• 9.374.498 stemmen

Snuf de Hond en de Jacht op Vliegende Volckert (2008)

Familie / Mystery | 97 minuten

Genre: Familie / Mystery

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Steven de Jong

Met onder meer: Tom van Kalmthout en Vivian van Huiden

Gesproken taal: Nederlands

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Snuf de Hond en de Jacht op Vliegende Volckert

Tom en Mirjam horen van Bouke de legende van een spookachtige verschijning 'Vliegende Volckert' die vroeger iedereen in het dorp lastig viel. Samen met Snuf gaan Tom en Mirjam op onderzoek uit. Vlakbij het moeras komen ze jachtopziener Grevendonk tegen die zegt in de val te zijn gelokt door een spook. Als er in het dorp meerdere onverklaarbare gebeurtenissen plaatsvinden komen de dorpelingen in actie en gaan onder leiding van agent Bantvink het moeras in. Daar komen ze voor een nare verrassing te staan. De dorpelingen zijn van mening dat het spook 'Vliegende Volckert' echt bestaat. In het dorp ontmoet Tom een oude bekende die denkt samen met Snuf het mysterie op te lossen, maar zullen ze erachter komen wie de echte Vliegende Volckert is?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Spetie

Dit vond ik altijd het beste boek uit de Snuf de Hond reeks, maar de film is helaas geen topper. Het verhaal is allemaal iets "te gemaakt" in deze film en loopt nooit echt vlot. De sfeer van de film is best aardig en het hele gegeven rond 'Vliegende Volckert' is lekker mysterieus opgezet. Helaas worden sommige zaken nogal kinderachtig neergezet, waardoor van echte spanning eigenlijk nooit sprake is. De acteerprestaties zijn ook niet geweldig, maar is zijn geheel is de film behoorlijk onderhoudend. Jammer alleen dat ik ook na het zien van deze film de voorkeur aan het boek blijf geven.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vond Snuf de Hond in Oorlogstijd een van de beste Nederlandse jeugdfilm producties. Deze opvolger is duidelijk minder dan het eerste deel, maar daardoor beslist niet vervelend. Leuk acteerwerk, leuke gebeurtenissen, en er hang een lekker grimmig sfeertje in de film. Voor kinderen is dit geweldig, en ook boeiend wel denk ik. Ik vond het wederom een prima familiefilm die lekker wegkeek. Heerlijk!

Dikke 3*

Overigens wil ik ook wel de andere Snuf films gaan kijken, maar ik zie dat die een andere cast hebben.. Hopen maar dat dat een beetje goed uitpakt.