• 9.378.044 stemmen

Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Avontuur / Fantasy | 116 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Prince of Persia

Geregisseerd door: Mike Newell

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton en Ben Kingsley

Releasedatum: 19 mei 2010

Plot Prince of Persia: The Sands of Time

"Defy the Future"

Dastan (Jake Gyllenhaal) groeit op als weesjongen in de straten van de koninklijke stad Nasaf. De koning ziet potentie in hem en besluit Dastan te adopteren en op te nemen in de koninklijke familie. Eenmaal volwassen gaat Dastan samen met zijn stiefbroers op veldtocht om zijn rijk te verdedigen. Ook het afgelegen bergkoninkrijk van de mooie prinses Tamina (Gemma Arterton) fungeert als doelwit. Maar Dastan weet niet dat de prinses de hoeder is van een magische ‘dolk der tijd’, waarmee de tijd enkele ogenblikken kan worden teruggehaald. Een machtig wapen, dat niet in verkeerde handen mag vallen. Maar een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het echter op de magische dolk voorzien...

avatar van mug13

mug13

Jake Gyllenhaal in de hoofdrol,ik zeg jullie eerlijk daar had ik echt mijn twijfels over.Ik had toch een andere acteur verwacht in de rol van Dastan.(Ik denk dat er zeker meer mensen zo over denken/dachten).Maar ik ken echt helemaal niks negatief schrijven over zijn acteren in deze film.Door het goeie acteren van Jake zijn mijn twijfels echt weggenomen,hij verdiend zeker de hoofdrol in deze film.Heb deze film gister voor de tweede keer gekeken en ik heb mij eigen weer niet verveeld.Dit soort films zijn echt aan mij besteed.Het acteren goed,de scenes goed,de sfeer in de film goed,het verhaal goed.Naar mijn mening een zeer geslaagde film productie.Aanrader deze film.

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Wat een fantastische film is dit zeg. Ik had hem echt links laten liggen, vanwege de hele hype er omheen. En ook omdat er volgens mij als zoveel van dit soort films waren. Vrij kortzichtig gedacht van mij. Wat een spektakel van begin tot eind. Hij heeft geen minuut verveeld!

5*, ik kan er echt niet lager voor geven....

avatar van annakin

annakin

ik ging er lekker voor zitten maar dit viel zwaar tegen.. Het was zo nu en dan veel te langdradig, alleen de actie was af en toe leuk voor de rest kon ik er niet van genieten, ik was van plan om hem in de bios te gaan kijken toen der tijd, gelukkig is het er nooit van gekomen.

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

Heel leuke en aangename film ! Zeer goede acteurs en wow! wat is die Gemma prachtig

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Matige film.

Zodra je deze film gaat kijken weet je precies waar je aan toe bent; ongeloofwaardige actiescènes, plotgaten waar de hoofdpersoon nog niet over heen kan springen en uitgemolken personages zonder gevoel. Dat is dan ook precies wat je krijgt bij 'Prince Of Persia: The Sands Of Time'.

Het belachelijke concept daar gelaten, weet de film je nergens van haar eigen verhaal te overtuigen. Niets wordt serieus genomen en de dialogen zijn tenenkrommend cliché. Jake Gyllenhaal faalt op alle fronten, vooral omdat Dastan een ongelovelijk lege ziel heeft. Daarnaast is de chemie tussen hem en Gemma Arterton niet bestaand, wat al hun slappe gekibbel nog minder doet uitkomen. Het enige leuke aan de film mag Alfred Molina zijn, die ondanks het gebrek aan goede grappen (die een dergelijke side-kick toch echt moet hebben om relevant te zijn) een leuke aanwezigheid vormt.

Ondertussen zien we met heel veel CGI geweld hoe de wereld kan eindigen dankzij zand, sterft alles en iedereen en kan zelfs de laatste troef in de film hem niet redden om compleet ongeloofwaardig over te doen komen. Het is een vereiste om je hersenen uit te zetten tijdens het kijken en probeer te genieten van de matige actie die de film had kunnen helpen. Het was aardig om er twee uur aan te spenderen, maar echt vermaakt was ik niet.

2,0

avatar van DVD-T

DVD-T

De videogames eigenlijk niet echt gespeeld. Alleen de eerste 2D game ken ik en dat vond ik al niet veel aan.

Prince of Persia staat bol van de mooie plaatjes. De locaties zijn werkelijk adembenemend. De film heeft daarom een erg exotisch iets over zich. Jammer dat de rest niet of minder geslaagd is. Gyllenhaal als een actie held vind ik gewoon niet overtuigend overkomen, en dan dat accent. Vreselijk. Verhaal heeft best een leuk uitgangspunt, alleen jammer dat er niet heel veel mee gedaan wordt en de film al snel verzand in een simpele avonturen/achtervolgings film. Jammer want ik had graag wat meer van de dolk gezien. Op het laatst wordt hierin wel veel goed gemaakt, want de climax ziet er puik uit. Helaas bleef het echte wow gevoel uit. Dat had ik trouwens al met de trailer. Geld ook een beetje voor de rest van de actie. Het is het allemaal net niet. Komt ook vooral weer door Gyllenhaal, die een complete miscast is. Hij kon mij totaal niet meeslepen in zijn reis. De rest van de cast doet het trouwens ook niet al te best, met uitzondering van Molina die toch iets leuks van zijn vlakke personage maakt. Vermakelijk, ja af en toe. Topvermaak, dat zeer zeker niet. De film wil episch zijn, alleen erg jammer dat dat alleen een beetje lukt in de plaatjes en de climax.

avatar van TMP

TMP

Vermakelijke actiefilm.

De vaart zit er goed in, aardig acteerwerk van Kingsley en Gyllenhaal. Het plot was echter niet echt super, dat zorgt er voor dat het zeker geen topper is.

avatar van Gabyvon

Gabyvon

Leuke film..vooral Gemma hihi...een avonturenfilm zoals het hoort humor aktie en mooie beelden

avatar van Goirle_NL_Bas

Goirle_NL_Bas

Erg goeie film, het verhaal is niet echt geweldig, maar er zit lekker veel actie in, en de film kijkt lekker weg.

avatar van mordang

mordang

Prettig wegkijkende film. Gemma Arterton en Jake Gyllenhaal, spelen het standaard haat/liefde verhaaltje met overtuiging (Gemma is een onwezelijk lekker ding trouwens). Alles is cliché maar het stoorde me nergens. Verwacht geen intellectuele uitdaging of actiescenes die nog nooit zijn vertoond, maar gewoon vermaak voor een loze avond.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Gemiddeld actie/avonturen-filmpje rond een dolk die de tijd terug kan laten draaien. Wel aardig om wat leuke zanderige scenes te zien, maar meer ook niet.

avatar van Milko94

Milko94

Erg vermakelijke actie/avonturen film met een leuk verhaal. Jake Gyllenhaal doet het prima als hoofdrolspeler. 4*

avatar van movie fan

movie fan

verfilmingen van games , dat komt meestal niet echt goed !

met name op tekken en street fighter . en de resident evil filmen waren ietsjes beter , maar stelde mij ook wel een beetje teleur . vooral de 2de.

Met dit in het hoofd had ik weinig verwachtingen voor deze film, maar verwonderlijk was Prince of persia een zeer goede meevaller .

Een goed verhaal en een goede cast , voeg daar dan nog goede special effects bij , en je krijgt dit resultaat . Een spektakel van begin tot einde , met geen moment vervelling.

Prince of persia is zeker de moeite waard voor avontuur / fantasy liefhebbers of fans van de games .

Prince of persia krijgt van mij een 4,5 op 5 .

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Afgelopen zaterdag eindelijk de dvd-r eens zitten kijken. Had al snel het idee naar The Mummy in een andere setting te zitten kijken. Het geheel ziet er geregeld goed uit (en soms heel erg schaalmoddellerig helaas), acteerwerk is ook okee, Gemma Arterton ziet er weer heerlijk uit, en toch continu het gevoel: been there done that. Zelfs GA klonk geregeld als Rachel Weisz!

Jammer dat de film té Disney is (geen bloed, geen borsten, braaf).

avatar van Gerben_Mulder

Gerben_Mulder

Kan iemand mij helpen met het eind...daar snapte ik toch helemaal niets van ... of ik moet halverwege de film iets gemist hebben .....??
Waarom juist dat punt en niet voordat die ouwe het loodje legde.. jammer dat ik dat niet heb
Heb in ieder geval meer plezier gehad met het spelen van de game.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een uitstekende Fantasy/Avonturen film...

Uitstekende camerawerk...

Prachtig werk...

Uitstekende acteurwerk...

Bekende acteur Jake Gyllenhaal speelt zeer goed...

Prachtig HD kwaliteit film...

Zeker aanrader...

avatar van Denzz

Denzz

Een avonturenfilm die vooral jongere tieners zal aanspreken. Het is wat je van een avonturenfilm van Disney zou kunnen verwachten: veel actie, mooie decors en zo, een niet te ingewikkeld plot ... Ik vond Kingsley wel niet zo overtuigend overkomen, spijtig want het is een goed acteur.

De film deed me soms ook wel een beetje denken aan 'The Pirates of Carribean', de film was zeker in dezelfde stijl.

Maar goed, leuk filmpje, niet meer.

Ik geef 3*.

avatar van Matt Baker

Matt Baker

Mooie film. Tempo lag wel zeer hoog. Deed me inderdaad een beetje denken aan the Pirates of the Caribbean films. En Gemma Arteron ziet er heel goed uit.

avatar van charmed one

charmed one

echt een geweldige leuke avontuur actie film.

ik begin echt van deze soort avonturen films te houden.

vandaag heb ik hem voor de tweede keer gezien.

en nog steeds vind ik hem geweldig.

jake gyllenhaal speelt het echt overtuigend.

ik vind hem ook zo leuk spelen in de day after tomorrow.

avatar van Masterchief

Masterchief

Leuk om te zien, maar niets bijzonders. Beter dan de gemiddelde film en daarom 3,5 ster.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Heerlijke wegkijker met een prima Jake Gyllenhaal en Ben Kingsley!

Waar deze film helemaal in uitblinkt zijn de prachtige landschappen en omgevingen.. De woestijnen, steden en grotten zagen er werkelijk oogverblindend uit.

Het verhaal op zich is niet eens zo bijster bijzonder, meer dan eenvoudig vermaak is het eigenlijk niet.

De special effects zijn aardig, maar ook niet verbluffend, evenals het plot.

Had daar toch iets meer van verwacht eigenlijk.

Ach, wat maakt het ook uit, ik heb me prima vermaakt!

avatar van 606

Heb erg genoten van deze groots opgezette game verfilming.

Ziet er allemaal prachtig uit en zeer mooie effecten.

Mooie gevechten en goed acteerwerk.

avatar van sacha77

sacha77

Een 'Kijkt lekker weg' film. Ik denk wel een van de beste game verfilmingen ooit... maar dat is niet zo moeilijk. Goeie aktie, humor en een lekker moppie.

avatar van helleke

helleke

Bij momenten mooie locaties en dito gevechten.

Het verhaal zelf stelde niet al teveel voor, en de acteerprestaties waren net voldoende.

Vervelen heeft hij niet gedaan, maar lang bijblijven zal hij ook niet doen.

3 sterren.

avatar van J.T.O

J.T.O

Als ik mijn ogen dichtdeed en ik luisterde naar de tekst waar geen content van het verhaal inzit, dan zou ik dit geen prince of persia noemen. Ik vind de casting en accent echt een breuk in de sfeergeving van de film.

avatar van nightbreed

nightbreed

Totale onzin natuurlijk, maar gelukkig wordt het niet al te serieus gebracht. Mede door die luchtigheid is het een leuk wegkijkertje geworden.

avatar van Persian

Persian

Deze film is mooi, goed muziek , goed acteer werk , enja persia is woestendd!

avatar van Nomak

Nomak

Jake Gyllenhaal als de Perzische prins en Gemma Arterton als prinses.

Bah, deze film is een farce, een belediging voor de Iraniërs.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Kortzichtigheid ten top...

avatar van Nomak

Nomak

Probeer je met die bijzonder slappe oneliner mijn statement te weerleggen?