• 9.374.485 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Ben Affleck, Henry Cavill en Gal Gadot

Releasedatum: 16 november 2017

Plot Justice League

"You can't save the world alone."

Geholpen door zijn hernieuwde geloof in de mensheid en geïnspireerd door de onzelfzuchtige Superman, werft Bruce Wayne (Batman) zijn nieuwe kompaan Diana Prince (Wonder Woman) om een nog grotere vijand onder ogen te komen. Batman en Wonder Woman werken snel samen om meer rekruten te krijgen voor deze strijd. Maar ondanks deze helden (Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash) is het misschien al te laat om de aarde te redden van een grootse aanval.

Batman / Bruce Wayne

Cyborg / Victor Stone

Martha Kent

Queen Hippolyta

mrklm schreef:

maar is het einde van het actieheldengenre nu nóg niet in zicht?

Waarom zou ook maar iemand dat in zijn hoofd halen? Het is zo ongeveer het meest succesvolle subgenre van de laatste jaren en er staan t/m 2020 films ingepland (achter de schermen vast nog wel verder).

avatar van catdog

catdog

• 2024 stemmen

Marvel2018 schreef:

Vanaf vandaag speelt de film in België, ik heb hem gaan bekijken en vond hem niet slecht maar heb er wel veel meer van verwacht! Meer heb ik niet te zeggen...

Van een 3,0 naar een 3,5 naar een 1,5 naar een 0,5 in een dag tijd? Gaan we lekker?

avatar van Arri

Arri

Wat een slechte CGI af en toe zeg!

avatar van mrklm

mrklm

Zwolle84 schreef:

Musicals en westerns waren ook een lange tijd extreem populair... totdat het publiek er op uitgekeken raakt. Er komt een moment dat er een paar enorme flops komen en dan is het meteen afgelopen met het SF-genre. Wat mij betreft mag die tijd komen!

Zwolle84

Vooralsnog lijken ze alleen maar populairder te worden. En die flops hebben we ook al gehad zonder dat dat al teveel veroorzaakte.

avatar van Lennert

Lennert

mrklm schreef:

Waarom? Je hoeft er toch niet naar te kijken?

Daarnaast vind ik 'superhelden' als genre nu niet direct staan voor heel sciencefiction. Blade Runner, The Avengers en Ghost In The Shell vallen er allemaal onder en zijn nu niet direct vergelijkbare films.

avatar van rep_robert

DC kijkt de laatste jaren voornamelijk naar Marvel, met als voorlopig eindresultaat deze Justice League.
Nadat Marvel jarenlang met verscheidene films en after credit scenes een fatsoenlijke opbouw heeft gekend, waar ze het publiek lekker maakten voor het bijeenkomen van de assemble, kwam daar na lang voorspel in 2012 eindelijk the Avengers.
De opbouw naar deze Justice League kan je eigenlijk totaal niet vergelijken en uiteindelijk ook niet meer dan matig noemen. We hebben wat Batman films gehad (waar geen DC Universe werd opgezet), een Superman film, Suicide Squad, Wonder Woman en uiteraard Batman vs. Superman, waar opeens heel geforceerd een opzet werd gemaakt naar de Justice League. Het voelt gewoon niet goed (voorbereid) aan.
In de bioscoop hebben we alleen kennis gemaakt met Batman, Superman en Wonder Woman (beste DC film in dit universum). The Flash moeten we uit een serie kennen (die ik nog nooit gezien heb), Aquaman en Cyborg worden eigenlijk pas in deze film geïntroduceerd.

Dit resulteert nogal in een geforceerd begin van de film, waarin alle personages even aan bod moeten komen ter kennismaking. Je kan dus niet spreken van echt een diepgaande achtergrond bij deze personages. In de schamele 2 uur die ze hebben gekregen moet ik wel zeggen dat ze alles eruit hebben gehaald om elk personage uitgelicht te krijgen. Het is niet top en je hebt geen band met ze, maar het is voldoende om de onderlinge conversaties te accepteren en af te toe gaat het gepaard met een leuke grap.

Vervolgens komen we aan bij de daadwerkelijke rode draad van de film. Het redden van de aarde van een bad guy. Steppenwolf heeft alles om in potentie een bad ass motherfucker eindbaas te zijn, maar in deze film is het gewoon een extreem flauw bad guy waar totaal geen goed gebruik van gemaakt wordt. De CGI is matig, hij duikt her en der in de film op om een moederdoos te pakken en hij komt in het behoorlijk suffe eindgevecht voor. De achtergrond van Steppenwolf had beter gekund.
Het grootste probleem is dat het compleet ontbreekt aan een spanningsboog. De gevechten zijn niet spannend en het eindgevecht is niet meer dan 1 grote sof. Je voelt geen enkel moment dat de helden uit de Justice League het onderspit delven tegenover deze bad guy. Daarom faalt de terugkeer van Superman in de film ook gigantisch. Hij wordt tot leven gebracht omdat ze zonder hem Steppenwolf waarschijnlijk niet kunnen verslaan, maar het moment dat hij als Deus Ex Machina ingezet wordt is gewoon niet goed. Ik had liever een soort van Gandalf momentje gehad. Een moment waarop alle hoop verloren is en waar opeens het licht weer gaat schijnen en Superman de redder in nood is. Wellicht clichématig, maar zo hoort een deus ex machina wel uitgevoerd te worden.
Nu komt hij midden in het gevecht met Steppenwolf erin en kickt hij zijn ass compleet. Je verwacht dat Steppenwolf nog lang niet uitgeschakeld is en dat dit slechts het begin was. Maar niets blijkt minder waar. Om de film spanning mee te geven hadden die moederdozen samengevoegd moeten worden en dan was het een totale mayhem geweest. Dan had de film een grotere spanningsboog gehad en zat ik deze review waarschijnlijk met een ander gevoel te schrijven.

Nog even iets over Batman dan. Ben Affleck doet het goed, maar zijn pak vind ik maar niks. Hij lijkt wel Batman on steroids. Of een Batman die een paar zakken Dorito's teveel heeft gehad. Het pak is veel te opgeblazen en dat ziet er gewoon echt belachelijk uit.

Kijk, ik heb me echt wel vermaakt met de film hoor. Justice League is een behoorlijk onschuldige wegkijker die door de enorme (gedwongen) vaart geen minuut verveeld. DC heeft een risico genomen door van de franchise gewoon iets luchtigs te maken. Maar het boet nu enorm in op inhoud, unique selling points en uiteindelijk weten ze zelfs van een stoere bad guy gewoon een inwisselbaar personage te maken.

Justice League hoort het magnum opus van het DCU te zijn. Maar zo voelt het gewoon niet. Het is uiteindelijk gewoon 1 van de zovele superhelden films. En daarom moet deze film hier wel op afgerekend worden.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Deze film maakt definitief duidelijk dat DC Comics in combinatie met Zack Snyder niet werkt. Man of Steel was aardig, Batman vs. Superman beroerd en Justice Leage is mogelijk nog beroerder. De humor is waardeloos, de makers hebben waarschijnlijk naar de Marvelfilms gekeken en gedacht: wij willen ook een beetje lichtvoetige humor tussen al het actiegeweld. The Flash, gespeeld door een puberale Ezra Miller, mag de rol vervullen die de nieuwe Spider-Man heeft in de Marvelfilms.

Veel te veel CGI in de actiescènes, een en al vonkjes, flitsjes, en neppe explosies, maar een echt goede actiescène, ho maar. Sowieso gaat het allemaal van de hak op de tak (net als Batman vs. Superman). In dit genre zie ik graag films die toewerken naar een grote climax/finale, maar dat gebeurt hier nauwelijks.

Daarnaast te veel personages die bovendien nauwelijks uitgediept worden. Gal Gadot als Wonder Woman steekt er overduidelijk bovenuit, maar Ben Affleck is weer net zo'n charismaloze zak hooi als in Batman vs. Superman. Superman is trouwens ook weer terug, en de manier waarop laat mij vrij koud.

Wat mij betreft stopt DC Comics met deze troep (met uitzondering van Wonder Woman en eventuele vervolgen) en gaan ze nadenken hoe ze zelf een eigen weg kunnen inslaan in plaats van deze halfbakken Marvel-immitatietroep. 1 ster.

avatar van des1

des1

Zijn er mensen die 's ochtends om 07:20 naar de filmbesprekingen van Kermode kijken op BBC? Heb zelden een film zo neergesabeld horen worden. Samengevat: de film begint... en na wat wel vier uur lijkt, stopt de film. Teveel characters. Geen character uitdieping. Iedereen is sterk en kan vliegen... who cares?

avatar van Arri

Arri

Ja, zag 'm net langskomen. Heerlijke rant:

Justice League reviewed by Mark Kermode - YouTube

avatar van IH88

IH88

Gister de film gezien (langere recensie volgt) en ik heb een beetje een dubbel gevoel. Het entertainment gehalte ligt hoog en zeker in het begin zitten wat gave actiescenes, maar de film heeft ook heel veel problemen. Gal Gadot als Wonder Woman steekt er echt met kop en schouders bovenuit en dat is gelijk het grootste probleem. Als zij niet in beeld is, zakt gelijk het niveau.

Affleck acteert alsof hij nog liever al z’n kiezen laat trekken dan nog 1 keer het Batman outfit aan te trekken, en Cyborg, Flash en in mindere mate Aquaman maken geen onuitwisbare indruk. Vreemd genoeg komt Superman nog het beste tot z’n recht, en dat komt ook omdat Cavill er echt zin in heeft en niet de hele tijd in depressieve toestand hoeft rond te lopen. Hij maakt zelfs grapjes en er is chemie met Amy Adams. Nog vreemder is het dan ook dat ik van al de vervolgfilms nog het meeste uitkijk naar een nieuwe Superman film (behalve WW2 natuurlijk). In een aantal korte scenes laten Cavill, Adams en Lane zien meer chemie, emotionele betrokkenheid en persoonlijkheid te hebben dan al de andere personages/acteurs bij elkaar. Zet Gadot daar nog bij en het begint eindelijk echt ergens op te lijken.

avatar van Walter White

Walter White

Ik vond het een geweldige film snap de negativiteit niet helemaal op moviemeter zou wel aan mij liggen?

En mensen die deze film willen zien en twijfelen zeker niet doen? Ga gewoon kijken dat heb ik ook gedaan als je het gaat vergelijken met marvel dan kan je beter thuis blijven. Als je iets anders wilt zien en nieuwschierig bent ga je geen spijt krijgen?

Ik vind marvel heel leuk maar DC is zeker niet verkeerd je moet ze ook gescheiden houden.

De leukste vond ik Aquaman die steelt de show en Flash met droge humor was ook niet slecht.

En wonderwoman blijft altijd fantastisch??

En Cyborg zag er cool uit?

De rest zo als Batman en Superman ze zijn beste maatjes van elkaar kan ook niet te veel van vertellen??

avatar van n1d0

n1d0

Twee uur mentale zelfmutilatie, ik zou eerder euro's uitgeven om het uit de bioscopen te halen.

avatar van altijdcritic

altijdcritic

5.0 voor de aktie v Doutzen

avatar van The Oceanic Six

- What did you do this weekend, Diana?

- Me? Nothing very interesting.

Daar was 'ie dan eindelijk, de langverwachte DC versie van The Avengers. Echt naar uitgekeken heb ik niet, wat vooral kwam door de soms beroerde kwaliteit van de eerdere DC films. Vooral Men of Steel was slecht en Suicide Squad en Batman vs Superman stelden ook flink teleur. Slechts Wonder Woman vond ik echt goed, die film was fris, prettig geschreven en had in Gal Gadot een erg goede, charismatische en sympathieke hoofdrolspeelster. Daar leek even of DC dichtbij het Marvel-niveau, toch al jaren de heilige graal van de superheldenfilms, zou komen. Maar dat alles hebben ze met Justice League weer verpest.

Ondanks alles zat ik vrijdagavond toch wel geïnteresseerd in de bioscoop, want het concept dat een reeks superhelden in 1 film wordt gepropt is natuurlijk gewoon leuk. The Avengers was 5 jaar geleden echt een hele leuke film, vooral door de onderlinge chemie van de groep. Zo te zien heeft DC flink leentjebuur willen spelen, want deze Justice League lijkt er inhoudelijk behoorlijk op, maar dan gewoon veel slechter uitgewerkt qua script, onderlinge chemie en humor. Sowieso is de aanloop naar deze Justice League al matig gedaan, want Marvel trok eerst jaren uit om de hoofdrolspelers goed te introduceren met een eigen film (of meerdere titels zelfs) om daarna alles samen te voegen tot The Avengers, maar DC kwam al meteen met bijvoorbeeld Batman vs Superman, een clash die lang niet zo episch was omdat de achtergronden gewoon niet eerder waren getoond. Bij Justice League kennen we uiteraard Batman, Superman en Wonder Woman al, maar Cyborg, Aquaman en The Flash worden hier pas echt getoond aan het publiek, op wat eerdere cameo's na. Daardoor moet je in die 2 uur speeltijd (da's wel fijn, ben die superheldenfilms van 2,5 uur en langer beu) wel heel veel tonen aan de kijker. Want eigenlijk moet dit draaien om een episch samenzijn van een paar van de grootste superhelden die we kennen, maar zo voelt het gewoon totaal niet.

Bad guy Steppenwolf is vreselijk treurig en zijn zoektocht naar de 3 dozen is ongeveer het meest suffe wat je als script kon verzinnen. Het levert een paar confrontaties met de Justice League op, zonder dat het ooit maar 1 keer boeiend wist te worden. Voorspelbare, flauwe gevechten en ook de CGI zuigt bij vlagen behoorlijk. Dan hoop je nog dat de samengevoegde superhelden nog echt uit kunnen blinken, maar dat valt ook vies tegen. Alleen Gadot als Wonder Woman is wederom erg goed (en wat is ze mooi, maar dat terzijde), maar Batman blijft onder Ben Affleck saai (en hij lijkt er nu ook niet zo heel veel zin in te hebben), Cavill als Superman is al helemaal het voorbeeld van een absolute miscast qua epicness en van de ''nieuwe'' helden is alleen Aquaman leuk. Die had meer tijd verdiend en had ook sowieso voordat Justice League in de bios kwam al een eigen film moeten hebben. De humor valt ook erg tegen, zeker bij The Flash is geen enkele poging zo ongeveer leuk. Alleen het gekibbel tussen Batman en Aquaman en wat cynisme van Wonder Woman werkte een beetje, maar als je dit niveau vergelijkt met Marvel, waar ik dit jaar echt heb gelachen bij Spiderman Homecoming en Thor: Ragnarok dan is het echt een gigantisch verschil. Daarnaast werken de epische momenten ook slecht. Superman komt wel heel lame terug en zijn weerzien met Lois Lane en met zijn moeder Martha (ik blijf gniffelen bij die naam als ik aan die vreselijke scène uit B vs S denk, haha) maakte ook niks bij me los. En hij wordt ook niet als de grote redder in nood geïntroduceerd in het eindgevecht met Steppenwolf. Dat had echt heel wat beter gemoeten.

Kortom, het is een hele karige film geworden en DC is weer terug bij af. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het nog goed gaat komen met het DC filmuniversum, ook al verdienen de films nog flink wat geld, dus snel stoppen zal DC vast niet doen. Tijd dat ze eens na gaan denken wat ze echt willen en neem daar dan eens goed de tijd voor. Er zullen toch wel een paar scenarioschrijvers zijn die van epische figuren als Batman, Superman en de rest goede films kunnen maken? Ik twijfel tussen 2* en 2,5*, maar rond voorlopig omlaag af. Gewoon uit irritatie.

avatar van geezoes

geezoes

Ik ga sowieso nooit meer naar een DC Comics film na al die vorige bagger.

avatar van brawljeff

brawljeff

Had zeer lage verwachtingen na het zien van de trailers, zelfs voor iemand die opgegroeid is met de wereld van DC. Uiteindelijk ben ik positief verrast. De juiste toon lijkt eindelijk gevonden te zijn en de personages vullen elkaar leuk aan. Batman en Wonder Woman springen er voor mij uit, waarschijnlijk omdat die wat beter uitgewerkt zijn.

Ik stoorde me af en toe aan de cgi locaties, maar ik vond het in Gotham City juist positief. Het had veel meer de Gotham sfeer dan de Nolan films. Van tevoren wist ik niet dat Cavill zijn snor weggephotoshopt zou worden, maar dat viel behoorlijk op. Vooral in de openingsscène, die in VVS is opgenomen.

Prima film: 3,5*

Bij Marvel blijf ik nooit meer bij de post credits scènes zitten, omdat die vrij kansloos zijn. Hier was het wel de moeite waard, met een ontmoeting tussen Lex Luthor en Deathstroke.

avatar van brawljeff

brawljeff

Blijkbaar zaten David Thewlis en Robin Wright ook nog in de film. Ik heb ze helaas niet kunnen vinden, maar ze zaten blijkbaar in de oorlog flashback scène.

avatar van Glacius

Glacius

rep_robert schreef:

In de bioscoop hebben we alleen kennis gemaakt met Batman, Superman en Wonder Woman?

Deze versie van Batman heeft nog geen solo titel gehad hoor. De vorige Batman films hebben dan ook niet met deze film of BvS te maken.

avatar van thunderball

thunderball

Deze gistermiddag in Antwerpen gaan zien.

Eerlijk gezegd waren mijn verwachtingen niet al te groot, maar viel het eigenlijk ontzettend mee.

Hoewel het nog altijd stukken beter kan, was dit beslist niet een slechte film, daarvoor was de amusement waarde toch te hoog en viel er genoeg te genieten.

Sowieso een actiespektakel met een groep superhelden, die een team moeten vormen om een gevaarlijke tegenstander te verslaan, gaat er in als koek.

Ik ben - in tegenstelling tot velen- persoonlijk niet zo'n Marvel fan en vind de superhelden van DC Comics stukken gaver, want laten we wel wezen: Superman en Batman zijn gewoon de prototypes voor het superhelden genre en de meest anderen zijn hiervan afgeleid en/of afgekeken. Voeg daar bij de geweldige Wonder Woman en voor mij kan het dan al niet meer echt een flop worden.

De film zelf heeft wel te lijden onder het feit dat de studiobemoeienis er voor heeft gezorgd dat er zo'n veertig minuten voor de bioscooprelease uit zijn gehaald, met als resultaat dat de film vooral in het eerste uur zeer fragmentarisch en soms wat rommelig overkomt. Tijdens het kijken heb je echt regelmatig het idee dat je stukken mist. Hopelijk wordt dit met een director's cut op een toekomstige blu ray goed gemaakt. Superman VS Batman werd daardoor ook al een stuk beter, dus wie weet?

Affleck weet als Batman weer te imponeren, dus hopelijk zijn de geruchten niet waar dat hij met de rol al weer wil stoppen. Dat zou ik persoonlijk zonde vinden, daar ik hem één van de beste Batman vertolkers vind.

Gadot als Wonder Woman is wederom een pareltje en steelt regelmatig de show. Wat is ze goed in de rol en wat is ze mooi!

Cavill vond ik voor de zoveelste keer vrij matig als Superman en zeker in vergelijking met Affleck en Gadot is hij gewoon de mindere. Hij lijkt er ook steeds minder goed uit te gaan zien als Superman, wat tot nu toe eigenlijk zijn enige verdienste voor deze rol was.

Jason Momoa als Aquaman is verassend goed en Ezra Miller weet met zijn sympathieke, onbevangen vertolking als The Flash regelmatig de lachers op zijn hand te krijgen, al lijkt zijn personage wel erg veel op een gelijksoortige rol, namelijk die van Quicksilver, uit de laatste twee X-Men films.

De hoofdschurk, Steppenwolf, is een redelijk goed bedachte tegenstander, al had ik liever Ciarán Hinds -die nu alleen de stem vertolkt- gewoon zelf als schurk in de film gezien, daar hij in het verleden vaak genoeg bewezen heeft er genoeg charisma voor te hebben.

Verder uiteraard veel spektakel, behoorlijke SFX en de score van Danny Elfman weet een aantal keer de klassieke tunes van zowel Superman the Movie als zijn eigen maintheme van Batman (1989) er handig aan toe te voegen.

Geen absolute topper, maar wel erg vermakelijk!

Een dikke zeven/magere acht, nou vooruit: vier sterren.

Glacius schreef:

Dat zeg ik toch ook in het stukje dat jij quote van mij? "we hebben wat Batman films gehad (waar geen DC Universe werd opgezet)."

avatar van TheArrow17

TheArrow17

Waarom vergelijkt altijd iedereen DC films met Marvel? Natuurlijk allebei superhero comics maar ieder doet zn eigen ding. Ik heb me gewoon vermaakt met Justice League en ik ga niet als 1 of andere sukkeltje zoeken naar foutjes in de film zodat ik ff lekker een film kan afzeiken. Als DC je niet bevalt kijk het gewoon niet.

Film was gewoon voor mij vermakelijk, heb me geen minuut verveeld. Ik vond toch dat de lengte van de film toch wel kort was zeker voor een film met de titel Justice League. Ja ik geef ook toe het verhaal was wel dumnetjes. Wat me ook opviel dat er vel scenes eruit zijn geknipt. Dat vond ik ook wel vaag. Zou Joss Whedon het eruit geknipt hebben? Toch vraag ik me wel af hoe de film geweest zou zijn als Snyder er niet was uitgestapt. Ik hoop nog op een Director’s Cut. Wie weet!

avatar van the new guy

the new guy

TheArrow17 schreef:

Waarom vergelijkt altijd iedereen DC films met Marvel?

Dus als er nu een serie uit zo komen met een natuurkundedocent die smystal smeth gaat maken, zul jij hem niet vergelijken met Breaking Bad? Kom op, je kunt toch niet anders dan vergelijken met Marvel bij deze serie?

TheArrow17 schreef:

Waarom vergelijkt altijd iedereen DC films met Marvel?

Ik heb geen idee. Echt heel bizar dat mensen superheldenfilms met elkaar vergelijken. Wat vreselijk bizar zeg.

Zwolle84

De derde zeer sterke DC op rij. Na het zwakke BvS begint het nu toch wel erg indrukwekkend te worden.

Zwolle84 schreef:

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Zwolle is weer aan het trollen

mjk87 schreef:

Zwolle is weer aan het trollen

Trolle84?

avatar van rep_robert

Steppenzwollef schijnt ook een goede bad guy te zijn in deze film vol spanning.