Braindead (1992)
Genre: Horror / Komedie
Speelduur: 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)
Alternatieve titel: Dead Alive
Nieuw-Zeeland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Timothy Balme, Diana Peñalver en Elizabeth Moody
Releasedatum: 3 juni 1993
Plot Braindead
"Some things won't stay down... even after they die."
Lionel (Balme) zit thuis erg onder de plak bij z'n moeder (Moody). Op een dag wordt ze door een gemuteerde rat gebeten en overlijdt ze. Helaas komt ze als zombie weer tot leven en maakt ze Lionel het leven nog zuurder dan voorheen. Ze slaat aan het moorden en binnen de kortste keren zit Lionel met een huis vol zombies.
Lionel
Zombie Mum
Zombie McGruder
Scroat
dominion
de extreme gore is shockerend maar dan maakt de zwarte humor de film weer grappig en de gore is ook super overdreven bijvoorbeeld de grasmaaier stukje en de ranzige stukje waar die dikke man vla zit te eten
NKS
Wat is dit een geweldige film zeg lang geleden een x gezien als kind maar nu nog net zo indrukwekkend.
Dat heb ik dus niet. Als klein menneke vond ik hem doodeng, nu kan ik er alleen maar om lachen... Flauwe gore onzin..
Tonypulp
Dat is dan ook de bedoeling..
Heeft de essentie van de film niet begrepen inderdaad. Er staat hier niet voor niets horror/komedie.
Daarom is dit ook een Horror/Komedie. Wel knap dat je deze film als klein menneke (hoe oud was je toen ?) doodeng vond. Want vanaf de begin scene wist je eigenlijk al dat dit geen enge spannende horrorfilm zou zijn.
lordmars
ik vond hem vroeger we spannend en eng, maar toen ik hem pasgeleden weer eens gekeken heb vond ik er nog maar weinig aan. als ik humor en horror wil zien ga ik wel shaun of the dead kijken, die vind ik echt top!
jirachi03
Waar is deze te koop ? Ben jaren aan het zoeken naar een DVD'tje.
Montorsi
..of loop de eerste de beste DVD-winkel in een grote stad binnen, dikke kans dat hij daar ook wel ligt.
Dat kun je vergeten want hij is in Nederland niet te verkrijgen met Nederlandse ondertiteling. Je kan deze alleen nog verkrijgen voor een hoge prijs zonder ondertiteling.
Ik heb hem 10 jaar geleden gekocht en hij is nu een zeer waardevolle DVD geworden
P.S. jirachi03, kijk eens bij je priveberichten.
Goldenskull
En dan vaak ook nog een 4:3 versie.. die ik dus helaas ook heb.
Ik heb btw de versie die op play staat.
Hij is alleen te krijgen in 4:3 versie. Er is nooit een 16:9 versie van uitgebracht.
Klopt het aspect ratio is niet 100% 4:3 want je hebt bij deze film zwarte balken zowel aan beide zijkanten (4:3) als aan de onder en bovenkant. Alleen het start menu van de DVD is 4:3.
Goldenskull
Nja, dan heb ik iig de play editie, niet voor 25, maar voor 10 (nieuw). Moet ik hem maar koesteren.
Die moet je zeker koesteren want het is inmiddels een collectors item geworden (zeker de versie met Nederlandse ondertiteling) en DVD's worden best voor hoge prijzen verkocht op diverse internetsites. Ik moet zeggen, ik verdien er zelf ook aardig aan
Is inderdaad een leukere poster en is ook meer van toepassing op de film dan de originele poster.
jirachi03
Wat een onzin eigenlijk dat een Peter Jackson niet meer in de winkels verkocht worden
We hebben het wel over Peter Jackson
jirachi03
IK heb per ongeluk vorig jaar de verkeerde BrainDead gekocht
Is al jaren zo
Kan hem ook nergens normaal vinden. Misschien wel via een Amerikaanse site of zo, maar krijg je dat kloten creditcard geouwehoer weer.
AGE-411
Leukere poster.
Aan u de eer om hem in te zenden!
Tonypulp
Bad Taste is daarentegen wel erg makkelijk en goedkoop te verkrijgen. Is overigens wel de betere van de twee
Aan u de eer om hem in te zenden!
Kan geen bevestiging vinden of het om de originele filmposter gaat.
Hell no, Jackson is strontvervelend in die film tot een bepaald moment. Zo slecht dat het niet meer leuk is. Een minder gore en grappige versie van Braindead wat mij betreft. Maar nog wel leuk
Die poster vind ik overigens minder, om de een of andere reden moet ik bij Braindead altijd aan de huidige poster denken.
Bad Taste [...]. Is overigens wel de betere van de twee
Untrue
Tonypulp
Braindead is véél toegankelijker en bovendien met een stuk minder amateuristisch charme dan Bad Taste. Dikke minpunten
Goldenskull
Maar is ook véél grappiger. En even zo amateuristisch. Bad Taste is tamelijk saai.

Saw

Dawn of the Dead
Horror / Drama, 1978

The Wicker Man
Mystery / Thriller, 1973
vergiftigenontrouwnieuw-zeelandreanimationcheating husbandzombieback from the deadaapattempted rapecultfilmwellington new zealandsplatter