Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
Pilcrepus
En ook in deze film is wederom die ernstig irritante: ''The Wilhelm Scream'' te horen.
Ik dacht ook al dat ik hem hoorde. Het veranderd meteen de sfeer van de film omdat hij zo herkenbaar klinkt.
Misschien komt het omdat ik zo goed Italiaans spreek, awieverdeurtsie.
1976Ben
De film duurde oorspronkelijk ook langer, maar door wat kritiek van verschillende kanten heeft Tarantino besloten hem wat in te korten. Een film van 3-3,5 uur was wellicht te lang geweest, en in het bijzonder als ie op een filmfestival als Cannes in première gaat.
Nee hoor, da's niet waar
namingway24
Ik was de laatste tijd steeds meer geneigd om Basterds een perfecte score te geven. Na een derde kijkbeurt vallen kleine imperfecties bijna niet meer op, en kan ik vrijwel elke acteerprestatie waarderen. Dit is geen film, dit is een ervaring.
Dat de film te lang duurt mag geen criterium zijn om deze film een laag cijfer te geven. Sommige scènes duren wel erg lang, maar dit doet Tarantino volgens mij gewoon om spanning op te bouwen. De barscène bijvoorbeeld. Er lijkt niets aan de hand, maar naarmate de scène vordert wordt de sfeer steeds ongemakkelijker tot er uiteindelijk een geweldige uitbarsting komt. Ten minste, zo komt het bij mij over. Geen enkele scène is overbodig, geen conversatie zonder reden...
Verder kan ik nog zoveel redenen bedenken waarom dit zo'n goede film is. De karakters, de Tarantino-momentjes, de muziekkeuze, en ga zo maar door. Tarantino heeft mij nog nooit teleurgesteld, en howel ik de eesrte keer een beetje teleurgesteld was (ik verwachtte misscien een actiespektakel) ben ik nu helemaal om.
De laaste scène in het bos is voor mij één van de meest gedenkwaardige. Een perfecte afsluiter van een perfecte film. Het laaste shot en dan het geweldige "Rabbia E Tarantella" van Morricone tijdens de aftiteling. Ik blijf altijd zitten tot de credits afgelopen zijn.
Ik weet niet of Lt. Aldo Raine namens Tarantino spreekt, "but this might just be his masterpiece".
Toch maar die perfecte score...
misterwhite
Vanavond is het zover dan ga ik de film eindelijk zien, ik ben echt benieuwd
JacoBaco
Er is toch wel een 3 uur durende versie van deze film lijkt mij, want in de trailer gebeuren dingen die je nergens in de film tegenkomt.
Dat gebeurd wel vaker, dat ze shots in de trailer gebruiken, die niet in de uiteindelijke film zitten...
Misschien brengen ze die 3 uur durende versie na verloop van tijd wel op DVD uit. Zou graag die 3 uur durende versie zien.
Lexcoaster
Is mij inderdaad opgevallen.. En mede dankzij een van die shots kreeg men het idee een actiefilm voorgeschoteld te krijgen, terwijl het grootste deel van deze film uit dialogen bestaat..
vitani
ik kwam niet meer bij!
'deze man wil sterven voor zijn land ........ please, doe 'm een plezier' :'''''''')
of het moment dat Brad Pitt zegt dat hij vloeiend italiaans spreekt en het vervolgens in praktijk brengt! hilarisch!
maar er waren wel stukken bij waar ik mijn handen voor mn ogen moest doen .... ik ben niet zo van het bloed en de ingewanden, bah!
maar toch, 5*
glaedr
Bohn Gieurhneuh!
Ik heb me om vele dingen kapot gelachen, Het stukje van Goebbels en zijn Franse tolk door de ogen van Shosanna, hilarisch! Lekker veel bloed, wat het een allround film maakt, met heel veel genres. Complimenten voor Christoph Waltz, een geweldige acteur die allerlei talen vloeiend beheerst! Hij is ook een meester in verschillende emoties tonen. Uiteraard vond ik Hitler ook amuserend, hoe hij lekker genoot van dood en verderf op het witte doek.
Echt een film in Tarantino stijl, dat betekent ook dat er heel veel gelul is wat meestal heel komisch is, maar soms ook een diepe zucht geeft, al maakt het de film extra bijzonder, met zijn langdradige, weinige scènes, maar persoonlijk vond ik het soms net iets te langdradig.
Maar alsnog een welverdiende 4,5!
Arriverdeurcie!
misterwhite
Wow wat een geweldige film. Ik had er veel van verwacht en mijn verwachtingen kregen een speciale wending in de film. Ik had hem compleet anders voorgesteld maar dit is beter
Brad Pitt vond ik GEWELDIG, Eli Roth is ook erg cool.
Het verhaal is compleet gestoord en erg spannend.
De film bevat lange dialogen met leuke wendingen (typisch Tarantino)
4,5 voor deze topper
arie-lex
GEWELDIG super ben gisteavond in de bios wezen kijken en wouwie wat een film GEWELDIG
arie-lex
Ik vond hem niet zó bijzonder eigelijk...
Ja als je Untergang, Der (2004) in je top 10 op nr 1 hebt staan kun je waarschijnlijk de knipoog in deze fantastiche film niet waarderen
schram101
Hou nou toch eens op om over iemands top 10 te beginnen wanneer dit er totaal niet toe doet!!
AddictedToMovies
Logisch dat je daarover begint, met Tears of the Sun op nummer 1
J.S.
Het doet er in dit geval wel toe lijkt me.
nijnokonijno
klopt, ik heb hem vandaag gezien en ik zag nergens dat brad pitt zei: oh yes,yes,yes
nijnokonijno
ik heb hem gezien, hij viel erg tegen, veel te langdradig en ik vond dat de film niet op gang kwam. Kortom: erg saai (behalve de actiescenes)
nijnokonijno
Het doet er in dit geval wel toe lijkt me.
waarom lijkt je dat?
Benniebob
Hele goeie film, zat goed verhaal in en goeie humor.
Ik vond hem trouwens helemaal niet langdradig, na 2.5 uur in de bios was hjij afgelopen en ik had het gevoel dat ik pas een uur zat. Ik bleef geboeid kijken tot het eind.
tommykonijn
Inglourious Basterds
Met veel hoge verwachtingen ging ik op mijn verjaardag naar deze film. Ik werd een beetje teleurgesteld, maar ik vond het zeker geen slechte film.
Ik heb tot nu toe 4 films van Tarantinio gezien. En over het algemeen was ik daar erg tevreden over, deze ook wel maar draagt een groot nadeel met zich mee : heel veel langdradige gesprekken. Nou kan ik daar soms best mee overweg, zeker als die gesprekken grappig zijn, maar eigenlijk vond ik ze wat overbodig. Over de actie-scenes geven ik mijn complimenten want daar was echt niks op aan te merken. Het acteerwerk is ook prima (met name Brad Pitt) en de kostuums zijn ook mooi. Het speelduur is (zoals ik al eerder vermelde) een beetje té lang, al wordt het wel een stuk spannender en boeiender als de film zijn einde nadert. Met een geweldige eindzin
. De humor werd ook wel een beetje gemist hier en daar.
Uiteindelijk heb ik me toch wel vermaakt op de napunten na, maar ook de muziek zorgde vaak voor veel spanning. Ik kom uit op een 3,5*.
Misschien waardeer je hem over een aantal jaren wel . Want ik kan me goed voorstellen dat kinderen dit niet bepaald een geweldige film vinden. Vooral als er veel dialogen in zitten.
Maarten81
Tja, als je een film 'goed' bestempeld als er maar spanning in zit en het slecht vind omdat je dialogen saai vind, zoals Tommykonijn zegt, dan kun je beter een spannende tekenfilm kijken.
Als de dialogen goed zijn zoals in deze film, worden de verschillende karakters veel dieper uitgewerkt. Ik vond dit vooral bij Hans Lada, echt fantastische acteerprestatie van hem (Christoph Waltz)
Karl van H.
Dus 'n goeie thriller met vlotte dialogen mag ik niet goed vinden volgens jou, of wat bedoel je nou precies te zeggen?
glaedr
Ik heb ergens gelezen dat dit inderdaad een verkorte versie is, maar ik denk niet dat de oorspronkelijke versie er nog aan komt. De oorspronkelijk versie is 18 minuten langer. Maar de trailer vond ik al misleidend, dus waarschijnlijk lijkt de film dan nog sterker als je het hebt over Yes,Yes,Yes...
ViolentGhost
Vond de trailer misleidend voor de film, de trailer laat constant actie, geknal en gekill zien terwijl de film 3 kwartier dialogen heeft en 1 actie shot van 4 seconden die meteen weer achtervolgd word een even lange dialoog. En met al die 5'jes en recensies had ik toch echt wat hogere verwachtingen van de film plus ik dacht even lekker een film te zien over het killen van duitsers Tarantino style...
Viel mij dus zwaar tegen.

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972