Genre: Avontuur / Fantasy
Releasedatum: 19 mei 2010
Bekijk via Disney+
Plot Prince of Persia: The Sands of Time
"Defy the Future"
Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...
Prince Dastan
King Sharaman
Bis
Hassansin Leader
VierkanteOogjes
Beste verfilming van een bestaande 'game'.
Grappige details dat hij 1 keer na een sprint over het zand 'schuift' (net als in de game) en tegen langs/tegen de muur rent (idem).
Mortal Kombat was vroeger een drama en Resident Evil was veel beter geweest als ze deze in het landhuis van Raccoon City hadden laten plaatsvinden. Zonder high-tec uiteraard.
Silent hill was nog best aardig trouwens.
Pitakaas
Zeg dan dat de casting een belediging is.. Om de film puur af te kraken op basis van de keuze van de cast is overhaaste beslissing in mijn ogen.
Nomak
Dat is net wat ik zeg, de casting is een belediging. Met deze cast kan ik de film onmogelijk serieus nemen. Ik kan je nu al vertellen dat dit bij mij geen hoog cijfer gaat halen. Bij deze film verwacht ik exotische acteurs en actrices die de personages geloofwaardig kunnen neerzetten.
Pitakaas
O je hebt hem nog geeneens gekeken?
Het wordt leuker met het uur
Voor de goede orde, ik ben het compleet met je eens hoor, maar zet je eroverheen en aanschouw een leuk blockbustertje..
Zie mijn berichtje:
paul83
O je hebt hem nog geeneens gekeken?
Het wordt leuker met het uur
Zie mijn berichtje:
Even een correctie voor je. Gyllenhaal is 1.83 lang. Desalniettemin, net als zijn zuster, niet om aan te gluren in een film.
Rosicky
Behoorlijk matige avonturenfilm met veel onzin, quasi-intelligent geneuzel over goden en wel erg voorspelbare plottwists. Jake Gyllenhaal is bijzonder sympathiek, dus qua hoofdpersoon zit het wel snor. Gemma Arterton vond ik bovendien buitengewoon lekker in Prince of Persia. Het is wel jammer dat het enige wat er uit haar mond komt gebazel over goden en 'lotsbestemming' is. Ben Kingsley lijkt zichzelf niet als slecht neergezette en oninteressante schurk.
Links en rechts een aardig shot, een leuk grapje of een mooie scene, maar overall is het tien keer niks. Arterton is eyecandy, Gyllenhaal een toffe peer, maar dat is slechts een pleister op de wonden.
Fran
- 1953 berichten
Toen ik in het begin zag dat deze film uit de stal van Disney kwam had ik even mijn bedenkingen. Ik vind de dat in films van Disney alles net iets te nep overkomen, het acteerwerk net te overdramatisch en het verhaal net iets te sentimenteel. Tot op zekere hoogte vond ik dat ook bij deze film maar toch had deze film zeker wat pluspunten.
Je krijgt een heleboel schitterende beelden van het oude mystieke Oosten voorgeschoteld. De actiescène's zijn ook erg sterk. De vechtscène's kwamen wel wat overdreven over maar als je je dan bedenkt dat het verhaal is gebaseerd op een game dan kan je dat wel beter plaatsen. Het liefdesverhaal dat erin verwerkt is, is ook leuk om naar te kijken.
kalehein
Zo...
dat was dus even een heel erge tegenvaller.
Het is net alsof je naar een serie op tv kijkt waar een verhaal van 3 uur in een film van 2 uur wordt gepropt. Het verhaal wordt afgeraffeld in een tempo waar een formule 1 coureur jaloers op is.
De cast, zoals al meer aangegeven, is totaal ongeloofwaardig. Er komt niemand in de film voor behalve die messen gooiende neger die ook maar een beetje in de buurt komt van een geloofwaardig karakter dat voor een Perz door kan gaan.
De SF zijn ook van een matig niveau en hadden met een beetje meer moeite de film nét dat zetje kunnen geven.
Camerawerk/regie viel me ook tegenvallen. Er wordt nogal "hak-op-de-tak" gefilmd. Of het aan het script ligt of aan de incompetentie van de regisseur laat ik even in het midden.
Nee helaas totaal niet voldaan aan mijn verwachtingen (toch minstens 4*) Het verhaaltje klopt, maar wordt te snel afgeraffeld door minimale acteurs.
John Lee Hooker
@ kalehein: je score mag best lager als alleen het 'verhaaltje klopt'.
bobbydigital01
top film.
ik had niet verwacht dat Jake Gyllenhaal in deze film zou passen.
boven mijn verwachtingen deze prent
orbit
- 12092 berichten
Erg oppervlakkig en slap vermaak, geen enkel van de acteurs is een meerwaarde, allemaal rondlopende cliché's
Maxie Fields
De hoofdrolspelers zagen niet Perzisch uit , spraken te brits en acteerden TE slecht om een positieve indruk acter te laten. We zaten met nog een koppel te kijken en we vonden het echt
allemaal heel heel erg slecht.
Ceeda7
Dolk kwijt, dolk terug, kwijt en terug. Man dood, levend, en terug dood.
Precies een soap. Geen echt indrukwekkende actiescènes nog aantrekkelijk camerawerk.
1,5 aan de cast die de boel probeert te redden en de o zo mooie vrouw Gemma Arterton.
RonMathijs
Viel me toch wel een beetje tegen.. Het verhaal is oke, hadden ze zeker wat moois van kunnen maken. Maar ik vond het te afgeraffeld en ze wilden teveel in één film duwen. Ik vond het gehalte "pirates of the caribbean" ook erg groot, avonturenfilm met humor (denk aan die struisvogel kerel): is verder ook niks mis mee alleen de uitvoering van deze film is niet goed. Verder heb ik me ook mateloos geërgerd aan de overdreven Britse taal, maakt het niet geloofwaardiger. Het idee van de haissintais (waarschijnlijk verkeerd getypt) is duidelijk gebaseerd op de paardrijders van de Lord of the Rings.
Al met al: Verhaal is oke, maar te afgeraffeld en niet goed uitgevoerd.
Falcon103
[quote]Nomak schreef:
....... Bij deze film verwacht ik exotische acteurs en actrices die de personages geloofwaardig kunnen neerzetten.[/quote
ik moet zeggen dat ik na deze een keer of 7 gezien te hebben nog steeds vind dat de personages toch wel aardig neer gezet zijn
maxroelofs
naar mijn idee een van de weinige geslaagde game verfilmingen
Sergio Leone
Amusante avonturen-fantasymengsel.
Redelijk voorspelbaar verhaal. Het terugkeren in de tijd deed me wat aan The Butterfly Effect denken. Echt vernieuwend was dit dus niet, maar aangezien het hier om een gameverfilming gaat, moet je het dus allemaal niet zo serieus nemen.
Dat doet de film helaas wel met zichzelf. Op z'n sommige momenten dan toch. Van luchtige Arabieren die houden van struisvogelrennen naar gelal over goden ...
Op voorhand had ik een beetje bang van de cast. Jake Gyllenhaal kent weinig verschillende gezichtsuitdrukkingen, Gemma Arterton had ik nog niets van gezien, en Ben Kingsley was voor mij de enige zekerheid. Nu, Gyllenhaal deed het best aardig, Gemma Arterton zag er erg mooi uit en toonde af en toe wat talent, Ben Kingsley was standaard. Weinig memorabele schurk.
De muziek deed me nogal hard aan die van The Mask of Zorro denken.. De natuurbeelden waren best leuk. Hetzelfde geldt voor de gehele aankleding en de stadjes..
Soms wat SE die wat minder waren, maar ook dat blijft goed te doen.
Erg vermakelijk.
Krappe 3,5
JustMike
Grappige film hoor, maar volgens mij hebben ze het verhaal van het spel aardig verkracht, een paar leuke moves is niet genoeg voor een film. Ik heb me niet verveeld ofzo. Daar niet van, ben alleen een beetje teleurgesteld. Kon het spel er niet in terugzien. Met het zand terug in tijd gaan is erg leuk gedaan, dat wel. Maar voorspelbaar, en onherkenbaar.
Jammer.
toetje1977
Vermakelijk, op zeker. Film doet redelijk recht aan de game, met name het originele Sands of time, niet qua verhaal maar sommige actiescenes en het freerunnen van de prins komen duidelijk uit de game. Net als de Britse accenten waar iedereen zich aan stoort... Oke, het Cockney-accent van de struisvogelman is misplaatst maar wat verwacht je dan? Een Hollywood-blockbuster vol Bollywood-acteurs? Ik had wel meteen door dat Ben Kingsley de bad guy was...
Aardige avonturenfilm die mee kan komen in het genre van Pirates of the Carribean, Indiana Jones en The Mummy, maar die het niveau van deze drie niet haalt... wat dus niet gelijk betekent dat een dergelijke film niet vermakelijk kan zijn.
PersianPride
Sowieso beste film voor mij, persian pride 4 ever 10 gouden plakken van mij

J&J
Zeer vermakelijke avonturenfilm met snufje humor. Zeker de moeite waard
tristanrc1
Doet precies wat een film moet doen; amuseren! Hoog tempo, een leuk verhaal, en veel actie. Dat Mike Newell ook romantisch comedy's heeft gemaakt is ook te merken. Het kibbelende stelletje Dastan (Gyllenhaal) en Tamina (Arterton) zou zo uit zo'n romantische comedy kunnen komen. Dat de personages niet uitgediept worden maakt in dit geval dan ook niks uit.
Metalfist
A great man who would have stopped what he knew to be wrong, no matter who was ordering it
Toen ik voor het eerst hoorde dat ze Prince of Persia wouden verfilmen had ik nogal mijn twijfels bij de hoofdrolspeler. Er passeerden een aantal namen maar uiteindelijk bleek het Jake Gyllenhaal te worden. Geen slechte acteur maar ik kon me hem toch niet echt voorstellen als de prins. Gisteravond dan toch maar eens de gok gewaagd en Prince of Persia is eigenlijk een erg vermakelijk filmpje geworden.
Ik ben niet noodzakelijk een grote fan van de Prince of Persia franchise maar ik heb wel een aantal van de games gespeeld. Het begon voor mij allemaal met Prince of Persia 3D (uit 1999 alweer) en daarna speelde ik nog wel eens op Sands of Time en Warrior Within maar daar ben ik eigenlijk ook nooit echt bijster ver in geraakt. Ik heb dus ook geen idee of het verhaal strookt met de games. Veel maakt het niet uit want Newell zorgt voor een ontzettend amusante film die bol staat van de clichés en voorspelbaarheid. Stoort het? Helemaal niet want het wordt allemaal op een leuke manier gebracht waardoor de speelduur snel voorbijvliegt. We krijgen een handvol standaard personages die op hun eigen manier perfect hun ding doen. Prince of Persia is een film die voornamelijk qua stijl aan titels zoals Pirates of the Carribean doet denken en dat is logisch want de film is wederom een combinatie tussen Disney en Jerry Bruckheimer. Voor mijn part mogen de twee nog een aantal films zo maken want het zorgt altijd wel voor een leuke film. Ik vindt het sowieso wel een interessant gegeven waarop de film zich concentreert. Ik ben zelf een grote fan van tijdreizen en het concept wordt op zich nog wel vrij aardig uitgewerkt. Ik heb mijn twijfels of het wel allemaal klopt qua plot want Dastan blijft maar op die dolk rammen maar bij dit soort films val je niet over de plotfouten maar neem je ze er meestal voor lief bij. Visueel ziet het er wel vrij aantrekkelijk uit. De sfeer van de nieuwe generatie van games (Sands of Time - The Two Thrones) wordt imho goed benaderd, althans toch in de mate dat ik het zie, en het werkt wonderwel met de sfeer van de film.
Ik heb eigenlijk nog altijd mijn twijfels bij Jake Gyllenhaal. Qua uiterlijk heeft hij niet echt veel weg van een Perzische prins. Het is jammer dat de film compleet in het Engels is en dit wordt nog eens extra benadrukt door Gyllenhaal's overdreven Amerikaanse accent dat door zijn dialogen sijpelt. Langs de andere kant vertolkt hij Dastan met zoveel flair en heeft hij er duidelijk plezier in waardoor je het hem snel vergeeft. Hij geeft een Jack Sparrow-achtige vibe aan Dastan en doet dat wel goed. Gemma Arterton daarentegen is niet zo goed op dreef. Qua uiterlijk is het een serieus verschil met Quantum of Solace, hier ziet ze er echt 10x beter uit, maar haar acteren is nog altijd niet echt verbeterd. Soms lijkt ze maar wat rond te dolen en niets anders te doen dan kibbelen maar eye candy is in dit soort films een must en daar is ze zeker en vast een meerwaarde in. Wat een heerlijk slechte kop heeft Ben Kingsley trouwens. Als je de film voor het verhaal keek, dan zal het vast en zeker niet als een verrassing zijn aangekomen dat hij de bad-guy speelt. Hij doet het dan ook met verve. Ik kende hem voornamelijk uit Polanski's versie van Oliver Twist waar hij de rol van Fagin op zich neemt en daaruit bleek al dat Kingsley een slechterik goed kon portretteren en hij doet hier dat kunstje nog eens lichtjes over. Ook leuk om Alfred Molina nog even te zien passeren in een ietwat kleine maar hilarische bijrol.
Het zal er waarschijnlijk niet van komen maar voor mijn part mag dit gerust een nieuwe trilogie worden. Newell weet hoe hij een blockbuster moet regisseren en de cast blijkt wonderwel goed gekozen. Het verhaal is voorspelbaar en redelijk standaard maar de funfactor maakt veel goed.
Dikke 3.5*
oemoemenoe
een heel verhaal , kort samengevat , heb genoten .
weer 1 van die geslaagde avontuurlijke spektakels die blijft boeien en waar een vervolg gewenst is.
jipt
Redelijk, keek wel lekker weg, beetje te veel plotuitleg, had wat meer actie willen zien, zeker in de mooie omgeving die is gecreeerd. Zag er allemaal schitterend uit, zowel aankleding als effecten waren in orde, waarbij af en toe erg mooie fotografie zat. Maar het verliest zich een beetje te veel in het verhaaltje, dat op zich niet al te boeiend is. Ook dat gedoe met die struisvogels wat flauw en overbodig. wel een verdiende 2,5* en als ik het in de bios had gezien misschien een 3*

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Lion of the Desert

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

Obsluhoval Jsem Anglického Krále
Komedie / Drama, 2006
persiasandstormbrother against brotherarmageddonregent gebaseerd op videogame