Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Clint Eastwood, Bee Vang en Ahney Her
Releasedatum: 12 maart 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Gran Torino
"Ever come across somebody you shouldn't have f#cked with?"
Walt Kowalski (Clint Eastwood), is een knorrige oorlogsveteraan en oud fabriekswerker die net zijn vrouw heeft verloren en geen goed contact heeft met zijn zoons. Ook zijn buren ziet hij amper. Ooit was het nog een goede buurt, maar nu wonen er voornamelijk Aziatische Hmong-immigranten om hem heen. En daar moet Walt helemaal niks van hebben. Door zijn ervaringen in de oorlog in Korea heeft hij een hekel aan Aziaten, maar eigenlijk aan zo'n beetje alle culturen. Hij wil het liefst met rust gelaten worden, door iedereen. Totdat op een nacht zijn prachtige auto, een Gran Torino, bijna wordt gestolen. De dader is zijn buurjongetje die dit deed onder druk van een lokale bende. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van Walt én zijn buren voorgoed zal veranderen...
Walt Kowalski
Barber Martin
Tim Kennedy
SuperIndowtje
Net gezien.
Vond 'm echt super.Wat een held die man.
alweer tijdje terug dat ik me zo heb vermaakt bij een film.
daarom de volle 5 *
Elineloves
Goeie film, blijft je aandacht vasthouden. Acteerwerk van Clint was super, wát een kerel.. Die zou ik ook wel als buurman willen.
Verder vond ik de rest van de cast ook prima acteren.. Behalve die neef van Tao, wat zou ik die graag een mep geven.. irritant gezicht!
3.5 *
ArcovandenBroek
Wat een geweldige film zeg, Clint speelt de sterren van de hemel en dat op zo'n leeftijd! De teksten zijn briljant, het hele verhaal is super en een schitterend einde. 4,5* verdiend, ga het zien!
SanneW
Dat Clint Eastwood goede films kan maken dat wist ik al (Changeling). Dat hij een goede acteur was is wel degelijk gebleken in deze film! De film zit echt vol humor en pure hardheid/haat van allerlei soorten mensen (dikke rasisme). Je ziet gewoon waar het omdraait in zulke werelden in USA en zeker met allerlei bendes. De trailer geeft gelukkig maar heel weinig weg en de film is top neergezet!
LB2411
Een film voor de echte liefhebber.
Clint Eastwood speelt wederom super in zijn eigen productie.
Jammer dat ook hij oud wordt maar in deze rol komt dat hem zeer ten goede. Prachtig.
Again you made my day, punk.
underwearhero
belachelijk slechte film op verschillende vlakken.
Ten eerste slecht script met slecht dialoog. Alles wordt uitgespeld. Het begint met de eerste scéne al in de kerk waar Clint's familie over hem praat dat ze hem vervelend vinden etc. Het is totaal niet subtiel gebracht. En dit gaat trouwens ook door de hele film door. Vooral als het om zijn familie gaat wordt veels te opzichtig duidelijk gemaakt dat ze hem niet mogen.
Het personage van Clint is nogal overdreven. Een karikatuur. Een typische antiheld. Als je een personage zo overdrijft wordt het al vrij onrealistisch. Constant maar vloeken en grommen. Dit is geen tekenfilm of strip, het is een dramafilm. Dat mag subtieler en realistischer naar mijn mening. Eigenlijk is het enige goede geloofwaardige personage in de film de priester. Ook goed geacteerd. Hij wordt eerst geintroduceerd als een vervelend mannetje maar dan blijkt dat hij zo slecht nog niet is en zijn motieven goed zijn. Hij was goed uitgewerkt in tegenstelling tot de kinderen.
Vooral het acteerwerk van de jongen is belabberd. Lijkt me erg genant om als regisseur en ervaren acteur dit soort prestaties te hebben in je film.
Verder is het verhaal vrij clichématig, het gaat over een antiheld die langzaam ontdooit en veranderd. Halverwege was ik al losgekoppeld van de film vanwege de lage kwaliteit (script, dialoog, acteurs, clichés) en het einde deed me dan ook niks.
Al met al vrij standaard Hollywoodfilm, een teleurstelling. En dan te bedenken dat het van dezelfde regisseur is als van Mystic River (wat wel een goede film was naar mijn mening).
JohnnyBGood
Aa de ene kant heb je wel gelijk, maar het einde had ik dus echt niet verwacht. Zo'n onverwoestbare man als Clint die zich zelf opofferd om z'n buren te redden. Petje af. Zeker voor een man van zijn leeftijd.
BRAVO BRAVO
Tonypulp
belachelijk slechte film op verschillende vlakken.
Alles wat jij opnoemt probeerd het niet eens te zijn
Cliché verhaal, had je het idee dat het de bedoeling was dat het diepgaand en vernieuwend zou zijn?
Overdreven personage, karikatuur, precies de bedoeling.
'' Dit is geen tekenfilm of strip, het is een dramafilm. Dat mag subtieler en realistischer naar mijn mening.''
Dus drama films moeten allemaal zielig en subtiel zijn? En realistisch? is het dan zo piete peuterig hokje waarin jij een drama plaatst? beetje raar dat het niet af mag wijken.
underwearhero
had ik het idee dat het diepgaand of vernieuwend moest zijn? nee, maar het feit dat het zo cliché is noem ik als slechte eigenschap.
dramafilms moeten zielig zijn? Waar heb ik dat gezegd?
En ja ik vind dat een drama realistisch moet zijn omdat een dramafilm een weerspiegeling van de werkelijkheid hoort te zijn.
En wil je zeggen dat deze film niet realistisch probeert te zijn? Ik denk toch dat dat wel de bedoeling was van de filmmaker.
Tonypulp
-''nee, maar het feit dat het zo cliché is noem ik als slechte eigenschap.''
Oké dat is duidelijk.
-''dramafilms moeten zielig zijn? Waar heb ik dat gezegd?
En ja ik vind dat een drama realistisch moet zijn omdat een dramafilm een weerspiegeling van de werkelijkheid hoort te zijn''
Wat is hier dan onrealistisch aan? nergens zie ik hem onmogelijke fratsen uithalen, het ligt er allemaal wat dik op maar een 100% drama is deze film ook niet, vind deze film zoiezo moeilijk om in een hokje te plaatsen, maar puur drama is het niet, meer komedy/drama/actie als je het mij vraagt, ookal is de aktie heel beperkt.
-''Een actiefilm daarentegen is niet gebonden aan dit soort kenmerken en mag schurken en helden hebben. Dit is echter niet zo'n type film dus hoort het realistisch te zijn en dat is het niet naar mijn mening (zeker de familie van Clint is belachelijk overdreven).''
Dan heb je duidelijk een verkeerd beeld van de film, Zoals ik al zei is het niet echt een drama, en als je je daar dan op focust (dus verwacht een ''echte'' drama te zien) zul je inderdaad zoals jij dat hebt veel dingen als slecht ervaren, omdat je het anders verwacht van een drama.
Maar deze film is juist zo heerlijk omdat het er zo dik op ligt, die familie maakt het juist zo leuk, deze film moet niet zo serieus bekeken worden.
underwearhero
maar de film is wel serieus bedoeld. Dat is juist het probleem. De nadruk ligt duidelijk op drama en naar mijn mening is het niet goed genoeg/realistisch genoeg uitgewerkt. Zelfs al zouden we het genre vergeten, de slechte acteerprestaties (vande kinderen) kun je denk ik niet ontkennen.
'zul je inderdaad zoals jij dat hebt veel dingen als slecht ervaren, omdat je het anders verwacht van een drama.'
hoe kun je anders kijken naar deze film? het is toch duidelijk bedoeld als een drama? Ik zie het totaal niet als een komedie of actiefilm (hoewel er wel grapjes worden gemaakt en er wat actie inzit ) want de nadruk ligt op drama.
Tonypulp
Ik, en andere (in hun recensies gelezen) hebben anders hard kunnen lachen om het groffe, racistische gedoe van de oude norse man.
Neem bijvoorbeeld die scene waar ze die jonge proberen als een man te laten praten, geweldig
Jammer dat je het niet kon zien, blijft verder weinig over als je het om het drama kijkt.
underwearhero
die scéne vond ik idd niet grappig maar raar. Het kwam niet natuurlijk over. Maar zoals ik al zei zaten er grapjes in (die sommigen wel grappig vinden en anderen niet) maar wat belangrijker is is de drama (personages, dialoog, verhaallijn acteren).
Actie en humor zijn extra's in zo'n film wat niet het hoofddoel is in de film.
Tonypulp
Oke duidelijk, drama is voor mij niet belangrijk, duidelijk dat dat niet mijn genre is, maar deze vond ik goed, blijkbaar was voor mij de humor en actie genoeg om het geslaagd te laten zijn
En het gebrek aan 'goede drama' treft mij dan ook niet.
Xen0n
Heel erg goeie drama, goed verhaal, goed geacteerd. En dat allemaal samen met het prachtige sarcasme en rasistische opmerkingen van Clint, brengt dat nog wat humor mee. Het actie gedeelde vind ik wel erg minimaal, maar al met al een zeer geslaagde film! 3,5*
benji0101
Super film...
Recentelijk gekeken.... Echt weer een toppertje van Clint Eastwood. De film kijkt lekker weg... Zo nu en dan leuke humor, actie en spanning..
Jammer dat Clint al zo oud is.
Ik vind de film daarom aan de ene kant ook wel weer een beetje weemoedig.
Je ziet niet meer de energievolle Clint, maar een man die in de avond van zijn leven is. (ondanks dat nog wel afgetraind en een sterke geest)
Zou dit de laatste film zijn??? Zeker met het oog op de laatste scene in de film........(aan alles komt een eind)
ArcovandenBroek
Als het goed is, was dit z'n laatste rol. Een groot acteur, bijna 79 jaar, bedankt Clint voor al je mooie werk.
Mel24
Prachtige film en weer een super prestatie van Clint! Hij maakt gewoon de film!
Het is wel een cliché verhaal maar toch was ik verrast door het einde.
Heb serieus wat afgelachen tijdens het eerste deel!! Zalige humor!
Alleen de priester vond ik wat minder. Kwam bij mij totaal niet over en vond hem in het beging zeker niet goed acteren..
Spijtig dat dit zijn laatste rol is. Wel eentje die je zal bijblijven!
Verrassend goed, voor een Eastwood!
Reden daarvoor is zeker het personage dat Eastwood vertolkt. Ik ben echt allesbehalve fan van de man, zowel als acteur als regisseur, maar voor een rol als deze is hij perfect.
Een nogal nors en zielig dat lang geleden is achtergebleven in zijn verleden. Wel zeer direct en grofgebekt. Jammer om zoveel te lezen dat men hem ook rascistisch noemt. Hoewel zijn uitspraken makkelijk zo opgevat kunnen worden blijkt meermaals dat het meer zijn manier van doen is dan dat hij een echte vreemdelinghaat vertoont. Maar 't is uiteraard een populair woord dat makkelijk over de lippen gaat.
Anyway, zijn rol zorgt voor veel komische situaties en dialogen, zeker en vast de trekpleister van de film. Raar dat het genre komedie dan ook niet vermeld staan. De gehele Chinese familie is een pak minder interessant. Vele first-timers maar dat is er dan ook erg goed aan te zien. Erg houterig bij momenten.
En veel minder is Eastwood die zich toch weer even cowboy waant, inclusief schietgebaartjes. Het komt gewoon niet over, hij probeert het veel te hard. Als parodie op zichzelf werkt het in de ene helft van de film, als serieus personage faalt het gewoon. Daarbij kon ik ook niet zo lachen om het eind, waar hij als waar Christus figuur de arme Chineesjes op nobele wijze hun leven teruggeeft. Eewww.
Verder nogal melig verhaaltje uiteraard, dat volledig geredt wordt door Eastwood's grumpy personage. Deed eigenlijk wel wat aan About Schmidt denken, maar dan met wat extra overbodige zever jammer genoeg.
akka
Eindelijk weer eens een echt goede drama/actie/(komedie) film.
Echt een film die je gezien moet hebben.
Meer heb ik er niet over te zeggen
5.0
W.M.J.M
Verrassend goed, voor een Eastwood!
Hij was toch al aan het doodgaan?
W.M.J.M
Nee, maar het helpt natuurlijk wel om te begrijpen waarom hij zoiets zou doen. Hij had immers geen goed contact met zijn famillie of zo.
Verklaart nog steeds niet waarom hij als opgehangen Christus figuur neervalt. En al helemaal bedenkelijk als je ook zelf de film regisseert en het zogenaamd je laatste acteursrol is.
Verklaart nog steeds niet waarom hij als opgehangen Christus figuur neervalt.
Nee, dat kan ik me helaas ook helemaal niet meer herinneren.
Mjah, moet je de film nog maar een keer opnieuw kijken. Zijn pose is erg duidelijk, even snel googlen zegt mij dat ik verder zeker niet de enige ben die het zo ziet.
the new guy
Zwaar tegenvallende film. Na het gemiddelde gezien te hebben besloot ik de film te kijken. Maar wat een beroerd en onvoorspelbaar verhaal.
In de hele familie zitten twee goede acteurs: Clint, natuurlijk. En die oude buurvrouw. Verder wordt er zo dramatisch slecht geacteerd dat de goede bedoelingen in het plot totaal niet meer interessant zijn.
Die Tao (toad) doet me als acteurtje heel erg denken aan Harry Potter. Zeker wanneer hij opgesloten zit in de kelder en op de deur beukt
Twee sterren voor de grappen en voor Clint.
witboek
Eerst vond ik hem niet zo goed, maar achteraf moet ik bekennen dat Clint Eastwood een goed act heeft afgeleverd.
Normaal gezien vind ik Clint Eastwood niet zo goed, maar hoe ouder hij wordt des te beter hij acteert.

Geprezen film 'Gran Torino' van Clint Eastwood is nu te streamen op Amazon Prime Video

Vijf topfilms waarin de regisseur ook de hoofdrolspeler is

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999