Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Sandra Bullock, Ryan Reynolds en Mary Steenburgen
Releasedatum: 18 juni 2009
Bekijk via Videoland
Plot The Proposal
"Here comes the bribe..."
De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar nietsvermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving, maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het onwaarschijnlijke stel reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten.
Margaret Tate
Ramone
Bob Spaulding
Chairman Bergen
NoukNouk
Echt goeie film! Zeker beter dan de gemiddelde romantische komedie. Het zit vol grappige momenten en de film heeft me op geen enkel moment verveeld. Zeker de moeite waard dus!
Aangezien ik niks slechts over deze film te zeggen heb en ik er echt van genoten heb: 5*
miepke
Ik had heel veel verwacht van deze film vooral door de vele reclame en het goede commentaar wat ik kreeg van mensen die deze al gezien had.
Viel me een klein beetje tegen. Beetje alles van hetzelfde en zooo voorspelbaar.
Toch nog 2,5
Keane1983
Ik kan niet wachten om deze film te mogen zien...SANDRA BULLOCK IS THA BOMB......geen discussie mogelijk met mij verder hierover hahahaha......Maar eerst eventjes de film afwachten en dan oordelen
queenie
Gisteren gezien in de bioscoop en zoals verwacht na de trailer het was een superleuke film!!!
Beide hoofdrolspelers spelen erg leuk en de film blijf vol zitten met humor.
Dikke 5 sterren
SpooXxX
Gezien in de sneak. Met enige teleurstelling toch de film uitgezeten. Ik had namelijk op een andere film gehoopt.
De film is niets bijzonders. Gewoon vermakelijk. Heb wel geteld 2 x gelachen. 1 keer om Sandra en om de filmpjes aan het eind tijdens de aftiteling.
Ben wel echt gek op Sandra Bullock en in deze film schittert ze weer. De rol gaat haar te gemakkelijk af, maar ze doet 'em zo lekker heerlijk.
Helaas voor haar is te zien dat ze een heel stuk ouder is geworden wanneer ze samen met haar tegenspeler in beeld te zien is. Toch blijft ze een mooie vrouw. Wat was ik heerlijk verrast toen ze fully nude in beeld kwam! Wat was ik teleurgesteld dat er ook zo nodig censuur toegepast moest worden!
Niet de leukste romkom allertijden. Wel leuk om een keer gezien te hebben!
soom
Gaap. Zo voorspelbaar. Hetzelfde verhaal als Kate Hudson (want ze kunnen allebei zoveel meer dan dit).
Wel zo eerlijk om m'n eigen woorden nog eens onder m'n eigen neus te wrijven. Want wat ben ik ook een oenemeloen. Ik denk dat ik heel wat van dingen afweet, ga ervan uit dat Sandra een beetje haar trucjes nog eens herhaalt, zoals ik haar (wel leuk, dat wel) zag doen in bijvoorbeeld een While you were Sleeping.
Maar niets van dit alles, ze bewijst voor mij dat ze juist met de romkom echt uit de voeten kan. Het treft dat Anne Fletcher aan het roer stond (vind ik, dankzij 27 Dresses), want ook die tussen haakjes genoemde film was best vermakelijk.. Sandra en Ryan zijn hilarisch leuk, romantiek is volop in orde. Tikje jammer is dat Malin Akerman maar in enkele scenes opdraaft, maar ze had dan ook een bijrolletje (veel te klein..)
Verder was het zo heet en broeierig benauwd in de bioscoopzaal waar we zaten, dat was echt niet leuk.
Tijdens mijn treinreis en de fietstocht naar huis, en het moment waarop ik heel ongeduldig stond te proberen de schuurdeur open te krijgen (ik moest naar de wc en ik had echt best dorst), die op dat moment natuurlijk niet meewerkte, dacht ik na over de liefde. Ik gaf het na 5 minuten morrelen aan het slot op en zette m'n fiets maar aan een haak vast, waar ik hoop dat ik hem heel terugvind over enkele uren...
Maar ik kan niet anders dan mijmeren over de liefde. Ik dacht aan vrienden, terwijl ik in het donkere niets van de voorbijschietende landschappen keek.
Want vrienden zoeken liefde, zijn op liefdesgebied best alleen en eenzaam.
Ik denk dat je, als je iemand hebt gevonden die je de moeite waard vind, die goed, knap en fatsoenlijk is en blijkt te zijn, elke dag in je handjes mag knijpen dat je de juiste persoon hebt gevonden. Want mensen (we) zijn niet allemaal zo gelukkig. Soms zit er echt een rotte appel tussen, en we lopen niet allemaal iemand tegen het lijf die we de moeite waard vinden. Maar als je het wel hebt gevonden, dan mag je jezelf echt gelukkig prijzen.
Want je kunt wel 10 miljoen op de bank hebben, een kast van een huis hebben, 20 dienstmeisjes in dienst hebben, en zo verwend zijn, dat je van verveling gewoon maar doet alsof je werk nodig hebt (*kuch Paris Hilton *kuch).. Maar zelfs Paris Hilton heeft liefde nodig, en die kan ze toch echt niet kopen, zelfs niet voor de 99.000 miljard die het Hilton hotel opbrengt.
Want liefde is niet te koop.
Daarover dacht ik, terwijl de trein voortraasde naar Gouda. Liefde is zoiets machtigs mooi. Bij liefde blijft geen mens onberoerd. Liefde is het mooiste wat bestaat in mijn ogen, en ik zal er nooit genoeg van krijgen ernaar te kijken. Soms met een steek (want ik zal het niet krijgen), maar meestal wel met een goed gevoel. Want liefde is niet jaloers, en ik wil niets anders dan liefde voelen en in liefde denken.
Liefde is alles, het enige dat telt. (en ik ga hem zeker zaterdag nog eens zien!!)
hwwtje
Eigenlijk kijk ik zelden dit soort films in de Bioscoop, maar gezien het originele verhaal had ik zoiets van: "Nou ja, vooruit dan maar..." Dus ik naar de bios getogen en zeker in het begin enorm genoten. Het taalgebruik was trouwens voor een film van dit genre bij vlagen wel erg grof. Vervolgens kwam de stripper waar ik niet blij van werd en het dankzeggen van oma vond ik ook maar wazig. verknalde voor bij de film nogal. Het einde was dan ook weer zoals een Romantische Comedy altijd is, geen verrassingen en das jammer. Maar vooruit, vanwege het originele script krijgt hij van mij nog 3 ***.
m1701
Wat een geweldige film!!!!
Een heerlijke zwijfel film met heel veel humor
Reynolds en Bullock spelen allebei super goed en overtuigend.
Deze film moet je zeker gezien hebben!
TOP FILM!!! (en dat zeg ik niet gauw)
Katharina
Ik had veel van deze film verwacht, en dat is ook uitgekomen. Vertederend geacteerd door vooral Bullock, maar ook Reynolds (waar ik absoluut geen fan van ben). Leuk omaatje. Tja, deze film is gewoon een aanrader voor iedereen die zin heeft in een leuke, niet super serieuze film.
Angrod_Pallanén
Ik begin er toch meer overtuigd ervan te worden dat Hollywood komedies zich hebben heruitgevonden.
Wederom een lekker goede romkom die behalve erg grappig is ook een leuke opzet geeft. Hoewel Bullock en Reynolds niet de chemie hebben van bijvoorbeeld Ashton & Cameron vorig jaar, is 'The Proposal' weer een van de betere in haar genre van dit jaar.
3.5
Edwin Pindahaai
Als dit al één van de betere in het genre is... wat verschrikkelijk!
Leuke romcom, met fris en leuk spel van Bullock en Reynolds.
De films springt er nergens echt bovenuit, maar kakt ook nooit echt in.
1 ding zit me wel dwars, de rol van (bloedmooie)Malin Akerman(de ex van vroeger die hem heeft afgewezen).
Dit is echt een typische rol van het verloren vriendinnetje van Reynolds, alleen hier wordt helemaal niets gedaan en zo is haar rol totaal inwisselbaar geworden. Pure beeldvulling en meer ook niet, jammer...Ik had graag wat meer interne worstelingen bij Reynolds gezien met het Akerman verhaal. Het klopt gewoon niet dan.
Verder speelde Betty White(grannie) een hilarische rol, goede cast.
Een leuke film voor de zaterdagmiddag, precies zoals ik hem vandaag ook heb beleefd.
stevyforello
Heerlijke film! Ik als mannelijk geslacht kon niet alle vrouwencomedy begrijpen maar het acteerwerk van Bullock was gewoon 9 out of 10. Zeer goed, zat er compleet in. Oke, cliché einde maar ach, dat kan gewoon bij zo´n film!
@Edwin, gezien je top 10 heb ik niet echt het idee dat je weet waar het om draait in dit soort films... Kennelijk is het je genre dan gewoon niet en om dan een 1,5 te geven is naar mijn mening niet echt reeel.
Edwin Pindahaai
Ik weet heel goed waar het om draait in dit soort films. En inderdaad, ik dit is niet mijn favoriete genre, maar waarom zou mijn 1,5 daardoor niet reëel zijn dan?
En, misschien vergis ik me hoor, films in dit genre horen toch niet echt zo voorspelbaar te zijn? Ik vind dan eerder die 5 sterren die hier worden uitgedeeld niet reëel.
robertvdb
Deze film heb ik gisteren gezien in de bios. Dacht eerst dat het een echte vrouwen film zou zijn maar dat is echt niet zo.
Een leuke film, goed te volgen en ik baalde er zelfs van dat er een pauze tussen zat. Het einde vond ik wat minder.
oruiz
ik ben het volkomen met je eens, spruitje. Zelfs jij hebt het recht om deze film te gaan zien en om daar vervolgens een 1,5 aan te geven. Wat ik nog een hoog cijfer vind, dus de rest moet niet zeuren
Remi
Sinds wanneer?
SanneW
In begin had het leuke stukken en een leuk verhaal. Daarna werd het zoetsappig en dan vind ik het helaas niet meer zo leuk.
soom
Ik vind dan eerder die 5 sterren die hier worden uitgedeeld niet reëel.
Edwin Pindahaai
Oh wel dus? Dan is het inderdaad een verwaarloosbaar genre.
Edwin Pindahaai
. Ben benieuwd waarom. Ik vind dit namelijk één van de mooiste romantische films die ik in tijden zag (en ja, dat wil wat zeggen). Mijn cijfer kwam tot stand dankzij het prettige werk van Ryan en Sandra, en het feit dat dit gewoon heerlijk snel wegkijkt. Waarom zou mijn stem niet reëel zijn? Ik vond het echt een bijzonder leuke toffe film, met leuke grappige momenten. Er wordt gezegd dat mijn stem niet reeel zou zijn. Maar ik zeg dus niet dat ik jouw 5 sterren niet reeel vind, maar ik draaide het dus even om. 5 sterren voor een voorspelbaar en doorsnee filmpje als deze vind ik dan eerder niet reeel dan 1,5 sterren. Maar in principe vind ik iedere stem reeel hoor, daar maak ik me niet druk om.
daandemaster
je vindt het een standaar doorsnee film, jou mening, maar wat vind jij dan wel leuke romantische komedies? want ik vond dit echt een sterke film. veel humor, en natuurlijk zitten er soms standaard grappen tussen! maar dat maakt het niet gelijk tot een 1,5 (jouw mening) en ik vond het een 5 omdat hij heerlijk wegkeek met fantasche hilarische en romantische stukjes ertussen.
prima film
Edwin Pindahaai
Ik kan even geen goede romantische komedie bedenken.
Maar zoals je zegt, dat is mijn mening. Ik vond er echt bijna geen geslaagde grappen in zitten. En Sandra Bullcock vind ik erg irritant. Dat maakt het voor mij wel degelijk tot een 1,5. Maar jij ziet graag dat het gemiddelde hoog is, of niet?
Sjaan_
Nou, ik had het niet beter kunnen zeggen. Al ben ik het er wel over eens, zoals iemand anders al zei dat het leeftijdsverschil in beeld wel goed te zien is. In het echt schelen ze geloof ik wel meer dan 10 jaar, maar reynolds is natuurlijk een lekker hapje
dus ik vond het niet erg. Leuke film, met uiteraard een leuke afloop
montoyaruler
Ik zeg het niet vaak over een romantische komedie, en ik heb me over laten halen door mijn vriendin... En toch vond ik dit een beregoede film. 4,5* echt een verassing!
JDSsmetje
Aj, Sandra Bullock in de zoveelste romantische komedie. Dit lijkt me niet echt iets voor mij ... De score zal wel zakken zeker !
MiekieMow
Erg overgewaardeerd vind ik. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog door alle lofuitingen rondom mij, maar voor mij was dit een 13 in een dozijn, die ik volgende week niet meer kan herinneren. Doch doel van type film bereikt hij wel: tijdsverdrijf waarbij je af en toe aan het lachen gemaakt wordt
Embie
Echt grappige film, leuk geacteerd!! Echt een leuke zaterdagavond film voor de hele familie!!!
Apster
Het plot is niet nieuws, maar ik vond het bij vlagen wel vermakelijk. De wisselwerking tussen Bullock en Reynolds is erg leuk en de film bevat daardoor een paar leuke scenes. Helaas zitten er een paar flauwe momenten in de film die het niveau weer naar beneden trekken. Ook was de romance die tussen het stel opbloeide niet echt geloofwaardig, het gekibbel tussen de 2 was leuk, maar de chemie ontbrak helaas.

Romantische komedie 'The Proposal' met Ryan Reynolds morgenavond te zien op televisie

Populaire romcom 'The Proposal' met Ryan Reynolds en Sandra Bullock vanavond te zien op televisie

The Notebook

Carne
Drama, 1991

Love & Basketball
Drama / Romantiek, 2000
new york cityex-girlfriendfictitious marriagechantagedeportationimmigration lawassistantromantische komediealaskavis op het drogeco-workers relationshiphumiliationbook editorgreen cardfake boyfriend employer employee relationshipduringcreditsstingervrouwelijke regisseurpublishing house pretend relationshiprich family father son conflicttyrannical bossenemies to lovers dramaticfake fiancé romanticadmiringamusedbewilderedgrandmother's birthday