• 9.379.946 stemmen

Geregisseerd door: Anne Fletcher

Met onder meer: Sandra Bullock, Ryan Reynolds en Mary Steenburgen

Releasedatum: 18 juni 2009

Plot The Proposal

"Here comes the bribe..."

De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar nietsvermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving, maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het onwaarschijnlijke stel reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten.

Margaret Tate

Chairman Bergen

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ja, weer eens een wat betere romcom. Duidelijk te zien dat Reynolds en Bullock in het echt ook goed bevriend zijn. Dat helpt altijd wel mee aan de chemie tussen zo'n stel. Dat hondje was ook goed gecast haha, zou hem zo willen kopen. Tof beest! De momenten waar de makers waarschijnlijk dachten dat de kijker zou lachen deed ik dit niet en op momenten waarbij de maker misschien hoopte dat het zou aanslaan deed het dat wel.

Hoe ze elkaar aanvulden bij hoe hij haar ten huwelijk vroeg, kijk dat vind ik nou leuk. Schitterende omgeving trouwens ook en een vette keet, wauw. Bullock is alleen wel heeeeeeeeel snel verandert van bitch naar onzekere romantische lieve vrouw, maar wat maakt het allemaal uit. Ook nog even een ex die moeder Theresa uithangt, terwijl ze hem eigenlijk liever voor zichzelf zou willen hebben. Ik vond het een leuke film vol met de clichés die we eigenlijk ook wel gewend zijn.

3,5 sterren.

avatar van scorsese

Leuke, dertien-in-een-dozijn romcom. Sandra Bullock en Ryan Reynolds zijn gewaagd aan elkaar en vormen een aantrekkelijk duo. Sommige komische situaties zijn goed opgebouwd, zoals de 'naakt'-scene. En andere scenes helaas wat minder, zoals de dansscene met Sandra Bullock en Betty White.

avatar van TMP

TMP

Vervelende film.

Bullock is irritant en de film zit boordevol clichés. Ik was blij toen hij afgelopen was.

avatar van ibendb

ibendb

Viel in slaap de eerste keer.

Nu eens herzien.

Verhaal is inderdaad erg cliché en standaard.

De grappen zijn niet altijd geslaagd en sommigen zijn erg slecht.

De beste zitten in de trailer.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Bah, geen één leuke grap, geen enkel greintje vernuft in deze routineuze romcom. Het was echt bar en boos! Iedereen kon me maar niet overtuigen in dit onwaarschijnlijk in elkaar gekunstelde plot. Het gaat al fout bij de premisse: Reynolds is assistent van de bitchy Bullock, die het land uitgezet dreigt te worden. Maar er is een hulplijn! Een fake huwelijk tussen deze twee, waarbij Reynolds zijn baan min of meer ook nog van afhangt. Het slaat nergens op natuurlijk en dan dendert de film maar door met bij de haren getrokken plotelementen en een vervelende bijdehande oma die voor de leukste grappen moet zorgen. Ook dat faalt uiteraard hopeloos.

avatar van linda--89

linda--89

Een leuke romantische komedie! Natuurlijk is het cliché, natuurlijk is het voorspelbaar, maar dat zijn nou eenmaal de vaste ingredienten voor een romantische komedie! Ik heb er bij vlagen erg om gelachen, vooral om Sandra Bullock en de rol die zij speelt. De romantiek laat even op zich wachten, maar die ontstaat ook zeker, dus voor het genre vind ik het een prima film. Aanrader!

avatar van K. V.

K. V.

Me ook eens aan deze gewaagd en 'k ben eigenlijk ook aangenaam verrast door deze film. Een leuke romantische film, waar 'k toch ook een aantal keren heb moeten lachen. De cast vond 'k ook goed gekozen. Voor de rest was het verhaal inderdaad niet zo vernieuwend, maar stak me zeker ook niet tegen.

Een leuke film die zeker het bekijken waard is.

avatar van BBarbie

BBarbie

Enorme tegenvaller. Vooral het gebrek aan chemie tussen Sandra Bullock en Ryan Reynolds maakt het hele verhaal ongeloofwaardig. Leukste rol is ongetwijfeld die van "granny" Betty White.

Green Card (1990) met Gérard Depardieu en Andie MacDowell over hetzelfde thema is veel leuker.

avatar van Lennert

Lennert

Wel podverdrie nog aan toe, kennelijk zijn er toch nog romantische komedies waar ik van kan genieten. Niet dat de film het ene na het andere lachsalvo bij me opwekte, daarvoor waren er toch teveel pijnlijke situaties (de exotische danser of het eskimo dansje met oma... autsj), maar door het uitstekende acteerwerk van zowel Bullock als Reynolds (en ik kan die gast doorgaans niet uitstaan) heb ik in ieder geval continu met een grote glimlach kunnen kijken. Het concept mag dan wel achterhaald zijn, zolang de twee sterren van de film onderlinge chemie hebben is de film grotendeels al geslaagd. Werd op het einde iets te melodramatisch (maar dat is volgens mij de regel in romantische komedies), maar door de hilarische aftiteling maakte dit niet al teveel uit. Aangename verrassing!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vermakelijk.

Net zoals elke genregenoot is ook The Proposal zo voorspelbaar als wat, maar zelfs dat in combinatie met geen enkele echt grappige situatie kan het niveau van de film niet omlaag halen. Met het verstand op nul is dit de ideale hap-slik-weg.

Sandra Bullock en Ryan Reynolds zijn oké, maar tegelijk ook perfect vervangbaar. Bullock komt wel een stuk komischer uit de hoek dan Reynolds, die het ook hier weer van z'n uiterlijk moet hebben.

Betty White is wellicht het leukste van al.

Verder is de speelduur (zo'n 1h45) zeker lang genoeg en is de ondervraging tijdens de credits zwaar gefaald.

avatar van dualcia

dualcia

Voldoende. Het is een leuke romantische komedie door de leuke acteurs (zoals de moeder van Andrew en Malin Akerman), maar het stijgt nooit uit boven het gemiddelde. Dit vooral omdat het nergens echt grappig is.

Het is echter wel vlot om naar te kijken en in Alaska zijn er wel enkele leuke situaties.

Bullock en Reynolds samen zijn leuk, waardoor de scenes tussen hun ook het leukst zijn.

avatar van nochange

nochange

Direct al erg voorspelbaar maar toch een leuke film. Het eind is ook absoluut niet verrassend. Voor een romcom heeft deze film wel veel grappige stukjes die ik soms mis in de echte komedies. Ik heb me prima vermaakt op een zomeravond op het balkon met deze film. Ik vind het wel een aanrader door de vele humoristische stukken.

avatar van Movsin

Movsin

Een romantische komedie over schijnhuwelijken, zeg. Zeker niet denderend want een komedie impliceert lachen en dat was er amper bij. Te noteren vooral Sandra Bullock als strenge chef. Verder geforceerd en met heel wat cliché's : een vervelend hondje, een gekke oma die een hartinfarct veinst, het klassiek begrijpende hoofdgeschud van bijna de ganse cast met de ontroerende glimlach op de lippen, het karikaturale, de voorspelbaarheid, enz....

avatar van IH88

IH88

“We'll tell my family about our engagement when I want and how I want. Now, ask me nicely.”

Een aardige romcom die een beetje zijn ups en downs heeft en een onevenwichtige indruk maakt. Het begin is heel erg goed met de bazige Margaret Tate en haar assistent Andrew Paxton die door omstandigheden worden gedwongen (zij dwingt hem) om te doen alsof ze gaan trouwen. Margaret dreigt het land uit te worden gezet omdat haar visum is geweigerd en alleen trouwen kan dat voorkomen. Maar ja, geen relatie dus dan maar haar assistent zo gek krijgen.

Bullock en Reynolds hebben een heerlijke chemie en vanaf het begin knettert het tussen beide. Andrew is eigenlijk de enige op kantoor die de tirannieke Margaret tegengas durft te geven en de dialogen zijn zeer vermakelijk. Zodra de twee naar de familie van Andrew gaan gaat het een beetje mis. Het wordt wat clichématig en de familieleden van Andrew zijn niet bepaald memorabel. Betty White heeft nog een aardige rol maar dat wordt op het eind te ver doorgevoerd waardoor het pijnlijk ongrappig wordt. Denis O’Hare is wel grappig maar heeft een veel te kleine rol als ambtenaar die moet onderzoeken of de relatie van Margaret en Andrew wel echt is. De film voelt buiten het begin nergens echt fris of vernieuwend aan en zelfs de sterke Bullock en Reynolds kunnen niet voorkomen dat het op een geven moment saai wordt. Dat de twee tortelduifjes uiteindelijk echt voor elkaar vallen is natuurlijk geen verassing en ondanks de zwakke opbouw weten Bullock en Reynolds het toch overtuigend te verkopen. Het echte einde met de vragen van Denis O’Hare is trouwens wel hilarisch. Meer van dat had de film goed gedaan.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1996 stemmen

Mja zelfde als Pazmaster hierboven eigenlijk...Kon het niet echt slecht vinden, maar heb maar één keer hardop gelachen om een grap: "Get on the boat." - "But I can't swim!" - "Hence, the boat!".

Ook van mij een krappe voldoende, maar dichter bij 2,75 dan 3,25* =)

avatar van Miszmi

Miszmi

Prima film met een wisselvallig presterende Bullock. Het ene moment speelt ze sterren van de hemel, het andere moment laat ze toch wel wat steken vallen. Opvallend is dat ze het sterkst presteert in de wat minder gelukkige scenes, al was haar dansscène geniaal. Daarmee ook gelijk het leukste/grappigste moment van de film te pakken. Een romcom met weinig verrassingen, hier en daar een kleine twist die niet iedereen aan zal zien komen. Het einde zie je natuurlijk vanaf minuut één al wel aankomen, maar heb in dit genre dan ook nog geen films ontdekt waarbij dat niet het geval is. Prima feelgood movie, leuke cast en de omgeving was over het algemeen prachtig, 3.5*.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Voor 50 cent gekocht op een rommelmarkt. Wat een zeer goede komedie is dit. Sandra speelt GEWELDIG sterk. Ook nog eens heel aantrekkelijk om naar te kijken. Het verhaal gaat als een sneltrein vaart voorbij. Er gebeurt héél veel. Sommige scènes waren minder, zoals de striptease act. En de oma act in het bos. Maar over het algemeen SUPER grappig.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Mea culpa... Dit is een uiterst voorspelbare film, en ik heb hem inmiddels zó vaak gezien dat ik sommige dialogen al bijna uit mijn hoofd ken, maar Bullock en Reynolds zijn hier echt perfect in (zíjn gelaatsuitdrukkingen op het moment dat hij voor het eerst met haar plan geconfronteerd wordt!), de bijrollen zijn prima ingevuld, en Oscar Nuñez is hilarisch als Ramone, de man die vier banen in één werkdag gepropt krijgt. Het ligt hélemaal aan mij, maar ik kan hier geen genoeg van krijgen.

avatar van Killkong

Killkong

Een film die alles brengt wat je verwacht.

Flauwe grappen, melige romantiek en een voorspelbaar einde.

Mijn guilty pleasure: romcoms...

Echt wel slechte film.

avatar van Shadowed

Shadowed

Eenvoudige maar uiterst vermakelijke romcom van regisseuse Anne Fletcher, die specifiek de personages weet te voorzien van een grote dosis eigenzinnigheid. Met name Sandra Bullock komt erg goed voor de dag, al werkt haar personage net wat beter als zelfingenomen bazin. Ryan Reynolds betreedt weinig onbekend terrein, maar speelt zijn personage evenzeer met verve. De komedie maakt verder een redelijk wisselende indruk met een aantal droge dialogen die aanslaan, maar ook een aantal erbarmelijke humormomenten. Een goed voorbeeld hiervan is de vruchtbaarheidsceremonie rond het kampvuur met Bullock en Betty White, een nogal vreemd stuk dat totaal niet in het verhaal past. De serieuzere momenten ogen ook ietwat onevenwichtig omdat het scenario van Peter Chiarelli het vaak niet kan laten om er snel een grapje in te persen, maar uiteindelijk heb ik de film met een glimlach kunnen afsluiten. Jammerlijk is dat er teveel irritatie wordt opgewekt voor een ruim voldoende, maar de redelijk volle speelduur van 108 minuten werd amper gevoeld.