• 9.378.489 stemmen

Geregisseerd door: Anne Fletcher

Met onder meer: Sandra Bullock, Ryan Reynolds en Mary Steenburgen

Releasedatum: 18 juni 2009

Plot The Proposal

"Here comes the bribe..."

De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar nietsvermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving, maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het onwaarschijnlijke stel reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten.

Margaret Tate

Andrew Paxton

Grandma Annie

Mr. Gilbertson

Bob Spaulding

Chairman Bergen

The Proposal.

Ik ben gister naar de bios geweest en ik heb deze film uitgekozen.

Eerst had ik niet zo hoge verwachtingen van maar toch heb ik heel erg genoten. Er zaten veel grappige stukken in. En ook ontroerende momenten.

Ik heb ook een paar keer dubbel gelegen en het verhaal is een beetje slap maar toch werkt het mooi uit.

Ik vind Sandra Bullock niet echt een top actrice maar hier heb ik echt met bewondering naar haar gekeken wat deed ze het toch schitterend. En Ryan Reynolds kan ook zo goed acteren in deze film. En hij is echt een lekker ding! Leuk om naar te kijken.

Heb toch een gezellige avond gehad en ga de film snel weer eens bekijken.

avatar van nele

nele

Superfilm!

DonLeone

wat een stomme, idiote, belachelijke film! ik ging ernaar gaan zien met de gedachte: Sandra Bullock, die is altijd grappig, en Ryan Reynolds, hey die is cool. maar het resultaat, jakkes! hoe langer de film duurde, hoe meer ik me ergerde! het verhaal bevat wel wat originele vondsten, maar is als geheel minder boeiend dan mijn koude middagpudding.

DonLeone schreef:

Je vind de film stom, idioot en belachelijk zeg je.

Waarom geef je de film dan 3 sterren.?

Ik bedoel, ik geef een film 3 sterren als ik hem toch wel aardig en voldoende vond.

TragieStar.* schreef:

Je vind de film stom, idioot en belachelijk zeg je.

Waarom geef je de film dan 3 sterren.?

blijkbaar verschillen we in punten geven. een 3 geef ik aan films die voor mij net beter zijn dan de helft, en hier was dat voor mij het geval.

Okee, ik begrijp je.

avatar van Hannes791

Hannes791

niet mijn genre, maar heb deze film toch gezien en vond hem erg leuk. Verhaal was in dit genre verfrissend en Sandy en Ryan spelen geweldig samen.

DonLeone

ja, origineel was het wel... als je even vergeet dat een mix van al de films met Tracy en Hepburn hetzelfde is

avatar van Ant

Ant

Vermakelijk, toffe gezichtsuitdrukkingen, relaxe grappen. Reynolds is gewoon super grappige acteur. Heb deze film bekeken met het idee dat ik een magere film zou zin, maar het was een super leuke film. Gewoon heerlijk voor even tussendoor.

avatar van Gorillaz

Gorillaz

Jeetje wat een positieve berichten hier. Dan ben ik de uitzondering klaarblijkelijk. Ik vond het echt een slechte film. Ontzettend voorspelbaar, heel erg slap verhaal. Je kunt in elke scene al voorspellen wat er gaat gebeuren. ryan reynolds vond ik echt een slappe vent in de film, wat een loser zeg. Sandra Bullock vond ik wel goed spelen, maar kon het geheel niet meer redden, Ik vond de film echt mega saai, en kon op het laatst bijna niet meer wachten tot ie afgelopen was. De chemie tussen de hoofdrolspelers vond ik ook ver te zoeken.

Maar goed, voor wie een avondje gedachteloos film wil kijken en tussendoor nog even iets anders wil doen, kan deze film prima kijken, het verhaal is niet al te ingewikkeld.... En het einde is uiteraard aan het begin al duidelijk.

Gorillaz schreef:

En weet je waarom er allemaal goede berichten staan.

Omdat de film gewoon super goed was.

avatar van Yassjuh

Yassjuh

Erg leuke film, en Sandra Bullock speelt erg goed de zakelijke ´bitch´.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een erg leuke film, dan moet ik ook wel zeggen dat ik Sandra helemaal geweldig vindt.

De humor was leuk en de film heeft voldoende vaart zodat het niet dood loopt of saaie stukken krijgt.

Het verhaal is niet iets wat we niet eerder hebben gezien, maar het wordt wel op een zeer verfrissende manier gebracht. Vooral hoe Sandra kleur geeft aan haar personage is goed gedaan.

Persoonlijk (kom ik even terug op het stukje wat Gorillaz heeft getypt) vindt ik dat er wel een chemie is tussen de twee hoofdrolspelers. Je moet niet vergeten dat Sandra de Bitch is en Andrew haar slaafje. Dus de verhoudingen zijn lekker scheef, maar toch komt dit op een leuke manier bij elkaar.

Kijk, dat het verhaal voorspelbaar is had ik ook wel kunnen zeggen. Dat is grotendeels bij dit soort films. Als je je er aan stoord moet je bij voorbaat deze film skippen. Hoewel je dan wel een leuk film-avondje misloopt.

avatar van gatygun

gatygun

gezien, leuke film.

Aardig voorspelbaar, maar toch goed geacteert. Gewoon een leuke weg kijk film. Niet een van haar top films, maar door haar goede acteerwerk nog een aardige film om te zien.

3 van mij

5 top film

Hahaa. Grappig!

avatar van desert

desert

Een van de betere romcoms

avatar van Nasty

Nasty

Een matige Film

Het is allemaal zeer voorspelbaar en de meeste grappen zijn verschrikkelijk flouw .

Sandra is nog wel aardig om naar te kijken maar verder ...

13 in een dozein movie.

avatar van LDvMegatron

LDvMegatron

Vermakelijke film, natuurlijk weet je al hoe de film gaat eindigen maar af en toe is dat ook leuk. Reynolds en Bullock hebben een goede chemie en het acteerwerk is ook prima. Af en toe wat plaatsvervangende-schaamte momenten maar dat maakt de film wel weer goed.

avatar van Ninto

Ninto

Lekkere film hoor. Ben wel redelijke fan van Reynolds, dus misschien kon deze film van begin af aan bij mij niet verkeerd gaan. Maar who cares? Lekkere film, kijken!

avatar van Swastika

Swastika

Zeer aangename film in deze genre.kijkt lekker en vlot weg .

En het belangrijkste vindt ik zelf dat het in de film heel goed klikt tussen de 2 hoofdpersonen. Zeer leuke humor over het algemeen.

Zeker een aanrader in deze genre.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Reynolds en Bullock spelen erg leuk in deze romkom die nergens buiten de lijntjes van het genre kleurt. Mooie plaatjes, leuke grappen en overall feelgoodgevoel maken The Proposal erg genietbaar. Valt verder niets op aan te merken wat mij betreft.

avatar van vranque

vranque

Bullock blijft lekker maar iets meer buiten de lijntjes van het genre kleuren was mijn inziens beter geweest. mooie omschrijving overigens @melvin udall.

2.5 *

avatar van Action023

Action023

Gewoon niet nadenken en ontspannen. Dan is dit echt een vermakelijke film !

Voorspelbaar ? Ach.....James Bond is ook voorspelbaar. De insteek van deze film is volgens mij ook niet de Oscar voor beste film maar gewoon een vermakelijke avond. En Bullock speelt gewoon goed comedy......

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

vranque schreef:

2.5 *

Graag gedaan

avatar van filmfilmfilm

filmfilmfilm

ik vind Bullock normaal gesproken zwaar irritant., maar in deze film viel het allemaal mee! heb me best vermaakt

avatar van ken1976

ken1976

Een film die meer romantisch is als komisch! ( er zitten wel een paar komische stukken in)

Reynolds akteert zoals altijd goed, en Sandra Bullock, is het als oude rot in het vak, nog steeds niet verleerd!

Een mix van een leuk verhaal, met goeie vleug romantiek..en een goeie sfeer , die mede komt door de twee hoofdrolspelers.

Ik heb genoten, 3,5 sterren!!

avatar van Roel27

Roel27

Gezellige film. Leuke humor en zowel van Ryan als Sandra leuk neergezet! Wij hebben er een gezellige avond oor gehad! Een aanradertje voor de vrijdagavond! Eindelijk weer een een film in dit genre die zich ook daadwerkelijk romantische KOMEDIE mag noemen! Meestal ontbreekt de humor namelijk en blijft er een zeikfilm over. Dat is hier niet het geval!!

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond de film wel lekker weg kijken. Alleen een beetje voorspelbaar. Heb me prima vermaakt

avatar van extremezz

extremezz