• 9.376.523 stemmen

Geregisseerd door: Katherine Dieckmann

Met onder meer: Uma Thurman, Anthony Edwards en Minnie Driver

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Motherhood

Een moeder (Uma Thurman) uit Manhattan is van plan om een groot verjaardagsfeest te organiseren voor haar dochtertje, die zes jaar wordt. Ze ziet echter niet aankomen dat dit veel meer problemen met zich mee brengt, dan dat ze had verwacht...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Ninto

Ninto

Ik ben zo bang dat dit vrouwenhumor is dat ik het niet ga kijken. Overigens is vrouwenhumor niet echt humor...

avatar van martenaria

martenaria

nee, is humor voor vrouwen

avatar van gringo84

gringo84

en wat zou dat kunnen vrouwen geen humor hebben dan,nou ik ga m lekker kijken

avatar van Timecop

Timecop

Ninto schreef:

Humor is nogal subjectief, niet dan? Rare kronkel in je hoofd om te denken dat vrouwenhumor geen humor is.

avatar van Rothko

Rothko

Mvr. Kaandorp bewijst gelukkig regelmatig t tegendeel!!

avatar van stinissen

Redelijke film die me 90 min wist te boeien de film is absoluut geen standaard komedie maar neigt meer dan drama , wat ik juist weer kan waarderen. Ook een leuke rol van Minnie Driver maar de werkelijke ster is toch de uitgebluste moeder Uma Thurman die een prima rol neerzet.

avatar van RickZ

RickZ

Komediedrama over de vele nadelen van moederschap van een chaotische moeder en een luie vader. De film is grotendeels een overdreven klaagzang over het moeder zijn, niet echt leuk om te kijken dus.

avatar van chantal29

chantal29

net of mannen van die lekkere humor hebben Ninto

avatar van wulp2

wulp2

Jakkes, Birgitte Kaandorp

avatar van eppy

eppy

Timecop schreef:

nou de meeste serie's die goed zijn en waar vrouwen de hoofdrol in spelen zijn helaas geschreven door een man en ook humoristische drama serie's zoals sex and the city en Desperate Housewives zijn geschreven door mannen en niet door vrouwen.

en sarah silverman (die veel matriaal zelf maakt)vind ik eerder irritant dan grappig.

daarentegen is tineke schouten ontzettend goed en kan ik enorm om d'r lachen (deze maakt ook haar eigen matriaal) en een nieuwe in de cabaret kathinka polderman (deze ken ik persoonlijk vanuit de kroeg) vind ik ook goed.

maar de meeste vrouwen bakken er niks van als het om humor gaat, heeft schijnbaar iets te maken met de sekse volgens wetenschappers en dat het bedreigend over kan komen bij een man. terwijl andersom het heel normaal is dat een man een goed gevoel voor humor heeft.

dus timecop heeft nog niet zo'n kronkel in zijn hoofd....

avatar van gringo84

gringo84

wat een ONZIN en al zou het zo zijn dat al die humor geschreven is door een man wat dan nog he de actrice moet die humor toch over brengen op het publiek of niet dan!

vrouwen hebben wel degelijk humor!!!

avatar van Nancy1980

Nancy1980

beetje overdreven film, soms best leuk.

avatar van edmo

edmo

Wat een slechte, humorloze film over een zeer irritante, zeurderige moeder die de verjaardagsinkopen gewoon wat eerder had moeten doen. De film lijkt soms meer over haar hopeloze, niet grappige, planning te gaan, dan het feit dat ze haar begrijpelijke ambities wilt waarmaken.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

"Motherhood, de nieuwe film met Uma Thurman in de hoofdrol, is grandioos geflopt in Groot-Brittannië. Tijdens het eerste weekend dat de film te bekijken was in de bioscoop kwamen er slechts een handvol mensen kijken. Triest hoogtepunt was zondag, toen kocht volgens de Britse krant The Guardian slechts een persoon een ticket.

De film werd tijdens het eerste weekend exclusief vertoond in een bioscoop in Londen, maar slechts weinig bioscoopbezoekers vonden de film de moeite van het kijken waard. De film bracht amper 100 euro op. Op zondag leverde de film 10 euro op. Dat wil zeggen dat er toen slechts een iemand een ticket heeft gekocht."

Bron: het Nieuwsblad

avatar van IcU

IcU

Jammer dat Thurman de laatste tijd alleen maar in bagger films speelt.

avatar van Justinw

Justinw

@ IceTigerGhost

Hoorde dit ook ja. Als een film zo erg flopt

avatar van Veruca

Veruca

Over vrouwenhumor gesproken, ik vind Tina Fey hilarisch!

avatar van bubbles79

bubbles79

Niet echt boeiend, tijdverspilling!

avatar van Phantasm

Phantasm

bubbles79 schreef:

Niet echt boeiend, tijdverspilling!

Ik ben het helemaal met je eens. Weinig humor.

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond de film saai. Heb me niet echt vermaakt en keek uit naar het einde. Voorspellend en weinig verhaal. Zeker geen aanrader en een slechte film van Uma Thurman

avatar van casperspook

casperspook

Ik heb de film net gekeken, moet zeggen dat ik het verhaal erin erg sterk vond, acteerwerk vond ik ook niet slecht

maar waaron valt deze film nou onder komedie?

wij vonden het een duidelijk een Drama

Had iets heel anders verwacht, maar toch geen slechte film

2 1/2 *

avatar van Spetie

Een zeer matige film dit. Allereerst wordt je door de genreaanduiding vooraf al op het verkeerde been gezet, want zoals enkele anderen ook al aangeven is dit geen komedie maar meer een drama. Het spel van Uma Thurman is wel redelijk, maar ook een personage, die het onheil af en toe zelf over zich afroept. Daardoor kon ik er ook maar weinig sympathie voor voelen. Ik werd op een gegeven moment moe van het constante gezucht, gesteun en geklaag van haar en de constante chaos waarin ze telkens weer terechtkomt.

Verder kabbelt het verhaaltje voort zoals je van tevoren kunt verwachten. Voorspelbaar en met nauwelijks verrassingen. Visueel is de film ook erg karig en qua muziek is het ook niet echt goed. Alleen het snelle muzikale begin was nog wel aardig. Verder zijn de ontmoetingen met Minnie Driver de schaarse hoogtepunten van de film. Ja snel vergeten dit en achteraf niet raar dat dit zo’n enorme flop is geworden. Ik las dat er in heel Groot-Brittannië in totaal maar 11 mensen voor naar de bioscoop zijn geweest.

Nou, dan heb ik toch nog een keertje moeten lachen om de film.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

absoluut geen komedie. Zelfs een zeer verschrikkelijke film. Ik vond het personage irritant en totaal niet overtuigend. Dacht dat het beter ging worden, maar het werd enkel nog slechter, en achteraf mij erg beklaagd dat ik hem bij het begin niet gewoon had afgezet.

avatar van Theunissen

Als man zijnde kon ik er in ieder geval niet om lachen. Misschien dat hectische vrouwen in dezelfde situatie dat wel kunnen.

Film is overigens niet heel slecht en is ook nog wel te bekijken maar als totaal plaatje stelt het weinig voor. Verhaal is flauw en de muziek is inderdaad vreselijk en totaal niet toepasselijk. Uma Thurman en Minnie Driver doen het best leuk en redden de film enigszins.

avatar van Awake78

Awake78

Best aardig om het leven in Manhattan eens vanuit een moederkant te zien. Natuurlijk is alles wat overdreven, al zal je in nyc best situaties hebben die hierin aardig zijn nagebootst. Desondanks een klucht van de eerste orde en de film heeft inderdaad nergens iets van een glimlach op mijn gezicht kunnen toveren. Wat wel grappig is, is dat het soms ietwat trieste leventje van moeders te kijk wordt gezet.

Minnie Driver is leuk in deze film!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Voor mij persoonlijk zag ik veel herkenbare senario's in deze film wat betreft het moederzijn. Vooral rond de periode van een verjaardagsfeestje. Veel is ook wat overdreven maar dat maakt het wat interessanter en leuker om naar te kijken.Het neigt af en toe wel een beetje naar de zeurderige kant. Verder blijft het verhaal behoorlijk saai. Het humoristische gedeelte blijft ook zeer beperkt. Door het sterke acteerwerk van Thurman en Driver wil ik het geen vette onvoldoende geven maar een aanrader vind ik deze film absoluut niet.

avatar van Elineloves

Elineloves

Niet veel soeps. Het begin was nog enigszins te doen, het drukke gezinsleven, de echtgenoot die nauwelijks meehelpt, kinderen die ondeugend zijn en de hectiek die een huishouden met zich meebrengt.. etc. Helaas werd het naarmate de film vorderde alleen maar oninteressanter en vroeg je je af waar moedertjelief mee bezig was. Uma speelde wel vrij goed, ze deed met het personage wat ze kon en wist er toch nog een redelijk iets van te maken, maar ze zal nooit een van mijn favoriete actrices worden. Ze heeft iets over zich heen waardoor ik snel mijn interesse verlies en afgeleid raak, ze weet me als kijker niet vast te houden.

Het verjaardagsfeestje zelf, met al die schattige kleine meisjes, was dan wel weer leuk. Ik hou van kinderen, hun onschuld, hun speelsheid en ook hun geniepigheid, want die kleintjes kunnen zo snel zijn als de wind wanneer ze iets uit willen spoken. Heerlijk!

Ook de zwangere beste vriendin was een leuke verschijning, in tegenstelling tot de echtgenoot, die op het einde van de film plots het licht heeft gezien.

avatar van Shaky

Shaky

Enorm saaie film die nergens weet te boeien. Verhaal is chaotisch en onprettig om te zien.

Complete flop deze film.

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Inderdaad een saaie film, heb hem ook afgezet na een tijd. Had hier en daar wel herkenbare 'moedermomenten' maar miste de humor een beetje.

avatar van predator

predator

• 1952 stemmen

Irritante, zeurderige muts. Wat een niet-leuke film is dit.