• 9.373.194 stemmen

Geregisseerd door: Sean McConville

Met onder meer: Brittany Murphy, Thora Birch en Marc Blucas

Plot Deadline

"Focus your fear"

Alice (Brittany Murphy) is een schrijfster die naar een verlaten huis vertrekt om daar in alle rust een scenario te schrijven. Ze kan echter geen woord op papier krijgen en na een reeks onverwachte gebeurtenissen glijdt ze steeds verder af in waanzin. De onvoorziene gebeurtenissen zorgen ervoor dat ze mentaal instort.

avatar van sharonroelvink

sharonroelvink

Ik ben wel een aantal keren flink geschrokken, vooral omdat de film zo rustig was en er dan weer opeens wat gebeurde. Ik begreep alleen HELEMAAL NIKS van het einde, ik hoop dat iemand mij het hier een beetje kan uitleggen.. Is het verhaal van lucy nou wel waar? Of is alice helemaal in de war met haar eigen geschiedenis..

avatar van moviechick-99

moviechick-99

ik snapte het einde ook niet zo goed maar volgens mij is het verhaal tussen david en lucy het verhaal dat gaat over het leven van brittany murphy ze is volgens mij een beetje zot.

avatar van Boeikens

Boeikens

Samenraapsel van zowat alle laatste spookfilms en thrillers.

Het begin is best goed met de nodige spanning, sfeer en passend geluid maar het lange middengedeelte wordt erg langdradig omdat er maar niets gebeurt of nieuws komt. De vele plotwendingen op het einde zijn ook maar lala en kunnen de film zeker niet meer redden.

avatar van Noodless

Noodless

Het begin viel mee, hier en daar een schrikmoment , sfeervolle scènes. Maar naar het midden van de film wordt het allemaal wat pover. Er gebeurt te weinig. Het verhaal stelt niet veel voor en heeft heel wat plot-gaten en onduidelijkheden. En wat moeten we van de slotscène denken ? Heel onduidelijk , al heb je wel een vermoeden.

5/10

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Slotscene, hele verhaal is in haar hoofd verzonnen.. Het hele boek wat ze schreef heeft ze zelf gespeelt dus ook het camera werk.
Zij was David die haar vriendin filmde, wat wij te zien kregen was dus haar fantasie wereld

Verder wel aardige film, niets nieuws maar zeker niet verkeerd, jammer dat het Murphy's laatste was, zag ze graag spelen.

avatar van Noodless

Noodless

Is dit wel de laatste film van haar ??? Ze speelt toch ook nog in Across the hall en in The Expendables.

avatar van Alberic

Alberic

Dit was echt niet de moeite waard. Belabberd hoor. Pfff...

avatar van rebecca-angel90

rebecca-angel90

Ja deze film heeft zo'n raar verhaal. Ik kan er niet veel over zeggen, maar al die rare wendingen ook. Ik kon me er echt niet in vinden. Had hem wel afgekeken, maar had hem net zo goed af kunnen zetten.

avatar van Norma

Norma

Ik had goede hoop dat de negatieve kritieken zwaar overtrokken zouden zijn, maar ik vrees dat ik nu mijn eigen aandeel in de negativiteit moet leveren.

Brittany Murphy en Thora Birch vond ik totaal niet overtuigend, wat ook van de poging tot sfeer, de schrikeffecten en zeker het verhaal gezegd kan worden. Iemand zei het al geloof ik: het ene moment volgt het hoofdpersonage een spoor van voetstappen in huis (wat best spannend kan zijn als je ergens helemaal alleen denkt te zijn) om vervolgens onbekommerd in een kist met spulletjes te gaan zitten rommelen waar ze toevallig op stuit. Bepaald geen ijzersterk moment, en de film zit er vol mee. Misschien moet het einde dit soort dingen verklaren, ik weet het niet want het kwam voor mij nogal idioot uit de lucht vallen en de film nodigt niet echt uit tot recapituleren om dit alsnog op te helderen.
Toegegeven: de eindscène was wel het enige moment dat mijn aandacht wist vast te houden, maar dat zegt meer over de inspiratieloze vertoning gedurende de voorgaande anderhalf uur.

avatar van Triple G

Triple G

Had hier toch echt iets meer van verwacht. Traag, niet spannend, verre van origineel, wat vaag (verschillende interpretaties van het verhaal/einde blijven open, maar is niet direct het grootste probleem), saai, regelmatig zelfs irritant en slechts met hier en daar sfeervolle beelden en een prettig ogende Brittany Murphy.

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

Nou ik heb me er toe gedwongen af te kijken, meer omdat ze er niet meer is(Murphy) eigenlijk.

Vond de film erg traag met veel te harde en rare effecten, die je normaal gesproken ook niet in houten huis hoort, of je moet op bewegende grond gebouwd hebben.

Ja het einde is vreemd hoor en verklaarde niets. Of ze nou dood was...geen idee, gauw vergeten deze geef 1,5.

avatar van toetje1977

toetje1977

Waardeloos....

Onsamenhangend, totaal niet spannend, saai zou je het ook kunnen noemen...

avatar van Kelly_90

Kelly_90

Ik vond het een goede film.

Het einde begreep ik niet helemaal.

En verder vond ik de film best spannend.

Een 3,5*

avatar van mcdaktari

mcdaktari

een 3,5 ? maar dan moet je wel ff stemmen, teminste als je het dan toch wilt doen.

avatar van tcdaizz

tcdaizz

Aardig filmpje, ik snap alleen geen reet van het eind..... maar zoals hieronder te lezen ben ik niet de enige..

TragieStar.*

Lijkt me een hele leuk film met een leuk verhaal en 2 goede actrices zowel Brittany Murphy die helaas niet meer bij ons is En Thora Birch.

Ben benieuwd.

avatar van twilight_men

twilight_men

sjieke film simpel

avatar van Nelusje

Nelusje

Het was zo standaard film. In het begin nog wel even spannend, maar de spanning was al snel weg, jammer, had me verheugd op een lekkere schikfilm

TragieStar.*

Ga de film vanavond bekijken, ben benieuwd

TragieStar.*

Dernet gekeken, en vond het best een saaie en trage film. Het kwam moeilijk opgang en ik zag dat de actrices er ook moeite mee hadden.
Maar later herpakte de film zich toch weer en begon ik er zelf ook maar beter voor te gaan zitten.
Verder is het een leuke film om een keer te bekijken, alleen weinig schrikmomenten maar dat had ik ook niet verwacht, weinig spanning alleen wel meer tegen het einde aan.
De cast is goed, en het is natuurlijk altijd leuk om naar Brittany Murphy of Thora Birch te kijken.
Helaas is Brittany Murphy te vroeg gestorven, want ze was een leuke meid om te zien, en ze kon ook heel goed acteren vind ik zelf.
Alleen snapte ik het einde niet zo goed, toen de vriendin van Alice de camera oppakte en het filmpje zag, want ik wist ook niet wat er precies te zien was en wat daar erg aan was.

Ik geef deze film gewoon een 3* omdat het toch leuke momenten had, goede spanningsopbouw, en een goede cast heeft, en natuurlijk dat ik genoten heb.

Dus 3*

avatar van GrimReaper

GrimReaper

Hoe komt het dat ze gek wordt dan?

TragieStar.*

Nou, die Alice ziet toch allemaal dingen, en daar schikt ze van, en als ze erachter komt dat die David al de hele tijd in dat huis woonde en haar ook probeerde te vermoorden word ze gek blijkbaar Denk ik.

avatar van vcrrr

vcrrr

Prachtige hoofdrolspeelster, die helaas niet meer onder ons is. De acteerprestaties, met name van de overige acteurs, vond ik niet geweldig. Weinig schrikmomenten en een weinig boeiend plot. Niet de meest slechte horror ooit, maar geen hoofvlieger welke een blijvende indruk zal achterlaten.

avatar van movielife

movielife

aardig filmpje , soms heel traag van verhaallijn .

Brittany Murphy r.i.p

avatar van melvddonk

melvddonk

Verschrikkelijke film. Ik vond dat Murphy heel erg over de top acteerde en dat was niet om aan te zien. Ik heb de film wel afgekeken, omdat ik samen met anderen gekeken heb gisteravond. Verder was het verhaal heel oninteressant en de schrikmomenten mislukt.

avatar van miss_efron

miss_efron

Heel goede film.Wel een beetje creepy weten dat het een horror film is terwijl Brittany dood is.Spijtig dat zo iemand zo vroeg moet gaan... Rest in peace brittany.Ze blijft voortleven in al de goede films die ze gemaakt heeft.

avatar van Zeppos

Zeppos

best wel een mooie film, hij komt traag op gang...maar hij word langzamerhand beter en beter.

het verhaal was heel goed ...maar het in beeld brengen van dit verhaal kon beter vond ik .

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Wat betreft de clou, 1 woord: huh??

Maar toch heeft de film mijn aandacht vast kunnen houden. Heb ook gewoon een zwak voor Murphy. Maar los van dat, het verhaal zet me wel aan het denken...

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

In 1 woord: waardeloos! De hele film was oersaai en raakte kant noch wal.

avatar van Theunissen

Dit was toch wel een erg matige spookfilm. Alle ingrediënten waren weer aanwezig zoals een enorm leegstand piepend en krakend huis welke totaal afgelegen is van de buitenwereld maar qua verhaal stelt het allemaal weinig voor (ook totaal niet origineel) en was het ook wel behoorlijk cliché. Echt boeiend of spannend werd het nergens en de ontknoping had veel weg van de film "What Lies Beneath". Er zitten een paar leuke schrikmomenten in maar meer ook niet. De cast was ook niet bepaald geweldig opdreef in deze film. Brittany Murphy (helaas veel te vroeg overleden) is een leuke en knappe meid maar in deze film kon ze me helaas niet overtuigen. Dat deze film ook min of meer haar laatste film was, is eigenlijk best bizar. De enige die nog een klein beetje kon overtuigen was Thora Birch.