Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Guy Ritchie
Met onder meer: Madonna, Adriano Giannini en Bruce Greenwood
Gesproken taal: Italiaans, Grieks en Engels
Plot Swept Away
"Paradise makes strange bedfellows"
In deze remake van een Italiaanse komedie uit 1975 spoelt een schipper aan op een eiland samen met zijn baas, een egoïstische vrouw die gewend is haar zin te krijgen. Afgesloten van de buitenwereld draait hij de rollen om, en weet hij haar te ontdoen van haar trots. Tot ze verliefd op hem wordt...
Amber Leighton
Captain
Crew Member
Chef
Jordy
ik geniet er nog maar even van dat ik alle Ritchie films op dvd heb, want volgens mij is dat na deze film afgelopen
Macmanus
Lijkt iets teveel op 6 Days 7 Nights.
En ik ben ook niet echt een fan van Madonna.
Maar wel van Ritchie, even de reviews afwachten dan maar.
GerwinF
Guy Ritchie moet gewoon misdaad/komedie blijven maken (ook al is dit voortboorduren op vorige succesen, who cares!?) en geen films waarin zn eigen vrouw speelt.
GerwinF
Following the disappointing box office results in the US, Guy Ritchie's Swept Away will not be released theatrically in the UK," a Columbia Tristar spokesman said. The film has been compared to Mariah Carey's Glitter, although it took more than four million dollars at the US box office.
Erg slecht dus!
tovenaar
Hey Gerwin, heb je hem gezien? Hij valt dus écht tegen... jammer van Ritchie, ik hoop dat ie er snel weer bovenop komt.
GerwinF
Jah viel dus (zoals verwacht) erg tegen. Het laatste half uur was iets beter maar zowieso slecht!
Maar nu je Mulholland Drive een 3 geeft, geeft dat weer hoop voor Swept Away
Maar nu je Mulholland Drive een 3 geeft, geeft dat weer hoop voor Swept Away
Ik heb net een discussie over deze film op icq gehad en ik vindt een film met een 'puzzel' waar je niet uitkomt (ik in ieder geval niet) geen 5 sterren waard. Ik maak nu waarschijnlijk een hoop Lynch fans kwaad...
GerwinF
Tjah ik ben het vaak met je eens Tovenaar, maar Mulholland drive heeft geen indruk op me gemaakt. En ik kan bijvoorbeeld wel zeggen als een 'pseudo intellectueel' dat het een geweldige film en ik hem begreep maar dat gaat er bij mij niet in, sorry dude!
Mik
Zeg Gerwin, wat vond je dan van Lost Highway? Ook niks?
En dat je Mulholland Drive niet begrijpt is heel logisch hoor, maar je moet er ook gewoon nog veel meer over discussieren, iedere keer weer valt er nog een puzzelstukje in elkaar, en op het laatst dan zie je de genialiteit van het geheel! Enkel te waarderen door 5 sterren uit te delen!
tovenaar
Nothing is fucked here, nothing is fucked!
Achja, Mulholland had bij mij ook niet meteen 5 sterren te pakken, maar stukje bij beetje vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats en dan wordt pas duidelijk dat het echt een meesterwerk is. Wel had MD al vanaf het begin een duidelijke impact op mij, ik kon het alleen nog niet helemaal volgen
EmDee
Wel had MD al vanaf het begin een duidelijke impact op mij
tovenaar
O man, ik begin helemaal te blozen.
Als jij er net zo uit ziet als de 2 hoofdrolspeelsters, dan begin ik nu ook te blozen
EmDee
Heb t ff nagekeken wie dat dan waren.
Volgens MM is Jennifer Aniston
één van de actrices. Op IMDB zie ik haar niet staan, wel Jeanne Tripplehorn.
eh... ik bedoel Naomi Watts & Laura Elena Harring uit Mulholland Drive
Phoenix
Voor de liefhebbers:
Een erotische strandscene waar zangeres Madonna op het strand compleet naakt de liefde bedrijft met acteur Adriano Gianni zal in mei alsnog te zien zijn.
De scene uit geflopte film 'Swept Away' is er op verzoek van de regisseur Guy Ritchie bij de bioscoopversie uitgeknipt. In de DVD-versie die in mei gereleased wordt, zit deze scene er wel in. Bron: www.fok.nl[/url]
Wanhopige poging om nog wat te verdienen aan de DVD
Erg jammer dat de derde film van Ritchie zo geflopt is. Ik heb deze film nog niet gezien, maar aangezien ik bijna nergens lees dat dit een goeie film is, lijkt het me logisch te concluderen dat deze film zwaar geflopt is. Die Guy Ritchie begon namelijk zo goed met de twee kleine meesterwerkjes Lock Stock en Snatch.
Diesel
Madonna de hoer (excuse my French) heeft hem waarschijnlijk gebrainwashed waardoor die een beetje braindead is geworden.
Dat verklaart natuurlijk veel.
Ik zag de DVD bij de videoboer en humor heeft het filmlabel wel. De trailer van Glitter staat er ook op namelijk.
cinesue
ondanks alle waarschuwingen toch maar gekeken....pfffffh...... ik dacht dat ik op het ergste was voorbereid, nou niet dus!
de eerste 10 minuten denk je nog: waar maakt iedereen zo'n drukte over, zó slecht is het allemaal toch niet? gewoon een flauwe komedie of zo. maar daarna wordt het pas echt erg! en is het ook geen komedie meer. en zelfs van ellende kun je niet meer lachen, omdat dit toch echt denk ik de genantste film is die ik in tijden heb gezien. ik geef *
het lijkt ook in niets op de andere 2 van Ritchie die ik ken.
en het is genant om een popdiva als madonna in deze verschrikkelijke rol te zien. dat ze niet echt kan acteren dat wist ik al. maar het zijn vooral de belachelijke teksten en wendingen in verhaal die tenenkrommend zijn.
Inmiddels nieuwsgierig? huur m dan en laat me je mening weten!
(verwijderd)
Guy Ritchie admits Swept Away 'won't be released because it's shit'
Staff and agencies
Thursday November 14, 2002
Guy Ritchie has confirmed that his new film, Swept Away, is to go straight to video in Britain after being panned by the US critics. A remake of a 1970s film by Lina Wertmuller, the picture starred his wife Madonna as a shipwrecked socialite and received disastrous reviews on its recent American release. "It won't be released here because it's shit," Ritchie told the Oxford Union earlier this week. "The idea was that the wife and I would make some sassy little art movie, but we got the shit kicked out of us." The Lock, Stock director added that Swept Away "broke records in America. It must be the first film to make front page news with a review. I think 21 papers in America ran a story on how appalling it was... But I've got to say I still think it's a good film. I'm left shaking my head."
Art
wat doet Jennifer Aniston eigenlijk in deze film..?
Niks
Ze heeft zover ik weet helemaal niks te maken met deze film.
Art
behalve dan dat ze erin mee speelt...:-)
Ook dat doet ze volgens IMDB niet

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Take This Waltz