• 9.375.261 stemmen

Geregisseerd door: Dolph Lundgren

Met onder meer: Dolph Lundgren en Hristo Shopov

Gesproken taal: Duits, Engels en Russisch

Plot Command Performance

"Dying is easy, Rock and Roll is hard."

Een liefdadigheidsconcert in Moskou loopt uit op een bloedbad door een gewapende overval van separatisten. Zij nemen de beroemde Amerikaanse popster Venus en de Russische president Alexander Petrov met zijn gezin in gijzeling. Hulp komt in de vorm van Joe Reynolds, een drummer van een heavy-metalband met een crimineel verleden en Mikhail, een jonge Russische FSB-agent. Joe en Mikhail moeten het opnemen tegen sterke krachten: 'oude spoken' uit het Sovjet-Unie tijdperk lijken hen te achtervolgen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van pindope

pindope

woooooooooow ik kijk hem nu in iedergeval een lekker wijf erin ..of de film goed is even afwachten nog met meneer dolf ..

zijn dochter schijnt ook in de film te zitten . een echte famillie uitje dus

gezien!! keihard echte dolf aktie ....

avatar van filmfan1967

filmfan1967

Sinds Lundgren z'n eigen films regisseert is er een duidelijke opwaartse lijn in zijn werk waar te nemen. Command Performance is de beste van het stel. Behalve de regie en hoofdrol was Lundgren nu ook verantwoordelijk voor het verhaal/script: Die Hard tijdens een rockconcert in Moskou, met Lundgren als drummer! Werkelijk topvermaak.

De film is overigens al legaal te verkrijgen op DVD in Thailand (Command Performance DVD (Thai)).

avatar van 606

Leuk dat de dochter ook mee doet van lundgren.

Rest is lekkere actie en goed geacteerd.

3,5 ster

avatar van Lennert

Lennert

Vreemd genoeg vond ik Lundgren's vorige film Direct Contact net wat beter dankzij de afwisseling in actie en de sterkere cast, want op Lundgren zelf na is er in deze film helemaal niemand te vinden die ook maar enige vorm van acteertalent lijkt te hebben. De Russen (en dat waren er veel) gewoon Russisch laten spreken zou een betere optie zijn geweest om de acteurs zo minder te laten hakkelen met een taal die ze niet machtig zijn.

Maar goed, afgezien daarvan was Command Performance een leuk geschoten (beetje documentaire-stijl camerawerk) film, waar voldoende actie en humor in zit om geen moment te vervelen. Af en toe zelfs nog een leuk nummer, al kwam dat alleen uit de rock/metal hoek, want hoe leuk Melissa Smith er ook uit ziet, het is een afgrijselijk actrice en die weggooipop die ze hier produceert was ik voor het begon al zat.

En Dolph is vanzelfsprekend de man die voor de verandering geen karate kan, en daardoor een stuk smeriger vecht dan in zijn meeste films het geval is. Vooral het eindgevecht was keihard en in vergelijking met zijn meeste films zeer bloederig (al was de hele film gigantisch bloederig, dus dat verbaasde niet veel).

Als hij een groter budget ter beschikking zou hebben weet ik zeker dat hij nog wel eens een echte topfilm zou kunnen neerzetten, Command Performance laat in ieder geval zien dat hij het nog steeds heeft en alles uit een laag budget kan halen.

avatar van scorsese

Tegenvallende actiefilm waarin de Russische president en zijn dochters worden gegijzeld in een concertgebouw. Behoorlijk bruut en de one-liners zijn nogal geforceerd, doch vermakelijk. De actie-scenes zijn nogal schokkerig gefilmd. Verder is het acteerwerk en het verhaal echt benedenmaats en weet de film niks nieuws te brengen.