• 9.176.577 stemmen

Met onder meer: Glenn Close, Jeff Bridges en Peter Coyote

Releasedatum: 6 maart 1986

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Jagged Edge

"When a murder case is this shocking, which do you trust? Your emotions or your evidence?"

Het is het verhaal over de brute moord op Page Forrester. Haar man Jack Forrester wordt verdacht. Niet vreemd want Jack is de enige erfgenaam en was op het moment van de moord in het huis aanwezig. Ondanks de vasthoudendheid van de Officier van Justitie Krasny weet zijn advocate Teddy Barnes de jury zover te krijgen dat ze hem vrijspreken. Maar is hij eigenlijk wel onschuldig?

Teddy Barnes

You_bastard

Spannende rechtbank thriller

avatar van FisherKing

FisherKing

Ja, Bovengemiddelde 'Rechtbank' Thriller; waarbij ik voornamelijk Jeff Bridges goed vond..

avatar van Sparkle

Sparkle

Degelijk maar af en toe ietske te cliché. Komt waarschijnlijk omdat we na deze film wat overspoeld werden met rechtbank films.

avatar van roda

roda

ijzersterke thriller, met een sterk verhaal en een zeer goede cast.

4 sterren.

avatar van Easterbunny

Easterbunny

Tenzij je de achterkant gelezen hebt...

avatar van Mischa

Mischa

Ja, deze film lijdt inderdaad nogal onder het feit dat er sinds 1985 ontzettend veel van dit soort rechtbank/seks/suspense-films (Guilty as Sin, maar bijv. ook Basic Instint) gemaakt zijn. Desalniettemin goed gemaakt.

Scenarist Joe Eszterhas schrijft in zijn boek American Rhapsody overigens dat OJ Simpson hem vertelde dat hij dit een geweldige film vond. En dat zei hij vóórdat zijn vrouw vermoord werd aangetroffen. Geeft te denken...

avatar van Waku

Waku

Goed onderhoudende rechtbankthriller.

Glenn Close en Jeff Bridges zijn ijzersterk in hun personages.

avatar van xenne

xenne

vrij aardig verhaal met vrij aardige cast. geen hoogvlieger, maar wel voldoende voor een 3, want blijft boeiend tot op het eind

avatar van brabusRUS

brabusRUS

' Teddy Barnes de jury zover te krijgen dat ze hem vrijspreken. Maar is hij eigenlijk wel onschuldig?'

Ik heb de film nog niet gezien, maar uit deze citaat blijkt dus dat hij schuldig is.

avatar van nightbreed

nightbreed

Tja, ik wou net zeggen wat brabusRUS al heeft gezegd.

Door dit soort allesonthullende korte samenvattingen van een film lees ik nooit de laatste paar regels van zo'n korte samenvatting.

Vaak lees ik zelfs helemaal niet waar het over gaat zodat de film een verrassing blijft.

Maar zelfs als je het verhaal niet zou hebben gelezen dan zou je aan het begin al weten of hij schuldig of onschuldig zou zijn.

Ondanks dat de film een open boek is voordat je hem hebt gezien is hij toch genietbaar dankzij goed acteerwerk en goede dialogen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Sterk rechtbankdrama met een sublieme Glenn Close een prima Peter Coyote en een iets mindere Jeff Bridges.

Ik heb de film vele jaren geleden al eens gezien en wist dat dit een goede prent was. Prima scenario waarbij je keer op keer op het verkeerde been wordt gezet, maar waarvan de plot des te verrassender is.

Ik kan hem bijzonder aanraden!!

avatar van boemboem27

boemboem27

zeer spannende rechtbank thriller,met zeer goede rollen van Glenn Close en Jeff Bridges.

avatar van gauke

gauke

Verhaal moet het hebben van een solide regie en een prima cast, want hoewel je in eerste instantie denkt dat het een knap gemaakte psychologische mysteriethriller is, blijkt de film bij nader inzien toch niet zo gecompliceerd, maar vrij alledaags te zijn (en doet ie sterk denken aan 'Fatal Attraction'), met de nodige clichématige plotwendingen en povere dialogen en heb je al snel door wie de dader is.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Schuldig of niet?

Dat is de hele vraag in Jagged Edge. Veel over het verhaal zal ik niet prijsgeven om niet te veel van de film te verpesten. Ik kan enkel zeggen dat deze rechtbank-thriller goed in elkaar zit en weinig plotfouten maakt. Is inderdaad helemaal niet gecompliceerd. Maar er zijn legio betere rechtbankfilms en dit is ook eentje die door het trage tempo, de ouderwetse regie als een grijze muis in het genre overkomt. Acteerwerk OK zonder meer. Het mist voor mij wat meer schwung op alle vlak.

avatar van Zinema

Aantrekkelijke aanwezigheid.

Aardig onderhoudend en destijds meeliftend op de hausse aan (licht erotische) moordmysteries, maar enkel dankzij de aanwezigheid van Bridges en Close aantrekkelijk. Ook Coyote is aardig, maar het script is flauw en een en ander te voorspelbaar. Dit neemt een hoop van de spanning weg.

Redelijk.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 1984 stemmen

Uitstekend acteerwerk, vooral van Glenn Close. Zeer spannend begin (beetje slasher standaarden) en dan uiteraard het hele rechtbankproces en de verwikkelingen om af te sluiten met een te verwachten plotwending.

Misschien nu iets te gedateerd en een iets te traag tempo, maar ik heb me zeker niet verveeld!

avatar van Dievegge

Dievegge

De plot vertoont gelijkenissen met een andere film.

Witness for the Prosecution.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een man beschuldigd wordt van de moord op zijn vrouw. Een vrij standaard rechtbank-thriller met een onderhoudend verhaal. Het einde is wel iets te gemakkelijk en ook de relatie tussen de twee hoofdpersonages had wat beter uitgewerkt mogen worden. Mede door de fijne cast nog een kleine 3.0 sterren.

avatar van Tiany

Tiany

Een top film met Glenn Close en Jeff Bridges, zelfs al weet je het einde, het blijft de moeite om hem later nogmaals te bekijken, en te herbekijken, de film blijft boeien.

avatar van frolunda

frolunda

Met een sterke bijrol van Robert Loggia meen ik me te herinneren.Lang geleden dat ik hem gezien heb maar ik vond Jagged edge destijds vrij sterk.Morgen op de BBC en eigenlijk best weer eens zin in.

Voorlaatste film van Return of the jedi regisseur Richard Marquand.

avatar van Movsin

Movsin

Een en ander is natuurlijk al eens gezien met dergelijk intrige en toch weet de film er de spanning in te houden : de rechtbankzaak, de (al,dan niet) verrassende ontknoping.

Stevig acteerwerk. Zeker van Glenn Close die bijvoorbeeld mooi de twijfels en ontgoocheling die haar een paar keer overvallen weet weer te geven.

Mag na meer dan 30 jaar, hoe dan ook, nog gezien worden.

avatar van Draid

Draid

Redelijk film met goede acteerprestaties van Bridges & Close.

De film had voor mij wel een voorspelbaar einde wat ik jammer vond.

avatar van jeffreyraijmann

jeffreyraijmann

Goede rechtbankfilm in mijn optiek.

Goede rollen van Bridges, Close en Coyote.

Maar ook van Loggia

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Wiebelen tussen heeft ie het nou wel of niet gedaan. Stukken drama met een klein beetje thriller, daardoor doet het een beetje muf/traag aan. An sich best wel een prima cast maar er waren momenten dat ik het acteren niet in het geheel kon waarderen. Vooral de tijdstippen van emoties waren niet altijd sterk te noemen.

Ik verlaag met een halve ster, Robert Loggia was het sterkst met daarnaast een prima Coyote (zoals altijd).

Bridges en Close deden het aardig. Rechtzaak niet geloofwaardig in ondervragingen, verhaal ook niet origineel.

avatar van AniSter

AniSter

Best wel aardige film, m.n. door de ontknoping. De onderlinge strijd tussen de aanklager en advocaat kon wel model hebben gestaan voor de latere film Primal Fear (1996), al waren de beroepen van de dame en heer in deze film omgedraaid. Ik vond de casting van Glenn Close niet de juiste. Ondanks dat ze prima acteerde vond ik haar niet in deze rol passen. Voor de rest wel de moeite van het bekijken waard.

avatar van starbright boy

Blu Ray verschijnt bij Indicator in augustus