• 9.374.065 stemmen

Ciakmull - L'Uomo della Vendetta (1970)

Western | 95 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: Chuck Moll / The Unholy Four / De Bastaard van Dodge City / De Wreker

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Enzo Barboni

Met onder meer: Leonard Mann, Woody Strode en Pietro Martellanza

Gesproken taal: Italiaans

Plot Ciakmull - L'Uomo della Vendetta

Chuck Moll, een jonge man die aan geheugenverlies lijdt, weet samen met drie andere veroordeelden te ontsnappen uit een gevangenis. Eenmaal vrij besluiten de mannen samen het geheugen van Chuck terug te halen. Deze zoektocht brengt hen in een klein dorpje waar Chuck door twee families wordt herkend.

avatar van Derck_B

Derck_B

Redelijke spaghetti. Goede acteurs. Leuk verhaal. Maar zeker geen topper.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vandaag ontvangen op blu ray (regio 1) en vanavond bekeken.

Sterke spaghetti western met revolverheld die lijdt aan amnesie in hoofdrol, waarbij niets lijkt zoals het is en we samen met hoofdkarakter voor een aantal verassingen komen te staan.

Om achter de waarheid te komen krijgt hij hulp van een drietal mannen, waarmee hij samen uit een gevangenis is ontsnapt en terug keert naar zijn geboortedorp.

Dit groepje mannen zijn stuk voor stuk markante karakter acteurs als Woody Strode en George Eastman (met zijn eigen naam Luca Montefiori op de credits).

De mooie Ida Galli (als Evelyn Stewart), die ik pas nog zag in Adios Gringo, is er voor de love interest.

Enige zwakke vond ik de overdreven en niet al te geloofwaardige manier waarop Strode zijn Waterloo vond. Dit was duidelijk als heroïsch bedoeld, maar werkte op de lachspieren.

Sterke, goed geproduceerde spaghettiwestern, met een meer dan gemiddeld script en zeker de moeite waard voor de liefhebbers.

Een acht, ofwel vier sterren.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Een aardig verhaal, met een prima plottwist aan het eind.

De cast is een ander positief punt.

De sfeer van de scènes die zich in de stadjes afspelen zit ook goed, maar de landschappen hebben weinig met western te maken.

Een domper is de muziek van het toch respectabele orkest van Riz Ortolani.

Het hoofdthema, dat veel te vaak terugkomt, klinkt als een deuntje uit een Amerikaanse feelgood film uit de jaren 60/70.

Met Enzo Barboni, alias E.B. Clucher, aan het roer weet je bij voorbaat dat je je aan een saloon-knokpartij met veel comedy elementen mag verwachten.

Wel goed gefilmd moet ik toegeven.

Hoofdacteur Leonard Mann was mij tot nu onbekend, hier opgevoerd als een Django kloon, tenminste qua outfit.

Geheel volgens het draaiboek loopt hij er een groot deel van de film wat verdwaasd bij.

Wat hij verder echt in zijn mars heeft zal ik misschien in een andere film nog ontdekken.

Fijn om Woody Strode hier weer eens te zien, zijn filmpersonage heet ook Woody.