• 9.378.387 stemmen

Geregisseerd door: Anne Fletcher

Met onder meer: Sandra Bullock, Ryan Reynolds en Mary Steenburgen

Releasedatum: 18 juni 2009

Plot The Proposal

"Here comes the bribe..."

De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar nietsvermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving, maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het onwaarschijnlijke stel reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten.

Margaret Tate

Andrew Paxton

Grandma Annie

Mr. Gilbertson

Bob Spaulding

Chairman Bergen

avatar van evadege

evadege

Een van de leukste romkoms van de afgelopen tijd! Echt heel erg om gelachen. Het kan ook niet anders, want Bullock en Reynolds is wel een erg goede combinatie voor dit genre.

Erg verrassende wending als Reynolds ineens het 'voortouw' neemt en Bullock een beetje domineert

Chemie hadden deze twee acteurs naar mijn idee wel. Betty White had leuke bijrol en ook de stripperact heb ik érg om moeten lachen.

Al met al, een aanrader voor de mensen die dit genre leuk vinden en zin hebben in een avondje lachen.

*4,5

avatar van clapperloader

clapperloader

Net thuis uit de bioscoop. Ik had veel verwachtingen van The Proposal door de leuke trailer en de sterke cast. In het eerste halfuur wist de film me nauwelijks te boeien, de grappige momenten waren ver te zoeken, en de grappen die er wél gemaakt werden vond ik ontzettend flauw. Gelukkig waren de acteerprestaties van Reynolds en Bullocks wel naar mijn verwachtingen en vond ik het de moeite waard toch nog mijn volle attentie erbij te houden. Vervolgens begon de film me gelukkig meer en meer te boeien, de grappen werden steeds iets leuker en het verhaal sterker. Toch had ik na afloop een 'mwoah' gevoel. Zo'n gevoel van : Wat heb ik nou precies gezien? De ex Gertrude was overbodig naar mijn mening, de stripact van alleskunner Ramone die totaal niet in de film paste, eveneens.

Natuurlijk was de film voorspelbaar, maar omdat ik het einde al kon raden bij het zien van de trailer stoorde dit me niet.

Geen hoogvlieger, maar voor het genre romkom zeker een leuk avondje bios.

avatar van Faramir

Faramir

Zeker een leuke film! Zit goede humor in en kijkt lekker weg.

Geen diepgaande film maar leuk voor een gezellig avondje.

avatar van mell

mell

leuk verhaal, zit ook genoeg humor in.:)

avatar van jipt

jipt

Erg slechte film. Heb me stierlijk verveeld in de bioscoop.

Het is heel erg voorspelbaar en zitten een paar erg flauwe grappen in. Ik heb een paar keer moeten lachen en dat was het.

Ik vind het een 1*

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Vond het een leuke wegkijker. Echt grappig werd het zelden, maar het feel good sfeertje is wel doorheen de hele film aanwezig. Acteerprestaties vond ik top en het verhaal sprak mij gewoonweg aan.

Naast de enkele originele vondsten wordt het naar het einde toe weer behoorlijk standaard met wat melodrama en enkele tranentrekkers.

Toch een leuke romantische komedie.

avatar van Veruca

Veruca

Stand Up.

Chickflick queen Sandra Bullock heeft het weer voor elkaar gekregen. Een voorspelbaar maar desondanks grappige, vermakelijke film.

Vond hem leuker dan "Two Weeks Notice."

avatar van Djarune

Djarune

leuke romkom. Zeer voorspelbaar, maar doeltreffend. Bullock speelt voor de zoveelste keer de harde chick. Zie hierboven niet hele positieve reacties, maar wel enorm hoge cijfers. Deze verdiend echt niet meer dan een 3.

avatar van blaze2006

blaze2006

Voorspelbaar maar erg vermakelijk. De film keek lekker weg en er zaten soms leuke stukken in.

avatar van Dillie

Dillie

ik heb een hoop rom. komedies gezien...

en vind dit wel echt een prachtfilm! de grappen zijn lachwekkend, het moment dat ze voor het eerst de boot wil instappen en hij aan haar kont wil zitten, té grapppig! en de oma was wel echt een leuke oma!

de film begint krachtig! en blijft het niveau aanhouden, het moment dat ze in die bar zit met die stripteaser vind ik wel een beetje afgezaagd. maar dat was dan ook het enige..

zeker een aanrader om met je vrriend of vriendin te kijken,

avatar van eltorro

eltorro

Een standaard romkom, behoorlijk voorspelbaar. Maar wat boeit dat allemaal nog als Sandra bullock erin zit, dan mag de film zo verspelbaar zijn als het maar kan. 3,5*

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

ah wat een gezellige en grappige romantische komedie

heb er echt van genoten van begin tot einde het verhaal is dun maar ze hebben het prachtig uitgewerkt ...

echt een geweldige film I LOVE IT !!

avatar van kanjertje

kanjertje

Net terug van de bioscoop en de verwachtingen zijn volledig ingewilligd.

Akkoord dat het verhaal vrij glad was maar rest was top.

Heb al veel romantische komedies gezien maar dit is zeker één van de betere, almoet gezegd dat de nadruk hier op komedie lag.

Dus lachen geblazen.

Sandra, i love your way of acting, so pure, so natural.

Geweldige film want ook oma en mary steenburgen stonden hun vrouwtje in deze geweldige film.

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

grappige film, Sandra Bullock (Prremonition), Ryan Reynolds (The Amityville Horror) en Craiq T. Nelson (Poltergeist I+II) speelden zeer goed =D

avatar van Juneau

Juneau

Wat een leuke film! Paar weken geleden in de bios gezien en ik heb het er nog over. Super geacteerd en wat een originele en leuke combi (Reynolds en Bullock). Overigens ook een leuke tagline.

avatar van gotti

Formule filmpje, die vast niet beklijft, maar grotendeels wel werkt. Helaas wel wat weinig verrassend. Wel bewijs dat vrouwen op 'leeftijd' nog steeds prachtig zijn (Bullock en Steenburgen)...

avatar van poppie

poppie

Zeer vermakelijke film

avatar van olano

olano

Erg gesmaakte komedie, één van de betere van de laatste jaren toch wel.

avatar van Dooz

Dooz

Vond hem enig, van genoten

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Gister naar de Bios geweest met mijn vriendinnen naar deze film, en ik heb me echt rot gelachen.

Wat een leuke, grappige, en romantische film, Sandra Bullock, en Ryan Reynolds zijn perfect voor deze film.

Ik heb gewoon gehuild van het lachen.

avatar van timal

timal

Gezien in de bios, geweldige cast super gedaan goed verhaal. goeie moppen. Als je van een komische en romantische film houd is deze echt een aanrader. daarom 5 *

avatar van plompa

plompa

Vijf sterren? Dat kan echt niet dames! haha Was een aardige film en het kijken wel waard.

avatar van troost42

troost42

Gisteren in de bios gezien samen met mijn vriendin.

we zaten in totaal met 10 mensen in de bios, niet druk.

maar aan de film lag het zeker niet, leuke film en heeft genoeg grappige momenten (sommige voorspelbaar).

Leuke film om te zien en goed geacteerd van Sandra Bullock.

avatar van benthe

benthe

Erg leuk! Goed geacteerd, leuke kast, goeie moppen. Top film!

avatar van Grover

Grover

Leuke romcom. Met de in deze tijd verantwoorde rollenpatroon; Vrouw is grote baas en man hobbelt er achteraan.

Sandra Bullock is wat mij betreft in haar element en heeft de charme aan haar redelijk aanwezige kont hangen.

De humor is bij vlagen heel aanstekelijk en het is vertederend om de ouwe Rose van The Golden Girls nog eens terug te zien.

Al bij al is het einde natuurlijk zoals het betaamd in een goede romcom voorspelbaar, maar de setting in het prachtige Alaska is subliem gekozen.

Niet slecht gedaan. Ik heb me wel vermaakt in de bioscoop.

avatar van sss123

sss123

het verhAL IS EIGENLijk slecht >< en heel erg voorspelbaar, maar de 2 hoofdrolllen maken het echtt goed

avatar van missl

missl

Bullock weer in een romkom, ze heeft het nog steeds.

avatar van Woutrr

Woutrr

Niet meer dan een doorsnee film...

Paar keer lach op m'n gezicht, da's voor een geslaagde komedie zeker niet genoeg.

Leuk om eens gezien te hebben

avatar van unexpected_faith

unexpected_faith

ik vond hem ook leukk

bullock is toch altijd leukk, zelfs als bitch haha !

ik mocht er graag naar kijken

en ryan is echt wel een schatje

ik vond het een grappige film, leuke scenes !!

ja een leuke romantische komedy die ik nog graag nog eens zie

3,5 ster

Het was een leuk film. Niet teveel van verwachten en gewoon met een goed humeur kijken, dan heb je een erg gezellig avondje ermee!