Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Clint Eastwood, Bee Vang en Ahney Her
Releasedatum: 12 maart 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Gran Torino
"Ever come across somebody you shouldn't have f#cked with?"
Walt Kowalski (Clint Eastwood), is een knorrige oorlogsveteraan en oud fabriekswerker die net zijn vrouw heeft verloren en geen goed contact heeft met zijn zoons. Ook zijn buren ziet hij amper. Ooit was het nog een goede buurt, maar nu wonen er voornamelijk Aziatische Hmong-immigranten om hem heen. En daar moet Walt helemaal niks van hebben. Door zijn ervaringen in de oorlog in Korea heeft hij een hekel aan Aziaten, maar eigenlijk aan zo'n beetje alle culturen. Hij wil het liefst met rust gelaten worden, door iedereen. Totdat op een nacht zijn prachtige auto, een Gran Torino, bijna wordt gestolen. De dader is zijn buurjongetje die dit deed onder druk van een lokale bende. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van Walt én zijn buren voorgoed zal veranderen...
Walt Kowalski
Steve Kowalski
Barber Martin
Tim Kennedy
flipflop
Erg sterke film met werkelijk briljant acteerwerk. Helaas heb ik hem niet helemaal af kunnen zien (tot en met de beschieting in het huis door de chinese gang) want m'n maten wilden perse buiten chillen >.< Binnenkort op m'n gemak maar is afzien, maar voor nu geef ik de film 4 sterren. Heb soms moeten lachen, de film heeft me gegrepen en laten nadenken, en tegelijkertijd was ie af en toe erg spannend. Een film die deze factoren op zo'n succesvolle wijze combineert verdient zeker een pluim.
Don Dijk
En als er 1 in de sloot springt, spring jij er achteraan?? Kom aan, krijg een eigen identiteit ofzo!!
deft0nes
Goeie film, maar niet fantastisch. Ook vond ik het acteerwerk van Clint's buurjongen niet zo heel goed.
TheNelizz
Zeer fijne film, jammer van de houterige acteermomenten van de buurjongen..
xxsilversurferxx
volgens mij hoort deze film o pde 62 ste plaats in de top 250 te staan , maar hij staat er niet wel raar er zijn zat stemmen ???
Thom1994
Een film moet maximum 2 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor de top 250.
Ik snap niet waar dit systeem op slaat. Zijn films die vorig jaar zijn uitgekomen nog niet goed genoeg voor de top? Ik vind deze regeling echt vaag hoor :S
Don MN
Wat maakt het uiteindelijk uit? Als je de 200 stemmen-regel ook bij nieuwe films hanteert, staan veel films heel kort in de top250. Na een tijdje daalt het gemiddelde van zo'n film vaak erg. Het is juist irritant als de top50/250 steeds onnodig verandert. Gran Torino is een uitzondering en heeft zijn hoge notering na veel stemmen weten te behouden.
Bart Simpson
Als je er over wilt klagen, daar is een topic voor
MC:T
Geweldige fim!
ik vind het vooral indrukewekend hoe de filmmakers er voor zorgen dat je zoveel respect krijgt voor een man die in het begin van de film als een echte nurk wordt weergegeven.
Sterke film, 100% Eastwood.
Kheb van deze film genoten en zal hem zeker nog zien!
Bart Simpson
Filmmakers? Die man in het begin is dé filmmaker van deze film
ArnoldusK
- 2060 stemmen
ik vind het vooral indrukwekkend hoe de filmmakers er voor zorgen dat je zoveel respect krijgt voor een man die in het begin van de film als een echte nurk wordt weergegeven.
Sterke film, 100% Eastwood.
Kheb van deze film genoten en zal hem zeker nog zien
Sluit ik me helemaal bij aan.
Wat een prachtrol van Eastwood, echt een oude, verbeten man...
postvakje
Sterke film hoor. Hier en daar misschien wat cliché, maar daar stonden toch ook verrassende dingen tegenover. Mooi verhaal, prima acteerwerk.
Zeer van genoten!
Kristiaan
Vooral het einde vind ik doordacht. Vandaar 'n half sterretje extra!
panax
wat een karakter speelt eastwood weer,deed mij aan de unforgiven denken,verassend mooi einde,topfilm!!!!!
ManBearPig
Slecht geacteerd. Scenes zijn traag terwijl het verhaal snel gaat. Vond ik storend.
b_cru
Mooi film, mager verhaal. Heb me zeker tot het einde vermaakt, maar kan niet zeggen dat dit een topfilm is die je tig keer moet zien en dat is toch mij beoordeling als je hoger dan 3,5 scoort.
Clint Eastwood zet een zeer goede rol neer. In begin heb je ook echt een hekel aan hem en wacht je op het goede wat hij moet gaan doen.... en dat gebeurd dan ook...
Eigenlijk dus erg voorspelbaar, maar zo goed in beeld gebracht waardoor de film je toch meeneemt.
Thom1994
Ik vind je beoordeling storend
Tommeh
Jammer van het moralistische verhaaltje, de stereotype karakters en de vrachtladingen aan clichés, die werkelijk aan elkaar geregen worden.
Want verder is dit gewoon een vakkundig gemaakte film. Eastwood speelt zijn rol zeer overtuigend (inclusief gegrom, gekreun en gespuug) en de film is prachtig geschoten, het ziet er werkelijk uit als een plaatje.
Daarnaast kan van uitspraken als - Ever notice how you come across somebody once in a while you shouldn't have fucked with? That's me. - alleen maar genieten, hij is volgens mij de enige die cool genoeg is om ermee weg te komen (zelfs op deze leeftijd).
3.5* voor Clint.
planet_of_death
De soundtrack die je hoordt op het moment dat de bende gearesteerd wordt nadat ze Walt hebben neergeschoten is schitterend.
YouTube - Gran Torino - Arrested (Original Motion Picture Score)
Kilii
Verhaal : 4,0
Het was een zeer simpel verhaal, met ondanks het 'grove' taal gebruik toch zeer veel diepgang. Er waren voldoende attributen die deze film intressant wisten te houden
Plot : 4,0
Het plot paste mooi in het verhaal, enkel was hij soms dus ook wat voorspelbaar.
Acteerprestaties : 4,0
Ik vind dit absoluut niet overdreven, Eastwood speelt zijn rol fantastisch, en hij heeft er ook wel een goed gezicht voor natuurlijk, overigens ook zeer mooie acteerprestaties van de rest van de cast.
Tijdsduur : 4,0
De film gaat niet te snel, maar ook niet te traag. De film verloor geen moment mijn interesse. De tijd vloog letterlijk voorbij.
Effecten : 4,0
Uiteindelijk brengt dat ons op een 4*
Een mooie film, goed gespeeld, en mooi geregiseerd.
Toxic-Nostra 27
Ik heb niks met Clint Eastwood maar deze was verder wel ok.
LocosR
Vind dit een film met weinig actie, maar toch bleef het me boeien
En dat heb ik niet vaak
Vind het echt een super film

Geprezen film 'Gran Torino' van Clint Eastwood is nu te streamen op Amazon Prime Video

Vijf topfilms waarin de regisseur ook de hoofdrolspeler is

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999