• 9.131.851 stemmen

Geregisseerd door: Geoff Murphy

Met onder meer: Emilio Estevez, Mick Jagger en Anthony Hopkins

Releasedatum: 15 mei 1992

Plot Freejack

"Don't let the future pass you by."

Autocoureur Alex Furlong wordt een fractie van een seconde voordat hij een fataal ongeluk krijgt, opgepikt door Vasendak's team van techneuten uit de 21ste eeuw. Zij zijn van plan zijn gezonde lichaam te verkopen aan een zieke rijke man bij de 'McCandless Corporation', om diens geest over te plaatsen in het jonge lichaam. Hij ontsnapt, maar heeft helemaal geen rechten in deze dystopische toekomst van geweld en verval.

avatar van veron35

veron35

Dit is gewoon een heerlijke film met een sfeer alsof het 3 jaar eerder is gemaakt. Ik kan hier goed naar kijken. Heerlijke onzin film.

avatar van DeCol

DeCol

sinterklaas schreef:

Echt prachtig dat futuristische New York in 2009(das nu al over 3 jaar).

Ik vond het er totaal niet mooi uit zien eigenlijk. En dat ze zoiets kunnen baseren in 2009. Mick Jagger kan echt niet acteren. Verder wordt er heel slap geacteerd. Verhaal is belachelijk en het einde is zo voorspelbaar. Sorry dat ik het zeg maar deze is wel flop 100 waardig als je kijkt naar welke anders films er in die flop 100 staan. Ik geef niet zo heel vaak echt lage beoordelingen, maar deze krijgt van mij niet hoger dan 1,5.

avatar van Malick

Malick

Eigenlijk had de regisseur al op voorhad kunnen zeggen dat dit niets werd. Hij staat bekend om de b-actiefilms en doet nergens moeite om ook maar serieus genomen te worden. Ook deze sciencefictionfilm met het nodige bruisende actiespektakel. De acteurs konden er niet voor zorgen dat het verhaal en de uitwerking ervan niet naar een hoger plan werd gebracht. Neem mensen als Emilio Estevez, Mick Jagger, Rene Russo en Anthony Hopkins dat zijn niet de minste. Het grootste probleem zit hem in de goedkoopheid van de futuristische omgeving, de spanningsloze opbouw, en de neverending story van de bad-guy. Dus een slappe film die nergens moeite deed om mijn gemoedstand te perikelen.

avatar van Steve-a

Steve-a

Lekker sfeertje, mooie decors en Emilio Estevez. Gewoon een heerlijke film

avatar van mierenmark

mierenmark

alls onze 2009 er zo uit gaat zien dan stap in naar mr volk wagen en zeg dat hij nooit maar dan ook nooit zulke leelijke auto's moet gaan maken alls de auto's uit deze film!!!

avatar van -Roald-

-Roald-

mierenmark schreef:

2009=crediet crisis

Dat wisten ze in 1991 al

avatar van ehs21

ehs21

Haha ik heb gister ff 10 min gekeken omdat ik er langs zapte. Behoorlijk hilarisch dat het 2009 voor moest stellen vind ik, je kunt toch als regisseur zelf wel bedenken dat auto's in dik 10 jaar niet zo'n verandering doormaken. Ik ben op zich wel fan van Estevez en vraag me af waarom die niet wat vaker een rol in een echt grote film krijgt /kreeg. Naja ik zal iig niet stemmen omdat ik maar een heel klein stukkie gezien heb.

Ik heb mij kapot gelachen. Hij was zo heerlijk dom en onzinnig. Serieus, als het 2040 was geweest, dan had het nog wel gekunt, want je weet het nooit. Maar 2009?

Echt de slechtste film. Tijdverspilling.

1,5.

avatar van 2009

2009

Golden Diaries schreef:

Ik vind 'm wel wat hebben deze film (even afgezien van het jaar waarin 't zich zou moeten afspelen).

En over bovenstaande quote: "heerlijk dom en onzinnig" ... "nog wel gekunt" - over dom gesproken

3.5

avatar van Polvo

Polvo

2009 schreef:

3.5

Ben ik met je eens.

Een prima film, niks mis mee, in mijn ogen zwaar onder gewaardeerd.

avatar van Zinema

Eighties in '92.

Weinig bijzondere actie-SF, die vooral opvalt vanwege de cast. Niet dat die het verschil ook maar ergens weet te maken. Het verhaaltje is simpel, maar het eerste half uurtje is best aardig. De SFX zijn vaak idioter dan die van het gemiddelde eighties videoclipje. De film ademt ondanks het jaartal dat decennium sowieso erg uit. Helaas niet ten positieve.

Doorsnee.

avatar van Basto

Basto

Soort dure futuristische b film. Er is duidelijk wat meer budget voor voertuigen en art direction dan bijnde vele post apocalyptische tegenhangers van deze film. Of het is dat Joe (Escape from New York) Alves zijn werk weer heel goed heeft gedaan.

Het verhaal is verder simpel en rommelig en er wirdt veel in geschoten. Dat is natuurlijk een pré.

En dan is er nog een mindfuck sequence die het midden houdt tussen 2001 en Brainstorm, maar dan juist weer low budget.

Kijkt prima weg, maar is uiteindelijk gemaakt voor de vergetelheid. Of iemand moet er een nieuw leven in blazen.

avatar van FlorisV

FlorisV

Het lichaam van een autocoureur wordt begeerd door een dode miljonair die een nieuw lichaam nodig heeft.

Ondergewaardeerde sf met cyberpunkelement en 80s vibe die vooral te lijden heeft onder een lage productiewaarde. De toekomst ziet er gewoon niet tof genoeg uit. Er worden kunstgrepen gedaan zoals vreemde wagentjes en auto's, die soms alleen maar een andere kleur hebben dan je gewend bent. Sets zijn ook totaal niet bijzonder.

Hopkins heeft helaas niet veel te doen, Jagger meer en doet het aardig. Jonathan Banks is duidelijk gegroeid als acteur als je hem in Breaking Bad of Better Call Saul ziet want hier is het nog echt een houten Klaas. De Russo zat zeker op het toppunt van lekker maar is ook wat houterig. Estevez is een twijfelachtige keuze...hij weet een rol nooit echt anders in te vullen dan in andere films dus je ziet altijd same old Emilio.

Raar is verder hoeveel mensen Estevez proberen te doden terwijl hij toch echt alleen levend een waarde heeft. Maar het verhaal zit verder wel behoorlijk goed in elkaar vond ik. Vrij simpel maar op het eind komen er nog een lekker aantal plot twists bij. En die werden fatsoenlijker afgehandeld dan ik gewend was. De film had er veel toffer uit kunnen zien, met net een wat betere cast en dan had het een klassieker kunnen zijn. Wel is de huidige waardering hier echt te laag, het is een vermakelijk stuk videovoer uit een tijd dat men veel meer moeite moest doen om de toekomst te laten zien. Je kon hetzelfde productieprobleem zien bij The Running Man bijvoorbeeld.

avatar van shugenja

shugenja

Jaa deze film dat is wat je wilt. Het verhaal is belachelijk de effecten zijn psychedelisch. De futuristische autos zien eruit als tenten op wielen. Na een half uur is het verhaal al op maar de actie en onzin stopt nooit.

Haha ik heb me erg vermaakt met deze film. En dan gaan mensen lopen miepen dat Jagger niet kan acteren. Dat het er een beetje goedkoop uitziet. Alsof het de makers erom te doen was om een Oscar te willen winnen ofzo. Gewoon ff je verstand op nul en zuig gewoon even die heerlijke onzin op. Wat heeft deze film zoals te bieden:

-de toekomst in 2009

-een deur die er normaal uitziet maar als je "deur" zegt gaat ie open

-hele futuristische computers die op Windows 95 draaien

-autos die eruit zien als tenten op wielen en van binnen lijken op een springkussen.

-wapens met Lasers!

Dit hoort niet in de flop 100 want het is goed gemaakt voor wat het is. Maar ok het is ook weer niet geweldig. Je had meer mogen verwachten van dit kaliber acteurs misschien is dat wel wat steekt en hadden ze deze film met wat onbekendere acteurs moeten maken.

avatar van Karim1991

Karim1991

Ja echt een heerlijke film.