• 9.380.130 stemmen

Vacancy 2: The First Cut (2009)

Horror | 86 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Vacancy 2

Geregisseerd door: Eric Bross

Met onder meer: David Moscow, Agnes Bruckner en Trevor Wright

Plot Vacancy 2: The First Cut

"If the camera is on, you're dead."

Jessica, haar verloofde Caleb en Calebs maat Taner checken in bij het rustige en afgelegen Meadow View Inn motel. Al snel komen ze erachter dat dit motel gerund wordt door een gestoorde en moordlustige maniak, en twee van zijn hulpjes, met hetzelfde karakter als hij.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van hrdcr-hooligan

hrdcr-hooligan

poe poe, wat een klote film!!!!

was blij dat die afgelopen was!!

was dus helemaal niet blij met het einde, komt dus een deel 3!!!

die gaan we dus bij deze al niet kijken.

veel succes met deze film, en wie stemt er nu eens godsnaam een 5 op deze film??? wat een idioot gek.....

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Ik ben hem nu aan t kijken, maar vind het al jammer dat je zoveel van de bad guys ziet.Het mysterieuse wat in deel 1 was verwerkt is weg bij dit vervolg.Nu weet je al gelijk wie het doen, die zieke spelletjes.Jammer jammer.Maar goed, even verder kijken

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Wat een waardeloos vervolg zeg.

Erg jammer, daar het eerste deel gewoon een erg goede film was/is.Hoe verkloot je een film!.

Jammer Jammer!

avatar van dirk1978

dirk1978

bagger

avatar van veendiek

veendiek

slecht ja echt slecht was dit een beginnen

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Had er veel meer van verwacht, een 2,5 voor de moeite.

avatar van vwtune

vwtune

ik had er ook meer van verwacht. Slap aftreksel

avatar van tal1b

tal1b

matige film, toch een 2,5 van wegen het goed spelen van Agnes Bruckner, verhaal verder is er een van 13 in een dozijn.

avatar van FilmFreakDimi

FilmFreakDimi

Matig zoals de meesten hier al hadden gemeldt

Flauw vervolg.

Afgezien van het einde op geen enkel moment vervelend, maar daar houdt het dan ook meteen mee op. Echt een compleet niemendalletje, typisch horror flickje dat nergens in uitblinkt.

Visueel soms aardig maar nooit goed, soundtrack hetzelfde. Wanneer het interessant wordt moet steeds meteen de schaar erin. Acteerwerk is pover en het prequel idee werkt ook niet bepaald goed aangezien het mysterie nét het grote pluspunt was van deel 1.

Weinig gore en weinig echte horror. Eén geslaagde scene (met die gast die aan de vloer/plafond genageld wordt), verder is het ook daar niet veel soeps. Erg matig einde ook.

Gelukkig duurt het allemaal niet te lang en vallen de "jongeren" nog wel mee. Geen al te irritant volk, behalve dan diegene die het langst overblijft.

Gemiste kans, degelijk tussendoortje maar amper iets toevoegend aan het hele genre.

avatar van Raffael77

Raffael77

Wat een andere regisseur wel niet kan doen he. Zo zie je maar.

Ook Wrong Turn had hier mee te maken en eigenlijk ook Saw reeks alhoewel niet elk deel slecht is maar eigenlijk is deel 1 gewoon het beste.

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Na het zien van Vacancy 1, keek ik echt uit naar het tweede deel.

Helaas, is het een stuk minder. Acteerwerk is matig, Filmwerk is echt behoorlijk zwak & ook is de spanning eigenlijk compleet weg. Zonde, echt want deel 1 was zo goed.

avatar van rooijen0

rooijen0

vacancy 2 the firts cut

vindt hem goed .

heb er van genoten .zo als deel 1 en 2

ze hadden beter deze dvd eerst uit gebracht en dan vacancy

van mij één 5

avatar van 'steeff

'steeff

leek net dat ik home alone aan het kijken was

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

INHOUD 2.5* maal 3 7.5*

Ik vind dit een klassieke horrorfilm, zoals er duizenden zijn, matig uitgewerkt, matige film.

ACTEERWERK 2.5* maal 1 2.5*

Er zijn niet echt goede acteurs in de film, maar ze vallen best wel mee. Ze verbrotten de film niet.

ANDERE 2.5* maal 1 2.5*

TOTAAL 12,5 : 5 = 2.5*

avatar van Scorpiejoo

Scorpiejoo

voorspelbaar en matig

avatar van mixmaster

mixmaster

nou ik vond dit vervolg toch niet zo heel erg slecht.

natuurlijk is het veel van hetzelfde maar wat verwacht je anders van een horrorfilm deel 2.

spanning genoeg en ook leuk geacteerd , ik heb me wel vermaakt met dit vervolg.

deel 1 is beter maar toch 3 sterren voor deze.

avatar van Dudine

Dudine

jammer dat een vervolgverhaal toch vaak slechter is, wat ik in dit geval weer vindt

ik snap ook niet dat ze die laatste vent niet gelijk neerknalde 8-)

avatar van Kristen

Kristen

Deze vond ik beter dan de vorige !

avatar van Noodless

Noodless

[quote=[/quote]

"Zinema"]Deze prequel is nog niet eens zo slecht als je zou verwachten, maar echt spannend wordt het helaas ook niet. Doet niet heel veel onder voor deel een. Veel clichématigheid, echter ook 'n vleugje welkome humor. Het einde is weer eens verchrikkelijk beledigend en voorspelbaar. Gemiddeld horrorfilmpje.

Inderdaad, een gemiddeld horrorfilmpje !

Dus voor mij een 6/10

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ik heb ergere straight to video releases gezien. Deel 1 vond ik geweldig, vandaar mijn nieuwsgierigheid voor deel 2. Deel 2 is niet een heel onaardig filmpje en bevat op zich meer verhaal dan het eerste deel, maar kan toch op geen enkel vlak tippen aan het eerste deel.

Alles ziet er zo goedkoop uit, de camerabewegingen duizelingwekkend en de personages nogal lam. Niet dat de cast slecht acteerde hoor, integendeel zelfs,best wel goed eigenlijk, maar iedereen was zo misplaatst. De moordenaars zouden wel in een kleuterklas kunnen werken. Totaal niet geloofwaardig en veel te veel gepraat en te weinig actie. In deel 1 waren de moordenaars nog wat geheimzinnig, hier hangt nergens mystiek in deze film. Ook de verscheidene bosscènes (in deel 1 enkel in de motelkamers) vond ik wat misplaatst, om nog maar van de verscheidene niets terzake doende personages die even op het scherm langskomen te zwijgen.

Het einde is ook te langdradig en te veel van hetzelfde, maar volgens mij is het best vermakelijk allemaal als je het eerste deel niet gezien zou hebben. Matig tussendoortje en volledig in de schaduw van zijn voorganger.

2,5

avatar van Edie

Edie

Slechte film, ik heb hem afgekeken voor o.a. David Moscow en in de hoop dat het misschien toch nog ergens spannend zou worden of wat leuke gore-effecten zou bevatten, maar helaas...

Leuke film voor tieners die willen griezelen een avondje, meer ook echt niet... Wel leuk was de kleine rol van Christopher Nelson.

avatar van Karentje77

Karentje77

Echt wel zeer slechte film, er was niets spannends of scary aan. Wat ik eigenlijk ook wel beetje had verwacht, je ként het concept reeds van de eerste film dus...Het eerste deel was wel fantastisch!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Slechte film, kan niet anders zeggen. Jammer, het eerste deel vond ik erg spannend.

1 *

avatar van dragonlady1982

dragonlady1982

wat een waardeloze film zeg pfff

echt niet de moeite waard

avatar van Ravnoss

Ravnoss

Allemachtig. Door in het begin al weg te geven wie het doen en waarom, mist de film elke vorm van spanning. Toch belangrijk voor dit type film.

avatar van Halcyon

Halcyon

Redelijk vervolg. Niet bijster goed, maar ook niet bijster slecht. Het origineel vond ik nog wel een verfrissend filmpje. Origineel idee en behoorlijk spannend uitgewerkt. Deze film is een prequel, waarbij "het hoe" en "het waarom" iets meer aandacht krijgen. Normaal gesproken ben ik zo geen voorstander van het nadrukkelijk uit de doeken doen van het motief, maar bij deze film wordt het nog betrekkelijk goed gebracht allemaal. Al kende je het motief in het eerste deel ook al, als ik het me goed herinner? Pluspunt is dat de daders geen bordkartonnen figuurtjes zijn; er is wel degelijk over hun karakter en hun onderlinge dynamiek nagedacht.

Verder is dit natuurlijk een zoveelste stalk&slash filmpje. De gebruikelijke clichés komen weer aan bod: ergens stranden met een auto, geen bereik met de mobiele telefoon, mensen die ontsnappen maar het niet nodig vinden om gewoon te blijven lopen en stil te zijn, maar in plaats daarvan ter plaatse blijven en onnodig veel kabaal gaan maken. En ga zo maar door. Vacancy 2 wordt ook nooit echt spannend, maar wel bruut soms. De succesfactor is echter het gruwelijke motief van de daders dat deze film behoorlijk boeiend houdt.

Leuk amusement verder, maar een beetje overbodig, in die zin dat Vacancy al een vrij compleet en verfrissend werkje op zich was.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Al kende je het motief in het eerste deel ook al, als ik het me goed herinner?
Jep.

avatar van Ralf81

Ralf81

Omdat ik deel 1 zo geweldig vond ga ik toch maar eens een kijkje wagen en beoordelen of deze echt zo tegenvalt....

avatar van Ralf81

Ralf81

Ik sluit me aan bij de recensie van Halcyon. Ik vond de film nog vrij vermakelijk zelfs. Het feit blijft wel dat deze prequel eigenlijk niet nodig was, omdat de gebeurtenissen in Vacancy geen uitleg over het hoe en waarom behoeven.

Ik ben het eens met anderen hier dat de mysterie in deze prequel totaal verdwenen is. Dat klopt, maar het feit dat je nu ook de badguys en hun motieven en handelswijzen meekrijgt, heeft zeker wel een toegevoegde waarde. Nu springen ze niet opeens te voorschijn, maar volg je ze ook in hun zoektocht naar de ontsnapten. Een en ander resulteert in een kat- en muisspel waarin de rollen regelmatig worden omgedraaid. Dit hield de spanning er voor mij goed in. Werkt een shotgun trouwens nog wanneer deze volledig onder water is geweest??

De spanningsopbouw in de motelkamer zelf, waar de eerste film het vooral van moest hebben, is hier vrijwel niet aanwezig. Dit kan eigenlijk ook niet meer nu de badguys al min of meer bekend zijn bij de kijker. Er is nu voor een andere insteek gekozen, die in mijn ogen ook goed heeft uitgepakt. Het motel krijgt dit keer ook te maken met meerdere bezoekers. Hoewel deze niet allemaal even relevant zijn dragen ze wel bij aan de geloofwaardigheid van de film. Het is immers echt niet zo dat een motel als dit slechts één groepje bezoekers per nacht krijgt. Verder bestaan de hoofdrolspelers godzijdank niet uit puberende tieners, maar wederom uit een koppel en de beste vriend van Caleb. Die laatste heeft nog net even die extra toegevoegde waarde, hoewel ik niet kan begrijpen waarom ze die gast uberhaupt meesleepten.

Al met al heb ik genoten van deze tweede film en durf ik hem met een gerust hart 4* te geven. Al was het alleen maar om de score wat de verdiende richting in te schuiven.