eindscene waarbij Strong getrakteerd wordt op een explosieve vlucht. Niets dan lof.
Enige minpunt vond ik de romantische bloei, die deze wolf in schaapskleren toch net iets minder wolf maakt.
Zeer vette shit!
PS: Wanneer kunnen we deze toevoeging op Moviemeter verwachten?
The Debt.
Geproduceerd door Vaughn, met het script van Goldman. Ergo; laat maar komen!
Showey
Net deze film bekeken, mijn eerste reactie: wauw!
Wat een cast zeg! Super geacteerd, met name Chloe Moretz! Dat meisje speelt een zware rol!
Begin van de film leek wat op een parodie, hij sloeg om naar een gewone film, maar dat mocht de pret niet drukken.
Wat betreft het camerawerk, gigantisch. Mooie dingen gebruikt.
Het einde was niet verrassend, maar toch geef ik deze film een 4,5, omdat het een superhelden film is (waar ik eigenlijk niet van hou), maar het mij toch aanspreekt.
Geniet van deze film!
djinnax
Deze film is echt GE-NI-AAL. Wat een topper!!! Echt alles klopt in deze film. Wat een perfecte mix tussen humor (veelal droog) en actie (en daarmee bedoel ik dus echt KEI harde actie).
Dit is de lekkerste wegkijkende film van de laatste 10 jaar in dit genre.
Vooral de rol van Frank (Mark Strong) is echt heerlijk om naar te kijken. Ook Cage heeft hierin toch wel een leuke rol weg gezet.
En de kleine Mindy, wat een moordwijfie!! Lekker bij de hand en leuk geacteerd.
Kortom een absolute aanrader!!!
* * * * *
Absoluut geinig tienerfilmpje. Soms een wat vreemde combinatie van humor en geweld, maar het werkt allemaal vrij oke.
Moet wel zeggen dat het ook weer niet zoooooooo gigantisch geweldig is als de recensies doen beloven, maar goed.
Halfje extra voor de geweldige Hit-Girl als belangrijkste troef van de film.
Near_Dark
Regisseur Matthew kennen de meesten waarschijnlijk nog van zijn vorige film 'Stardust (2007)', met Robert De Niro in een tutu....?
Eindelijk heb ik deze ook eens gezien.
In de vierde week dat ze hem bij ons in de cinema spelen, dat werd dus tijd !
Want deze wou ik voor geen geld in de Wereld missen !
Heeft hij voldaan aan mijn hoge verwachtingen...? Zeker weten !!
Dit is zo'n zeldzame film die een goeie mix weet te brengen van vlotte tienerhumor, zwaar Drama en over-the-top Actiescènes. Als regisseur moet je serieus getalenteerd zijn om zoiets tot een goed einde te brengen. Matthew had er duidelijk geen enkel probleem mee.
Verwacht je zeker niet aan een superhelden-film zoals 'The Dark Knight (2008)', 'Superman Returns (2006)' of 'X-Men (2000)'. De helden in deze film hebben géén bijzondere gaven of onbestaande gadgets maar moeten het enkel stellen met hun lef en normale wapens, hun gedrevenheid zorgt voor de rest.
Voor iemand als ik, die is opgegroeid met Actie- en Superheldenfilms, was dit een aangename afwisseling van de gebruikelijke genrefilms. Ik was helemaal méé en vond vooral naar het einde toe dat er enkele sfeervolle, dramatische gebeurtenissen in voor kwamen die me een krop in de keel bezorgden.
Ik heb ook regelmatig luidop moeten lachen - da's een zeldzaamheid ! - en vond sommige Actiescènes ongelooflijk goed. Het gaat er stevig aan toe met brutaal geweld en veel bloed.
En dan is er nog die lerares Engels met haar mega-boezem !
Over zulke, al wat oudere, leraressen had ik als tiener ook regelmatig wilde erotische fantasieën ! Da's nog maar eens het bewijs dat tiener Dave een alledaagse en doodnormale kerel is. Of ben ik de enige die dat vind, met mijn perverse brein..?
De muziek is ook het vermelden waard, die steekt er met kop-en-schouders bovenuit ! Volgens mij is het een mix van erg goeie, sfeervolle muziek die reeds werd gebruikt in andere films. Maar dat vind ik niet erg omdat ze zo goed bij de beelden en de sfeer past.
Het belangrijkste is dat ik me ontzettend heb geamuseerd tijdens het kijken naar deze 'superhelden' film !
Dit is een instant cult-klassieker !
Enige minpunten...?
Toch wel ! Sommige Actiescènes zijn dusdanig over-the-top dat ze contra-productief werken en je héél even uit de zorgvuldig opgebouwde sfeer losrukken.
De sneltreinvaart waarmee alles voortdendert had van mij af en toe mogen vertragen om wat langer stil te staan bij bepaalde situaties of flash-back's . Hij had daardoor gerust een uur langer mogen duren bovenop de huidige - bijna twee uur durende - speelduur. Hopelijk heeft de regisseur daar ook aan gedacht en wordt er extra beeldmateriaal achtergehouden voor een Director's Cut op DVD en Blu Ray...?
8/10.
Buiten een klein dipje ergens halverwege, vond ik dit een ijzersterke Actie-Komedie/Drama over het verlangen van gewone mensen zoals jij en ik om eens de superheld uit te hangen.
Vette aanrader
Filmsite : http://www.kickass-themovie...
Pfffft...hoe kom ik toch telkens weer aan zoveel tekst.....?

Insignificance
Hondsbrutaal, oppervlakkig, sprankelend en vervelend. De 2 negatieve aspecten zitten met name opgesloten in het groene mannetje. Een afgekloven typetje dat nergens grappig, aandoenlijk of overtuigend knullig weet te zijn. Ik heb me nogal geërgerd aan Kick-Ass himself. Moet gezegd worden dat hij ook geen hulp krijgt van het script. Althans niet als het gaat om het gebeuren rondom zijn love interest. De comic heeft daar een andere afloop (niet dat ik die gelezen heb overigens), vreemd dat daarvan is afgeweken, Had beter gepast bij het donkere kantje die deze film ergens wel heeft. Kennelijk hebben de makers het toch enigszins willen opfleuren. Jammer. Op het groene lijntje heeft men toch wat zitten slapjanussen.
Elders heeft Vaughn het beduidend beter voor elkaar. De gangsters en Red Mist zijn ok (alhoewel ik iets meer had verwacht van McLovin), maar de echte lol begint als de Macreadies screentime krijgen. Beiden krijgen figuurlijk én letterlijk een openingsshot van jewelste en blijven in de rest van de film de show stelen. Ik ben geen fan van Big Nic, maar deze wraakzuchtige vaderfiguur heeft iets vertederends. Normaliter moet ik ook niet veel hebben van die bijdehante kids. Meritz heeft me met speels gemak ingepalmd. Het meisje is inderdaad een Hit.
Ik wist vantevoren niet goed wat te verwachten, dus ik stond, naast bepaalde one-liners van Mindy, nogal te kijken van de bikkelharde actie in het drugshol. In positieve zin dan. Alle remmen los, héérlijk. Ook de laatste 2 confrontaties tussen de 'superhelden' en de gangsters zijn kinetisch smulbaar. Er kleeft natuurlijk een goedkoop effect aan zo'n meppende 11-jarige, zeker als ze ook fórs moet incasseren, maar fuck it, dit is leuk, net als die nachtvisie, net als die bazooka. Ik had toch niet verwacht dat men zover zou durven gaan met zo'n jong meisje, ook niet in dit ludieke sfeertje. Dat pleit voor Vaugh. Er is genoeg op zijn film aan te merken, maar wat goed gaat, gaat ook onmiddelijk érg goed. Credits daarvoor.
Zandkuiken
Origineel filmpje! Verwachtte er niet gek veel van, maar bijzonder aangenaam verrast door Kick-Ass. Een aantal keer erg hard moeten lachen.
Zo wordt de derde worp van regisseur Matthew Vaughn bevolkt door een paar fantastische personages, met op kop natuurlijk Hit Girl
. Chloe Moretz is een ware revelatie. Daarnaast genoten van onder meer Vader en Zoon D'Amico (Red Mist!) en de knappe Lyndsy Fonseca als love interest.
Toch vind ik Kick-Ass net niet briljant, daarvoor is het bij momenten wat te flauw naar mijn gevoel. Perfect geïllustreerd door Nicolas Cage: soms grappig, soms er pijnlijk naast.
Niettemin een frisse prent die ergens tussen 3,5 en 4* in bengelt. Tof!
Beloki
Toppertje! Grappige actiekomedie met fenomenaal acteerwerk en nog betere vechtscenes.
B.
leucomelas
1e deel van de film is matig. Het 2e deel is echt KICK-ASS !
Algehele beoordeling blijft dus hangen op 3,5
s0062423
wat een gemiddelde
Stripreeks is veel beter. Al ligt de visuele flair hier heel dicht bij. Knap werk van de regissuer, al mistte ik wel een beetje een persoonlijke toets. Kick-Ass is toch weer vooral een formulefilm en dat is jammer.
Strong steelt ook hier voor mij de show. Een acteur die de laatste tijd toch opvallend aanwezig is. Geweldige kop! Cage was belachelijk slecht. Johson was goed en Moretz gaan we binnenkort nog vaak zien, denk ik. Vrij sterk gespeeld van haar.
Amusante film. Vertier & non-brainer. Had wel veel meer in gezeten. Humor was vaak zwak en de actiescènes konden stukken beter. Vooral de muziekkeuze was opvallend slecht.
brasp070
een verrassende film, veel actie en bloed.
Ik dacht eerst zal wel een sullige humor film zijn.
Maar was toch anders dan ik dacht.
pieter_kerkhof
De hype rondom deze film losmaakt ontgaat me toch echt. Erg flauw zonder ook maar één originele grap. Natuurlijk moet je dit soort films met een grote korrel zout nemen, maar ik kan een heel waslijst opnoemen die gewoon teveel 'over the top' zijn. Alleen al de manier waarop Hit Girl en Big Daddy met elkaar omgaan... Wat een verschrikkelijke rol van Nicholas Cage. Wat me stoort in dit soort films is dat de volwassenen worden neergezet als een stel achterlijken, zoals wanneer ze het lieflijke meisje binnen laten in het gebouw terwijl dat eigenlijk niet mag, het verdere verloop laat zich raden. Dat zorgt ervoor dat de film afdaalt tot een kinderlijk niveau, zij het dat er erg veel grof geweld gebruikt wordt.
Toch is het visueel erg goed vormgegeven, de speciale effects zijn prima en ook de soundtrack viel me positief op, maar daarmee is alles gezegd.
dave
Tégenvaller.
Deze film kon me over het algemeen weinig boeien. Het merendeel bestaat uit clichématige stof, die na de honderdduizendste keer toch nét wat aan waarde verliest. Ik heb geen een keer moeten lachen om wat bedoeld was als grap. Red Mist die aanvankelijk een stoere indruk wil maken, maar zich dan op lullige wijze bezeert nadat hij van een vuilnisbak sprong.. Hilarisch kan ik het niet noemen.
Sommige scènes, waaronder vooral het geschiet, het gegooi met messen en het gehuppel van Hitgirl, spraken me wel aan. Net als wanneer Red Mist en Kick-Ass in de auto naar 'Crazy' zitten te luisteren. Meteen het hoogtepunt.
Soms is alles wel héél voorspelbaar, zeker het einde bracht niets verrassend. Je kon van mijlenver ruiken dat zowel Hit-girl op ging duiken, alsook dat de bazooka ging gebruikt worden. Het jetpack kwam tevens weinig overtuigend over.
Allemaal mooi in beeld gebracht, het acteerwerk stak niet tegen en de soundtrack sloot mooi aan bij de beelden. (wel jammer dat alweer één van Morricone's pareltjes gebruikt moest worden)
Enfin, het verhaal stond me niet aan. Het had beter kunnen geweest zijn. Prop er meer adrenaline in, meer verrassende wendingen, zorg voor wat geslaagde humor en ik juich mee met het vooralsnog onterecht dolenthousiaste publiek.
2,50 (2,75)
Inland Rabbit
Ik snap die 12 rating in Europa best wel. Ja de film kent meer bloed dan de gemiddelde comic verfilming, maar het is niet dat de hele camera onder de spetters zit ofzo. Als je over the top gaat mag je wel iets meer geven(iets meer in de richting van die benen-scene). Het hoeft heus geen Tokyo Gore Police te zijn, maar zo baanbrekend gewelddadig was dit niet.
Een beetje een raar begin van mijn verhaal misschien, maar ik had er wel zin in, een comic verfilming die er ver overging. Heb me verder prima vermaakt. Met de humor zat het wel goed, (erg) licht zwart, maar bovenal vaak niet TE cliché. Clichés zitten hem in het feit dat Kick-Ass toch weer de mooiste meid van school krijgt en Big Daddy zo nodig een dramatisch einde krijgt, inclusief huilende dochter speech . Het past gewoon niet in deze setting. Sowieso had er OF veel meer met personage ontwikkeling en verhaal gedaan moeten worden OF veel minder. Een middenweg is er in dit geval niet, want nu gaat het storen.
Heb ik me vermaakt? Zeker Ben ik te kritisch op misschien wel de leukste comic verfilming die ik tot nu toe gezien heb? Waarschijnlijk wel! Echter ik kan er niet bij dat de film aan de ene kant hersenloos vermaak wil zijn met zwarte humor, maar er dan toch high school drama en andere zwijmel scenes in gooit.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen