• 9.372.789 stemmen

Geregisseerd door: Sean McConville

Met onder meer: Brittany Murphy, Thora Birch en Marc Blucas

Plot Deadline

"Focus your fear"

Alice (Brittany Murphy) is een schrijfster die naar een verlaten huis vertrekt om daar in alle rust een scenario te schrijven. Ze kan echter geen woord op papier krijgen en na een reeks onverwachte gebeurtenissen glijdt ze steeds verder af in waanzin. De onvoorziene gebeurtenissen zorgen ervoor dat ze mentaal instort.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik heb deze film vanavond ook maar eens opgezet, voornamelijk omdat ik Brittany graag zie..

..maar dat had ik beter niet kunnen doen.

Verhaaltje kennen we natuurlijk allemaal wel.. het is niet de eerste keer dat dit plot wordt gebruikt in een film. Deze film is dan ook uitgemolken zooi. Helaas werd het ook nergens spannend.

Jammer Brittany, je hebt mij niet weten te overtuigen.

avatar van Zinema

Volledig mislukt.

Al moet gezegd dat ik sommige stukjes met de video-camera best aardig vond. Maar op deze enkele minuten na is het bagger.

Het verhaal is zo ontzettend voorspelbaar en clichématig dat ik amper kan geloven dat dit uit 2009 komt. Direct naar video gelukkig, maar toch.

Het verhaal doet zich het best omschrijven als een overjarige gatenkaas. Want dat het plot barst van de hiaten ziet zelfs een kind. Het doet er al niet meer toe, want de film is nergens spannend en laat de kijker zowiezo in een autistische toestand achter.

P.S. Botox voor vrouwen onder de dertig zou verboden moeten worden, of is Murphy echt zó lelijk?

(Edit: lees net dat ze eenendertig is.)

Slecht.

avatar van Fixi88

Fixi88

Brittany Murphy acteert hier slecht. Het verhaal is voorspelbaar op het rare einde na. Had een moment waar ik dacht hier word hij spannend maar dat word dan weer meteen teniet gedaan door de volgende scene. Nee, een slechte film die ik je niet aanraad te gaan kijken. Het is pure tijdverspilling.

avatar van Theunissen

Dit was toch wel een erg matige spookfilm. Alle ingrediënten waren weer aanwezig zoals een enorm leegstand piepend en krakend huis welke totaal afgelegen is van de buitenwereld maar qua verhaal stelt het allemaal weinig voor (ook totaal niet origineel) en was het ook wel behoorlijk cliché. Echt boeiend of spannend werd het nergens en de ontknoping had veel weg van de film "What Lies Beneath". Er zitten een paar leuke schrikmomenten in maar meer ook niet. De cast was ook niet bepaald geweldig opdreef in deze film. Brittany Murphy (helaas veel te vroeg overleden) is een leuke en knappe meid maar in deze film kon ze me helaas niet overtuigen. Dat deze film ook min of meer haar laatste film was, is eigenlijk best bizar. De enige die nog een klein beetje kon overtuigen was Thora Birch.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Dikke onvoldoende.

De film sleept maar een beetje voort met af en toe een dialoogje en weinig gebeurtenissen, wat het me te makkelijk maakte om mijn aandacht te verliezen. De film wil maar niet spannend worden en het verhaal van Lucy en David wil maar niet boeien. Enige wat het nog een beetje kijkbaar maakt is Brittany.

Redelijk.

Je moet deze niet kijken voor het originele plot of de schrikeffecten. Zeker die laatste zijn zéér beperkt, het lijkt soms alsof McConville ze er wel in moest steken maar dat zonder veel overtuiging deed. Het is duidelijk dat hij meer op de sfeer wou spelen.

En dat doet hij best goed. Fijne locatie, mooi ingerichte kamers, sterk belicht. Een licht krakende en zoemende soundtrack en redelijk acteerwerk. Niks écht bijzonders, maar het blijft wel de hele film lang consequent sfeervol, iets wat niet zo evident is voor een horrorfilm.

Twistje op het einde stelt zeer weinig voor en het horror gebeuren zelf is ook redelijk braaf. Het is dus vooral met de juiste verwachting deze film gaan kijken. 't Is veel meer The Shining dan James Wan, maar dan wel in een typisch keurslijf van een genre filmpje.