- Home
Releasedatum: 19 mei 2010
Bekijk via Disney+
Plot Prince of Persia: The Sands of Time
"Defy the Future"
Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...
Prince Dastan
King Sharaman
Bis
Hassansin Leader
John Lee Hooker
Wederom in de cinema meegepakt en ik ben hier echt niet over te spreken. Na ongeveer de helft van de film werd het aardig slaapverwekkend, ik zat letterlijk te gapen. Het begon mooi en vanaf het begin zat er een goede vaart in. Maar net als bij Robin Hood zie je het gewoon al aankomen wat er gaat gebeuren.
Nog wat details:
- De dolk die ( ik weet z'n naam niet meer ) de donkere persoon uit het raam liet vallen, kwam natuurlijk precies in een boom terecht, precies naast de koning.. De dolk is toch een belangrijk onderdeel van de film en ik vind ik het zonde dat dit niet erg creatief is weggewerkt.
- Dastan verliest zijn evenwicht op een steen bij die kamer waarin later alles gaat verschuiven. Hij staat te wankelen naar rechts, vangt vervolgens een steen in zijn rechterhand en is dan weer in balans? Zou het niet logischer zijn om met zijn linkse hand iets te vangen, of gewoon uberhaupt niets te vangen..?
- Na alle capriolen die Dastan en Tamina hebben doorgemaakt, heeft geen van beide ook maar 1 schrammetje of mankement. Ook het moment van de die zoen, dat is ook zo lekker natuurlijk.
Er was me ook een scene opgevallen die twee keer gebruikt is. Na de toeters zie je vanuit precies dezelfde hoek een groepje paarden binnenkomen op het plein, waar allerlei manschappen staan opgestelt. En dat is toch enige tijd na de eerste keer dus het hoort niet bij hetzelfde stuk! Ik ben benieuwd of dat ook iemand opvalt/is opgevallen.
De special effects zagen er ook niet echt prachtig uit moet ik eerlijk zeggen. Daarbij vind ik nog het mooiste de overgang van die grote vuurstrook in de grote actieruimte naar de dolk in de hand, waarna de camera om Dastan heen spint.
Het einde is wel prima gedaan met dezelfde quotes als die er in de inleiding waren en met de zon achter de heuvel.
Erg saaie film, Dastan krijgt het offcourse allemaal voor elkaar met z'n vriendinnetje.
- 1,5 -
polopolo150
Deze film heb ik een tijdje geleden gezien in de bioscoop, omdat een paar vrienden het wilde kijken, dus waarom ik ook niet.
Maar, om eerlijk te zijn, deze film is alleen leuk voor pubers, of om met je vriendin te kijken.
Het is vol met cliché's, cliche's, romantiek en cliché's. Er was zelfs een moment in de film waar ik blij was dat er eindelijk actie en spanning was.
Ik moet wel eerlijk toegeven, het is een zeer succesvolle verfilming van een succesvolle videospel serie. Maar als film eentje om snel te vergeten.
JacoBaco
Disney en Jerry Bruckheimer zijn dikke maatjes. Even tussen al het Pirates of the Caribbean geweld door, is er nu Prince of Persia: The Sands of Time. Wederom geproduceerd door Bruckheimer. Je herkent vrij duidelijk de opzet en de stijl, het is allemaal wat braaf, maar dat is logisch we hebben het tenslotte over Disney. Goed, ik ben niet echt een fan van POTG, maar hoe zit het dan met die knappe Prins van Perzië?
Om te beginnen: Voor een gameverfilming is het zeker niet slecht, maar dat heeft meer met het budget van zo'n $200 miljoen te maken dan echt een inhoudelijk goede film. Al waren de special effects nou ook weer niet om van te watertanden. De bedoeling met dit soort films is vaak een makkelijk en veilig gekozen plot met wat bekende acteurs en de film is bij voorbaat al vaak een succes. Het is inderdaad leuk voor de kids en ouders kunnen er ook wel van genieten denk ik. Het is prima in evenwicht wat dat betreft. Er zitten uiteraard ook weer genoeg onschuldige flauwe grappen in en de actie is tja,.. wel aardig. Verder zit het vol met acteurs (en natuurlijk Gemma Arterton) uit Engeland, dus dacht Jake Gyllenhaal, laat ik ook maar is een Engels accent opzetten. Erg storend vind ik het niet, maar ergens ook wel weer een beetje vreemd.
Ook voor deze film geldt, het is allemaal best te doen, want het is en blijft flink modaal. Disney heeft inbreng en Jerry Bruckheimer kan goede films produceren. Maar laat ik de regisseur Mike Newell niet vergeten. Een relatief grote naam in Hollywood en hij nam de regie voor zn rekening. Resultaat: Prince of Persia: The Sands of Time is gewoon een film voor het hele gezin, maar opa en oma vinden het misschien ook wel leuk.
Als los zand.
En minder aantrekkelijk dan de schitterende spelserie, hoeveel elementen de makers ook hebben behouden. De spellen kunnen amper op de automatische piloot gespeeld worden, de zanderige formulefilm voelt juist wel aan als een navigatiesysteem. De weg is vanaf het begin volledig uitgestippeld.
De kijker krijgt dus een nogal voorspelbaar verhaal voorgeschoteld, waarbij de actie regelmatig slordig in beeld wordt gebracht. Het script is zwak, de characters van plastic en de SFX redelijk. De film boeit, ondanks enige onderhoudendheid en de aanwezigheid van Kingsley, weinig. Zijn zwarte oogschaduw, om de kijker ten overvloede het verhaal te doen voorspellen, geeft het niveau van het geheel weer.
Doorsnee.
darkknight
Een hele aardige avonturen/actiefilm, veel spektakel, veel actie, kortom: gewoon lekker vermaak.
Aardig verhaaltje, mooie special effects, prima acteerwerk, mooie shots, goede casting. De minpuntjes vloeien zoals gewoonlijk weer voort uit het feit dat dit een hollywoodfilm is, maar daar kijken we onderhand toch niet meer van op? We kunnen dan gaan kijken naar allerlei clichés maar dat is toch nergens voor nodig, de film als geheel laat op mij een mooie indruk achter en daarop baseer ik mijn oordeel, maarja ik heb dan ook wel een beetje een zwak voor blockbusters, toppers zullen het nooit worden maar het is vaak toch lekker kijkvoer.
PointView
leuke avonturen film, beetje een mix van india jones, the mummy en the scorpion king.
Zitten een aantal coole moves in, zoals in het spel
lekker achteruit zitten en de film kijken!
Aardige avonturenfilm met een leuk verhaal waarin af en toe leuke (en soms verrassende) wendingen zitten. De cast doet het best goed (vooral Jake Gyllenhaal), alleen Gemma Arterton (met dat vreselijke Engelse accent) is vrij irritant. De beelden van de diverse locaties zien er overigens fraai uit en er zit ook redelijk veel actie (wel bijna geen bloed want we hebben te maken met een Walt Disney productie) in. Ook heeft men geprobeerd om er wat humor in te stoppen maar dat vond ik niet echt geslaagd. De film mocht van mij wel wat korter duren want bijna 2 uur is wel aan de lange kant voor dit soort films.
Vermakelijke avonturenfilm, onderhoudend en spectaculair. Het script is niet heel bijzonder en speelt leentjebuur bij tig (betere) genregenoten, maar het wordt allemaal vlot en stijlvol gebracht, zodat de aandacht er toch bij blijft. Visueel in ieder geval vrij indrukwekkend, van het fraaie camerawerk en oogstrelende kleurgebruik tot de imposante production design en eersteklas visuele effecten. De cast is redelijk op dreef, met Gylllenhaal in een wat onwaarschijnlijke maar uiteindelijk toch best leuke hoofdrol. Tegen het einde is de rek er een beetje uit, maar de film blijft aangenaam genoeg. Meevaller, wat mij betreft.
SaNDuTjE
Het was een regenachtige zondagmiddag, dus een prima setting voor een film als deze. De verwachtingen zijn niet al te hoog (ondanks de redelijke score hier) waardoor je door het simpele verhaal, leuke actie en redelijke acteren snel tevreden wordt gesteld.
Over het verhaal valt niet veel op aan te merken, dit is simpel en heeft door de clichés een hoge voorspelbaarheid gehalte. Door de vrije lange speelduur zorgt dat voor behoorlijk wat trage gedeeltes die verder ook niets toevoegen aan het geheel en beter eruit gelaten konden worden om de vaart er een beetje in te houden.
Door de Disney-invloeden is het (zoals te verwachten) een beetje braaf allemaal en is Gyllenhaal wat dat betreft prima gecast. Ik vind hem totaal ongeloofwaardig in zijn rol als avonturier. Op de een of andere manier voelt zijn rol geforceerd aan en doet hij te veel zijn best om de nieuwe Indiana Jones te worden. De overige rollen waren oke maar nietszeggend. Alleen Kingsley was iets bovenmaats.
De special effects waren gematigd aanwezig, een stuk minder dan ik verwacht had. Dit zorgt er gelukkig voor dat het geen CGI-spektakel en ook genoeg ruimte is voor 'normale' actiescènes.
Uiteindelijk is het een matige film die geen hoogtepunten kent en halverwege een beetje saai is zelfs. De aardige actiescènes en het redelijke acteerwerk slaan je door de redelijke lange speelduur heen.
Zoals gezegd, zondagmiddag vermaak.
Bas78
Beetje het soort films wat mij wel aan spreekt keek lekker weg en heeft me van begin tot eind geboeit 3.5
Minotaures
Na een lange tijd eindelijk eens gezien.
Ik ken de spellen van Prince of Persia niet, maar vond de film in ieder geval te pruimen!
Wat ik wel weet is dat die lekker makkelijk op daken, balken en andere stijle dingen kan sprinten en dat komt hier goed genoeg in voor. Ook een goede fantasy met aparte figuren hierin; de Hassansins bijv.
Beelden van steden, woestijnen en jungles zijn hier goed en duidelijk op beeld gebracht. Sommige karakters vond ik ook wel leuk, zoals die Sheik en zijn messenwerpende handlanger. Af en toe is het ook lachen met die Sheik en zowel Dastan als z'n tegenpol Tamina. Arterton is zoiezo een mooi, jong ding... en dan om het nog leuker te maken in zo'n mooie Perzische kleding, haarstijl en tattoos. Alleen vond ik hun eerste kus nogal op een ongepaste timing.
Af en toe waren de effecten helaas niet zo mooi, dan heb ik het over de slangen van de Hassansins. En aangezien dit een Disney film is, moet je niet al te veel bloed verwachten - op een beeld of 2 na. Wat ook een beetje tegenvalt is dat je hier totaal geen monsterbazen o.i.d. tegenkomt wat dit weer in z'n spellenelement tot recht laat komen, jammer.
Niettemin is dit gewoon een succesvolle en vermakkelijke avonturen-fantasyfilm met vele positieve punten.
1plus2is3
Voor een actie film mag deze er best zijn. Typische ruige type red meisje verhaal. Beetje standaard reis vol ontdekkingen en zelf reflectie echter. Het hield me niet echt vast, maar verveelde me ook niet echt gedurende de film. Het fijne aan deze categorie films is dat je niet echt een booddschap hoeft mee te krijgen. gewoon kijken is al voldoende. Als ik deze film een plek moet geven ligt deze voor mij tussen Sahara en the mummy in. Enige minpuntje van deze film vond ik de " grappen" , ja ze horen in dit soort films thuis, maar had vaak het gevoel dat het allemaal wat geforceerd overkwam.
Als je een echte fan van het spel bent denk ik dat je de film beter niet kan kijken, maar ja dat geldt voor veel games waar een film van gemaakt is.
Thorongil
Een typische blockbuster. Niet echt bijzonder of memorabel, maar alles oogt mooi en je verveelt je geen minuut. De dialoog en plot zijn niet aan de beste kant, maar de hoofdspelers slagen er wel in de film te dragen. Spijtig dat er allicht geen vervolg op komt omwille van de slechte ontvangst in de USA. Vind deze film zeker zo goed als de 1e Pirates Of The Caribbean en beter dan de sequels.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Best oke.
Heb de games veel gespeeld, maar ging er niet met die gedachte in (begrijp me niet verkeerd, doet zo nu en dan goed aan de game denken, maar als je echt een waardige game-verfilming-topper verwacht kom je bedrogen uit). Meer met de gedachte van een goed kijkbaar blockbustertje te zien, met hoop op iets meer.
Een goed kijkbaar blockbustertje is het wel geworden, iets meer net niet.
Veelal wat humor tussendoor, vaak leuk, doch ook hetgeen wat de film deels de das omdoet.
Jake Gyllenhaal had ik m'n twijfels over, en voelt ook wat twijfelachtig in het begin, maar redt zich uiteindelijk nog. Gemma Arterton daarentegen acteert zo nu en dan wel ondermaats, maar is wel een plaatje!
Special effects en locaties vrij weinig over te klagen.
Voor echt een topper mocht het wat minder luchtig, mochten de kleine lijntjes wat beter en perhaps ook onvoorspelbaarder uitgewerkt worden en mocht het acteerwerk net een tandje beter. Maar het kijkt heerlijk weg, voldoende actie en het ziet er allemaal weer erg lekker uit.
Prima popcorn-filmpje en daarmee een prima 3,5*.
Vascago
Dat een film qua actie en verhaal ongeloofwaardig is interesseert me niet zo heel veel als het maar vermakelijk is. En dat vond ik deze film zeker. Maar de acteurs moeten wel een beetje goed gecast zijn. Gyllenhaal doet het nog niet eens zo heel onaardig, maar lijkt niet echt op een Perzische prins, qua Midden-Oosten uiterlijk. Gemma Arterton is bloedmooi maar van goed acteren heeft ze nog geen kaas gegeten en ze is met haar (vooral in de scenes dat ze aan het bekvechten gaat met Gyllenhaal) op en top Britse accent niet echt een goede Midden-Oosterse prinses. Kingsley is dramatisch slecht in zijn rol. De man kan waarschijnlijk het best acteren van allemaal, maar verspeelt hiermee wel wat krediet. Die gast van de struisvogelraces was ook best irritant. De rest is redelijk tot goed.
Qua actie zit het zeker wel snor in deze film en wat me zeker ook beviel was dat er eens flink wat doden vallen in een Disneyfilm. Tegenvaller is dan weer het voorspelbare eind, maar ook dat viel te verwachten.
Zeer aardige soundtrack ook en flink wat mooie plaatjes, vooral in de woestijn.
Ik heb het nooit zo op gameverfilmingen en een film in dit genre is vaak ook niet mijn soort film. En ondanks dat ik het ook allemaal niet zo geweldig vind, moet ik eerlijk zeggen dat de film mij nog reuze meeviel. Jake Gyllenhaal zou ik echt nooit voor zo’n rol casten, maar toch doet hij het nog wel redelijk, al mist hij duidelijk het charisma van een echte held. Het verhaaltje stelt niet zo heel veel voor en de afloop van dit soort films is vaak makkelijk te raden, zo ook hier.
Wat verder opvalt is dat de setting van de film best mooi en goed is, waardoor de film best een aardige sfeer bevat. Het is alleen jammer dat de film te weinig humor en leuke personages bevat. De enige die echt leuk is, is Alfred Molina, waar ik toch een paar keer om heb moeten lachen. Verder zit er nauwelijks leuke humor in de film en dat is toch wel een gemis. Verder zit er een hoop actie in de film, maar nooit wordt het echt goed in beeld gebracht en altijd zit er wel een cut tussendoor, wat de kwaliteit van dat soort scènes helaas niet ten goede komt, al is dat freerunning in een film als deze op zich wel leuk verzonnen.
Maar goed, in de tijd dat de film duurt, vermaakt het wel aardig, al is het nergens bijzonder of memorabel. Het is geen geweldige film, maar ik heb er ook zat gezien die slechter zijn.
LOTR-lover
"Het script blijft een opeenvolging van rammelende dialogen en best aardige actiescènes. Alles wat met het Midden-Oosten te maken heeft wordt schaamteloos op een hoop geveegd. Het is een fantasy-film, maar dit herschrijven van de geschiedenis vol westerse vooroordelen doet het gebied pijnlijk te kort."
Dit zijn enkele regels uit een recensie die ik las. Voldoende weergegeven vind ik.
Wat een onzin. Prince of Persia is een avonturenfilm, geen documentaire. Het belooft niet realistisch te zijn of zich te houden aan de geschiedenis zoals deze echt is.
Het interesseert het gros van de kijkers helemaal niets of er bepaalde zaken niet kloppen wat betreft het Perzische rijk. Sterker nog: ik denk dat het grootste gedeelte er niet eens wat vanaf weet.
Je kijkt een avonturenfilm om gewoon even lekker 2 uurtjes weg te dromen in een fantasiewereld waar de good guys altijd winnen en er met de meest spektaculaire moves altijd weer ongehavend uit de strijd weten te komen. Ik kijk het in ieder geval niet voor een geschiedenisles.
Anyway: een zeer vermakelijke film dit. Moet zeggen dat ik erg moest wennen aan Jake Gyllenhaal als held (vooral omdat 'ie ook opeens zo'n zware stem op zet... don't know why!) maar uiteindelijk went dat ook wel.
mickeypoes
Het verhaal is voor mij vergezocht en de cast volstrekt ongeloofwaardig. Die prinses hadden ze net zo goed blonde haren kunnen geven en een belgisch accent.De gevreesde koning en vooral zijn zonen maakten op mij eerder een meelijjwekkende indruk . Voor een jeugdfilm niet slecht, maar dat meer om de beelden en omdat de film onderhoudend is. Door het slechte acteerwerk kwamen de grappen niet tot hun recht. Die struisvogelliefhebber zal een hele pief zijn in het toneelamateurmilieu, maar hier hadden ze toch wel iets beters kunnen neerzetten?
Zeer irritant dat bassie en adriaanboeftype,wat sterk achterblijft op het visuele gebeuren, waar de computers wel een hele belangrijke rol hebben gespeeld op het eind.
Pitakaas
Arterton..
Oja wacht, er was ook nog een film.
Na het zien van Robin Hood maar besloten om ook Prince of Persia te kijken. Ik ben bekend met de games, zowel de oude als de nieuwste, en besefte me dat dit een soort verfilming was van de game Sands of Time. Alhoewel dit alleszins mijn favoriete deel is uit de serie, vind ik de settings van Perzische rijken en alle mystiek die daar omheen hoort.
Helaas slaat Prince of Persia in mijn ogen op sommige aspecten de plank mis. Allereerst worden sommige dingen net wat te Westers aangepakt.. Allereerst Gyllenhaal: volgens mij kun je geen slechtere Prins casten.. Serieus, veel Amerikaanser dan dit vind je niet! Een man met een babyface van 1.70 lang. Zonde zonde zonde. En het gaat verder, ook Tus heeft een Amerikaanse baardje die meer in LotR past dan in een mythische film over Perzen. Eigenlijk is alleen Arterton goed, ook al is ze dan wel erg Brits, ze overtuigt me wel als prinses. En wat is ze mooi he
Eigenlijk vatte de credits dit goed samen. In plaats van een schitterend nummer te schrijven met veel Perzische invloeden, krijgen we een zeiknummertje van (als ik het goed heb gehoord) Alanis Morrisette. Waarom nou weer? IMO zorgt dit er wel voor dat het je wat minder grijpt.
Verder vind ik de Prins veels te grappig aangepakt. In de film wordt hij neergezet als een jolige vent die allerlei flauwe grapjes maakt. Nu weet ik dat dit ook zo is in de gelijknamige game, maar toch vond ik het jammer dat de regisseur deze karaktertrekjes overnam, en niet keek naar de Perzische Prins uit oudere games, zoals in The Warrior Within, waarin de Prins een serieuze vechtersbaas is die allerlei mystieke geheimen ontrafeld. Vond ik persoonlijk een veel betere aanpak van de Prins.
Dit gezegd te hebben, de film start echt in een moordend tempo.. In een wervelende zandstorm is de Prins al gevormd tot wat hij is. Ik had hier toch wel wat meer van willen zien, en hier had de regisseur toch ook wel alle mogelijkheden voor! Een beetje een valse start, en voordat we het weten is er al een veldslag aan de gang zonder dat we de aparte karakters goed geintroduceerd hebben gekregen.
Gelukkig is de film, nadat je er maar bij hebt neergelegd van de casting, wel weer tof. Het loopt lekker, goed tempo, en mooie plaatjes van vergane glorie, zoals die prachtige stad en de geheime tempel.
Echter, als het film zijn eind nadert begin ik me toch te storen aan de over the top actie en ontsnappingen die we zien. De Hasassijnen zijn een toffe toevoegingen die ook goed bij de mystiek passen, maar het gedeelte ondergronds kon me niet bekoren. Ook viel me op dat het verhaal rare twisten kreeg zodra men progressie boekte. Opeens werden er weer hele nieuwe problemen aan het licht gebracht, en opeens werder en eventuele consequenties bekend gemaakt die we daarvoor nog lang niet kende. Bijvoorbeeld dat de beschermer van de dolk opeens dood moest, of dat je niet tegelijk mocht drukken terwijl de dolk gevuld werd..
Ik vond dat de spanning niet echt ten goede komen.
Uiteindelijk dus toch geen bovengemiddelde mysterieuze actie film, maar een film met een ongepaste Prins die uitmondt in een anti climax.
Had veel meer ingezeten als de regie wat meer lef had getoond door meer van de game af te wijken en zijn eigen pad te volgen.
Filmkriebel
Waarom niet? Ik ben nu ook niet het type kijker die zo'n films afbreekt omdat er CGI in zit of omdat de acteurs oppervlakkige helden vertolken. Film als entertainment naast film als kunst kan ook best OK zijn.
Prince of Persia was best mooi om te zien... met een vrij dom verhaal wel te begrijpen. Alles is mogelijk en de held haalt het altijd op de meest onwaarschijnlijke manieren, tot zelfs tegen de zwaartekracht in. Het is een film waar je blijft naar kijken omwille van de mooie beelden. Gyllenhaal overtuigt voor geen cent. Waarom hij? Gelukkig wordt zijn wat vervelende aanwezigheid lekker gecompenseerd door de mooie Gemma Arterton die er een exotisch tintje bijkrijgt. Ook Ben Kingsley bevindt zich mijlenver van zijn grote rollen uit het verleden zoals "Gandhi". Ik vond het allemaal acceptabel, maar voor mij zit er geen tweede kijkbeurt in. Ik geloof dat Prince of Persia beter zou gewerkt hebben als tekenfilm.
Angrod_Pallanén
Matige film.
Zodra je deze film gaat kijken weet je precies waar je aan toe bent; ongeloofwaardige actiescènes, plotgaten waar de hoofdpersoon nog niet over heen kan springen en uitgemolken personages zonder gevoel. Dat is dan ook precies wat je krijgt bij 'Prince Of Persia: The Sands Of Time'.
Het belachelijke concept daar gelaten, weet de film je nergens van haar eigen verhaal te overtuigen. Niets wordt serieus genomen en de dialogen zijn tenenkrommend cliché. Jake Gyllenhaal faalt op alle fronten, vooral omdat Dastan een ongelovelijk lege ziel heeft. Daarnaast is de chemie tussen hem en Gemma Arterton niet bestaand, wat al hun slappe gekibbel nog minder doet uitkomen. Het enige leuke aan de film mag Alfred Molina zijn, die ondanks het gebrek aan goede grappen (die een dergelijke side-kick toch echt moet hebben om relevant te zijn) een leuke aanwezigheid vormt.
Ondertussen zien we met heel veel CGI geweld hoe de wereld kan eindigen dankzij zand, sterft alles en iedereen en kan zelfs de laatste troef in de film hem niet redden om compleet ongeloofwaardig over te doen komen. Het is een vereiste om je hersenen uit te zetten tijdens het kijken en probeer te genieten van de matige actie die de film had kunnen helpen. Het was aardig om er twee uur aan te spenderen, maar echt vermaakt was ik niet.
2,0
DVD-T
De videogames eigenlijk niet echt gespeeld. Alleen de eerste 2D game ken ik en dat vond ik al niet veel aan.
Prince of Persia staat bol van de mooie plaatjes. De locaties zijn werkelijk adembenemend. De film heeft daarom een erg exotisch iets over zich. Jammer dat de rest niet of minder geslaagd is. Gyllenhaal als een actie held vind ik gewoon niet overtuigend overkomen, en dan dat accent. Vreselijk. Verhaal heeft best een leuk uitgangspunt, alleen jammer dat er niet heel veel mee gedaan wordt en de film al snel verzand in een simpele avonturen/achtervolgings film. Jammer want ik had graag wat meer van de dolk gezien. Op het laatst wordt hierin wel veel goed gemaakt, want de climax ziet er puik uit. Helaas bleef het echte wow gevoel uit. Dat had ik trouwens al met de trailer. Geld ook een beetje voor de rest van de actie. Het is het allemaal net niet. Komt ook vooral weer door Gyllenhaal, die een complete miscast is. Hij kon mij totaal niet meeslepen in zijn reis. De rest van de cast doet het trouwens ook niet al te best, met uitzondering van Molina die toch iets leuks van zijn vlakke personage maakt. Vermakelijk, ja af en toe. Topvermaak, dat zeer zeker niet. De film wil episch zijn, alleen erg jammer dat dat alleen een beetje lukt in de plaatjes en de climax.
TMP
Vermakelijke actiefilm.
De vaart zit er goed in, aardig acteerwerk van Kingsley en Gyllenhaal. Het plot was echter niet echt super, dat zorgt er voor dat het zeker geen topper is.
Vinokourov
Gemiddeld actie/avonturen-filmpje rond een dolk die de tijd terug kan laten draaien. Wel aardig om wat leuke zanderige scenes te zien, maar meer ook niet.
Decec
Ik vond een uitstekende Fantasy/Avonturen film...
Uitstekende camerawerk...
Prachtig werk...
Uitstekende acteurwerk...
Bekende acteur Jake Gyllenhaal speelt zeer goed...
Prachtig HD kwaliteit film...
Zeker aanrader...
martijn011
- 2034 berichten
Heerlijke wegkijker met een prima Jake Gyllenhaal en Ben Kingsley!
Waar deze film helemaal in uitblinkt zijn de prachtige landschappen en omgevingen.. De woestijnen, steden en grotten zagen er werkelijk oogverblindend uit.
Het verhaal op zich is niet eens zo bijster bijzonder, meer dan eenvoudig vermaak is het eigenlijk niet.
De special effects zijn aardig, maar ook niet verbluffend, evenals het plot.
Had daar toch iets meer van verwacht eigenlijk.
Ach, wat maakt het ook uit, ik heb me prima vermaakt!
Heb erg genoten van deze groots opgezette game verfilming.
Ziet er allemaal prachtig uit en zeer mooie effecten.
Mooie gevechten en goed acteerwerk.
Fran
- 1953 berichten
Toen ik in het begin zag dat deze film uit de stal van Disney kwam had ik even mijn bedenkingen. Ik vind de dat in films van Disney alles net iets te nep overkomen, het acteerwerk net te overdramatisch en het verhaal net iets te sentimenteel. Tot op zekere hoogte vond ik dat ook bij deze film maar toch had deze film zeker wat pluspunten.
Je krijgt een heleboel schitterende beelden van het oude mystieke Oosten voorgeschoteld. De actiescène's zijn ook erg sterk. De vechtscène's kwamen wel wat overdreven over maar als je je dan bedenkt dat het verhaal is gebaseerd op een game dan kan je dat wel beter plaatsen. Het liefdesverhaal dat erin verwerkt is, is ook leuk om naar te kijken.
kalehein
Zo...
dat was dus even een heel erge tegenvaller.
Het is net alsof je naar een serie op tv kijkt waar een verhaal van 3 uur in een film van 2 uur wordt gepropt. Het verhaal wordt afgeraffeld in een tempo waar een formule 1 coureur jaloers op is.
De cast, zoals al meer aangegeven, is totaal ongeloofwaardig. Er komt niemand in de film voor behalve die messen gooiende neger die ook maar een beetje in de buurt komt van een geloofwaardig karakter dat voor een Perz door kan gaan.
De SF zijn ook van een matig niveau en hadden met een beetje meer moeite de film nét dat zetje kunnen geven.
Camerawerk/regie viel me ook tegenvallen. Er wordt nogal "hak-op-de-tak" gefilmd. Of het aan het script ligt of aan de incompetentie van de regisseur laat ik even in het midden.
Nee helaas totaal niet voldaan aan mijn verwachtingen (toch minstens 4*) Het verhaaltje klopt, maar wordt te snel afgeraffeld door minimale acteurs.
Sergio Leone
Amusante avonturen-fantasymengsel.
Redelijk voorspelbaar verhaal. Het terugkeren in de tijd deed me wat aan The Butterfly Effect denken. Echt vernieuwend was dit dus niet, maar aangezien het hier om een gameverfilming gaat, moet je het dus allemaal niet zo serieus nemen.
Dat doet de film helaas wel met zichzelf. Op z'n sommige momenten dan toch. Van luchtige Arabieren die houden van struisvogelrennen naar gelal over goden ...
Op voorhand had ik een beetje bang van de cast. Jake Gyllenhaal kent weinig verschillende gezichtsuitdrukkingen, Gemma Arterton had ik nog niets van gezien, en Ben Kingsley was voor mij de enige zekerheid. Nu, Gyllenhaal deed het best aardig, Gemma Arterton zag er erg mooi uit en toonde af en toe wat talent, Ben Kingsley was standaard. Weinig memorabele schurk.
De muziek deed me nogal hard aan die van The Mask of Zorro denken.. De natuurbeelden waren best leuk. Hetzelfde geldt voor de gehele aankleding en de stadjes..
Soms wat SE die wat minder waren, maar ook dat blijft goed te doen.
Erg vermakelijk.
Krappe 3,5

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Lion of the Desert

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Obsluhoval Jsem Anglického Krále
Komedie / Drama, 2006
persiasandstormbrother against brotherarmageddonregent gebaseerd op videogame