• 9.378.486 stemmen

Braindead (1992)

Horror / Komedie | 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)

Alternatieve titel: Dead Alive

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Timothy Balme, Diana Peñalver en Elizabeth Moody

Releasedatum: 3 juni 1993

Plot Braindead

"Some things won't stay down... even after they die."

Lionel (Balme) zit thuis erg onder de plak bij z'n moeder (Moody). Op een dag wordt ze door een gemuteerde rat gebeten en overlijdt ze. Helaas komt ze als zombie weer tot leven en maakt ze Lionel het leven nog zuurder dan voorheen. Ze slaat aan het moorden en binnen de kortste keren zit Lionel met een huis vol zombies.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Die ene 'gore' scene in The Omen was inderdaad wel een scene die bijdroeg aan de spanning.

Halcyon

Ik dacht ook aan The Omen, maar er zijn er zoveel: The Exorcist, Aliens, Scanners, The Fly, Jaws, Predator... en zo kan ik er nog tientallen opnoemen. Stuk voor stuk horrorfilms pur sang die een schitterende afwisseling bieden tussen spanning, verhaal en gore.

avatar van saw_lover

saw_lover

Bweuk !

Wat een goor,lelijk,slechtgefilmd en onsmakelijk stuk troep !

Ik heb het genre horror-komedie nooit kunnen appreciëren,

dus deze film ook HELEMAAL niet.

Als je dan toch een komische mix van horrorfilms wilt bekijken, huur dan 1 van de 3 "scary movie" films.

Een halve ster dus voor de moeite.

Bweuk !

Wat een goor,lelijk,slechtgefilmd en onsmakelijk stuk troep !

Ik heb het genre horror-komedie nooit kunnen appreciëren,

dus deze film ook HELEMAAL niet.

Scary Movie vergelijken met Braindead? Hoe durf je!

avatar van Reinbo

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

Vooral de baby-zombie was hier grappig

avatar van mikey

mikey

saw_lover schreef:

Ik ben het hier mee eens.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

De Scary Movie films zijn helemaal geen horrorfilms, ook al parodiëren ze dat soort films.

Halcyon

En de Scary Movie films zijn ook helemaal niet goed, maar puur formulewerk, in tegenstelling tot Braindead.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Echt, dat prul als Scary Movie hier genoemd kan worden snap ik niet.

malkovich

Deze film wil helemaal niet komisch zijn, maar is het toch wel een beetje... Dat vind ik leuker dan gemaakte komedie. Heb vroeger helemaal dubbel gelegen bij "Thank you, Nora... It's a great honour" en "Voight, use the spoon"

avatar van Disk

Disk

malkovich schreef:

Deze film wil helemaal niet komisch zijn,

Hier ben ik het niet helemaal met je eens, een groot deel van de scenes zijn duidelijk gemaakt om als humoristisch over te komen. BV de morfine dokter, die priester etc.

malkovich

Ik snap wat je bedoelt, maar het is geen streven ofzo, meer een knipoog. Niet een regisseur die aan het werk is en denkt: NU MOETEN DE MENSEN DUBBEL LIGGEN!! Vind het eigenlijk niet eens onder horror of komedie vallen, maar meer onder cult.

Halcyon

Cult is niet meteen een genre denk ik. Gewoon een overkoepelende term die aanduidt hoe een film leeft bij een bepaalde groep mensen.

Maar ben het vooral eens met Disk. Er zit wel degelijk (bedoelde) humor in Braindead.

malkovich

Maar er zit een groot verschil in. Daarom kun en mag Scary Movie niet eens genoemd worden. Dat is echt geforceerde humor. Hier zijn sommige dingen gewoon grappig zonder een plan erachter. Humor is bijzaak...

avatar van mikey

mikey

Halcyon schreef:

Ik vind de combinatie van horror ALS komedie namelijk nooit leuk.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Dit is pure exploitation horror op de top van zijn kunnen! De humor maakt het nou juist allemaal goed verteerbaar, deze film zonder knipoog zou echt een draak worden. Bovendien was het zombiegenre toch al zo uitgemeten door meneer Romero gedaan, dat je daarna bijna geen serieuze zombieflick meer kon maken. Dus Jackson doet hier het enige zinnige: een overthetop staaltje splatter, dat iedere keer weer vermakelijk is. Zeker dankzij de geniale teksten af en toe ("what we need is another war godammit!").

avatar van Rancid

Rancid

Halcyon schreef:

Zo is dat. Wat een onzin-uitspraken hier boven zeg.

avatar van Rancid

Rancid

Inmiddels heb ik mijn stem van 4* en 4,5* naar 5* verhoogd. Deze film staat in het genre splatter/komedie-horror duidelijk bovenaan. Ik heb intussen al veel van dat soort films gezien, maar ze vallen elke keer weer een beetje tegen. Ze zijn gewoon nooit viezer, grappiger of cooler dan Braindead, wat mijn ontzag en respect voor deze film alleen maar vergroot. Morgen ga ik 'm weer kijken met de nodige vrienden, alcohol en joints, in combinatie met Braindead dus sowieso een geslaagde avond.

avatar van Waakvlam

Waakvlam

*splat*

Voor de liefhebbers. Ik vind hem zeker 3 sterren waard.

avatar van Kasper

Kasper

Goed, mag dan cult zijn misschien, ik kon er iig bar weinig mee. 2 sterren

avatar van Mescalino

Mescalino

Puur Cult! Een meesterwerk! 5 welverdiende sterren.

Alleen al de eind scene met die grasmaaier gewoon geweldig.

avatar van brimbram

brimbram

beste horrorfilm,nog beter dan evil dead 2

avatar van FraVro

FraVro

ik heb hem nog niet gezien . maar kan hem ook nergens vinden . ik heb namelijk van veel mensen gehoord dat deze nog beter moet zijn als bad taste. ik hoop hem snel ergens te vinden.

avatar van NIGHTWOLF_ONE

NIGHTWOLF_ONE

Had er veel van verwacht maar kon mijn verwachtingen niet echt waarmaken.

Klinkt vreemd maar ik zat me gewoon te vervelen tijdens de film, vond het nergens echt grappig worden zoals in bijv. Evil Dead 2, maar eerder irritant en erg vervelend om naar te kijken. Vooral de baby werkte op mijn zenuwen. GAAAAAAAAP wanneer is dit afgelopen dacht ik steeds.

Jammer, want Dawn of the Dead en Evil Dead 1 en 2 vind ik wel erg leuk!

avatar van Reinbo

Gewoon een tweede kans geven, Je was blijkbaar niet in de goede stemming....

(PS ik vond 'm de 2e keer ook veel leuker)

avatar van Doom

Doom

I kick arse for the Lord! Geweldig, Braindead is een heerlijke mix van horror en komedie. Een verhaal dat zich mooi ontwikkeld tot een waar over de top zombi bloedblad met veel gore en rond vliegende ledematen. Regisseur Peter Jackson gaat helemaal los, erg creatief bedenkt hij de leukste en goorste scènes. Hiermee doel ik o.a. op de grasmaaier scène. Geniaal. Het ziet er allemaal ook zeer goed uit, zeker voor een low-budget film.

Personages als de baby zombi en Father McGruder zijn hilarisch. Daarbij vind ik het liefdes stel Lionel en Maria ook overtuigend. Je ziet gewoon het plezier dat de cast en crew aan deze film heeft beleefd. Het druipt er vanaf. Het wordt ook nergens saai of vervelend, het blijft een spektakel stuk met heerlijke humor. De kinderwagen scène bijvoorbeeld, zo simpel, maar zo geweldig.

Braindead is ook zeer creatief. De manier waarop iedereen wordt uitgemoord is gewoon creatief, ziek, heerlijk, geweldig en geniaal tegelijk. Er wordt gewoon gedacht en gedaan, nergens gaat er een rem op. Huppa zombi's gaan krikken, huppa baby zombi, huppa kabouter als hoofd, huppa lamp op het hoofd van een zombi. Gewoon doen, lekker creatief. Dat zijn de horror elementen die ik waardeer.

Braindead is geniaal!

avatar van euroburger

euroburger

Rancid schreef:

Jij hebt zeker "Shaun of the dead" nooit gezien?

(of vergis ik me nu in de titel?!) In ieder geval bedoel ik die schater-horror over Zombies die oma in het winkelcentrum bang maken. Erg gelachen. Deze heb ik ook hoog staan, maar jouw ge-hype over deze film is misschien iets te dik aangezet?!

avatar van Doom

Doom

Hoezo is zijn ge-hype bij Braindead te dik aangezet? Hij heeft helemaal gelijk dat er in deze sub-genre van horror geen enkele film tegen Braindead op kan. Shaun of the Dead al helemaal niet.

Premutos misschien...